BALIKESİR EKİBİ - Buluşma,Fotoğraf ve Video

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 75
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 75 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 1234 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Bende bu haftadan itibaren uçuş toplantılarımızda çekebildiğim fotoğraf ve videoları yayınlamaya çalışacağım.
    Murat Araslı arkadaşıma ait TREX-600E çok güzel looplar,tonolar attı.Videosunu çektik ama ne yazıkki çekimde başka makine kullandığımız için onu daha sonra ekleyeceğim.Bayram sonrası olduğu için oldukça az sayıda katılım vardı,bugün sadece dört kişi uçuş yaptık.

IMG_0044.jpg IMG_0035.jpg IMG_0033.jpg IMG_0052.jpg IMG_0037.jpg
    Her uçak yere iner, önemli olan nasıl indiğidir!!!!!!

Akıl yaşı 18,beden yaşı 25,Nüfus memurluğundaki arkadaşın hatasıyla şu anki yaş 41.

http://www.youtube.com/user/hakanoncul

Akıl yaşı 18,beden yaşı 25,Nüfus memurluğundaki arkadaşın hatasıyla şu anki yaş 41.

c/z c/z - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Ziyaretci
    Hakan bey güzel görüntüler. Çok güzel doğası olan bir yer Balıkesir.
    Oğlum Burhaniye 'de olduğu için ara sıra gelip gidiyorum.
    Balıkesir 'li modelcilere ve sizlere kırımsız-zevkli uçuşlar dilerim.

Cem ağabey çok teşekkür ederim.Buralara kadar geliyorsunuz mutlaka bizleri ziyaret etmeden gitmeyin.Sizin gibi değerli bir ağabeyimizide aramızda görmekten onur duyarız.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2005
    Nereden Nereden
    Antakya
    Yaş Yaş
    46
    Konu hayırlı olsun Hakan. Buluşma için 4 kişi gayet güzel bir katılım sayısı. Bu arada Funstar hemen dikkatimi çekti tabii. Uçuş özellikleri hakkında biraz yorum yapabilir misin?
    www.gurmanbayraktar.com
    -Hobi ile saplantı arasında ince bir sınır vardır. Tahmin edin hangi taraftayım?-

Hayırlı olsun ekip sayfanız Hakan. Diğer arkadaşlar da katılırsa iyi olur foruma. Katılmazlarsa bile senin tek başına sürükleyeceğinden eminim.

Alıntı PATO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu hayırlı olsun Hakan. Buluşma için 4 kişi gayet güzel bir katılım sayısı. Bu arada Funstar hemen dikkatimi çekti tabii. Uçuş özellikleri hakkında biraz yorum yapabilir misin?
    Konuyu sabitlediğiniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim Gürman ağabey.

Normalde hafta sonu olsa uçuş toplantılarımızda uçucu sayısı onları buluyor,nadirende olsa geçtiği oluyor.

Funstar 3D özellikleri taşıyan, uçuş ağırlığı yaklaşık olarak 2 Kg.civarlarında bir uçak.Yüksek süratte uçuşun yanında yaklaşık 15-20 metre çapında bir dairede 1-2 tık gazda (yüzde olarak tam hesaplayamadım ) düşük süratte uçabilen oldukça stabil bir uçak,tabi burda pilotun kumanda hakimiyeti çok önemli.46'lık trainerden sonra kullandığım ve kullanırken de çok zevk aldığım bir model.Bana modellerde en çok haz veren düşük süratte,alçak irtifada modelin süzülerek dans edercesine uçmasıdır.Bir çok modelcinin kullandığı funstar (diyebilirimki bu modeli alabilmek için sırada bir sene bekledim) özellikle yarışmalarda düşük ağırlık ve yüksek manevra kabiliyeti ile pilota oldukça iyi dereceler getiren bir model.30 Mart 2008 de Akhisar'da yapılan Model Uçak Yarışmasında saatte yaklaşık 30 ile 35 KM arasında değişen hızdaki rüzgarda 3 funstar oldukça iyi dereceler aldılar.Tabi bu arada iki funstar sahibininde ilk yarışmaları olduğunu hatırlatırım (bunlardan biriside bendim).Bence trainerdan sonra kullanılabilecek uçaklardan bir tanesi diyebilirim.
    Modelde benim kullandığım donanım ise 46 AX motor,2 adet 3003,3 adet 3004 servo,6V alıcı pili ve Futaba 6EX kumanda.Alıcı için ilk başlarda 4.8V pil kullanıyordum ama yaklaşık bir aylık bir kullanımdan sonra taktığım 6V pilin servolara yani modele verdiği çeviklik kendini belli eder derecede değişiyor.
    3D alacak arkadaşlara tavsiye edebileceğim uçaklardan bir tanesi.

