Thk Elegance 2m Planör Testi

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 47
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 47 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Türk Hava Kurumunun satışını yaptığı ELEGANCE 2M Planörünü alıp test ettim yorumlarımı paylaşmak istiyorum.

Video linki http://www.fircasiz.com/videolar/elegance.htm

ARF olarak satılan modelin fiyatı çok uygun sadece 85 Tl. Model kalitesi ve malzeme orta seviyede olsada bu fiyata 2 metrelik planörü başka yerden alamazsınız. Modeli uçuşa hazır hale getirmek oldukça kolay tüm servo yuvaları 9 gramlık servolara göre tam oturacak şekilde tasarlanmış. Aileron ve rudder kurulumu çok rahat. Elevatör konusunda biraz dikkatli çalışmanız gerekiyor servodan kuyruğa kadar giden kontrol telini en az sürtünme olacak şekilde yerleştirmek uçuş kalitesi ve elevatör servonuzun sağlığı açısından çok önemli. Laser kesim gövde içi elemanların yapıştırıldığı yerler kolayca ayrılabiliyor kritik yerlere epoxy takviye etmenizi öneririm. Motor yuvası süper 400 lük boyutlarında tüm fırçalı ve fırçasız motorlara göre tasarlanmış motor kurulumu çok kolay.

Motor olarak bu modelde 750 Kva lık 50 gramlık bir motor kullandım, 12x10 katlanabilir karbon pervane ile çok iyi çekiş elde ettim. Pil 1800 MAh 3s Lipo.

Modelin kutusunda başlangıç ve orta seviye yazmasına rağmen ilk uçuşunu tecrübeli birisi ile birlikte yapmanızı öneririm zira model ayarları tam olmadığı sürece çok dengesiz. Fakat ince ayarları tamamlandığında çok iyi süzüllüyor. İnişlerde geniş bir alan gerekebilir spoyler ve hava freni olmadığı için biraz alışmanız gerek.

Konu fircasiz tarafından (10-03-2009 Saat 00:13 ) değiştirilmiştir.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    33
    hocam sitenizede baktım ama planörü nereden aldığınızı anlayamadım. thk'da 260 ytl motoru ve pervanesi ile birlikte.
    Konu email tarafından (23-02-2009 Saat 10:29 ) değiştirilmiştir. Sebep: kırmızı yazı eklendi
    Icarus olmayı başaramadık, hiç olmazsa bir şeylerin uçmasına yardımcı olalım

şekli güzel olan bir uçak. ancak bende görmedim THK dükkanında bundan. diğer alttan kuyruklu model 85 ytl idi. atladığımız birşey var sanırım.
    Kırdığında tamir edemeyeceğin şeyleri alma...

Orhancım eline sağlık.
    Güzel bir renk, kar manzarasına da yakışmış.
    Uçuş videosu varmıydı?

THK satış sitesindeki listeleme yanlış anlaşılmaya sebep oluyor, sitede RTF olarak görülüyor sipariş verirken ARF olarak isterseniz fiyat 85 Tl. Sitedeki diğer planörle özellikleri aynı aralarındaki ter farkda zaten elevatörün konumu...

Video çekemedim Mehmet bey ama ilk uçuşumda videoda ekleyeceğim...

harika o halde. üstteki kuyruk kırımı azaltıyor çünkü.

uçuş izlenimleriniz neler? rüzgara karşı, süzülüş, iniş, uçuş hızı, affedicilik?

Coşku bey uçuşu ile ilgili detaylı bilgiyi gün içerisinde ekleyeceğim...

Selamlar

THK o zaman listelerini tekrar düzenlese hiç fena olmaz herhalde.İlk olarak planörlere baktığımda elegance ye bakmış fakat rakamından dolayı hawk a yönelmiştim.Hatta telefon ile de görüşmemiz olmuş ve bu konu hakkında hiçbir açıklama yapılmamıştı.Eğer bu şekilde olduğunu bilseydim kesinlikle hawk yerine elegance yi tercih ederdim.
    Her uçak yere iner, önemli olan nasıl indiğidir!!!!!!

