Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 25
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 25 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
13-12-2008 01:45 #1
Yoğun istek üzerine HB firmasının Cyclone S modelini sizlere sunuyorum arkadaşlar.

Aracımız komple compozite(carbon fiber alaşımlı naylon) malzemeden üretilmiş bir şaseye sahip. Araçta ana şaseden ziyade bir de üst deck bulunmakta, ki bu üst deck de aracı daha stiff/sağlam bir hale sokarak süspansiyonların görevlerini daha iyi yapmasını sağlamakta. Stiff şasede tweak(esneme) olayı daha az olduğu için süspansiyonlar görevlerini daha iyi yerine getirmektedir. Cyclone S'in şase dizaynı, serisinin diğer ürünleri olan Cyclone kardeşleri ile aynıdır. Diğer kardeşleri carbon graphite ana şase ve üst deck'e sahiptirler ve bu nedenle daha çok carpet ve high traction zeminlerde kullanıma idealdirler. Cyclone S, üretildiği malzemeler itibariyle kardeşlerine göre biraz daha esnektir ve low grip zeminlerde yada outdoor zeminlerde de kullanılmak için idealdir. Tweak'i en aza indirmek için şase tamamıyle simetrik olarak dizayn edilmiştir ve kullanılan malzemeleri ile de hafif bir şasedir. Aracın yürüyeninin ağırlığı yaklaşık olarak 700gram civarıdır.

Aracın ön tampon üstündeki upper brace kısmı woven carbon fiberdir, alt brace ise şiddetli darbelere dayanıklı naylon'dan imal edilmiştir.

Aracın vidaları, turnbuckle'ları, center shaft'ı çeliktir.

Araç 2.4375:1 drive train'i ile günümüzün yüksek devirli motorları için idealdir. (Bu drive train, 2006 dünya şampiyonu olan WCE modeli ile aynı orandır) 64pitch spur dişlisi kullanmaktadır.

Araç çift kayışlıdır. Kayışlı aracın akıcılığını sessizliğini anlatmaya gerek duymuyorum şu an. Aracın kayışları vücut zırhı ve yanmaya dirençli giysi üretmek için kullanılan aramid fiber ile güçlendirilmiş lastik kayışlardır, bu nedenle brushless kullanımına uygundur, dayanıklıdır-ki zaten kendi aracımda da brushless kullanıyorum.
Motor konumu orta arkadadır ve düşük/alçak motor yerleştirme pozisyonlarına sahiptir.

Araç oldukça düşük bir gravite merkezine (ulra low center of gravity-LCG) sahiptir. Bu oran yüksek olan araçların dönüşlerde yaşadığı performans ve zaman kaybı Cyclone S'te en aza indirgenmiştir.

