Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 149
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 149 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
29-07-2008 17:18 #1
Ankaralı arkadaşların başlığını daha fazla kirletmeden yeni başlık açayım dedim...
Daha önce belirttiğim gibi inşaat sırasında fotoğraf çekemedim, ama benim miles'ımın fotoğraflarını ekliyorum. İnşaat notlarını ve fotolarını da bu başlıktan paylaşırız artık...
-
29-07-2008 18:06 #2
güzel uçak. ama hep kuyruğu çok narinmiş gibi geliyor. kuyruk uzantısı için içeriden destek varmı?
Kırdığında tamir edemeyeceğin şeyleri alma...
-
29-07-2008 18:17 #3
Ne yalan söyliyeyim, kuyruk kısmı beni de düşündürüyor. Hatta Oykun ile konuşurken, içeriden karbon şerit ile destek atalım filan dedik.
Sonuçta Ankara'da uçuracağımız alan çimenlik değil, inişte kuyruğa hasar vermek çok mümkün gibi.
Miles'ı şimdiye kadar uçuran arkadaşların yorumlarını okumak isterim bu konuda.Aut dosce, aut disce, aut discede (*)
(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket
-
29-07-2008 19:17 #4
Kuyruk kırılanı hiç görmedim miles lar içinde , gövde daha narin.Son yapılan güçlendirmeler ile daha sağlam olmuş ama genede Albatros kadar sağlam bir model değil.Zaten bu bir yarışma sınıfı model bunu atıcan 6dk uçucan sonra spoileri açıp 100 puana narince inicen bu kadar
-
29-07-2008 19:24 #5
Benim kuyruktan kastım, aslında gövdenin arka tarafıydı.
Çok güzel tariflemişsin
Ama ben özellikle iniş konusunda ciddi bir sabıka dosyasına sahibim. Spoiler açıp galvaniz perdeye 90 derece ile yapışma, spoiler açıp stall etme gibi suç dosyalarım bulunduğu için ağırlık ekleme pahasına gövde içine karbon şerit koyarak bilhassa arka kısmı güçlendirmeyi düşünüyorum ciddi ciddi.
Aut dosce, aut disce, aut discede (*)
-
29-07-2008 19:49 #6
Şaka biryana modeli hem inşa edip hemde uçuran Birol abi ve Evren bu konuda daha açıklayıcı bilgiler vereceklerdir.Zayıflık konusunda bence o kadar kötü değil.
-
29-07-2008 20:37 #7
29-07-2008 20:45
Abi..o zaman carbon d box xperience pro önereyim sana o zaman ..
Şaka bir yana bende İstanbulda yarışmada milesların noktaya tam inmek için çok sert yere vurduklarında , gövdenin kanat arkasındaki yerinde çatlamalar olduğunu gördüm.. bence arka kısımdan çok kanadın arkasından başlayan kısmına belki içeriden karbon destek atılabilir... Yükseliş ve dönüş dümenlerinde bu kadar sert inmelerine , yere vurmalarına rağmen hiç bir şey olmadı...
Özgür VURAL
İHA Test Pilotu
Ankara
29-07-2008 20:54
Bahsettiğin problemlerin takviyesi yapılmış,artık oralardan bir sıkıntı çıkmaz sanırım.
29-07-2008 21:24
İlk yapılan mileslarda gövdede kanadın hemen arkasında zayıf bir nokta vardı. Bu zayıflığı görünce oradaki kontraplak parçaların (F2A ve F2B) birleşim şekli değiştirildi ve ek yerinin üzerine bir kontra parça daha eklendi (F2C). Bu haliyle uçan modellerden henüz bu noktadan kırılanını görmedim...(Ben yarışmada sert sayılabilecek 2-3 iniş yaptım)
Gövde yanlarındaki kontraplak parçalar burundan kuyruğa kadar uzandığı için aslında oldukça sağlam bir yapı elde ediliyor. Bu yapı bence yarışma sırasında makul sayılabilecek inişlere dayanacaktır. Ama F3J tipi mızrak inişleri açıkçası ben denemek istemem
Dikey dengeleyicinin alt kısmı her inişte mutlaka yerle temas ediyor, çimen veya yumuşak toprakta sorun olmayacaktır ama taşlı zeminlerde zarar görebilir.
