Hangi heliyi tavsiye edersiniz
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 11
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 11 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
06-01-2009 17:15 #1
Merhaba,
250USD gibi bir bütçe ayırdım ve bir tane 3D elektrikli heli almak istiyorum. Başlayalı 2-3 ay olduğu için çok tecrübeli değilim.
Stabil olmasını dikkate alarak bu fiyatlarda hangi heliyi tavsiye edersiniz. Şu anda bende Honey Bee CP2 var ama kullanması kolay değil. (Belki benden dolayıdır:-))
Teşekkürler
-
06-01-2009 17:24 #2
250 dolar civarina malolacak Belt CP V2 var su anda.
http://www.miracle-mart.com/store/in...oducts_id=2529
Yeni basliyorsaniz sizi zorlayacaktir "3D" heliler. Bence bir cift rotorlu ile baslayip ondan sonra CCPM (3D) bir heliye gecmelisiniz..Amatörler ekipmanlarını düşünürler, profesyoneller parayı düşünürler, ustalar ise ışık nereden gelirse iyi olur diye düşünürler...
www.rchelidergisi.com
www.sariucak.com
-
06-01-2009 18:13 #3
Kullandıysanız Belt CP V2 nin stabilitesi nasıldır? (kayış kullandığı için arka pervaneli modellerden daha stabildir diye tahmin ediyorum ama)
Başka önerebileceğiniz bu klasmanda model var mı? (Exceed RC 2.4GHz LEGEND 450-SE RTF 3D nasıl mesela?
http://www.xheli.com/exceed-rc-2-4ghz-450-se-rtf.html)
Teşekkürler
-
06-01-2009 18:23 #4
250 dolara lama butcesi ancak yeter...
ama illaki buyuk bişi alıcam dersen 450 kasa sınıfında..
rtf gelen bir aletin zaten zamanla butun servo gyro yani ne varsa hepsi değişmen gerekceginden...
kit toplaman daha akıllıca ....
zaten o size bir heliyi alıp hemen ucurcam havasına girme.... ben 4 aydır yeni yeni hoverda satbil kalabiliyom oda sabit değil stabil....
heli havada aslı kalmaz surekli komut vermen gerekli...
yeni bir alet cıkarmıslar 500 dolar...
takıyon heliye... o kendi ayarlıyor yukzeklik yon...
yani senin cebindeki parayla lama al az upgrade et... kırım felan derken zaten biter para...
yaza dogruda mart nisan gibide daha buyuk bişiyi toplamaya baslarsın ... acele gitme kazan pahalıya gelir...
sakin sakin sakin ve sabır sabır sabır...
sonuç: 10 dakkalık hayal otesi zewkOF 'luyum çok şükür...
lazın deli doğduğu yerden... şeytanı gören oldumu ufak 1 hesabımız vardı kaçıyor namussuz
-
06-01-2009 18:29 #5
Belt Cp V2 kullanmadim. Daha piyasalara yeni giren bir urun. Ama bir onceki versiyonundan tecrubem var az biraz. Daha kucuk 6 kanallilardan (Honey Bee King 2 mesela) daha stabildir. Ama dedigim gibi sizi zorlayacaktir yeni baslayacaginiz icin. Tabi ogrenmek imkansiz degil.. Bol bol bol bol ve bol sabir ve arastirma ile ogrenebilirsiniz.
Yine de ben onerimi tekrarliyorum: Cift rotorlu bir helikopter alip oyle baslayin...
Linkini verdiginiz heli hakkinda bir bilgim yok.