Süspansiyonları yağlı ve ayarlı süspansiyondur ve multiple positioning point'e sahiptir. Çoklu süspansiyon delikleri vardır ve oldukça rahat ayar değiştirip istediğiniz zemine göre süspansiyon ayarlamalarınızı yapabilirsiniz.
Bunlara ek olarak; araçta standart olarak 20 adet rulman bulunmaktadır ve bu sayı 24e çıkarılabilir. Rulmanın faydalarını saymakla zaman kaybetmeyelim.
Araç, ön ve arkada ball diff'e sahiptir ve outdrive'ları çeliktir. Ball diff'i ayarlamak, kilitlemek tek bir vidaya bakar ve o vidaya ulaşmak için sadece üst bulkhead'i 4 vidasından ayırırsınız ve dogbone'u çıkartırırsınız, bu kadar kolay erişilebilir.
Araç, diffransiyeller uçlarındaki bearing holder'ların otuduğu lower bulhead'deki özel yapısı sayesinde bearing holder'ları ileri yada geriye çevirerek ön ve arka kayışı birbirinden bağımsız olarak gerdirip gevşetebilirsiniz.
Aracın turnbuckle uçlarındaki ball cuplar kendi kendini nemlendirebilen molybdenum plastiğinden üretilmiştir ve bu sayede o parçalar dahi görevlerini smooth olarak yerine getirmektedirler.
Araca aklına gelen gelmeyen tüm ayarları (camber-caster-toe in/out-antidive-kick up-down stop-ride height-bump steer) yapabilirsiniz. Ön ve arka tekerler arasındaki wheelbase mesafesini dahi 3mm'ye kadar değiştirebilirsiniz.
Ve çok güzel bir yanı daha; Cyclone serisi tüm modeller serideki diğer modelleri ile birebir parça uyumlu. İsediğiniz serinin parçasını isediğinize sorunsuzca takabilirsiniz.
Daha ne olsun?
Aklıma gelenler bunlar. Dahası gelirse buradan yazarım.
SaygılarStreetJam Ota-R3X - Keyence Tachyon PK - Keyence Luxon KG 7.5T (StreetJam Edt.) - Sanwa SRG-BL - SpeedPower 6500mah 65 C - Sanwa Exzes Plus 2.4DSSS
rc-prinsdrift.blogspot.com
-
13-12-2008 08:41 #2
teşekkürler, güzel bilgiler.
fiyatına da baktım da: http://www.amainhobbies.com/product_...ducts_id/30472
fiyatı da çok uygun, pistte yarışacağım zaman bu aracı alayım diye içimden geçirdim doğrusu... Ama yol tutuşu yüksek olan pistler için hangi modeli öneriliyor bu cylone ların?TIP
-
13-12-2008 12:29 #3
Cyclone'nun bir çok serisi bulunmakta. Bunlar:
Cyclone Black Edition (piyasada bulamazsınız)
Cyclone Hara Edition (piyasada bulamazsınız)
Cyclone Surikarn Edition (piyasada bulamazsınız)
Cyclone S
Cyclone S RTR
Cyclone S Drift
Cyclone S Drift Special
Cyclone WCE (piyasada bulamazsınız)
ve son olarak da en son üretilen Cyclone TC
Bunlardan Cyclone S, Cyclone Black Edition ve uzuuuun sürede parça parça topladığım WCE elimde bulunmakta. Cyclone Black Edition, benim şahsi proje aracım, onun için onu elimde tutuyorum.
Cyclone S de pist kullanımına oldukça uygun bir araç, ama illaki ben carbon şase ve alüminyum parçalar istiyorum derseniz şu anda piyasada bulabileceğiniz bir tek Cyclone TC. TC, WCE modelinden sonra çıkmasına karşın benim gönlümün kralı WCE ama.Konu 100kmh2sn tarafından (13-12-2008 Saat 12:35 ) değiştirilmiştir.
StreetJam Ota-R3X - Keyence Tachyon PK - Keyence Luxon KG 7.5T (StreetJam Edt.) - Sanwa SRG-BL - SpeedPower 6500mah 65 C - Sanwa Exzes Plus 2.4DSSS
-
13-12-2008 12:47 #4
Araç eski olmasına ragmen sanki dün çıkmış gibi aracı tanıtmışsın
Eline saglık.
-
13-12-2008 13:05 #5
Cyclone S modeli için konuşuyorum, araç 2006nın temmuz ağustos ayı gibi piyasaya sürüldü. 2006 Dünya Şampiyonu olan modelin ardından, o dünya şampiyonu aracın sport modeli olarak sunuldu piyasaya. Direkt Cyclone olarak bakacak olursak ilk Cyclone'nun çıkışı 2005 yıllarında Cyclone Black ile oldu ama araç malesef ülkemiz için çok yeni bir araç. Bu nedenle o Black Edition, Hara, Surikarn, WCE gibi güzelliklerden yararlanamadı ülkemizdeki RC kullanıcıları. Ben 2006yılından beri içiçeyim ve çok şükür ki ilk Cyclone Black Edition'a sahibim ve serinin en iyisi olan WCE'yi zor da olsa uzun sürede toplayabildim.
Konu prinsdrift tarafından (13-12-2008 Saat 13:08 ) değiştirilmiştir.
StreetJam Ota-R3X - Keyence Tachyon PK - Keyence Luxon KG 7.5T (StreetJam Edt.) - Sanwa SRG-BL - SpeedPower 6500mah 65 C - Sanwa Exzes Plus 2.4DSSS
-
13-12-2008 18:26 #6
eline sağlık abi güzel bi anlatım olmuş,çok eğlenceli bi araba (ayarlanabilirlik açısından)
Tamiya TA05 1.72 CS | eZrun 4300kv Motor - 60A ESC | Acoms Stock Servo
Spektrum DX3S Kumanda - SR300 Alıcı | EcPower 3200 Mah. Lipo
-
13-12-2008 19:22 #7
fxf firması cyclone için bir conversiyon kit geliştirmiş. bu şasenin biraz trf416 ya benzediğini söyleyebilirim.

