Hawk 2m. Elk. Motorlu Planör

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 142
  •  » Bu konuyu 2 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 2 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 142 adet sonuctan sayfa basi 121 ile 140 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 7 Toplam 8 Sayfadan BirinciBirinci ... 45678 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Alıntı ermis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun güzel bir secim
    Eyvallah bilader sağolasın

Alıntı SSenol Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakan bey, ayni siteden bende Corona 2.4 Seti + kücük modellerde kullanmak üzere yedek bir alici siparis etmistim. Tahütlü posta secenegi ile 12. gün elime ulasmasi bazi arkadaslarimi sasirtmisti. Zira 40-45 gün belkeyenler varmis.

Ilgi alanima daha cok planörlerin girmesinden ve 1500m range mesafesi verilmesinden dolayi Corona setini almistim. Optic 6 Kumandam ve Albatoros II planörümde denedim. Gayet memnunum.
    Valla yol konusunda ben herhalde çok şanslıyım.Bu siteden ne malzeme sipariş ettiysen 2 günde hazırlandı,3 günde Türkiye'ye geldi ertesi günde elimdeydi.Bu güne kadar en erken 6 en geç 12 günde elime ulaştı.

Range mesafesi olarak 500 metreden sonra zaten birşey belli olmuyor yada yaşdan dolayı ben kestiremiyorum,ASSAN'ın sitesinde 300-800 arası verilen değer bence oldukça makul.Bu markayıda forum içindeki arkadaşların yazılarından daha iyi olduğu konusunda çıkarttığım bir sonuçla aldım.Birde yanında ek olarak gelen alıcıda beni cezbetmedi değil hani.
    Her uçak yere iner, önemli olan nasıl indiğidir!!!!!!

Akıl yaşı 18,beden yaşı 25,Nüfus memurluğundaki arkadaşın hatasıyla şu anki yaş 41.

http://www.youtube.com/user/hakanoncul

ASSAN' da setten iki alıcı çııyor ama voltaj koruyucu yu bir tane koymuşlar bende kendim imal edeyim dedim.Elektronikçi ağabeyimde eski bir modelci olduğu için orjinali 10V olan kondansatör yerine 16V verdi.Vardır mutlaka bir bildiği.Orjinal kondansatör ve benim imalat çakma kondansatörler

21.2 (9).jpg 21.2 (10).jpg

Akıl yaşı 18,beden yaşı 25,Nüfus memurluğundaki arkadaşın hatasıyla şu anki yaş 41.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    41
    10 volt piyasada çok zor bulanan bir voltaş ondan dolayı onu vermiş banada 12 volt vermişlerdi.

Alıntı ermis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    10 volt piyasada çok zor bulanan bir voltaş ondan dolayı onu vermiş banada 12 volt vermişlerdi.
    İlk önce 10V verdi ama sonra nerde ve nasıl kullanacağımı sordu.Anlattım ondan sonra 16V yi verdi.

Hawk bu gece bitti. Ancak sol kanat biraz ağır oldu. Kanadı birleştirmeden önce tartmayı unuttum Yarın onunla uğraşacağım.
    2200 20A batarya 9x5 pervane taktım. Motor olarak çok ucuza aldığım bir motor kullandım. http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...idProduct=8474
    Model şu anda 980 gram. Ağırlık merkezi de 1cm kadar geride kaldı. Ona da yarın bakacağım. Umarım ekleyeceğim ağırlık çok fazla olmaz. 1 kilogramı biraz geçecek sanırım. Çünkü pil bayağı önde ve daha fazla gidecek yeri yok.
    Malesef fotoğraf makinem arızalandığı için fotoğraf koyamıyorum.
    İlk uygun havada uçurmaya götüreceğim. Malum bu hafta yağmur ve fırtına var buralarda.

Güle güle keyifle uçurun Can Bey. Ama, üretici motorun çekiş gücünü 680 gram olarak vermiş. Modelinizin 980 gram olması, hatta bir kiloyu geçme ihtimali sizi ürkütmüyor mu?

Ben Geçen hafta Cumartesi Hawk'ı denemeye çalıştım ama iki nedenle deneyemedim. Birincisi hava çok rüzgarlıydı, ikincisi önceki hafta yaptığım uçuşlardan sonra doldurduğumu sandığım pillerimi doldurmamışım. Ağırlık merkesi testi için elden atışlarda görebildiğim tek şey, montaj kılavuzunda belirtilen yatış dümeni atımlarının yetersiz olduğu. Ama bu duruma rüzgarın süratli olması mı, yoksa atımların gerçekten mi yetersiz kalması sebebiyet verdi emin değilim. Sonuçta benim Hawk da hala test edilmeyi bekliyor.

Sevgiler.
    Volkan Övün

http://vimeo.com/3527421

Motor dediğiniz gibi yeterli olmadı. Ama uçağın ağırlığının yarısından fazla çekiş gücü ile 20-30 derece ile tırmanır sandım ama hiç etki emedi. Ağırlık merkezi tam yerinde ayarlandı. İlk başta 8 cm idi ama öne aldık.
    Düşüş videosu yok. Yukarıdaki linkteki görüntü cep telefonu ile kaydedildi. Sadece motorun bağlandığı kontrplak ve alt balsa kırıldı. 1-2 saatlik ameliyatla iyileşir. Ama uçması biraz düşündürüyor beni.