Katıldığımız yarışmadan birkaç kare:
    Yarışma Pankartı
    IMG_0009.jpg
    Balıkesir ekibinin funstarları
    IMG_2546.jpg
    Seri hareketlerini yaparken
    IMG_2137.jpg
    Limbonun altından geçerken
    IMG_2182.jpg

Alıntı atambay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun ekip sayfanız Hakan. Diğer arkadaşlar da katılırsa iyi olur foruma. Katılmazlarsa bile senin tek başına sürükleyeceğinden eminim.
    Çok teşekkürler Metin ağabey.

Merak etme katılmayan arkadaşların kulaklarını çekeceğim.

Ben modelcilikte ve bir çok şeyde geri kalmış yada bırakılmış Balıkesir için birşeyler yapmaya çalışıyorum.Bu çalışmalarımda da sizlerden aldığım desteğin hakkını gerçekten ödeyemem.Hiç kimsenin yapmadığını yada yapamadıklarını yapmaya çalışmamda bu forum yönetimi dahil herkese teşekkürü bir borç bilirim.

Alıntı hakanoncul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkürler Metin ağabey.

Merak etme katılmayan arkadaşların kulaklarını çekeceğim.

Ben modelcilikte ve bir çok şeyde geri kalmış yada bırakılmış Balıkesir için birşeyler yapmaya çalışıyorum.Bu çalışmalarımda da sizlerden aldığım desteğin hakkını gerçekten ödeyemem.Hiç kimsenin yapmadığını yada yapamadıklarını yapmaya çalışmamda bu forum yönetimi dahil herkese teşekkürü bir borç bilirim.
    Bu arada model uçakla tanışıp da internette yardım alacak birilerini ararken ilk sana rastladığımı ve sayende birçok doğru bilgiye kestirmeden ulaştığımı da burada duyurmuş olayım.

Alıntı atambay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada model uçakla tanışıp da internette yardım alacak birilerini ararken ilk sana rastladığımı ve sayende birçok doğru bilgiye kestirmeden ulaştığımı da burada duyurmuş olayım.
    Estağfurullah Metin ağabey aslında sizin gibi birisiyle tanışmak benim açımdan dünyanın en büyük zenginliği.Bana yaptığınız iyilikleri nasıl öderim.

Bu hafta sonu modelcilerimiz tatil modundan çıkamadılar anlaşılan.Hava aşırı rüzgarlı olduğu için ben bile sadece fotoğraf makinemle uçuş alanına gittim.Bugün uçuşta sadece funstar ve TREX 600E vardı.

IMG_0001_1.jpg IMG_0012_1.jpg IMG_0003_1.jpg IMG_0007_1.jpg IMG_0013_1.jpg

Uçuş çantanızın kağıt havlusu bitmiş
    İdareli kullanın biraz.

Feb 2007
    Nereden Nereden
    Adana
    Yaş Yaş
    44
    Vaayy. sizin uçakların yanında Murat'ın trex'i de yakışıklı duruyor hani. Hakan Bey.
    Selamlar...

