Hover hover hover... Nereye kadar ?

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 53
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 53 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    May 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    34
    Arkadaşlar öncelikle bana moral verdiğiniz için hepinize sonsuz teşekkürler.

Malum, helim kafa mesafesinde hover yaparken bir anda kafama doğru hareket edince panikleyip düşürmüştüm.

Mini titanım bakımdan çıktı Yeniden uçuyorum

2 servo, ana paller, landing skid değişti, ayarları vs. yapıldı, sağolsunlar hepsini bir saat içinde hallettiler.

Şimdi sürekli hover yapıyorum, bana da o tavsiye edildi, sürekli hover, alışana dek, helikopter yan dursun, kafa bana dönük olsun, kıçı bana dönük olsun ( genelde hep öyle ) vs.

Peki ne zaman şöyle helikopteri sağa sola hızlıca uçurabileceğim ? Düşürme korkusundan helikopter hep karşımda, hover. Zaten Şiledeyim, bir düşse ayvayı yedik. Sizce nasıl geliştirebilirim kendimi, hovera ne kadar devam etmeliyim ? Etraftan izleyenler dalga geçmeye başladı ne bu böyle daha fazla yükselmiyor mu, sağa sola gitmez mi vs. vs.

Bu işin etraftan seyredenler olmadan daha iyi yapılacağını, sabır, sabır ve sabırdan oluşan ilk üç temel kuralını, o ilk üç temel kuraldan önce gelen ilk üç temel kuralın ise emniyet, emniyet ve emniyet olduğunu hatırlatayım.

Jun 2008
    Nereden Nereden
    İSTANBUL
    Yaş Yaş
    32
    Öncelikle geçmiş olsun. Helikopteri bir kenara bırakın, önemli olan sizin sağlığınız. Kontrolsüz bir helikopterin "çılgınca" kafama doğru geldiğini hayal etmek bile istemiyorum. Biraz da ucuz kurtulmuşsunuz. Tekrar geçmiş olsun.

Yeni başlayan herkes bu sorunu yaşar. Ben de yeni başladım. Oldukça fazla zorlanıyorum. Çeşitli simulatörler kullanarak heliyi uçurmadan önce alıştırmalar yapıyorum. Şimdi tabiki daha iyiyim. Konunun üstünde Radd's School Of Rotary konulu bir başlık olacak. Orayı okumanızı ve dikkatle uygulamanızı öneririm. Yarın ben de uygulamaya başlicam. Beraber başlamış oluruz.

Sormak istediğim, heliyi nereye tamir ettirdiniz (özelden cevaplarsanız memnun olurum, buraya yazmayın) ve masrafı ne kadar oldu?
    Konu sametkk tarafından (28-06-2008 Saat 22:12 ) değiştirilmiştir.

May 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    34
    Haklısınız ( 1.mesaj ), sabır en önemli unsur sanırım. Bir de her ne kadar uzak durun desem de kalın kafalı insanlar anlamıyorlar, ben de mecburen etraftakilerin dağılmasını bekliyorum...

( 2.mesaj ) Öm attım ve en kısa sürede bahsettiğiniz konuya bakacağım...

Sumer Yamaner cok hakli. Sabir bu hobinin temel kaynagidir. Disarida yaniniza yaklasan insanlar da ogrendiginiz sabir duzeyinin sinav asamasidir... (Seviye tesbit sinavi )
    Amatörler ekipmanlarını düşünürler, profesyoneller parayı düşünürler, ustalar ise ışık nereden gelirse iyi olur diye düşünürler...

www.rchelidergisi.com
    www.sariucak.com

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    B B B
    8 ay önceki hissettiklerimi tekrar hatırlattın bana... evet herkesin dediği gibi sabır ve emniyet öncelikli koşullar... sonrada cesaret biraz tabii. her zaman yazdım bu forumda... en prof. bile kırım yaşar. buda işin tuzu biberi..
    ben mi nasıl öğrendim meydan turlarını...
    8 ay önce raptor 50 se yi aldığımda toplamam 30-40 günü buldu...
    bu zaman zarfında her gün 20 dk. G3 te raptor ile simülasyon çalıştım. heli hazır olunca hover işi bile gözümde büyüdü.
    izmirden bir hoca buldum ve şu anda benim heli konusunda halen danıştığım kişi oldu.
    neyse bir hafta sonu pazar günü atladım bodrum dan izmir e hoca ile izmir-çiğli izmuk pistinde buluştuk.
    kumandaları bağladık birbirine ve bu şekilde hover olayına girdim. 3-4 depo beraber çalıştık 1-2 saat sürdü. sonra tamam dedi kabloyu söküyor artık meydan turuna gir. sende bu yetenek var dedi... yetenek mi dedim içimden
    bir bahane ile kaçtım oradan bodrum a direk.
    takip eden hafta sonu bodrum da uçuşa giderken raptor u da aldım yanıma ve orada yine 2 depo falan hover yaptım. işte aynen senin bahsettiğin gibi ya ben hep hover lamı geçireceğim zamanımı diyerek biraz cesaret ile indirdim burnunu aşağı ve heli aldı yolu. 100m sonra bir aileren + rudder ile döndü mu burun bana, geliyormu bana doğru, es geçti yanımdan sonra ayi şekilde diğer taraftan. bu şekilde 7-8 tur attım. daha sonra sekizler çizmeye başladım.
    bir anda cesaret bastı bana. tamam dedim bu iş bitti.
    lafın özeti ; o gün kendimi 40 yıllık heli pilotu gibi hissettim. sim. nun yön kordinasyon ve pilotaj bakımından eğiticiliğini tartışmam bile kimse ile. geri kaln ise cesaret ve bolca pratik...

