Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 252
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 252 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
21-06-2008 14:30 #1
Arkadaslar odullu bir heli hover yarismasi duzenliyecegiz. Umarim begenirsiniz. Bu kucuk yarisma uyesi oldugu yabanci bir forumda duzenlenmisti ve cok keyifli oldu. Ben de buraya uyguladim.
Amacimiz eglenmek, ucus yeteneklerimiz gelistirmek, odul almak ve dagitmak
Yarismaya katilmak sadece asagidaki kurallara uygun olarak heliniz hover yapacak, videoya cekecek ve acilacak yeni resmi yarisma basligi altina yapistiracaksiniz. Katilim icin hic bir ucret alinmiyor.
HELI HOVER YARISMASI
Giris suresi: 1hafta (Video' yu foruma koyma suresi.. Tam tarih oduller gelince belli olacak)
Kurallar:
1.Yere gorunur bir sekilde 30x30 cm lik bir kare cizeceksiniz (Radd’s School of Flight’ i takip edenler bilirler)
2. Bu kare icinde helinizi 10-40 cm yukarida tam 2 dakika suresince hover yaptirmaya calisacaksiniz.
3. Videonun basinda forumdaki adiniz ve videoyu cektiginiz tarih yazan bir kagit gostereceksiniz.
4. Kamera helinizi olabilidigince yukaridan gosterecek sekilde yerlestirilecek. (Elinizden geldigince tabii ki)
5. Hover yaparken helinizin her iki ayagi da karenin disina cikarsa karenin disinda sayilacaksiniz. Yani sadece bir ayagi cikarsa hala icerdesiniz demektir. C1 kategorisi icin ise her iki ayak da hover suresince iceride olmalidir. Birinin kareden cikmasi helinizin disarida oldugu anlamina gelir.
6. Helinizin bu yarismaya girmesi icin 4 ya da 6 kanalli yani cift rotorlu ya da CCPM heli olmak zorundadir. Diger modeller yarismaya katilamaz.
7. Cektiginiz videolarinizi Metacafe gibi video sitelerinden birine yukleyip yeni acilacak resmi yarsima basligi altina yapistiracaksiniz. Videolariniz bu konu altinda baska bir siteye girilmeden seyredilecektir. Sadece link verirseniz gecersiz sayilacaktir.
8. Her yarismaci sadece 1 heli ile yarsimaya katilabilir.
9. Yarisma birinci ve ikincileri juri uyeleri tarafindan ortak secilecektir. Lutfen kimse kendine haksizlik yapildigini dusunmesin…
Puanlama: Helinizin karenin icinde sayildigi her saniye icin 1 puan alacaksiniz.. Helinizin ayagi ya da ayaklari yere degerse kareden cikmis sayilacak. Bu da puan kaybettirecek.
C1 kategorisi icin ise kumandasiz hover da kaldigi her saniye icin extradan (yukaridaki puan sistemine ek olarak) x2 puan alacaksiniz. Tabi bu durumda kumanda da video icinde gorulmelidir.
Kategoriler:
A1 (EGITIM AYAKLARI ILE, SADECE YENI BASLAYANLAR): Rotor capi : 500 mm – 650 mm arasi heliler (Honey Bee King 2, Honey Bee CP2, Walkera 22#E ve ayni rotor capindaki diger heliler.)
A2 (EGITIM AYAKSIZ) Rotor capi : 500 mm – 650 mm arasi heliler (Honey Bee King 2, Honey Bee CP2, Walkera 22#E ve ayni rotor capindaki diger heliler.)
B1 (EGITIM AYAKLARI ILE, SADECE YENI BASLAYANLAR): Rotor capi : 700 mm – 750 mm arasi heliler T-rex 450, Belt CP ,Copter X 450, Mini Titan ve diger 450 ler
B2 (EGITIM AYAKSIZ): Rotor capi : 700 mm – 750 mm arasi heliler T-rex 450, Belt CP ,Copter X 450, Mini Titan ve diger 450 ler
C1 (EGITIM AYAKSIZ): Cift rotorlu, 4 kanalli modeller: Lama V4, Lama V3 ve benzer boyutta ve ozellikte diger modeller.
Oduller: Her kategorinin birincisi ve ikincisine (Odullerin uzerine tiklayarak hakkinda bilgi alabilirsiniz)
A1:
1. Honey Bee King 2 icin Xtreme Carbon Frame
2. Xtreme Pinion Gear Remover
A2:
1. Honey Bee King 2 icin Xtreme Carbon Frame
2. Xtreme Pinion Gear Remover
B1:
1. Xtreme Li-Po Battery Safe Pack 18x21 cm
2. Xtreme Li-Po Battery Alarm & Nav. Lights
B2:
C1:
Odullerin sponsorlugu icin icin buradan www.miracle-mart.com a tesekkur ederim. (I personally would like to thank to www.miracle-mart.com for sponsoring gifts for our competition). Bunu da yazdim ki forumun linkini oraya gonderecegim...
