İstanbul ''Orhanlı Grubu'' Uçuşlar

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 48684
  •  » Bu konuyu 4 kullanıcı görüntülüyor. (1 Üye ve 3 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 48684 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 3 Toplam 2435 Sayfadan BirinciBirinci 12345618531035031003 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Nereden Nereden
    iskenderun
    Yaş Yaş
    37
    Alıntı aozgen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Erol Bey Selam.Hatırladığınız Beylikdüzü de tarihe karıştı,iskâna kurban gitti.O topluluk da epeyce dağıldı.
    Bizlerden sadece 2 kişi o günlere erişebildik.(Ben Beylikdüzünden önceki dönemdenim,Beylikdüzüne gitmedim,ara verdim).Şimdi İstanbul grupları epeyce sıkıntılı maalesef.Bizler de göçebe bir fraksiyon olarak boş bulduğumuz yerlerde buluşup uçma denemeleri yapıyoruz.
    slm Ahmet abi

hatirliyorum ben Beylikduzune son gidislerimde uzaklarda insaat faaliyetleri baslamisti ve o zamanlar İstanbul ekibinin basi sayilacak rahmetli İrfan Koken abimiz "yavas yavas baska ucacak yerler bulmamiz gerekecek" diyordu,galiba bugunleri kastetti.sanirim bu insaat olaylarindan hemen sonra Mesut Subakan Mustang Hobbies in ucus sahasini acmisti?ama oraya hic gidemedim sadece resimlerden gordum.simdiki durumundan da haberdar degilim?İstanbul gibi bir yerde bile ucus sahasi bulmakta zorlaniyorsak durumumuz vahim demektirbizde İskenderun da faaliyeti sona ermis bir havaalaninda simdilik ucuyoruz ama etraf gitgide kalabaliklasiyor ve durumu nereye kadar kurtarabilecegimiz belli degil acikcasi?

Jul 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    57
    Alıntı erolos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    slm Ahmet abi

hatirliyorum ben Beylikduzune son gidislerimde uzaklarda insaat faaliyetleri baslamisti ve o zamanlar İstanbul ekibinin basi sayilacak rahmetli İrfan Koken abimiz "yavas yavas baska ucacak yerler bulmamiz gerekecek" diyordu,galiba bugunleri kastetti.sanirim bu insaat olaylarindan hemen sonra Mesut Subakan Mustang Hobbies in ucus sahasini acmisti?ama oraya hic gidemedim sadece resimlerden gordum.simdiki durumundan da haberdar degilim?İstanbul gibi bir yerde bile ucus sahasi bulmakta zorlaniyorsak durumumuz vahim demektirbizde İskenderun da faaliyeti sona ermis bir havaalaninda simdilik ucuyoruz ama etraf gitgide kalabaliklasiyor ve durumu nereye kadar kurtarabilecegimiz belli degil acikcasi?
    Erol Bey bahsi geçen İrfan Bey(rahmetli) benim ilk R/K hocamdı.
    Sonra ben ara verince izini kaybetmiştim,bir helikopter kazasında vefat etmiş.O guruptan Mesut Bey Mustang Hobbies in önce pistini sonra da tamamını elden çıkarttı.Benim, aradan sonraki hocamdır.Şimdi Kemerburgaz da özel bir arazide talebe yetiştiriyor.Bizler de talebeleri olarak aradasırada orada uçabiliyoruz."İstanbul gibi yerde" demişsiniz,bu konuda İstanbul bir felaket.Bir noktacık boş arazi yok,60 km yol gidip bulduğunuz boş arazi de boş değil.Ya birileri gelir çöker,ya birileri gelir başka işler yapar,Ya birileri sürü otlatır,ya birileri sahiplenir sizi kovar,vs vs.İstanbul bir yandan Edirneye,öbür yandan İzmit e bağlandı ve bir damla arazi yok.Arazi var müsait değil vs vs.Dert çok.
    Hızlı iskan hepimizin baş derdi.Sizlere gıpta ettiğimizi bilin.
    Konu aozgen tarafından (29-09-2008 Saat 15:20 ) değiştirilmiştir.

