Motor ısınması ve fazla duman.
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 8
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
09-10-2008 00:04 #1
Selamlar,
RC aracımı dün aldım çok şükür =)
bugün rodajı yaptırdım ve ardından ilk kazam geldi =) bir otoparkta gayet güzel test ediyordum aracı şu trim ayarlarını ayarlamaya çalışıodum uzaklaştırdım biraz kendime doğru getirirken aniden hızlandım ve bir aracın tekerleğine çarptım bunun sonucunda bir tekerleğim şasiden ayrıldı şaftı düştü ve bir tekerleğiminde şaftı kaydı =) yeni oldugum ve pek anlamadıgım için gittim bir modelciye yaptırdım ciddi birşey değil sanırsam..
benim size sormak istediğim şu
araba giderken egzostan çok duman çıkıyor ve motor çok ısınıyor normal ayar nedir acaba nasıl yapabilirim ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim
ve birde şasinin alt kısmında yani dışarda kalan yere bakan kısımda çok çizikler oluştu acaba bu normal midir yani çizik olması ?
araç hpi nitro rs4 evo+
teşekkürler...
-
09-10-2008 01:41 #2
cok duman atıyor ve motor cok ısınıyor aynı kayramlar degıl soylekı motor cok duman atıyorsa zengındır buda hararet lı soguk calısacagı anlamına gelıyor
sanırım sızın ayarlarınız low speed acık ama hıgh speed kısık sekılde
motorun en ustundekı vıdayı saat yonunun tersıne bırazcık cevırın bakalım ne olucak
baktınız bu ayar guzel oldu motor cok sıcak calısmıyor ama alt hızlarda boguluyor bunun ıcınde alttakı vıdayı saat yonune bıraz cevırmemız gerekmekte ama sız ılk basta ılk dedıgımı yaparsanız sorun yuksek ıhtımal cozulucektır
bu arada sıcak oldugunu nereden anlıyorsunuz termometrenız varmı
dıp not olarakta daha rodajı yenı bıtmıs bır arac cok hızlı gıtmez ayrıca bıraz yuksek derecede calısabılır motor cunku hala tam olarak acılmamıstır
-
09-10-2008 01:47 #3
127 dereceyi gördük termometre var
şimdi evdeyim vidaların ikisinide videoda gösterdiği gibi sıkıştırdım yani tam ortada ne açık ne kısık şekilde birde böyle deniycem.
motorun zengin çalışması mı motor için iyi yoksa fakir çalışması mı ?
-
09-10-2008 02:11 #4
127 derece aslında cok fazla bır rakam degıl ustteku buyuk olan vıdayı saat yonunun tersıne cok az oynatın problem kalmasın
motorun fakır olması daha hızlı gıtmenız demektır ama motor daha hararetlı calısır ve daha cabuk bıter
zen gın motor daha az gıder ama hararet olmaz ayrıca daha gec bıter
en ıyı ayar tam ıkısının ortası demektır
-
09-10-2008 03:11 #5
heh işte o ikisinin ortasını nasıl ayarlarım =)
-
12-10-2008 20:43 #6
Aynı sorunu bende yaşıyorum 15-20dk kullanımın ardından gazı yüklenip manevralar yaptığım zaman bazen motor stop ediyor.
-
13-10-2008 10:42 #7
dogru ayarlamayıda artık zamanla ogrenıceksınız
-
30-01-2009 23:08 #8
arkadaşlar şimdi bende bir tane 1/10 tuggy hpi aldım fakat bujı ısıtıcısıyla calıştırım cıkardıktan sonra gaz basıyorum stop ediodu bende biraz< ovidalarla oynadım şimdide cok duman atıoo yakıtı cabuk tuketıoo ve cok gaz basınca stop edioo bana yardımcı olurmusunuz buna nasıl ayar yapıcam yanlış bişey yada ayar motor yanmasına sebeb olurmu lütfen yardım tşk şimdiden aranıza katılmak güzel
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)