Turnigy Accucel-6 LÝpo Þarj Aleti
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayýsý : 325
- » Bu konuyu 1 kullanýcý görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 325 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alaný
-
16-02-2009 21:10 #1
Yaklasýk 5 gun once Hobbycityden gelen sarj aletim hakkýnda birkac resim eklemek ve soru sormak istiyorum.
Sarj aleti 37$ kargo haric.
Sarj aleti icin karakoy selanik pasajýndan aldýgým laptop guc kaynagýný kullanýyorum (12v 3Amper- 20ytl).
Resimlerin kalitesi kotu ama isterseniz daha ayrýntýlý resimler cekebilir ve bilgi verebilirim bildigim kadarý ile.
Benim sorularýma gelince
Type tusuna basýp "Program Select Lipo Batt" ý sectiðimde "Lipo Charge" ve "Lipo Balance" adlý secenekler geliyor.
3S 1800MAH Light Max pilimi sarj ederken hangisini secmeliyim. Yani lipo charge yazaný sectigimde t konnektorlerden direk 11,1 volt vererek balanssýz bir sekildemi sarj ediyor?
Lipo Storage secenegi en is yarýyor?
Nimih ve nicad pilleri sarj ederken pili sarj aletinin uzerinde "output" yazan yere konnektor yardýmý ile mi sarj ediyoruz?
ve 1800mah lýk pili sarj ederken pil zarar gormeden en fazla kac amperlk akým verebilirm ?
sorlar biraz fazla oldu ama...

Konu BLASTO tarafýndan (16-02-2009 Saat 21:14 ) deðiþtirilmiþtir.
Baðcýlar A.T.L. Uçak Bakým
-
16-02-2009 21:22 #2
Bu cihazda lipo þarj ederken pilin her iki fiþini de cihaza baðlamanýz lazým. Yoksa þarj baþlamýyor. Ben lipo Charge konumunda þarj ediyorum ve herzaman 1C ile þarj ediyorum. 2200 mAh pil için 2.2A.
Cihaz ile gelen adaptör kablolar var onlardan uygun olaný T connectore takýp NiMH ve NiCad pilleri þarj edebilirsiniz. Tabi uygun programý seçerek. Bu tür pillerde 1/10 oraný verimli oluyor. Aceleniz varsa yükseltin ana pilin ömrünü yer. 1800 mAh lik pil için 180mAh seçmeniz uygun olur.
Bunun kullaným klavuzuna da
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...CEL_manual.pdf
linkinden ulaþabilirsinizYalakalýk yapma, adam olmayý dene, baþarýrsan eðer çok daha keyifli olduðunu göreceksin.
-
16-02-2009 21:36 #3
Bende Lipo charge da kullanýyorum. Arada kalmýþtým balance mý charge mý diye ama charge ý seçmiþtim bir problemde olmamýþtý. Þimdide gördümki sanýrým doðru seçim olmuþ
i am back
-
16-02-2009 21:57 #4Yalakalýk yapma, adam olmayý dene, baþarýrsan eðer çok daha keyifli olduðunu göreceksin.
-
17-02-2009 00:46 #5
Bende her zaman balance modu ile þarj ediyorum. Þarj kýsmýnda sadece þarj edip býrakýr diye düþünmüþtüm bu nedenle balance kýsmýný kullanýyorum. Benim kullandýðým 8S olan modeli.
-
17-02-2009 13:05 #6
Bu konu hakkýnda birkaç araþtýrma yaptým ve birþey bulamadým.. En son 2 konnektörü de cihaza baðlayarak Lipo Charge ý seçtim.. Þarj sonunda sizin gibi voltajlarý kontrol ettiðimde hepsi ayný voltajdý. Sizin gibi bende pek kafayý yormadým. Ýleride bir problem olursa burdan sizlere iletirim.
i am back
-
17-02-2009 13:50 #7
Arkadaþlar, problem olmasýný beklemeyin ve balance modunda þarj edin LiPo'larýnýzý. Seri baðlý LiPo'larda en önemli sorun hücrelerin gerilim farkýdýr ve bu durumun ciddi sonuçlarý olabilir.
