ilk rc uçak almak istiyorum...

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 12
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alanı
    oncelikle iyi gunler dilerim. herkese merhabalar..

Benim adım burak balcı. 22 yaşında universite ogrencisiyim. izmirde oturuyorum. model merakım var. fakat maddi imkanlar olmadıgı için surekli kafamda yatıyo yapamadım. geçen sene 4 kanallı elektrikli helikopter almıştım. artık kesmiyor. hızlı giden buyuk boy 60 lık trainer ucak istiyom. acemiyim fakat el becerim çok yuksek . 12 yaşındayken 2 metre kanat uzunlugunda planorler yapardım sıfırdan başlayarak 1-2 haftada bitirirdim. artık daha profesyonele geçmek istiyorum. patlar motorlu olmalı. elektrikli olsa bu seferde astarı yuzunden pahalıya patlayabilir. pili zayıflayınca aldıgın zevk yarım kalacak (gerçi helikopter elektrikliydi pili bitince tekrar şarj etmek uzun sürdüğü için zor oldu hemde pili ömrü tamamlayınca pahalı gelince bıraktım). alpha 60 trainer RTF modeli herşey dahil 900 ytl. fakat ben elle yapmak istiyorum. daha ucuza gelir. hemde yaptıgım surece simulasyonda egitim alırım hem yaparım. arf kit alsam içinde neler eksik olacak? motor tamam servolar ve kumanda tamam. benzin deposu gibi küçük parçalar eksik oluyormu? THK dan almayı dusunuyorum.

pazartesi gunu ilk işime başlayacam para kazanınca artık hayalimin gerçekleşmesini saglayacam

yoksa RTF kit alıpta nasıl yapıldıgı hangi parçalar kullanıldıgı öğrenip bi başka ucak kendim yapmam daha kolay olur die dusunuyorum.

c/z c/z - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Ziyaretci
    Alıntı burakby Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oncelikle iyi gunler dilerim. herkese merhabalar..

pazartesi gunu ilk işime başlayacam para kazanınca artık hayalimin gerçekleşmesini saglayacam
    Sana da iyi günler ve merhabalar Burak...
    Aramıza hoş geldin..

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    41
    Hoş geldin Burak

bence ilk etapta hazır bir kit almada fayda var baktın bu işe devam edecek olursan elde yapmaya başlarsın çünki el yapımı ucaklarda kullanacagın el aletleride bayagı yüklü tutabilir. şu anda hazır bir ucagı motoru servosu kumandası olmadan 150 200 arası alabilirsin diger ekipmanları hersaman iyisini almanı tavsiye ederim onlar demir baş her modelinde kullanaçaksın.

Selamlar
    Komple set olarak almayın. Yardımcı oluruz tek tek alırsınız. Çok daha ucuza gelir.
    ARF kitlerde motor elektronik ve pervane hariç herşey bulunur. Ayrıca elde yapmaktan daha ucuza gelir. El becerisi ve model yapımını temini zor pahalı uçaklar için uygulamak daha verimli olur.

evet arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim...

hazır almak daha mantıklı olur. hemde araştırırm nasıl yapıldıgı servoların nasıl baglandıgı gibi bilgi sahibi olurum. servo ve alıcı benim için kolay olur elektronik mühendistliği okuyorum

büyük ihtimalde arf alırım gibime geliyor. yavaş yavaş toparlamak benim için zevklidir. kumanda olarak 6 kanallı lcd ekranlı dijital alırsam çok daha iyi olur gibime geliyor. bundan sonra kendi yapacağım ucakları bu kumandayla kullanmak daha mantıklı olur...

iyice bilgi ve fikir sahibi el becerisini geliştirdikten sonra daha profesyonele geçmeyi düşünüyorum. size gore saçma gelebilir. küçüklüğümdeki hayalim olan casus ucak yapmak... kamera optik zoomlu yuksekten yaklaştırmak fotograf çekebilmek gibi gps verici takıp uçağı kaybetmemek için dizustumden takip edebilmek istiyorum. bu parçalar piyasa var.

Casus uçak hayali bulaşıcı zaten. İlk modeli uçurduğunuz an unutursunuz
    6 kanal kumanda iyi seçim. kargo hariç 120 usd civarında Tower'dan alabilirsiniz. 46 lık OS motor da güzel seçim olur. O da 110 dolar civarı. 120 ytl ye phoneix Classic alırsanız birkaç ilave ile ayağınız yerden kesilir.

casus için daha erken ilk once bunu ucurur unutmazsam yaparım unutursam yapmam

senin yazıdıgı malzemelerin fiyatları dusuk gibi sanırım yabancı sitemi? tower derken yurtdısından getirtmekte uzun iş gumruge takılmasa bile 1 haftada anca geliyormuş. arkadaşımda nintendo ds için sipariş vermişti 1 haftada geldi

arkadaşlar bu arada izmirde oturan modelci arkadaşlarımıza soruyorum.

izmirde thk şubesinde her türlü model ucak ve motor parçaları satılıyormu? satılıyorsa hangi şube? netten baktım fakat onlarca şube çıktı. thk nin websitesinden sipariş vermek yerine şubeden gidip almak daha iyi gibime geliyor. hemde gormuş olurum hemde sorunlarımı halletmiş olurum...

Web sitesinde gördüğün malzemeler şubelerde bulunmaz. Aslında web sitesinde gördüğün malzemelerden bazıları THK'da da bulunmaz. Oraya mı bakayım buradan mı alayım derken zaten 2 hafta geçer. Arkadaşın gibi yapmayıp ucuz kargoyu seçersen 2 haftada gelir. Dediğim gibi yaparsan gümrüğe de takılmaz. Pazartesi salı alacağın uçağa karar versen (phoneix Classic öneriyorum) 2-3 günde eline ulaşır. Onun montajı 1 hafta kadar sürer. Montaj bittiğinde kumanda gelir. Servoları takıp ayarlarını yaparken kumandadan bir iki gün sonra sipariş ettiğin motor gelir. 3 hafta sonra başlarsın uçmaya.
    Ya da İzmir'li modelcilerin uçuş yaptığı yere gidersin birinden komple bir eğitim modeli satın alırsın (ellerinde vardır veya bulurlar). Bunları bir düşün beğenmezsen başka alternatifler sayayım.

ilgin için çok teşekkür ederim. senin dediğin gibi arf kiti alıp yavaş yavaş toparlamak. ay başında maaşı alıp ilk iş arf kit almak olacak. zamanı gelince sizlere haber veririm hangi kit alacağımızı tartışırız...

iyi geceler

izmir şirinyer şubesi gidip almak istediğiniz malzemenin kodunu veriyosun onlar ankaradan getirtiyolar

arkadaşım motor ve sevroları kaça nsl ve nerden aldın modellerinide yazarsan sevinirim.Bende yeni başlıyorumda senin gibi.

• Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)