Jul 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    57
    Alıntı ermis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeni buldugumuz yer yolun tam karşısı daha önce bahsettigimiz yer zemin gercekten güzel tek problem ucuş alanının ortasında kalan kocaman direk alçak ucuşlarda dikkat etmek gerekiyor. yeni ucuş alanımız hayırlı olsun
    Oraya yerleşelim.En azından girişi öbürüne göre daha zahmetsizdir herhalde.
    Zemin de iyiyimiş.Öbür tarafın zemini çok kısıtlıydı zaten.

Aug 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    41
    ahmet merhaba yarın (bayramın 2, günü ) işten saat 3 gibi cıkacagım ucuşa giderseniz gelmeye calışıyım en azından 2 saat kadar ucma şansım olur gitmiyecekseniz ben bu tarafa gidecegim yalnız.

Jul 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    57
    Günü epeyce uçuş ve tek kırımla kapattık.Yarına allah kerim.Başı ve sonu girdaplı,darbeli,yön değiştiren bir rüzgar altında,ortasından termal yükselen bir piste iniş,kalkışta tek kırım başarı sayılabilir.

Aug 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    41
    rüzgar çok dengesizdi bunda haklısın abi benim koca ucak bile zorlanıyordu gerci ben 2 sorti yapıp korktum ve başka yapmadım ama beyse yarın daha iyi ucarım artık. eksosuz baglantı bida yerinin katnagını yarın yaptırırım diyordum ama yarın kapalı olacak öbür güne kaldı gene artık cuma günü yaptıracagız.

Aug 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    41
    bu gün sabahmurat arkadaşımızla beraber yola cıktık bir yagmur bastırdı acaba dedik ama her şeyi göze alıp yola devam ettik ucuş alanına gittigimizde mükemmel bir hava karşıladı bizi kahvaltıyı orda yaptıktan sonra çok zevkli ucuşlar yaptık murat arkadaşımız yeni başladı ve toplamda 20 sorti ucmuştur ama baktım bu gün havada loplar atıyor ters ucuşlar yapıyor çok çabuk gelişen bir arkadaş videoları düzenleyip pazartesi yüklüyecegim.
    Ahmet abi senle buluşamadık bugün yarın gelirsen bekleriz.

Aug 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    41
    dün yapmış oldugum uçuştan yakım cekim görüntüler

http://vimeo.com/1877759

Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Çok güzel bir uçuş ve Swallow harika bir model. Alçaktan yavaş geçişler çok başarılı.
    www.gurmanbayraktar.com
    -Hobi ile saplantı arasında ince bir sınır vardır. Tahmin edin hangi taraftayım?-

O rüzgara rağmen model çok güzel uçmuş.Tehlikesi büyük olsada alçak geçişi izlemenin tadı bir başka..
    Havacılıkta kurallar kanla, modelcilikte ise para ile yazılmıştır.Her kuralın altında bir olay, bir ders yatar.

Aug 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    41
    swallowda alçak gecişlerde hiç korkum yok acıkcası cünki çok dengeli bir ucak bu ucakta kötü olan 2 şey var biri kaplaması digeri iniş takımı bunun haricinde havada mükemmel kumandayı bıraktıgım halde hiç sapma yapmıyor.

bu gün kalabalık bir ekiple ucuş yaptık çok güzel görüntüler var onlarıda ayarlayıp bugün veya yarın sizlerle paylaşacagım.

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    koray bencede çok hoş bir uçuş olmuş... pist geçişleri çok güzeldi... bu arada kameramanıda tebrik etmek lazım, iyi kareler yakalanmış.

Aug 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    41
    kameramız cok iyi olmadıgından çok net çekimler yapamıyoruz inşallah iyi bir kamera alacagız o görüntüleri bayagı ugraşarak ayıklayabildim.

bu günden 2 kare
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    at-6 süper gözüküyor... bunun uçuş video ları varmıdır acaba hiç ?

