Anket: Kaç seneden beri modelcilik ile ilgileniyorsunuz ?

Kaç Senedir Modelcilik İle İlgileniyorsunuz

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 115
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 115 adet sonuctan sayfa basi 101 ile 115 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 6 Toplam 6 Sayfadan BirinciBirinci ... 3456

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Nereden Nereden
    Eskişehir-Gaziantep
    Yaş Yaş
    23
    Aradan 2 yıl geçmiş abi unutmam doğal

Mar 2011
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    15
    Aslında doğuştan beri varda ilgi duyduğumu yeni fark ettim
    ...

anasınıfından beri kumandalı araçlara ilgim vardı ozamanlar rahmetli babam nikko 1/16 almıştı bana sonra doyamadım kumandalılara sürekli oyuncak rcler im oldu 1.5 2 senedir profesyonel rc ye ilgilim var yaklaşık 6 ay önce eniştemin katkılarıyla ilk pro.rcm olan strada TC yi aldım ve bu hobiden vazgeçemiyeceğe benziyorum bu arada o nikko hala çalışır durumda sadece ufak bi operasyon geçirdi okadar
    Ne Kepler Gördüm Altında Şasisi Yok,
    Ne Şasiler Gördüm Üstünde Kepi Yok..
    ve nihayet, Sakura Zero beyaz kelebek
    traxxas E-REVO VXL

1.5 ay önce Traxxas E-maxx Brushless Edition Mamba Monster 4x4 Aldım

ewet çnce yazdığım cewabı güncelliyorum uçak, tamiya tl01 ve şimdi x racing r31 ama ben sürmüom ark sürüo ona verdim ve mutluym 6. senem DDD
    ALİCAN KÖSE
    Devlet modelciye bahmiy.Hobbykingden parça getirtecik yardım etmiy.
    http://www.facebook.com/groups/45168...added_to_group

Vay be 15 sene olmuş

Zaman, 100 km hıza 2 saniyeden bile daha hızlı geçiyor

vay bir kac arkadaş ilk model aracımı babam aldı, amcam aldı, dedem aldı. yazmış benimki biraz dramatik. ilk model aracımı üniversteye gittim 2006 yılında kuruş kuruş para biriktirerek aldım. tabi 2006 ın yaklaşık 3 yıl öncesi de var. ilk bi telvizyon kanlında mahsar fuat öskan gurubundan fuat abinin model ucaklarla ilgilendiğini duymuştum. o zamnlar ancak bir sanatcı kadar zengin bir insanın bu işle ilgilenebileceğini düşünüp her gün kahroluyordum... normal gelirli bir insan için dahi cok uzak ihtimaldi o zamanlar... ne nostarji oldu be. asıl dıram bundan sonrasında. 2006 yılı ilk model aracımı aldım. üniverstenin ara tatilinde aracı memlekete götürdüm. tabi sokaklarda sürüyorum. mahallede bir kac kişi adam üniversteye gitti hagla oyuncaklarla oynuyor demiş. bu laf babamın kulan gitmiş. bir aksam babamın surat düşmüş bana bakıyor. cebinden yanılmıyosam 50 tl civarı bir para cıkardı. bana doru yere attı. al su parayı git kır o arabayı dedi... şimdi modellerimi kabullendiler. tabi bu seviyeye gelen kadar cokk yol katettim.

harbiden dramatikmiş... milletin agzı torba deil ki büzesin... agzı olan konusuyor... banada oyuncak diolar burada.... diyenlerin üstlerine üstlerine sürüorum... patinajı önlerinde atıyorum o zaman bildigin g.t oluolar işte.. oyuncak deil lan bu diebiliolar en azından......
    Ahmet 23