İnşaata başlayacak olanlar için şimdilik aşağıdaki notlarımı toparlayabildim...
Öncelikle gövde yanlarındaki 1mm kontra destekleri ve balsa parçaları, düz bir zemin üzerinde, elinizdeki en uzun süreli (en az 30dk) epoksi kullanarak (çok ince bir film halinde yüzeye sürerek) yapıştırın ve kitap dergi vs ağırlık altında uzun süreli (ben 24saatliğine bıraktım) pres altında tutun. Gövdenin sağlamlığı konusunda bu önemli bir nokta (doğrudan Philip’in tavsiyesidir). Gövde yanları kururken isterseniz gövdenin diğer parçalarını da birbirine yapıştırıp hazırlayabilir ya da kanat inşaatına geçebilirsiniz.
Gövde yanları ve gövde bölmeleriniz hazır olduğunda, F6, F7 gövde bölmeleri, gövde yanları ve F9 1mm kontraplak parçayı kullanarak gövde orta bölümündeki kutuyu oluşturun. Tabi F9 parçasına öncelikle F14 ler ile kanat vidalarının kör somunlarını yapıştırmayı unutmayın… Gövde yanlarındaki 3x3 balsa çitaları da bu aşamada yapmış olmanızda fayda var…
Sonrasında F3 ve F5 parçalarını referans olarak kullanarak gövdenin burun kısmının şeklini verebilirsiniz.
Gövdenin kuyruk kısmında da dikkat edilecek birkaç önemli nokta var. Öncelikle, kuyruk kısmını oluştururken mutlaka plan üzerinde ve gövdeyi sağdan-soldan destekleyerek çalışın. FS01 ile FS05 balsa kaplamaları yaparken de gövdeyi tezgahta sabitleyin. Bunları yapmayınca elinizde çarpık bir gövde oluyor. Nereden mi biliyorum?
Dikey kuyruğu yapıştırmakta acele etmeyin. Öncelikle kanadı veya en azından orta paneli bitirin, orta panel gövdeye vidalı iken yatay kuyruğu alıştırıp kanat ile paralel hale getirin. Dikey kuyruğu, kanada paralel olduğuna emin olduğunuz yatay kuyruğu referans alarak yapıştırın… Gövde yanları ile dikey arasında kalan boşluğu ben mikrobalon-epoksi karışımı ile doldurdum.
ilerde aklıma gelenleri yazmaya devam ederim.
siz de gördüğünüz takıldığınız yerleri sorun... Bu güzel kitin tadını çıkarın.. Hepinize kolay gelsin![]()
30-07-2008 09:02
Arkadaşlar merhaba,
Yazılanları okudum.Bazı açıklamalarıda ben yazayımki aklınızda bir şey kalmasın.
F3J modelleri dahil tüm modellerin dikkatli uçurulması gerekir aksi takdirde kırım tüm modellerde kaçınılmaz.
Cem "Son yapılan güçlendirmeler ile daha sağlam olmuş ama genede Albatros kadar sağlam bir model değil." yazmış.Ben Cem ile aynı fikirde değilim.Neden ? Miles'ın gövde içinde boydan boya kalınlığı 1mm üç katlı birchply dedikleri sert kontraplak var. Eski versiyon albatros'larda burada ahşap kaplama var ayous yada muadili kuyruğun sonuna kadar gitmiyordu bu nedenle buralarda kırım çok oluyordu,Miles'ta kuyruk tarafında altta 1,5mm kontraplak kuyruk takviyesi, içte 1mm kontraplak takviye var.
Gövde birleşim yerinin kırılmaması için güçlendirme yapıldı.Bu kırımların nedeni ise F3J benzeri spot landing (nokta inişi) yapılması.Ayrıca modelin kanatları vida bağlantılı olduğundan kanat çarpmalarında dikkatli olunmalı.
Arkadaşlar kısacası bu modeli tabiri caiz ise dan dun uçurmayacağız.
Dümen narin gibi görünmekle birlikte oldukça sağlam.
Ben gövde altında kalan kısmını fiberglass bez ile kapladım.
Eğer bir işim çıkmaz ise bu akşam iinşaata başlayacağım.En kısa zamanda fotoları koyarım.Kanat ucları, dümen ve stab en kolay imal edilecek parçalar önce bunlardan başlarız.
