Odullu Heli Hover Yarismasi Burada
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 27
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 27 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
04-07-2008 12:39 #1
Arkadaslar odullu bir heli hover yarismasinin basladigini duyuruyorum. Bu kucuk yarisma uyesi oldugu yabanci bir forumda duzenlenmisti ve cok keyifli oldu. Ben de buraya uyguladim.
Amacimiz eglenmek, ucus yeteneklerimiz gelistirmek, odul almak ve dagitmak
Yarismaya katilmak sadece asagidaki kurallara uygun olarak heliniz hover yapacak, videoya cekecek ve bu konu altina yapistiracaksiniz. Katilim icin hic bir ucret alinmiyor.
HELI HOVER YARISMASI
Giris suresi: 4 Temmuz 2008, Oglen 12:45 – 25 Temmuz 2008, Oglen 12:44(Video' yu foruma koyma suresi.)
Kurallar:
1.Yere gorunur bir sekilde 30x30 cm lik bir kare cizeceksiniz (Radd’s School of Flight’ i takip edenler bilirler)
2. Bu kare icinde helinizi 10-40 cm yukarida tam 2 dakika suresince kesintisiz hover yaptirmaya calisacaksiniz. (Helinizin ayaklari karenin icinde kalacak sekilde). Helinizin ayagi yerden kesildigi an sure baslayacak ve yere degdigi an sure bitecektir.
3. Videonun basinda forumdaki adiniz ve videoyu cektiginiz tarih yazan bir kagit gostereceksiniz.
4. Kamera helinizi olabilidigince yukaridan gosterecek sekilde yerlestirilecek. (Elinizden geldigince tabii ki) Kapali alanda cekiyorsaniz lutfen isklari aciniz ki helinin golgesi dussun ve juri uyeleri daha detayli puanlama yapsin
5. Hover yaparken helinizin her iki ayagi da karenin disina cikarsa karenin disinda sayilacaksiniz. Yani sadece bir ayagi cikarsa hala icerdesiniz demektir. C1 kategorisi icin ise her iki ayak da hover suresince iceride olmalidir. Birinin kareden cikmasi helinizin disarida oldugu anlamina gelir.
6. Helinizin bu yarismaya girmesi icin 4 ya da 6 kanalli yani cift rotorlu ya da CCPM heli olmak zorundadir. Diger modeller yarismaya katilamaz.
7. Cektiginiz videolarinizi Metacafe gibi video sitelerinden birine yukleyip yeni acilacak resmi yarsima basligi altina yapistiracaksiniz. Videolariniz bu konu altinda baska bir siteye girilmeden seyredilecektir. Sadece link verirseniz gecersiz sayilacaktir.
8. Her yarismaci sadece 1 heli ile yarsimaya katilabilir.
9. Head lock gyrosu olan arkadaslarimiz gyrolarini rate mode a getirecekler. Boylcece bir nebze de olsun ekipmanda esitlik saglanmis olacak...
10. Kuyruk baslangicta ne tarafa donukse hover bitene kadar o tarafa donuk olacaktir. Kuyrugun baktigi yon “saat 6” yonu kabul edilecek ve kuyruk “saat 5” ve “saat 7” yonunu gecmeyecektir. Gectigi zaman puan kirilacaktir.
11. Yarisma birinci ve ikincileri juri uyeleri tarafindan ortak secilecektir. Lutfen kimse kendine haksizlik yapildigini dusunmesin…
Puanlama: Helinizin karenin icinde sayildigi her saniye icin 1 puan alacaksiniz.. Helinizin ayagi ya da ayaklari yere degerse kareden cikmis sayilacak. Bu da puan kaybettirecek. Yerden 10-40 cm yukseklik gecildigi an puan kirilacak. Yukseklik belirlemesi jurinin insiyatifine birakilacak.
C1 kategorisi icin ise kumandasiz hover da kaldigi her saniye icin extradan (yukaridaki puan sistemine ek olarak) x2 puan alacaksiniz. Tabi bu durumda kumanda da video icinde gorulmelidir.
Kategoriler:
A1 (EGITIM AYAKLARI ILE, SADECE YENI BASLAYANLAR): Rotor capi : 500 mm – 650 mm arasi heliler (Honey Bee King 2, Honey Bee CP2, Walkera 22#E ve ayni rotor capindaki diger heliler.)
A2 (EGITIM AYAKSIZ) Rotor capi : 500 mm – 650 mm arasi heliler (Honey Bee King 2, Honey Bee CP2, Walkera 22#E ve ayni rotor capindaki diger heliler.)