Montajını bitirdikten neredeyse 5 hafta sonra nihayet Hawk'ı deneme fırsatı buldum. Bu gün Gölbaşı'nda yaptığımız uçuşlarda gökyüzüyle buluşan Hawk, tüm endişelerime rağmen mükemmel uçtu ve beni aldığıma pişman etmedi. Yaklaşık 100 metre civarına yükseltilip motoru kapatıldıktan sonra rüzgar içinde keyifle uçuyor. Çoğunlukla iki-üç dakikada aşağı inen planör, bir-iki kez de 7-8 dakikaya yakın havada kalabildi. Bol termikli bir havada yere inmek bilmeyecek gibi görünüyor. Tutunması ve süzülmesi rahat, dönüşleri pilotun kumandasına göre hem keskin hem yumuşak olabilen Hawk, planör ustası arkadaşların da beğenisini kazanıp onaylarını aldı.

Sevgili Coşku bol bol fotoğraf çekmişti ama anladığım kadarıyla görüntüler bozukmuş. Korkarım video çekimi de olmadı.

Modeli almayı düşünen arkadaşlar tereddüt etmeden alabilir.

Sevgiler.
    Volkan Övün

Bugün modeli tamir edip ben de uçurdum.
    Üzerinde hala aynı motor var. Bu kez daha hızlı fırlatarak kalkış yapık (geçen sefer atan arkadaş 20-30 adık koşup elden bırakmıştı- ne de olsa eski serbest modelci )
    Çok dik olmamakla beraber uçak tırmandı. Ancak 15-20 metre yükselmeden motor mili sekmandan kurtularak bozuldu . Ancak modeli hasarsız olarak yere indirdim.
    Biz inatla ve atölyenin 10 metre uzakta olması avantajı ile motoru söküp 900 gram çekerli ancak ters bir motor yani ucuna taktık, içine değil, kullanarak motoru değiştirip tekrar uçuşa geçtik. Bu motora göre katlanan pervanemiz olmadığı için 10x4.7 düz pervane kullandık.
    Bu uçuşta dakikalarca havada kaldı model. Ancak motoru kapattığımda katlanmayan pervane, planörü yavaşlattı.
    Hawk, bir planörden beklemediğim kadar hızlı geldi bana. İlk defa planör uçurduğumu da söylemeliyim. Normalde patlarlı funfly, spor modelleri uçuruyorum. Hawk onlar kadar hızlı değil belki ama yine de hızlı.
    Son olarak şunu söylemek istiyorum 2 metrelik boyu ile çok yakışıklı bir model. Ben de almak isteyenlere tavsiye ederim.
    Bu arada THK de modele zam gelmiş ve stoklarında da kalmamış .

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    May 2008
    Nereden Nereden
    balıkesir
    Yaş Yaş
    18
    Hakan abi planör başlığına hiç uğramamıoştım meyer senmişsin şuan şoktayım umarım kırımsız uçuşşlar geçirirsin
    bu arada ben planörü uçurmaya giderken 2. şahıs olarak video çekebilirim sorun değil benim için

güle güle kırımsız kullan hayırlı olsun
    Motorsuzda uçarım

Slm bende ilk defa alıp planör uçuracağım nacizane tavsiyeleriniz varmı bu model için

Alıntı oss73 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Slm bende ilk defa alıp planör uçuracağım nacizane tavsiyeleriniz varmı bu model için
    Nacizane olması şart mı?
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

Uzak durun derim bu planörden.
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

İşçiliği çok kötü. Bir tane topladılar bizimkiler. Hatırladığım kadarıyla motor yerleştirmek sorun olmuştu. Gözle görülür bir hata ve denge bozukluğu yoktu ancak havada çok dengesiz şekilde sürekli yatış aldı. Zor bela indirip kenara koyduk. Öylece duruyor. Planör gibi güzel güzel süzülme özelliği yok. Forumda birkaç kişi yaptı takip ettiğim kadarıyla uçurup bıraktılar. Severek dillendiren olmadı. Alternatiflerinin olması da ayrı bir dezavantaj. Uçak gibi kullanacaksanız uçak tadını vermez, planör gibi kullanıp havalanıp planör antremanı yapacaksanız ona da zayıf kalır. Bunun yerine Abatros yapıp buruna veya kanat üstüne motor koyabilirsiniz. Abatrosa motor taktım çok rahat uçtu yükseldi ve süzüldü. Burnunda kurşun olduğu için denge sorunu da olmadı motoru buruna koyunca. Detaylı incelemedim ama farklı arf kitler de var köpük modeller.

Yaptığım Bir Vtail Var Dengeli Uçuşu Var.Atmasyon Bir Model Oldu. Ama Düşe Kalka Yamalı Bohçaya Hatta Hindistandaki Otobüslere benzemeye başladı. Böyle birşey alayım mı derken başlık denk geldi.

Bence elinizden gelir hawk dan çok daha iyisini yapmak. Albatros kit alırsanız burun için yaptığım vidalı sitemden yaparsınız. İster bungee ile atarak kullanın isterseniz motor takın. Burunu söküp motoru takarsınız kolayca. Ya da üstten power pod yaparsınız.

Abi Kaplama vs ile uğraşmak istemiyorum. Pelikan Sanırım ARF değil.

Bu durumda şuradan bir model olabilir
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...T-Gliders.html

büyük fiberglas gövdeli modeller var oldukça ucuz. Taşıması zor olursa küçükler de var. Köpük modeller genellikle zayıf oluyor. Kanat katlamasın diye takviye gerekiyor. Balsa ve fiber olanlar daha keyifli olabilir.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 2 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 2 Ziyaretçi)