Selamlar,
Birol
R.Birol ÖNER
1962 İST.
30-07-2008 09:26
Selam Birol,
Bu akşam bir işin çıkmasın lütfenHatta bunu da bizler için yapacağın bir iş olarak gör
![]()
Dört gözle bekliyorum.
Sevgiler.
30-07-2008 09:32
eski versiyon albatrosun kuyruğu berbattı zaten. benimkisi 5 kere kırılımıştır herhalde. hemde hepsi normal ama hızlıca inişlerde olmuştu. o korku nedeni ile merak ediyoruz kuyruğun sağlamlığını. madem destek yeterli o zaman korkacak birşey yok normal kullanım için.
Kırdığında tamir edemeyeceğin şeyleri alma...
30-07-2008 11:00
Arkadaşlar, modeli yeterince sağlam tasarladık.
Eğer bir yeri gereğinden fazla güçlendirirsek bu kez başka yerlerden kırılacaktır.
Dikkat edin tamir edilen modeller tamir edildikleri yerden değilde başka yerden kırılırlar.
Benim söyleyeceğim şey inişlere dikkat edeceğiz.
Keza MILES'ı yeni başlayanlara değilde belirli bir tecrübeye sahip modelcilere öneriyoruz.
Şu an baktığımda MILES alan arkadaşların tamamı bu tecrübeye sahip.
R.Birol ÖNER
1962 İST.
30-07-2008 11:22
30-07-2008 11:39
Bu albatros satışı için ön kayıt türünden bir uygulama başlatsanız iyi olur. Hatta kapora uygulaması da yapabilirsiniz.
Forumun satış ile ilgili bölümünü kullanabiliriz.
30-07-2008 11:57
Metin Abi,
Albatros ya da Miles satışı için forumun satış bölümünün kullanılması uygun olmayacaktır. Forumun satış bölümü sadece ve sadece kişiden kişiye yapılan, kişisel ve (kullanılmış olsun, veya olmasın) ikinci el malzemelere yöneliktir.
Forumun bu konudaki politikası son derece net ve sıkıdır.
Dahası, Albatros'u yapan veya satanlar şu anda Hobbyrc platformu içerisinde değiller. Satış kanallarını kendileri bir şekilde belirler elbet.
Daha önce yaşanan tatsızlıkların tekrarlanmaması açısından ben bu kurallara uygun davranmayı tavsiye ediyorum.
Konu red_fin tarafından (30-07-2008 Saat 12:00 ) değiştirilmiştir.
Aut dosce, aut disce, aut discede (*)
30-07-2008 12:10
Egemen,
Ben MILES'in burununu 80gr, yön dümeni altını 40gr lık bez ile kapladım.
R.Birol ÖNER
1962 İST.
30-07-2008 12:17
31-07-2008 00:20
Arkadaşlar bugün MILES'ın yapımına nihayet başlayabildim.
Ancak hem yapım, hem fotograf, hem ev ortamında çalışmak;
sonra bilgisayarda resimleri istenen formata getirmek bayağı zaman alıyor
vede çalışma hızım yavaşlıyor.Açıklamaları kısa tutup resimlerle anlatmaya çalışacağım.
Anlaşılmayan yerleri daha geniş açıklarım.
Hepinize kolay gelsin.
SAĞ DIŞ PANEL (RIGHT OUTER TIP PANEL) İNŞAATI
1-Kanatucu için gerekli parçaları ayırdım.
2-Parçaları 600 no zımpara ile zımparaladım (şart değil)
3-Firar kenarlarıın zımparalanacak yerlerini işaretledim.(bakın G-detayı)
Bunu yaparken çok dikkat edin hangi yüzeyin zımparalanacağı önemli.
4-İşaretli yeri zımpara bloku ile zımparalayıp üçgen hale getirdim..(bakın G-detayı) Fotograf pek iyi çıkmadı malesef.
5-Ön D-box levhasını (W39), firar kenarını (W41) ve kanat ucunu (W26A)
yerine sabitledim.Cap striplerin boyunu ayarlatıp yerlerine yapıştırdım.
R.Birol ÖNER
1962 İST.