Alıntı ermis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kameramız cok iyi olmadıgından çok net çekimler yapamıyoruz inşallah iyi bir kamera alacagız o görüntüleri bayagı ugraşarak ayıklayabildim.

bu günden 2 kare

Aug 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    41
    http://www.vimeo.com/1883526

at-6 nın nasıl oludu bilmiyorum ama ucuş videosu cekilmemiş ama yerde ucuş öncesi hazırlık ve pist başı videosu var onları ben cektim hava fotografını makinennin sahibine verdim sen daha iyi cekiyorsun diye ama cekmemiş atlamış 90 lık at-90 sanın üzerinde 120 lik 4 zamanlı os motor vardı ve bir gercek dört zamanlı motorun sesi bir başka oluyor.

Jul 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    57
    Evliya abi,eline sağlık.Son videoda da görüldüğü gibi, senin bir gün önce sabit iniş tk. uçan Swallow bu gün(4/9/2008 pazar) sabitlenmiş retractlarla uçtu ve garip retractlar yine dayandı.Bunlar hesap günü senden çok şikayetçi olacak.
    Texan A6 ise Swallow gibi aynı dertten(yapısal hata) muzdarip.İniş takımları bağlantısı çok zayıf.Geçmişte en az 4 defa sabit iniş tk.kırınca sonunda retractlar monte edildi ama bu sefer de -benim pistin acemisi olmamdan dolayı iniş için belki de pistteki tek yarığı bulup üstüne konmamdan dolayı (zaten zayıf olduğu için)- bir defa daha kırıldı.Bu modelin kesinlikle kanatta sıkı bir tadilata ihtiyacı var.Dizayn ı yanlış.İniş tk.temeli yükü çekemiyor.
    Video da ilk geçen Swallow dan sonra benim AMD fiberglass PT19 geçiyor.O da iniş tk.neredeyse sadece kanat balsa kaplamalarına yüklendiği halde(hep aynı dert) ustalığım sayesinde(ehemmm) şimdilik idare ediyor.Bilmeyen de amortisörlü iniş tk.yaptığımı zannediyor.
    Dün hava çok güzeldi ve çok keyifli uçuşlar yaptık.Arada garnitür niyetine bir de helikopter uçtu ama makinanın hafızası ona yetişemedi.
    Bu pist şimdiye kadar uçabildiğimiz en elverişli pist,aynı zamanda ambiyans olarak da çok güzel.

Aug 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    41
    bu gün sabah muratla beraber piste gittik kahvaltıyıda orda yapalım dedik kahvaltı malzemelerini yere serdik tam başladık kahvaltıya bir yagmur başladıki sormayın nasıl toplandık döndük anlayamadık

Jan 2008
    Nereden Nereden
    iskenderun
    Yaş Yaş
    37
    sanirim İstanbul ekibi aradigi ucus alanini sonunda bulmus oldu?Ahmet abi hem senin hem Koray in hemde diger pilotlarin eline saglik ozellikle ucuslardaki yakin selam gecisleri cok guzelbu arada ben f3a videolarini elimde olmadan daha dikkatli izliyorum ama benimkini ucurabilmem icin biraz daha sabretmem gerekiyor cunku parcalarim henuz elime ulasmadibu arada bugun sabah hava size kotu bir saka yapmis galiba Koray

Jul 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    57
    Alıntı erolos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sanirim İstanbul ekibi aradigi ucus alanini sonunda bulmus oldu?
    Maalesef bana tam 60 km gidiş,bir o kadar da dönüş mesafesinde.Dolayısıyla ben sürekli burayı kullanamayacağım.Bu mevki,sizin bahsettiğiniz eski Gürpınar uçuş alanından daha uzak(o cıvarda yine).Ama aradabir göze alınıp gidilecek,el mecbur.
    Ermiş/ Koray bey ile diğer arkadaşlara çok uygun ama bana uzak.

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    ahmet bey bu hobide sınır yok diye biliyordum ben

Alıntı aozgen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maalesef bana tam 60 km gidiş,bir o kadar da dönüş mesafesinde.Dolayısıyla ben sürekli burayı kullanamayacağım.Bu mevki,sizin bahsettiğiniz eski Gürpınar uçuş alanından daha uzak(o cıvarda yine).Ama aradabir göze alınıp gidilecek,el mecbur.
    Ermiş/ Koray bey ile diğer arkadaşlara çok uygun ama bana uzak.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 4 kullanıcı görüntülüyor. (1 Üye ve 3 Ziyaretçi)

1. havaizci