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    gel gelelim 20 gün önce aldığım Honey Bee King 2 ye... bunuda yellowaircraft ile beraber yaptık tüm ayarlarını.
    bunu almamın nedeni tak pilini cırt diye hemen başla uçuşa ofisin önünde mantığı.
    ayarlar bittikten sonra ilk uçuşu yaptım hover dan öte değil tabi... çok hasas ve rüzgara karşı dirençsiz geldi ilk başlarda ve anam dedim. o zaman bile bir moral bozukluğu yaşamadım değil tabi. ama son bir haftada rüzgarın çok az olduğu günlerde 8-9 pil ile denemelere başladım. bunda da sonuçta hover ı atlatıp, kumanda hassasiyetine alıştım, meydan turlarına başladım ve hatta geçenlerde bir arabanın tavanına indirmeyi başardım. gerçi tavandan kalkarken aracın tavan anteni girdi işin içine ve pal ı parçaladı ve heliyi 3-4m fırlattı aşağıda doğru. kırım ve kaza kaçınılmaz hu hobide işte.

Jul 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    22
    ek olarak aslında çalışmada bence hata var. öncelikle kafa öne bakarken hover işlemi tamamlandıktan sonra yapılması gerek nne kafa yanken neda kafa size bakerken hover yappılması değildir. zira bu işte ki scaling uçuştan da çok zordur bu yani kafa size bakarken hover işlemini tamamlak normal moddaki uçuşun en son aşamasıdır. mesela scaling uçuş esnasında helicopterin iler i(yada ne yüne kadreket ediyorsa) hızı olduğundan stablitesi artar tıppı bisiklet giderken sağa sola rahatlıkla sağa sola yatabilmek gibi. ayrıca heli ileri giderken dönüşler artık uçak kullanır gibi olmaya başlar aileron ve elevator komutlarını dönmek için kullanırsınız düzeltmek işinde rudder. bence çalışılması gereken şu ki ben de bunu uyguluyorum;

1. kafa öne bakarken pürüssüz hover (ki yarışma olacak ilerde orayada pratik olur )

2. kafa hala öne bakarken sağa git dur sola git dur hareketleri.

3. sonra ise ileri git dur geri git dur işlemleri (bu işlemn sağ soldan sonra olmasının temel sebei ise iler giderken biraz daha fazla gaz vermeniz durma esnasındada gazı azaltmanızdır)

4. aşama ise bu tüm hareketleri heli çapraz iken yapmak.

5. aşamada yan hover çalışmaları sonra

6. aşamad scaling uçuşa ufaktan başlamak gerek scaling uçuştan sonra ise ancak kafa size bakarken hover işlemi düzelebilir.

EK: yan hover ve scaling uçuş sim. de çok fazla çalışılmalı.

kafa size bakarken hover işlemin en sonda olmasının temek sebebi ise: scaling uçuş esnasında heli size baktığında heliye sağ komut verdiğinizde heli sola gidecektir ama toparlaması kafa size bakarken hover yapma işlemindne çok daha kolay olacaktır ki zaten heli hareketli iken daha stabildir. hover esnasında stablite azalacaktır ve küçük küçük inputlar ile heliyi düz tutmaya kasacaksınızdır. kafa size baktığında heli size göre sağa kaçtığında (heli ye göre soldur) siz sağ inpt vermelisiniz. ki hover esnasında her yöne ufak komutlar veriyoruz bunlar ufak ufak yanmlış komutlar verdiğinizde heli nin kaza riski artacaktır. ilk dediğim gibi heli size doğru geirken (yani kafa size bakarken ve herketli iken) yanış komut verseniz bile hata yaptığınızı anlayıp düzeltmeniz çok daha klay oluyor.
    Fly 3D crash proudly...
    T-Rex 600 NSP ___ T-Rex 450 SE V2 ___ CopterX 450 SE V2 ___ T-Rex 500 ESP
    Low Wing Trainer ___ P-51D Mustang ARF
    JR DSX9 Limited Edition

May 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    34
    Sevgili yellowaircraf, Emrah ve Güneş, vakit ayırıp bana yardımcı olduğunuz için sonsuz teşekkürler, iyi ki varsınız.
    Konu B_B_B tarafından (29-06-2008 Saat 03:02 ) değiştirilmiştir.

