DİYARBAKIR EKİBİ - Buluşmalar ve videolar

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 422
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 422 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 3 Toplam 22 Sayfadan BirinciBirinci 12345618 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Kullandığınız modifiyenin detaylarından bahsedebilir misiniz? Motor ve pervane özellikleri?
    Bu arada 3.kanala EPA uygulama ihtiyacının neden kaynaklandığını öğrenebilir miyim? Uygun olmayan donanım nedeniyle motorun fazla akım çekmesini önlemek için mi?
    www.gurmanbayraktar.com
    -Hobi ile saplantı arasında ince bir sınır vardır. Tahmin edin hangi taraftayım?-

Mar 2008
    Nereden Nereden
    Çorum
    Yaş Yaş
    43
    Safran 21 Emeğine sağlık çok teşekkürler fotoğraflar çok güzel olmuş, Her zaman resim vede video çeken birilerini bulamıyoruz Allah Razı olsun... Altan bey bugünde güzel uçuşlara sebeb oldu ama çekimlerimiz yok, yahu kırlangıçları benim wingdragon'un peşine takılışını bir görüntüleyemedim ya ona yanıyorum bugünde 4-5 tanesi takıldı bana onlarla birlikte uçtuk anlam veremiyorum uçakla birlikte uçuyorlar vede öne geçmiyolar hep arkadan geliyorlar çok hoş oluyor nedersiniz fikri olan varmı veya böyle durumla karşılaşan varmı.....

Mar 2008
    Nereden Nereden
    Çorum
    Yaş Yaş
    43
    Tower Pro 2409 12 T motor, 25 A Esc, 9x6 Pervane, 11.1 v. 1500 a lipo vede sport master hocam ama mükemmel gidiyor video olsada yukarı doğru çıkışını bir görseniz inşallah nasip olursa video çeke bilirsek iletiriz sizlere... Aynı malzeme bende var henüz başlamadım yakında inşallah ...

Alıntı PATO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kullandığınız modifiyenin detaylarından bahsedebilir misiniz? Motor ve pervane özellikleri?
    Bu arada 3.kanala EPA uygulama ihtiyacının neden kaynaklandığını öğrenebilir miyim? Uygun olmayan donanım nedeniyle motorun fazla akım çekmesini önlemek için mi?
    motor combo set bir 2409-12, 8x4 pervane 1700 mah lipo 20C pil ve 25 a esc den oluşuyor modifiye.. (bülent arkadaşım pervaneyi biliyor ama sanırım diğer uçağımla karıştırdı )

epa uygulamasına gelince, motor modifiyesinden sonra ilk uçuşum tam bir felaketti wingdragonun stok kumandasıyla.. bunda eğimli yerde uçuşumuzun bir etkisi de olabileceği düşüncesiyle beraber, kesinlikle wingdragona çok fazla bir motor 2409-12... bundan dolayı epa ayarı yaptım ki panik anında motora yüklenirsem, çok fazla güç gitmesini önlemek. çünkü tam güçte uçak tabiri caizse çok çok çılgın uçuyor.. hareketleri çok keskin oluyor ve kontrolü inanılmaz zorlaşıyor.. ve bir diğer nedeni de uçuş süremi uzatmak epa yapılmış haliyle tam güç verdiğimde çok güzel tırmanışa geçiyor ve bu benim için yeterli.. bir diğer neden daha var yakmış olduğum 2409 motorum.. açıkçası tam güçte çalıştırmaya korkuyorum motoru..

değerli fikirlerinizi de almak isterim tabi ki.. eğer yaptığımın yanlış bir uygulama olduğu düşünüyorsanız.. sonuçta sizlere oranla çok çok başlarındayım işin..

bu arada bir sorum olacak.. uçuşta 1500 mah 20 c lipo kullandım bugün ve uçuş sonunda pilin kaplamasında bir şişlik gözüme çarptı pil soğuduktan sonra eski haline döndü pil.. acaba pilimde bir arıza oluşmuş olabilr mi??? 1700 ile mi uçmalıyım???

bir sorum daha olacak.. aldığım kumanda 6 kanal ve üzerinde bilmediğim terimler var ben epa yı biliyorum sadece diğer fonksiyonları için bi açıklama bulamadım forumda (dikkatsizlik etmiş de olabilirim) kumanda terimlerini ve ayarlarını içeren bir konu varsa linkini alabilr miyim??
    Konu DJ_Waterfall tarafından (24-06-2008 Saat 23:52 ) değiştirilmiştir.