01-ADANA

Balıkesir ekibi olarak bugün oldukça güzel bir günde uçuş yaptık.Sıcaklık yaklaşık 15-20 derece civarlarındaydı.Sabah saat 10 civarı hiç rüzgar yokken saat 12 civarı değişken bir rüzgar ile uçuşlarımıza devam ettik.Bugün her zamankinden özel olsun diye 60 lık trainerim ile uçuş yaptım.Yaklaşık bir senedir motoruna benzin değmemişti garibin,fakat ısıtıcıyı takıp starter ile ilk dokunuşumda çalışmaya başladı yüzümü kara çıkartmadı.Bizim ekibin video çekme özrü olduğundan çektiğim resimlerden bir video derledim.Beğeneceğinizi umarım.

IMG_0071.jpg IMG_0072.jpg IMG_0073.jpg IMG_0052.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=8WZPba-Fedc

Güzel olmuş eline sağlık. Senin 60 lık da çok asil uçuyor.

Mar 2008
    Nereden Nereden
    Eskişehir
    Yaş Yaş
    19
    Saygıdeğer büyüklerim bende Balıkesir'de oturuyorum.Özcan abimizi Ve Fahrettin abimizi tanıdığım için birkaç sefer bende uçuşlara geldim.Tabi haftasonları dershane ve derslerden vakit bulamıyorum.Bende bişeyleryapmaya çalışıyorum.Sanırım kurban bayramından sonra bir trainer için yeterli parayı tamamlayabilmiş olabileceğim.İki senedir bekliyorum.Elektrikliyle başlamam pek tavsiye edilmedi.Bu arada forum sitemizde Balıkesir sayfası açılmasına çok sevindim.Benim 3 kanal apache helikopterim var.Sanırım devre board'u yandı bende tam bilmiyorum.Bu işten anlayan bir abimiz varmı tanıdığınız?

Bugün oldukça soğuk ve müthiş rüzgarlı bir havada buluşmamız gerçekleşti.Fazla bir uçuş yapamadık çünkü rüzgar şiddetini her geçen dakika arttırıyordu.Bir kaç resim çekebildim.Emrah kardeşimin yeni funstarı ve Murat kardeşimin yeni TREX'i ilk uçuşlarını gerçekleştirdiler.

IMG_0002.jpg IMG_0006.jpg IMG_0005.jpg IMG_0020.jpg IMG_0015.jpg
    Konu hakanoncul tarafından (26-10-2008 Saat 13:36 ) değiştirilmiştir.

Mar 2008
    Nereden Nereden
    Çorum
    Yaş Yaş
    43
    Balıkesir ekibinin başarılı çalışmaları görmek istiyorum, Abicim bir iki fotoğraf atın yüreğimiz kıpraşsın biraz özledik sizleri...

Yağışlı havalardan sonra mükemmel bir havada bu pazard buluşmamız gerçekleşti.15 li derecelerde sıcaklık sıfır gibi bir rüzgar.

Resim 344_resize.jpg Resim 388_resize.jpg Resim 389_resize.jpg

Bu arada Fahrettin hocamın 26cc benzin motorlu EDGE 540 uçağı ilk uçuşunu yaptı.Benzin motorunun ne kadarda iyi olduğu söylensede bana göre bizim 2 zamanlı motorlarımız bu kadar uğraştırmıyor.Motorun ilk çalışıyor olmasından kaynaklanan ayar safhası bana çok uzun geldi.Fakat dijital tartı ile çekişinin ne kadar olduğunu gördüğümde gözlerime inanamadım.12 kg.Gelecek sene F3A yarışlarınada hazırlanan Fahrettin hocama yeni uçakları ile kırımsız uçuşlar dilerim.

Resim 312_resize.jpg Resim 331_resize.jpg

Fahrettin hocam,Melih hocam benim Belt CP üzerinde kritik yaparlarken.Haftaya belki Fahrettin hocamın yeni aldığı CopterX ile uçuşunu görebiliriz.

Resim 347_resize.jpg Resim 348_resize.jpg

Resim 313_resize.jpg Resim 317_resize.jpg Resim 359_resize.jpg

• Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)