Kolay gelsinAmatörler ekipmanlarını düşünürler, profesyoneller parayı düşünürler, ustalar ise ışık nereden gelirse iyi olur diye düşünürler...
www.rchelidergisi.com
www.sariucak.com
-
09-01-2009 17:02 #6
merhabalar bence önce bir lama v3 al al zaten ilk lasmayı kullanırken aman allahım bu ne ben ne yaptım bu helikopter değil canavar hemen kırışacakmış gibi gelir ilk önce yerden 10 cm kaldırarak uçuracaksın sonra onun çaışma prensbini anlayacaksın sonra acaba diğerlei tani tek pervaneli modellerinkini merak edecaksin tabi bu arada yedec canopy(dış kaplama .pal.ayak) alacaksın kesin kracaksın kırmam deme 4 kanallıdan sonra 6 kanallı honey bee kling 2 tavsiye ederim lama v4 uçuramayan o helikopteri parça parça eder.....kesinlikle kendimden biiyorum...not eğer lama kullanacak sonra honey bee ye geçeceksen honey bee yi lama v sanma çok hassastır çok ileri yaparsan heli ters çevrilir heyecan yapıp kumandayı falan kapatırsın heli frekanstan çıkar güp aşağı motor yanar par dişli kalmaz. öce lama v4 sonra reel flight simulayson sonra honey bbeee king 2 harika bence...saygılar...
-
09-01-2009 21:53 #7
@çağlar_alim
Mesajınızdan neredeyse hiçbir şey anlamadım. Düzgün bir Türkçe ile yazar ve noktalama işaretleri kullanırsanız daha anlaşılır olur.
@helimeraklısı
Diğer arkadaşların söylediği gibi koaksiyel bir helikopter ile başlamanız çok yerinde olur bence de. HBCP2 başlangıç için ne derece uygun, tartışılır. Mutlaka çok çalışmayla uçurulabilir ama daha kolayı varken (Lama v4) bence gereksiz. Koaksiyel bir helikopter ile hem helikoptere hem de cebinize daha az zarar vererek uçmayı öğrenir, sonra biraz daha büyük, tek rotorlu ve 6 kanal bir heliye geçersiniz. Bir de 3D demişsiniz ama ilk denemenizde %100 yere çakılacağınız için acele etmeyin derim
-
09-01-2009 22:34 #8
walkera 4#3B al kıra döke ögreniriz diyecegim ama sen yinede arkadaşları dinleyip koaksiyel lama-v4 ile başlarsan kimse yanlış yaptıgını iddia edemez(:
ben macera arıyordum 4#3b'yi buldum daha dogrusu o beni(:...Bir ömür çalışmak istemiyorsan sevdigin işi yap...
-
10-01-2009 00:43 #9
Bende paranizi simdilik saklamanizi ve simulator ile calismanizi, daha fazla para biriktirdikten sonra 50'lik yakitli bir helikopter almanizi oneriyorum. Amac eger 3D ise bundan daha kisa ve etkin bir yontem bulunmuyor.
Bu para biriktirme donemi icerisinde simulator kumandasi almak yerine biraz daha para verip Lama v4 almak ve bunun kumandasini ayni zamanda simulator kumandasi olarak kullanmak mantikli olabilir.Raptor 90 3D (OS91HZ pump, Muscle Pipe 5 90, ATG, SolidG BLS251, Ds610, Radix SB)
Klone 50(OS50H, Klone muffler, s9252, Logictech 6100)
Mini Titan e325(Hxt900,GP750 Ds520)
JR DSX 9 Limited Edition
-
12-01-2009 00:03 #10
+1
Kesinlikle katılıyorum. Bende de Lama V4 var suan bu işte yeniyim ama gün gectikce de geliştiriyorum. Lama V4'ümü almadan önce tek rotorlu daha güzel görünüşlü modellere gözüm çarpmadı değil. Bende bir hevesle acaba deyip başka modellere daldım. Fakat erenyilmaz arkadasım bana dogru yolu gösterdi
Lama V4 ile başladım tavsiye de ederim.
-
20-01-2009 03:46 #11
daha önce hic kulandımı bilmiyorum ama bence acele etme bunu ben acı yolardan tecrube ettim
bence çift rotorlu bir modele baslaman iyi olur. elinin alısması icin ufak bir heli al. mesela evde odamda kulanmak için 3 kanalı ufak bir heli aldım. mavi...
dan hem ucuz hemde dustugu zaman kırılmıyo markası lio bro.bide mosqito var ikiside zevkli.sonra lama, dauphin tarzı bir heliyle daha buyuk bir modele gecersin.ben dauphin kulanıyorum. smilator de olamzsa olmaz bir sey tabi.
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)