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Alıntı DJ_Waterfall Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...bir sorum daha olacak.. aldığım kumanda 6 kanal ve üzerinde bilmediğim terimler var ben epa yı biliyorum sadece diğer fonksiyonları için bi açıklama bulamadım forumda (dikkatsizlik etmiş de olabilirim) kumanda terimlerini ve ayarlarını içeren bir konu varsa linkini alabilr miyim??
    Çok detaylı olmamakla birlikte aşağıdaki mesajda bazı kısa bilgiler mevcut:
    http://www.hobbyrc.com/forum/showthr...int#post115632
    www.gurmanbayraktar.com
    -Hobi ile saplantı arasında ince bir sınır vardır. Tahmin edin hangi taraftayım?-

çok teşekkür ederim.. daha dikkatli bir arama yapmalıydım sanırım..

Jun 2007
    Nereden Nereden
    Diyarbakır
    Yaş Yaş
    32
    Buda ogün çektiğimiz videolardan biri http://www.izlesene.com/video/amator...n-ucusu/389952

http://www.izlesene.com/video/amator...eRelatedThumbi

daha önceki uçuşumuzun daha kaliteli olan videosu.. ortada çıkan demo reklamı da yok..

Mar 2008
    Nereden Nereden
    Çorum
    Yaş Yaş
    43
    Herkese merhaba bugün (05.07.2008) çok mutluyum çünkü; Wingdragon 4 uçağımı modifiye ettik sonuç mükemmel, sabah saat:10.00 sıralarında eski hali ile yapmış olduğum uçuş sonrası önceden beridir Waterfull'un şunu modifiye edelim baskılarından da kurtulmak için operasyona başladık, tower pro'dan aldığımız (2409 motor, 25 a esc, 8x4 pervane, 1700 ma lipo batarya) seti uçağa birlikte monte ettik ve sonuç mükemmel şimdi çok mutluyum, birlikte güzel bir uçuş gerçekleştirdik ve seyredenlerle hoş vakit geçirdik, yarına planladığımız bir uçuşumuz daha var, video görüntülerini hazır olunca (Arkadaşım çekti en kısa zamanda ulaştıracak) sizlerin beğenisine sunacağız, bu arada epeyden beri sessiz kaldık galiba ama dönüşümüz muhteşem olacak inşallah, genco kardeşimizde diyarbakır dışında o yanımızda olamadı şansına küssün gelince görür bu arada genco burayı okuyorsan sen gittin rüzgarlar kesildi sebebi senmişsin galiba (Şaka Şaka) Bu arada modifiye düşünenler pişman olmazsınız diye öneriyorum sonuç harika

motorun gücünden ürtküğü için modifiyenin bitiminden uçuş başlayana kadar jaws filmleri tadında "hın! hın! hıınn! hın!" şeklinde çıkardığım seslerle strese sokmaya,gerilim vermeye çalıştım arkadaşıma ama gayet keyifli bir uçuş oldu tebrikler..

Mar 2008
    Nereden Nereden
    Çorum
    Yaş Yaş
    43
    Teşekkür ederim...Ayrıca senin o hın hın ların bana iyi moral oldu yani ters tepki yarattı, Genco da olsaydı da oda görseydi uçuşumuzu neyse gelince bir daha gideriz, Modifiye mükemmel oldu emeğine sağlık, 06.07.2008 tarihinde de hava biraz rüzgarlı olmasına rağmen bir uçuş daha gerçekleştirdik yaklaşık olarak 8-10 dakikalık kısa bir uçuş nedeni rüzgarın şiddeti bir artıyor bir azalıyor olmasıydı bir tecrübeye daha imza attık bir dahaki uçuş için bir kamera ve kameraman bulalım artık böyle olmuyor Diyarbakır Ekibinden Herkese Saygı ve Selamlar... (Rotanızdan Şaşmayın Hızları Aşmayın Sakın Ola Kırım Yaşamayın, Kırımsız Uçuşlar Dileriz...)