Tabi bu arada diger sponsorumuz Bodrum RC Model Kulubu' nden Emrah' i (emo23) da unutmuyorum ve tabi kendimi
Juri uyeleri olacak ve uyeler kazananlari sececek. Juri uyeleri yarisma ile beraber aciklanacak. Juri uyeleri kendi dallarinda yarismaya katilamayacak...
ONEMLI NOT: Eger biri cift rotorlu (4 kanalli), biri CCPM (6 kanalli) 2 heliniz varsa Lutfen CCPM (6 kanalli) helinizle yarismaya katilin.
Katilmak isteyenler simdiden calismalara baslasinlar
.
Tesekkur ediyorum. Yorumlarinizi bekliyorum...Konu yellowaircraf tarafından (27-06-2008 Saat 16:51 ) değiştirilmiştir. Sebep: Oduller geldi, juri uyeleri ile ilgili ufak bir degisiklik yapildi
Amatörler ekipmanlarını düşünürler, profesyoneller parayı düşünürler, ustalar ise ışık nereden gelirse iyi olur diye düşünürler...
www.rchelidergisi.com
www.sariucak.com
-
21-06-2008 16:34 #2neden ?ONEMLI NOT: Eger biri cift rotorlu (4 kanalli), biri CCPM (6 kanalli) 2 heliniz varsa Lutfen CCPM (6 kanalli) helinizle yarismaya katilin.

abi ben izin alıp eve gidiyim de biraz çalışıyım
HEDEF: Kendin Yap Kendin Uçur ..........................
-
21-06-2008 16:40 #3Amatörler ekipmanlarını düşünürler, profesyoneller parayı düşünürler, ustalar ise ışık nereden gelirse iyi olur diye düşünürler...
www.rchelidergisi.com
www.sariucak.com
-
21-06-2008 17:51 #4
buradaki 30x30 cm lik karenin kategoriye göre değişmesi daha mantıklı olur. çünkü malum 4ch modeller daha ufak yada aynı mantık kasa tipine göre iniş takımlarının kapsadığı alan dahaz az yada fazla o yüzden kategoriye göre 30x30 luk alanın değişmesi gerek diye düşünüyorum. ki co-axiallerin stablitesi de düşünülürse.
mesela
A1 için 30x30
A2 için 35x35 .(trainer kit olmadığından daha çok kacacak diye 5cm tolerans )
B1 için 35x35
B2 için 40x40 (trainer kit olmadığından daha çok kacacak diye 5cm tolerans )
C1 için 25x25 (malum 4 ch co axial daha stabil)
en azından bu şekilde daha eşit bir yarışma olur.Fly 3D crash proudly...T-Rex 600 NSP ___ T-Rex 450 SE V2 ___ CopterX 450 SE V2 ___ T-Rex 500 ESP
Low Wing Trainer ___ P-51D Mustang ARF
JR DSX9 Limited Edition
-
21-06-2008 19:09 #5
-
21-06-2008 20:05 #6
Elimden geldiği kadar yarışır , desteklerim...
T-rex 700 N [ OS91 SZ/Pump, Hatori SB18FH, 3xS9452, 1xS9254, GY611/S9256 ]
T-rex 500 ESP [ GP750/DS520 ]
E-Sky Belt CP Carbon
Lama V4 Xtreme
Tamiya TT01 [N. Skyline R34 Carbon, S. Impreza 07]
-
21-06-2008 20:17 #7
Ozellikle 6 kanal kategorisinde helilerdeki ekipman farkını nasıl dengeleyeceksiniz? Misal headlock gyro takılı bir heli ile normal gyro takılı bir heli arasında bariz fark olacak.
-
21-06-2008 20:43 #8
aslında hh veya rate gyro arasında bariz bir fark olmaz eger her ikisi de iyi ayarlanmıssa.
neticede ruzgarsız bir ortamda hover yapılacak sanırım.
ben varım ama 4#3le hangi kategoriye girebiliyorum acaba? 4#3ü 1cm*1cm alanda dahi tutabilirim
mcp
wk 4#3
wk 4g6 spektrum ar6300 - spartan quark - hp08 outrunner
gaui ep100pro
trex450sev2 neu 1107 motor 4s
-
21-06-2008 21:25 #9
Bu arada yarışmadan ücret alınmayacaksa ödüllerin ücreti nasıl karşılanacak.