LiPo Charge seçtiðinizde toplam gerilime göre þarj düzenlenir. Eðer hücrelerden birinin gerilimi düþük ise ve þarj sýrasýnda diðer hücrelere yetiþemeyecek olursa þarjýn sonuna doðru diðer hücrelerden biri ya da ikisi aþýrý gerilim nedeniyle þiþebilir hatta patlayýp yanabilir. Hatta bazý þarj cihazlarý balanssýz þarj modunda riski azaltmak için daha düþük gerilimde þarjý keserler. Örneðin 3S LiPo'da 3*4.2 V yani toplam 12.6 V'ta deðil 12 V'ta þarjý kesebilirler ve bu da düþük kapasite kullanýmýna yol açabilir. Balanslý modda ise her bir hücrenin tek tek maksimum gerilime kadar þarj edilmesi mümkündür ve bu iþ güvenli bir þekilde yapýlýr.
Kýsaca, þarj sonrasý voltajlarý siz kontrol edeceðinize býrakýn þarj aleti o kontrolü kendisi sürekli yapsýn. SÝze bir zararý yok nasýl olsa...
LiPo storage konusuna gelince. LiPo piller uzun süre kullanýlmayacaklarsa yaklaþýk % 40 þarjlý olarak saklanmalarý önerilir. LiPo storage seçeneði, pili yaklaþýk % 40 kapasiteye kadar doldurup býrakýr.
-
17-02-2009 14:01 #8
Bu þarj cihazýnda nihai voltajý deðiþtirebileceðimiz bir ayar yok. Storage seçtiðimizde kendisi ne uygun görürse onu yapýp býrakýyor. Normal þarjda da her bir hücre için 4.20V dýþýnda bir ayar seçilemiyor.
Ama o kadar para verip balancerli þarj cihazý alýp da normal þarj yapmak ilginç
Yalakalýk yapma, adam olmayý dene, baþarýrsan eðer çok daha keyifli olduðunu göreceksin.
-
17-02-2009 18:11 #9
Cevaplar icin cok tesekkurler. "Lipo Balance" seceneginde sarj etmek bana daha mantikli geldi. Hatta o konumdayken statusten sagdaki tusa bastýgýnýzda S lerin ayrý ayrý voltajýný gosteriyor. Gerci diger mnodda gosteriyormu bilmiyorum.
-
17-02-2009 18:17 #10
-
17-02-2009 18:20 #11
Ben 4000 mah pili 2A ile þarj ediyorum...
i am back
-
17-02-2009 18:38 #12
Peki sizce pilinizde herhangi bir performans kaybý yasadýnýzmý?
Pil kac sarj desarjdan sonra kullanýlamaz hale geldi veya performans dususu goruldumu yani illaki lipo pillerdede bir kullanýlma sýnýrý vardýr ve bence bu sýnýrý arttýrmak icn sarj ederken Amperi durusurmek faydalý olabilir.
gerci 4000mah pili 400mahda sarj etmeye kalkarsak 10-11 saat bekelemek gerekir buda pek cazip gelmiyor.
-
17-02-2009 18:42 #13
Forumda bir kaç kez konu oldu; ''Pilin toplam mAh deðeri kadar deðerlemi yoksa daha düþük deðerlemi þarj edersek pilin ömrü anlamýna bir katkýsý olurmu'' diye.
Genelde hep acelemiz vardýr ve hýzlý þarj etmek isteriz.
Lipo pillerin üzerinde þarj ve deþarj deðerleri yazar.