Dikkatini topalyacağın "uzun ve geniş" biryer seçmelisin , indoor oalrak mesela salonda uçurmayı dene ve kumandadaki ayarları belli bir yöne gidecek şekilde ayarla , o anda hep o yöne gideceği için alışır ve eski haline getirirsin.
    Heli konusunda çift rotorlu basit birşey öneririm.
    4 kanallılardan apache var hergün evi bombalıyor , katliyam çıkartıyorum taş gibi duruyor.
    Kendi pili 20 - 30 dk uçuruyor ve 1 saatte şarjı bitiyor.
    Nerdeyse bütün parçalarıda Türkiye2de bulunabilir.
    Sana önerim : Apache AH 64 4 Ch "News => en yeni versiyonunun almanı öneririm"
    3D Harita - Model - Mod Editörü
    "In the permission of Gordon Freeman"
    "DR. Gordon'un izninde şeref üyesi"

Jul 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    22
    B_B_B nickli arkadaşda TT mini titan var şehsen hovering uçuşunu beğendim kendisinin (bir amatör-orta seviye gözü ile). scaling uçuş zamanı gelmiştir kanımca
    Fly 3D crash proudly...
    JR DSX9 Limited Edition

Mar 2008
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    42
    Alıntı Tunç İleri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendi pili 20 - 30 dk uçuruyor ve 1 saatte şarjı bitiyor.
    Bu cümlenizi biraz açıklayabilir misiniz? Biten nedir? 20 ile 30 dakika arasında 10dakika fark var ki o da benim 2S 800mAh'lık pil ile co-axial helikopterlerimin uçuş süresi. Bu kadar uzun sürede elektronikler hasar görmüyor mu?
    Hakan Yalçınkaya

M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P.

Jul 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    22
    ısınma vs. de olmuyormu bir de 30dk uçuş nerde ya kumanda pili yetmez ona. max 10-12 dk diyim. zaten 7-8 dk sonrasında dikkat dağılmaları başlıyor. bu tip fiziksel faktörleride düşünmek gerek.
    Fly 3D crash proudly...
    JR DSX9 Limited Edition

Alıntı Clio172 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu cümlenizi biraz açıklayabilir misiniz? Biten nedir? 20 ile 30 dakika arasında 10dakika fark var ki o da benim 2S 800mAh'lık pil ile co-axial helikopterlerimin uçuş süresi. Bu kadar uzun sürede elektronikler hasar görmüyor mu?
    Hikayemi açıklayım .
    İlk kullandığımda orjinal olan LiPo yu 3 kat şişirdim ve bir konternıra fırlatıp kaçtım , patlamadı ?.
    Sonra yeni bir 7.4 V 1000 Mah batarya aldım , 15 dk da bir kontrol ediyordum , şarjı 1 - 1.10 saat sürüyordu sonra 24 saat bekleyip kullanıyorum.
    Aldığım yerde normalde bunun süresinin 15-20 dk olduğu söylendi , kullandıkça açılır dediler.
    Bende bu yaz ayında ek oalrak ısınmasın diye 5 dk da bir uçurdum (Evin 100%60 lık kısmı hoverlik )
    Bu bataryayı alalı 2 - 3 haftayı geçti "Mükemmel" ömrü var.
    Apache AH 64 4 CH bataryasının aynı görünümünde.

1000 mAh 15 dakika yetebilir. Ama li-po pil bitene kadar helinizi ucuruyorsaniz bilin ki pilinize zarar veriyorsunuz...
    Amatörler ekipmanlarını düşünürler, profesyoneller parayı düşünürler, ustalar ise ışık nereden gelirse iyi olur diye düşünürler...

www.rchelidergisi.com
    www.sariucak.com

Bence siz haklısınız , çünkü aldığım yerde tamamen bitene kadar yavaş yavaş kullanın bilgisi verildi.

Kenidinize bir voltmetre (multimetre alin). Li-po pilinizi sarz ettikten sonra helinizi 5 dk. ucurun. Sonra pili cikarip voltmetrede voltajini olcun. Bunu piliniz yaklasik 7.4 volt oluncaya kadar birer dakikalik aralarla yapin. 7.4 volt civarinda ucurdugunuz toplam zaman pilinizin ucus zamanidir. Bu zamani gecirmemeye calisin.

Ayrica "li-po piller kullandikca acilir" terimini ilk kez duyuyorum. Bilen varsa beni duzeltsin. Ben de ona gore pillerime "rodaj" yapayim...

www.rchelidergisi.com
    www.sariucak.com

Jul 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    22
    gerilim ölçerken pil akım basıyor olsun.
    Fly 3D crash proudly...
    JR DSX9 Limited Edition

Mar 2008
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    42
    Nikel pillerde hafıza olduğundan kullanım ve şarj şekli kapasitelerini, performanslarını ve de ömürlerini etkiliyor ancak fabrika değerlerinin üzerine çıkmanız söz konusu değil. Bundan eminim. Lityum pillerde bu durum geçerli mi bilmiyorum.

Adele mi bu çalıştıkça güçlensin gelişsin
    Hakan Yalçınkaya

M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P.

Li-po pillerin hafiza olayi yok.

www.rchelidergisi.com
    www.sariucak.com

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)