aracın görsel olarak çok doyurucu olduğunu söyleyebilirim.
mergupcum eline sağlık güzel bir anlatım olmuş.
TA05 VDF CounterSteer 96% /SpeedPassion GT 2.0 LPF Carbon Black Edt./ Team Orion Vortex Race 7.5/Victory 45c/LRP 2.4
-
13-12-2008 20:28 #8
Xray T2 ' 008 rubber spec aracın upper deck'i, middle deck'i ve spur sistemini kullanmışlar. Spur dişlisinin takıldığı motor mount bloğunu da değiştirmişler ki o da Xray T2 '008in motor mount blockları. Front lower bulkhead de Xray T2 ' 008 in lower bulkhead'leri. Canım güzelim Cyclone World Champion'u kalkmışlar Xray ile mixlemişler. Hiç beğenmedim. Cyclone'a ait beğenmediğim tek şey de bu oldu. Bir de ne diye xray yaması yapmışlar üstüne onu anlamadım. FXF firmasının ürünü olarak bakmıyorum ben buna, bildiğin Xray T2 ' 008 rubber spec'in parçaları. FXF firmasını da şiddetle kınıyorum.Ve kendilerine buradan "çek git bebeğim uzaklara" şarkısını armağan ediyorum
Konu prinsdrift tarafından (13-12-2008 Saat 20:44 ) değiştirilmiştir.
-
14-12-2008 01:00 #9
evet xray kopyası resmen haklısın trfyede şeklen birebir benziyor.

TA05 VDF CounterSteer 96% /SpeedPassion GT 2.0 LPF Carbon Black Edt./ Team Orion Vortex Race 7.5/Victory 45c/LRP 2.4
-
14-12-2008 01:47 #10
-
26-12-2008 13:55 #11
paylaşım için çok tşk kürler bunların fiyatları çok pahalı oldugunu duymuştum halada öylemi acaba
ÇOK ACİL HPİ MT2 ARANIYOR SATANLAR Ö.M DANA VEYA MSN ADRESİM [email]burak_hot_haemal@hotmail.com
-
11-01-2009 23:52 #12
Ellerine sağlık çok güzel anlatmışsın ama bu yaptığın ayıp ya

cyclone alasım geldi şuanda prinsdrift 
Yiğit ÖZEN
ANKARA
-
11-01-2009 23:57 #13
fiyatı 400lira civarı cyclone s modelinin.
-
11-01-2009 23:58 #14StreetJam Ota-R3X - Keyence Tachyon PK - Keyence Luxon KG 7.5T (StreetJam Edt.) - Sanwa SRG-BL - SpeedPower 6500mah 65 C - Sanwa Exzes Plus 2.4DSSS
-
19-01-2009 10:27 #15
güzel arabadır bende alacktım, son anda ta05 e kaydım... amerikan forumlarında yoğun bi çekişme var ta05-cyclone s arasında...tamiyacılar benimde aklımı çeldi 

-
19-01-2009 13:26 #16
cyclone lara bende bakıyorum bu aralar. fiyatları tamiya ta05 lerle aynı gibi.
Ama tamiya bana çok lazım olduğunda 30-40dk uzaklıkta. Trden pek alışveriş yapmıyorum ama olurda acil lazım olursa direk parça temini mumkun. ve ta05-tb02 ta04 un ortak parçaları var. yedek sıkıntısı sıfır. bende sanırım sıfırdan alırsam ta05 -tao5 ifs düşünücem.
-
19-01-2009 21:37 #17
tabıkı ta05 mı yoksa cyclone s mı dersenız hem parca konusunda hemde modıfıye konusunda ta 05 der herkez cunku turkıyede parcası oldukca bol olan bır arac ayrıca yurtdısı ıle ugrasmıyorsunuz
-
20-01-2009 00:24 #18
Yedek parça için bu zamana dek yurtdışına başvurmadım. Tanıdığım bir dükkan sahibi abi sağolsun tüm isteklerimi neredeyse yurtdışı ile kafakafaya bir fiyatta elime ulaştırdı. Atıyorum yurtdışı fiyatı kargo hariç 15dolar ise yeri geldi 17TL'ye, yeri geldi 14-15TL'ye aldım. Parça sıkınısı olan bir araç değil. Ki, ülkemizde parçası yedeği var denilen araçların parçalarını dahi isteğimiz zaman bulamuyoruz, bulsak da fiyatlar oldukça yüksek oluyor ve yurtdışına başvuruyoruz.
-
20-01-2009 18:56 #19
-
30-01-2009 11:31 #20
aracın yürür durumda 700 gram olmasını yanlış yazmışsınız bu şekilde değilde şöyle bi not ekleseniz aracın boş ağırlığı 700 gram'dır yürür durumda diyince kep esc reciver servo motor pilde giriyor bu kavrama
extreme.,
T4, GTB , Speed Passion, SMC , VORTEX
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)