catamaran yardım!!!

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 13
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alanı
    Aklımda ep bi catamaran almak vardı miss geico adında 4000hp gas-turbine bi teknenin modeli vardı tabikide bulamadım, kendim yapmaya karar verdim topladıgım dokumalarla yaklasık yuzde 90 benzeyen bı tekne yaptım 30 cm en 90 cm boy 500 gr agırlıkta depron kullanarak yaptım. Elimde thk den aldıgım kumanda seti var sızce setten cıkan esc ye uygun ve tekneyi 50km/h hıza ulastırabılecek motor ve pervane olarak neler kullanmalıyım onerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler..

sitil sitil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Ziyaretci
    Merhaba, 50 km/h hız ciddi boyutlarda bir hızdır. Thk esc si ile o hıza asla ulaşamazsınız. Tekneyi 500 gr depron kullanarak yaptığınıza göre pil, motor, şaft ıvır zıvır ağırlığı 1 kg ağırlığa erişemeyecektir. Güçlü bir motor koyarsanız tekne suda takla atacaktır. (hafifliğinden dolayı) Madem thk esc si kulanacaksınız o zaman yine thk nin 480 lik motorunu kullanın ve gazı kontrollü açın. Tekneye mutlaka plap yapın ve pervane olarak ta 35 yada 40 lık kullanın. (ideal pervane ölçüsünü deneme yanılma yolu ile bulacaksınız) birde teknenin resmini koyarsanız yardımcı olmamız daha kolay olur,
    kolay gelsin

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Feb 2006
    Nereden Nereden
    West Lafayette, IN
    Yaş Yaş
    22
    50 km/h yaklaşık 27 knot'tur ve o hıza ev yapımı bir teknenin ulaşabileceğini sanmıyorum =)

Alıntı rmnkrm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    50 km/h yaklaşık 27 knot'tur ve o hıza ev yapımı bir teknenin ulaşabileceğini sanmıyorum =)

ya sende kimsenin teknesine inanmıyorsun neden çıkmasın cnm a a
    team magic G4+ limited...

50 km hız çok büyük bir hız değildir. Biraz aerodinamik birazda hidrodinamik ihtiva eden bir teknede yeterli güç varsa olabilir.
    Ancak 60-70 km/h hızı aşma durumunda o hızlarda teknenin havalanmasını önleyecek yapılarda olması gerekir.
    Elbette sitil arkadaşımızın dediği gibi boyutuna uygun bir ağrılık mantık dahilinde olmalı.

resimleri ekledim tekrar tesekkur ederim bu arada ev yapımı ama onceden 3dmax te cızmıstım goz kararı yapmadım hıcbıseyı mumkun oldukca hidrodınamık bı yapı kazandırmaya calıstım.
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

aklıma gelmişken pervane saft dumen gıbı parcaları alabılecegım neresı var gidip alabilecegim online sipariş vermek istemiyorum.

sitil sitil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Ziyaretci
    Alıntı wecihi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aklıma gelmişken pervane saft dumen gıbı parcaları alabılecegım neresı var gidip alabilecegim online sipariş vermek istemiyorum.
    özeline yazdım pervane şaft ve dümeni nereden bulabileceğini,

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Su kenarında bir yer
    Yaş Yaş
    41
    Alıntı rmnkrm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kotraplaktan yapılmış bir mono teknenin ve 21 cell ile 41km/h hıza çıktığını radarla tespit ettik

Uygun ağırlık + motor + pil + pervane + pervane açısı + düzgün denge noktası kombinasyonu ile yüksek hızlara ulaşmak mümkün

Günümüzde brushless motor ve lipo pil kombinasyonu ile elektrik motorlu tekneler çok rahat bir şekilde patlar motorlu teknelre kafa tutabilmekte

Ancak unutulmaması gereken bir nokta teknenin suda tutunabilmesi için belli bir ağırlıkta olması lazım. Aksi takdirde tekne çok hızlı ve kolay bir şekilde sudan kopabilir. Hele ki tekne katamaran ise karşıdan alacağı rüzgarın çarpacağı alan geniş olacağı için tekne gövdesi uçurtma gibi olacaktır.
    Emre Açan
    Aeromarine Scorpion powered by OS 46VXM
    Graupner / Key West&Key Biscayne
    Billing Boat / Coast Guard
    Scratch Built Yelkenli
    Plandan yapılmış tekneler
    Graupner 1/10 Mini Impuls 4WD

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Su kenarında bir yer
    Yaş Yaş
    41
    Alıntı wecihi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    resimleri ekledim tekrar tesekkur ederim bu arada ev yapımı ama onceden 3dmax te cızmıstım goz kararı yapmadım hıcbıseyı mumkun oldukca hidrodınamık bı yapı kazandırmaya calıstım.
    Tekne çok güzel olmuş, ellerine sağlık, çalışmalarında başarılar
    Emre Açan
    Aeromarine Scorpion powered by OS 46VXM
    Graupner / Key West&Key Biscayne
    Billing Boat / Coast Guard
    Scratch Built Yelkenli
    Plandan yapılmış tekneler
    Graupner 1/10 Mini Impuls 4WD

Feb 2006
    Nereden Nereden
    West Lafayette, IN
    Yaş Yaş
    22
    kurşundan ağırlıklar edinseniz de iyi olur, dengeyi sağlamak için burun kısmına yerleştirmeniz gerekebilr=)

sonunda motorlarımıda aldım rs540-rh yakında saft ve dumenlerıde baglıcam agırlık ekleme konusunda pilleri mumkun oldugunca burna yakın koyarak agırlık merkezını one kaydırarak cozmeyı dusunuyorum yetmezse tabıkı o zaman agırlık koyacam.
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

motorları almadan once mabuchi motors un sıtesınden bakmıstım en uygun olanın rs540-rh oldugunu dusunmustum ama sankı motorun gucu yeterlı dııl gıbı eger 4 tane motor koyarsam sızce pıtch acısı kac olmalı reduksıyon koymalımıyım tekne hafıf oldugundan 2 tane 6 volt 4 amperlık kuru akulerden koycam o yuzden motorların fazla olmasının sorun olmadıgını dusunuyorum tabıkı bunlar benım dusuncelerım yanlıs dusundugum bısı warsa yardımlarınızı beklıyorum

• + Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)