Jun 2007
    Nereden Nereden
    Diyarbakır
    Yaş Yaş
    32
    3 gündür rüzgar azaldığı ve ara ara hiç olmadığı için harika uçuşlar yapıyorum bunlarda bugün yaptığım uçuşun fotoğrafları..
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

Mar 2008
    Nereden Nereden
    Çorum
    Yaş Yaş
    43
    Ben artık Diyarbakır ekibinde olamayacağım için üzgünüm çok eğlenceli ve güzel günlerimiz oldu hep hatırlayacağım ekip arkadaşlarıma bundan sonraki hayatlarında başarılar dilerim... Ben çorum'a tayin oldum artık birde çorum ekibimiz olacak eğer orda arkadaşlarımız varsa tanışalım hepinize selam ederim ve diyarbakırda çektiğimiz son görüntülerimizi ancak paylaşaıma atmaya fırsatım oldu iyi seyirler inşallah beğenirsiniz...

http://www.izlesene.com/video/amator...eRelatedThumbi

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Yeni görev yeriniz hayırlı olsun Bülent bey.
    www.gurmanbayraktar.com

Jun 2007
    Nereden Nereden
    Diyarbakır
    Yaş Yaş
    32
    Evet artık Bülent Abi aramızda olamayacak kendisine bundan sonraki modelcilik hayatında kırımsız uçuşlar diliyorum onu hiç unutmayacam..

Mar 2008
    Nereden Nereden
    Çorum
    Yaş Yaş
    43
    Sağolun Gürman Bey çok Teşekkür ederim, İnsan Eski çalıştığı yerden ve arkadaaşlarından ayrılırken bayağı duygusallaşıyorsun tarif etmeye gerek yok inşallah çorumda da iyibir ekip iyibir arkadaş grubumuz olur inşallah diye düşünüyorum... Hepinizden Allah Razı olsun sizler hep burdasınız ya o da yeter değilmi...

Çorum ekibi başlığını açana kadar burayı kullanmaya devam edersiniz.
    Yeni görev yeriniz hayırlı olsun.

hayırlı olsun abi görev yerin.. çaylağın gövdesini havada görmek isteriz biliyorsun oldukça uğraştık onunla gittin diye ekip dağılmadı ya.. buralarda beraberiz yine sen göremedin ama p51 mustang siparişimi geçtim.. gelince videosunu atarım

Mar 2008
    Nereden Nereden
    Çorum
    Yaş Yaş
    43
    Tüm dostlara teşekkür ederim, Biz Her zaman bir ekibiz zaten ayrı olsak ta gönüller bir değilmi, bu yüzden her zaman rahatım ama birlikte olmak daha başkay dı, bu arada Waterfall'a ayrıca teşekkür ederim yeni uçağın hayırlı olsun inşallah kırım yaşamazsın, bende işleri yoluna koyar koymaz çaylak çaylaklıktan çıkacak inşallah, Atambay abimize de teşekkür ederim ilgilerinden dolayı, Sizler olmasanız bizler bugün ne halde olurduk bilmiyorum engin bilgi ve tecrübeleriniz bizlere bir çok şey kazandırdı sizler aramızda oldukça bizlerde hep yanınızda olacağız bu arada çorum ekibinide kuralım ilginç tekliflerim olacak hepinize tüm ekipler arası bir model uçak inşası ve uçuş yarışması yapalım olurmu, ama uçak modellerini herkes plana dahil olmadan kendi tasarladığı bir model olacak hocalarımız bir organize etsin bir tarih belirleyelim şartları belirleyelim ileri bir tarihte başlatalım ne dersiniz gürman bey, atambay bey olur mu.

c/z c/z - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Ziyaretci
    Alıntı B.ongun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilginç tekliflerim olacak hepinize tüm ekipler arası bir model uçak inşası ve uçuş yarışması yapalım olurmu, ama uçak modellerini herkes plana dahil olmadan kendi tasarladığı bir model olacak
    Yeni görev yerinizde başarılar dilerim..
    Bu fikrinizi destekliyorum fakat isteyenler ekip , isteyen ferdi katılabilmeli.
    Bu konu ile ilgili bir nabız yoklaması yapmak gerekir..

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)