MAVERİCK STRADA XT EVO HOBBYKING 80A SENSORED ESC+8.5T SENSORED BRUSHLESS MOTOR

Aug 2011
    Nereden Nereden
    Samsun/Ordu
    Yaş Yaş
    15
    Ben ilk kez internetten arastirma yaparken enistem gordu araclari. Cok mu seviyosun dedi evet dedim. Cok bakiyosun dedi kansergibi dedim. Karnenin hepsi 5 gelsin alacam sana dedi cok kolay is yani o da sonunda ben karli ciktim

Fiyatlarını Biliyormu ??

yanılmıyosam carson marka 260 tl civarı bir aracdı... fiyatını bilmedi için aklından 50 tl deger biçip parayı yere atmıştı sonra düsünüyorumda babam hesabı marketlerde satılan 20 tl lik jipler üzerinden yaptı için aslında bonkor davranmış...

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    Alıntı ufuk_rc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vay bir kac arkadaş ilk model aracımı babam aldı, amcam aldı, dedem aldı. yazmış benimki biraz dramatik. ilk model aracımı üniversteye gittim 2006 yılında kuruş kuruş para biriktirerek aldım. tabi 2006 ın yaklaşık 3 yıl öncesi de var. ilk bi telvizyon kanlında mahsar fuat öskan gurubundan fuat abinin model ucaklarla ilgilendiğini duymuştum. o zamnlar ancak bir sanatcı kadar zengin bir insanın bu işle ilgilenebileceğini düşünüp her gün kahroluyordum... normal gelirli bir insan için dahi cok uzak ihtimaldi o zamanlar... ne nostarji oldu be. asıl dıram bundan sonrasında. 2006 yılı ilk model aracımı aldım. üniverstenin ara tatilinde aracı memlekete götürdüm. tabi sokaklarda sürüyorum. mahallede bir kac kişi adam üniversteye gitti hagla oyuncaklarla oynuyor demiş. bu laf babamın kulan gitmiş. bir aksam babamın surat düşmüş bana bakıyor. cebinden yanılmıyosam 50 tl civarı bir para cıkardı. bana doru yere attı. al su parayı git kır o arabayı dedi... şimdi modellerimi kabullendiler. tabi bu seviyeye gelen kadar cokk yol katettim.
    İlk rc aracı alma şeklimiz aynı Sıkıntılı zamanlar geçirdiğim için gelen parayı sağa sola asla harcamam, sigara, içki, gece hayatı gibi şeyler olmadığı için ve zaten öyle şeyler ilgimi de çekmediği için para otomatik olarak birikiyor dolayısıyla bende o parayı modellere rahat rahat harcayabiliyorum.

Ankara' da olan eski modelcilerin hepsi bilir, Necatibey' in bir üst sokağında Halk Pazarı' nın karşısındaki pasajın en ücra köşesinde bir maketci vardı vitrininde her türlü statik maket vardı. Babamla 3-4 ayda bir gider maket alırdık hatta ben boyama işini yapmadan direk maketi yaptığım için adam bana kızardı boyalı halini göster öyle maket vereyim sana diyordu Bir gün gene gittiğimizde tavanda kocaman bir uçak asılı duruyordu fiyatını sorduğumuzda çok iyi hatırlıyorum 300TL demişti. Çok fena bozulmuştum sene olarak 2000e girmemiştik ya 98di ya 99du

İlk rc yi bende üniversiteye başlayınca alabildim bende sokakta sürüyordum ve bizim mahallede de adam üniversiteyi kazandı, yaşıtlarının eli ekmek tutuyor, benim oğlan bile oyuncakla oynamayı bıraktı (almazsan çocuk ne yapsın be adam) gibi laflar bizimkilerin kulağına halen gitmeye devam etsede ailem onların oyuncak olmadığını bildiği için problem olmuyor hatta böyle konuşan 1 kişiye onun oyuncak değilde gerçek arabaların küçültülmüşü gibisinden izzah etmeye çalışsalarda karşısındaki kişi aman canım nolacak sonuçta oyuncak araba diyince kimseye açıklama yapmama kararı aldılar tek sorun 1/5 aracı evde koyacak yer olmadığı için tatillerde eve gidince ufak sürtüşmeler oluyor
    GS Vision PRO Tuned Pipe, Hitec Aggressor SRX
    FG Monster Truck 4 WD, Zenoah 29cc ESP Ported, Walbro WT-990, İridyum Buji, Dominator Torque Pipe, Futaba 4PL