B1 (EGITIM AYAKLARI ILE, SADECE YENI BASLAYANLAR): Rotor capi : 700 mm – 750 mm arasi heliler T-rex 450, Belt CP ,Copter X 450, Mini Titan ve diger 450 ler
B2 (EGITIM AYAKSIZ): Rotor capi : 700 mm – 750 mm arasi heliler T-rex 450, Belt CP ,Copter X 450, Mini Titan ve diger 450 ler
C1 (EGITIM AYAKSIZ): Cift rotorlu, 4 kanalli modeller: Lama V4, Lama V3 ve benzer boyutta ve ozellikte diger modeller.
Oduller: Her kategorinin birincisi ve ikincisine (Odullerin uzerine tiklayarak hakkinda bilgi alabilirsiniz)
A1:
1. Honey Bee King 2 icin Xtreme Carbon Frame
2. Xtreme Pinion Gear Remover
A2:
1. Honey Bee King 2 icin Xtreme Carbon Frame
2. Xtreme Pinion Gear Remover
B1:
1. Xtreme Li-Po Battery Safe Pack 18x21 cm
2. Xtreme Li-Po Battery Alarm & Nav. Lights
B2:
C1:
Odullerin sponsorlugu icin icin buradan www.miracle-mart.com a tesekkur ederim. (I personally would like to thank to www.miracle-mart.com for sponsoring gifts for our competition).
Tabi bu arada diger sponsorumuz Bodrum RC Model Kulubu' nden Emrah' i (emo23) da unutmuyorum.
Juri uyeleri: SwTaArRs, yellowaircraf ve emo23 tum kategorilerde, delphi911 C1 haric diger kategorilerde juri uyeleridir.
ONEMLI NOT: Eger biri cift rotorlu (4 kanalli), biri CCPM (6 kanalli) 2 heliniz varsa Lutfen CCPM (6 kanalli) helinizle yarismaya katilin. Tabi bu bir kural degildir. Katilimcinin insiyatifine kalmis
Asagida ornek bir hover videosu koyuyorum. Bu videoya bakarak asagi yukari nasil bir video cekilmesi hakkinda fikir edinilebilir. Video dakinin aynisi olmasi sart degil, zaten videodaki mukemmel bir hover degil. Sadece genel bilgi amaclidir.
http://www.metacafe.com/watch/1459416//
[METACAFE]1459416//[/METACAFE]
Onemli not: Bu konuya sadece videolari koyalim arkadaslar. Yorumlar ve sohbetler http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=29328 konusunda devam etsin.
Hepinize tesekkurler...Konu yellowaircraf tarafından (18-07-2008 Saat 13:11 ) değiştirilmiştir. Sebep: Sure son olarak 1 hafta daha uzatildi...
Amatörler ekipmanlarını düşünürler, profesyoneller parayı düşünürler, ustalar ise ışık nereden gelirse iyi olur diye düşünürler...
www.rchelidergisi.com
www.sariucak.com
-
08-07-2008 15:06 #2
Arkadaşlar ilk video benden olsun. Çekim kalitesi kötü çünkü kameram biraz eski. Daha da kötüsü dişliler aşındığı için dayanılmaz bir ses çıkarıyor benim lama. Ayrıca servolar bazen kendinden geçiyor ki hava boşluğuna yakalanan uçak gibi dengesizleşiyor bazen. Ayaklarım hobitlerinki gibi çıkmış. Kısacası görsellik yok. C1 sınıfındaki Lama v4 ile yarışıyorum. Herkese saygılar.
http://www.metacafe.com/watch/1475076//
[METACAFE]1475076//[/METACAFE]Konu meleba tarafından (11-07-2008 Saat 18:46 ) değiştirilmiştir.
Walkera 4G6 & WK 2801Pro
E-Sky Belt CP V2
Blade MSR
-
08-07-2008 19:12 #3
-
18-07-2008 02:04 #4
İyi geceler
Son anda karar değiştirdim ve kuyruk kayış dişlisini kaybetmeden önce çektiğim ama beğenmediğim için koymadığım videoyu koymaya karar verdim. B2 sınıfında olacak sanırım bu video. Bu arada video helikopter havada iken bitiyor çünkü kameramın hafızası doldu ve öyle yarım kaldı
elimde tam alışmıştı ne güzel ik dk yı bitirirdim ama olmadı
[METACAFE]1513716//[/METACAFE]
-
18-07-2008 11:55 #5
düzgün çekemediğim gibi düzgün ekleyemedim buyrun buda benden
http://www.metacafe.com/watch/1514962//
[METACAFE]/1514962//[/METACAFE]Konu jakoben tarafından (07-08-2008 Saat 11:37 ) değiştirilmiştir.