Ben sonuç olarak genelde pilin deðerinin biraz altýnda þarjý tercih ettim. Yani 2200 mAh bir pili 1500-2000 mAh arasý deðerlerle þarj ettim. Ýþim acele ise bazan 2200 mAh ilede þarj ettim. Bir yýldýr imax B6 ile bu tarz yaptýðým þarjlarý (GENELDE BALANCER SEÇENEÐÝ ÝLE) Ve hayli zamandýr pillerimde hiç sorun yok. Tek sorunum pilleri modele takarken hoyrat davranma nedenli kablo kopmasý yada model düþmesinden kaynaklanan darbe nedenli pil ezilmesi oldu.
Bu tarz þarjerlerin amacý zaten kontrollü þarj etmek. Bu yüzden hem power kablosu hemde balancer konnektörü ayný anda takýp, balancer seçeneði ile þarj etmek en makul görünendir.
Saygý ve sevgiler.
-
17-02-2009 18:46 #14
2200mah lipo pil 1.1A ile þarj edilmesi lazým Metin abi de öyle yazmak istemiþtir,yanlýþ olmuþ.Amper deðerinin yarýsý ile þarj edilmesi pil ömrü açýsýndan daha iyi olacaðý forumun bir konusunda yazýlmýþtý.
Her uçak yere iner, önemli olan nasýl indiðidir!!!!!!
Akýl yaþý 18,beden yaþý 25,Nüfus memurluðundaki arkadaþýn hatasýyla þu anki yaþ 41.
http://www.youtube.com/user/hakanoncul
-
17-02-2009 18:53 #15
-
17-02-2009 18:53 #16
Hayýr doðru yazdým. Lipo pilleri 1C ile þarj etmek gerekiyor. Bu konuda Egemen bey yakýn zamanda kendi gözlemini yazmýþtý. Düþük amperde þarj ettiði lipolarýn kýsa sürede kullanýlmaz hale geldiðini, 1C ile þarj ettiklerinin oldukça saðlýklý çalýþtýðýný yazdý.
NiMH konusuna gelince iþ deðiþiyor. Bu dediðim Lipo için geçerli.
1C derken pilin amperi kadar demek istiyorum.Yalakalýk yapma, adam olmayý dene, baþarýrsan eðer çok daha keyifli olduðunu göreceksin.
-
17-02-2009 19:03 #17
-
17-02-2009 21:02 #18
Pilin arkasýnda "Never Above Charge 1C" yani 1C (yani kendi Amperi) nin uzerinde sarj etmeyin diyormus Mehmet Bey soyleyince pilin arkasýndaki yazýyý daha dikkatli okudum

Madem Egemen Bey (red_fin) denemis tesrube edinmis bizde bu yoldan devam edelim
-
17-02-2009 23:28 #19
Bizim pillerin üstünde hiçbir yazý yoktu þimdiye kadar. Hobbycity Zippylerinin birine keçeli kalemle 2200 20C yazmýþlardý diðerinde damga gibi basýlý yazýlmýþtý. En son mavi flightmax aldýk üstü falan yazýlýydý. Öyle havalý bir görüntüsü vardý ki hiç bir yerini okumaya kýyamadýk.
Aklýma geldi ekleyeyim þarj için olan 4lü kablonun bir tanesi genellikle kýsa olduðundan yerinden kopuyor. Elimizdeki 6 pilden 4 ünde baþýmýza geldi. Lehimlemesi ise iþkence. O yüzden þimdi aldýðýmýz pillerin þarj kablosunu sýkýca sararak gövdeye bantlýyorum. Tavsiye ederim.Konu atambay tarafýndan (17-02-2009 Saat 23:31 ) deðiþtirilmiþtir.
Yalakalýk yapma, adam olmayý dene, baþarýrsan eðer çok daha keyifli olduðunu göreceksin.
-
18-02-2009 21:12 #20
Tavsiye icin tesekkurler. Dikkate alýcam.
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanýcýlar
Bu konuyu 1 kullanýcý görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)