May 2010
    Nereden Nereden
    ANKARA-ARTVİN
    Yaş Yaş
    20
    Ben ilk defa model araba gördüğümde dedim ki bundan bende de olmalı ve liseye başladığımda sınıfınızda bi arkadaşta vardı hep onla gider bişeyler öğrenmeye çalışırdım hep araştırdım en son lise 4 te uzun uğraşlar sonucu hpi rs4 evo 3 almıştım 2.el onuda abimin katkısıyla aldım. ilk göz ağrımdı sağını solunu söker temizlerdim.Aracı aldığım gün Antares AVM nin karşısındaki boş yolda (Ankara'da oturanlar modelciler bilir) hız denemesi yapıcam 400 mt aşağıda offroad cılar varmış pullstartı çektim rolantide çalışıyo birden araba gitmeye başladı herhalde frekans karıştı son anda yakaladım egsozu tıkadım stop etmedi 2-3 dk boyunca son gaz verdi motor soğukken en son kendi kendine stop etti soğuduktan sonra bi kez daha çalıştırmayı denedim pullstart gelmiyodu meğerse piston gömlek dağılmış ertesi gün 2. el bi motor aldım onun piston- gömleği ile değiştirdim öyle kullandım uzun süre sonra modellerin gerisi gelmeye başladı
    Konu moonster tarafından (13-01-2012 Saat 16:44 ) değiştirilmiştir. Sebep: harf yanlışı
    HPİ SAVAGE X 4.6 BİG BLOCK

Ben ilkokuldayken ilk maketimi yapmistim. Plastik bir ucakti (statik) o gunden beri statik maketler yaparim. Bir de cocuklugumdan beri model trenlere . slot carlara da ilgim vardir. Fakat rc modeller ile tanismam herhalde 1990. Ilkokulu bitirmistim ki nerden geldigini hatirlamadigim bir tamiya katalogu elime gecti. Uzaktan kumandalilari gorunce aklim gitti. sanki omrum boyunca aradigim maket cinsini bulmusum gibi oldu. Tabi cok pahalilardi falan derken bir iki sene sonra ancak QD bir manta ray aldirabildim. Bir sure idare ettim de hala gozum ta02 sasi rally arabalarindaydi. Castrol toyota celica istiyordum. Gerci asil hayalim egress idi ama cokk pahaliydi o... Neyse sonra Ta02 sasi opel calibra dtm ile basladim. Sene 93 falandi sanirim. Ondan sonra hayatim boyunca hic kopmadim ama ara verdigim cok oldu. Ben cunku bazen statik modellere takiliyor, aylarca bazen yillarca modelciligin baska dallari ile ilgilenmiyorum. Veya bazen trenlere takiliyorum bazense rclere... Bu boyle donusumlu surup gidiyor.

Jan 2012
    Nereden Nereden
    Kahramanmaraş
    Yaş Yaş
    22
    Benim rc merakım üniversite zamanlarımda bisiklet merakımla başladı Arkadaşlarla okula, gezmeye, alışverişe bisikletle giderdik, yani arabamız bisikletti Ve bir gün yine alışverişe ve gezmeye Antarese gittiğimiz gün, antaresin karşısındaki o düzlükte bir kaç arkadaş gördüm nitrolu rc kullanıyorlardı aklım gitti. Benim arkadaşlar bisikletle dolaşmaya devam ederken ben orada kalakalmıştım ve onları izliyordum, ne kadar imrendim anlatamam O günden sonra hep almak istemiştim. Nasip 4 gün öncesineymiş Yani 4 günlük RC ciyim ama bir atanayım da bunca zamanın acısını çıkaracağım inş

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)