HEDEF: Kendin Yap Kendin Uçur ..........................
-
24-07-2008 01:30 #6
bir videoda benden

http://www.metacafe.com/watch/1537149//Avni Çukur
-
25-07-2008 12:47 #7
bu video da benden.
daha sonra ismi ve tarihi eklerim dedim ama yapamadım.
bilgileri buraya yazıyorum..
boran oran
istanbul
çekim tarihi 25.07.2008
http://www.metacafe.com/watch/1543417//
-
25-07-2008 14:43 #8
Arkadaslar. Yarsimamizin suresi bitmistir. Bundan sonra juri uyelerinin puanlamasi baslayacaktir...
Amatörler ekipmanlarını düşünürler, profesyoneller parayı düşünürler, ustalar ise ışık nereden gelirse iyi olur diye düşünürler...
www.rchelidergisi.com
www.sariucak.com
-
29-07-2008 00:55 #9ODULLU HELI HOVER YARISMASI SONUCLARI
B2 kategorisi:
1. cukur5. Toplam 409 puan.
Odul: Xtreme Li-Po Battery Safe Pack 18x21 cm + Xtreme Li-Po Battery Alarm & Nav. Lights.
2. boranoran. Toplam 337 puan.
Odul: Xtreme Li-Po Battery Safe Pack 18x21 cm + Xtreme Li-Po Battery Alarm & Nav. Lights
3. hakankirca. Toplam 113 puan
Odul: Xtreme Pinion Gear Remover
C1 kategorisi:
1. meleba. Toplam 440 puan
Odul: Honey Bee King 2 icin Xtreme Carbon Frame
+ Xtreme Li-Po Battery Safe Pack 18x21 cm
2. jakoben. Toplam 421 puan
Odul: Honey Bee King 2 icin Xtreme Carbon Frame
+ Xtreme Li-Po Battery Alarm & Nav. Lights
Mansiyon:
gokhanarel
Odul: Xtreme Pinion Gear Remover
Bu arada www.miracle-mart.com a hediyeler icin tekrar tesekkurler.
Odul alan arkadaslar bana ozel mesaj yoluyla adreslerini verirlerse, odullerini kargoya verecegim...
Butun katilimci arkadaslara, juri uyelerine ve HobbyRC forum yoneticilerine bu yarismaya katkilarindan dolayi tesekkur ediyorum...
Nice yarismalara...Amatörler ekipmanlarını düşünürler, profesyoneller parayı düşünürler, ustalar ise ışık nereden gelirse iyi olur diye düşünürler...
www.rchelidergisi.com
www.sariucak.com
-
30-07-2008 23:05 #10
Evimi başka bir şehre taşıdığım için cevap vermek konusunda geciktim, kusuruma bakmayın lütfen daha yeni okuyorum. Yellow arkadaşıma da böyle bir yarışma düzenlemek gibi iyi bir fikir ortaya attığı için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Öte yandan katılımın bu kadar az olmasını da ilgi çekici buluyorum. Saygılar.
Walkera 4G6 & WK 2801Pro
E-Sky Belt CP V2
Blade MSR
-
02-08-2008 13:47 #11
Arkadaslar, odul kazanan arkadaslarin odullerinin dun Yurtici Kargo' ya verdim. Bugun ogleden sonra, en gec pazartesi sabah ellerinde olur dediler.
www.rchelidergisi.com
www.sariucak.com
-
06-10-2008 20:50 #12
-
20-10-2008 20:26 #13
:dbencede Yeniden Düznlensin Küçük Hediyeler Olsun Gene Sırf Katılmak Ben King2 Le Katılcam
-
20-10-2008 20:35 #14
Yarisma olmasini beklemeyin. Videonuzu koyun derim ben...
www.rchelidergisi.com
www.sariucak.com
-
22-10-2008 00:19 #15
cenk meydan turu yarışması yapalım... artık herkes hover da usta oldu
-
22-10-2008 00:21 #16
Sponsorum sen olursan, Turkiye turu bile yapariz Emrah
www.rchelidergisi.com
www.sariucak.com
-
22-10-2008 00:23 #17
1. ye yazın bodrum da tatil
-
22-10-2008 00:26 #18
Bizim bahcede az bir yesil alan var, oraya bir cadir atariz is biter
www.rchelidergisi.com
www.sariucak.com
-
22-10-2008 00:33 #19
HRC takibi ve simulator alıştırmalarıda benim ofiste olsun.
-
22-10-2008 00:39 #20
www.rchelidergisi.com
www.sariucak.com
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)