Ek olarak ilk mesajımdaki değişiklik bence bu kasa ve hover alanı konusunda daha bir açıklık getirir.Fly 3D crash proudly...T-Rex 600 NSP ___ T-Rex 450 SE V2 ___ CopterX 450 SE V2 ___ T-Rex 500 ESP
JR DSX9 Limited Edition
-
21-06-2008 23:16 #10
Arkadaslar, bu kadar ince ve uzun dusunmeyin. Sadece eglenmek amacli ve sonunda nacizane bir kac hediyesi olan ufak bir yarisma... Helinizi ucurun, ucururken eglenin ve videoya cekin, ve burada yayinlayin. Bu kadar basit.
delphi911 katildiginiz kategoride 1 ya da 2 kisi katilirsa, ilk ikiye girip hediyenizi alin... (Mesajinizdan alinti yapamadim kusura bakmayin)
Alan mevhumu yok.. kapali, acik farketmez... Yazili kurallara uyun yeter.
450 SE V2. Bu yarisma baska yarisma
zevk ve eglence yarismasi. Kimse cebinden para harcamadan katilabilecek. Ayrica ilk mesajimda hediye sponsorumuzun www.miracle-mart.com oldugunu belirtmistim.. Yani miracle-mart hic bir ucret talep etmeden hediyeleri gonderiyor...
Tum arkadaslarin yorumlari ve onerileri dogrultusunda yarismayi baslatmadan once uygun bulunursa gerekli duzeltmeler yapilacaktir...
Lutfen uzumunu yiyin bagini bana birakin ben hallederim
Hepinize iyi ucuslar.... Yorumlar gelmeye devam etsin...Amatörler ekipmanlarını düşünürler, profesyoneller parayı düşünürler, ustalar ise ışık nereden gelirse iyi olur diye düşünürler...
www.rchelidergisi.com
www.sariucak.com
-
21-06-2008 23:20 #11Amatörler ekipmanlarını düşünürler, profesyoneller parayı düşünürler, ustalar ise ışık nereden gelirse iyi olur diye düşünürler...
www.rchelidergisi.com
www.sariucak.com
-
21-06-2008 23:36 #12
-
21-06-2008 23:39 #13
-
21-06-2008 23:48 #14Amatörler ekipmanlarını düşünürler, profesyoneller parayı düşünürler, ustalar ise ışık nereden gelirse iyi olur diye düşünürler...
www.rchelidergisi.com
www.sariucak.com
-
21-06-2008 23:54 #15
Helimdeki one-way bearing sistemini içeren bir sahft var 2 dişliyi birbirine bağlayan. o shaftta kaza sonucu yamulma yaşamıştım alt dişli dönerken bir aşağı bir yukarı oynuyor. onu halledeyim tabiki katılacağım. Tam tarih bir kesinleşsin de hele bir.
Fly 3D crash proudly...T-Rex 600 NSP ___ T-Rex 450 SE V2 ___ CopterX 450 SE V2 ___ T-Rex 500 ESP
JR DSX9 Limited Edition
-
21-06-2008 23:57 #16
Rica ederim. Aklimda daha heli yarismalari var sponsorlar buldukca devam edecegim....

Juri uyelerinin yarismaya katilmalari biraz uygunsuz kacar gibi geldi bana.... (ya da yarismaya katilanlarin juri olmalari)... Bunun icin ozur dilerim... Bir sonraki yarismaya kismetse...Konu yellowaircraf tarafından (22-06-2008 Saat 00:01 ) değiştirilmiştir.
Amatörler ekipmanlarını düşünürler, profesyoneller parayı düşünürler, ustalar ise ışık nereden gelirse iyi olur diye düşünürler...
www.rchelidergisi.com
www.sariucak.com
-
22-06-2008 00:00 #17Amatörler ekipmanlarını düşünürler, profesyoneller parayı düşünürler, ustalar ise ışık nereden gelirse iyi olur diye düşünürler...
www.rchelidergisi.com
www.sariucak.com
-
22-06-2008 00:24 #18
Bence Burak abinin (dephi911) dediği uygun gibi. çünkü eğer her kategori için ayrı 3 er yada 5 er (organizasyonu düzenleyen Cenk abi ye bağlı) jüri seçilirse ve bu jüri üyeleri de değerlendirdikleri kategori dışında başka bir kategoride yarışmaya girmeleri uygun gibi geliyor bana göre.Fly 3D crash proudly...T-Rex 600 NSP ___ T-Rex 450 SE V2 ___ CopterX 450 SE V2 ___ T-Rex 500 ESP
JR DSX9 Limited Edition
-
22-06-2008 00:44 #19
Haklisiniz,
Aslinda delphi911 e cevabi yazdiktan sonra pisman oldum. Kusura bakmayin delphi911. delphi911 gercekten cok dikkatli ve detaylara onem veren bir insan... Simdi dusunuyorum da neden olmasin?..
Su hediyeler bir gumrukten gecsin de sag salim.. juri isi daha kolay gumruk isinden...Amatörler ekipmanlarını düşünürler, profesyoneller parayı düşünürler, ustalar ise ışık nereden gelirse iyi olur diye düşünürler...
www.rchelidergisi.com
www.sariucak.com
-
22-06-2008 00:49 #20
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)