Akıl yaşı 18,beden yaşı 25,Nüfus memurluğundaki arkadaşın hatasıyla şu anki yaş 41.

http://www.youtube.com/user/hakanoncul

Model hakkındaki uçuş izlenimlerim şu şekilde, ilk uçuşunda dikkat edilmesi gerekiyor modelin üretiminden kaynaklanan ufak dengesizlikler nedeni çok fazla tepki verebiliryor kırım ihtimali fazla. Başlangıç için denilsede model uçuş ayarları tamamlanana kadar acemiler için kabus olabilir. Fakat sonrasında güzel süzülebiliyor. Size tavsiyem ilk uçuşunuzda kontrol yüzeylerini kontrol eden servo açılarını yüksek tutun uçuş sırasındaki trim sorunlarından kurtulana kadar ihtiyacınız olabilir. Rüzgara karşı uçuşu gayet güzel burnunu rüzgara verdiğinizde kumandayı bırakıp sabit hızda bir süre süzülürken modeli rahatça izleyebilirsiniz. Model kullandığım motor ve pervane ile 5 te bir gazda neredeyse hiç irtiba kaybetmeden sürekli süzülebiliyor. İnişe gelince modeli bilen arkadaşlarında dediği gibi gövdesi çok narin herhangi bir sert inişte zarar görebilir. İnişlerde hızını kesmek biraz tecrübe istiyor stala kalmadan sağlam inmek için mutlaka tecrübeli birinden destek alarak iniş denemeleri yapınız.

Genel olarak modeli beğendim, belirttiğim gibi elinizde modele uyacak malzemeniz varsa ki her modelcinin kullandığı standart malzemeler yetecektir, bu fiyata size planör zevkini yaşatması güzel. Daha önce planörle uçmamış modelcilerin denemelerini tavsiye ederim. Mevsim olarakta planör için bence bu baharı kaçırmamak lazım.

kit fiyatlarına bile bakınca, bu kadar paraya bukadar olabilir zaten. yinede gövde keşke biraz daha güçlü olabilseymiş. hafifletmek adına delikler var gövdede bu burulmaları arttırıyor.

Alıntı fircasiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    THK satış sitesindeki listeleme yanlış anlaşılmaya sebep oluyor, sitede RTF olarak görülüyor sipariş verirken ARF olarak isterseniz fiyat 85 Tl. Sitedeki diğer planörle özellikleri aynı aralarındaki ter farkda zaten elevatörün konumu...
    Sayın Orhan Kızılkaya,

Art niyetli olmadığınıza inanmak istiyorum ama verdiğiniz bilgiler Hakan Bey'de olduğu gibi yanlış yorumlar yapılmasına neden oluyor. Aşağıda madde madde verdiğim bilgiler doğrultusunda siz de lütfen gerekli düzeltmeleri yapınız ve modelcilerimizin yanlış yorumlar yapmasına engel olunuz lütfen.

1- Model Uçak Uğraş Evi internet mağazasında aynı ürünü RTF / ARF sipariş etmek gibi bir seçenek yok. Eğer bir ürün RTF / ARF olarak mevcutsa, farklı stok numaralarıyla farklı ürünler olarak listeleniyor.
    2- Model Uçak Uğraş Evi internet mağazasına üye bile değilsiniz. Dolayısıyla modeli yukarıda ifade ettiğiniz anlamda sipariş edemezsiniz, sistem buna izin vermiyor.
    3- Modeli Model Uçak Uğraş Evi 'nden değil, Kayseri'deki satış bayisi olan HMS Model'den aldınız. Eğer HMS Model gövdeyi ve motoru ayrı ayrı satmaya karar vermişse bu onun bileceği iştir, Model Uçak Uğraş Evi'ni bağlamaz. Ama lütfen modeli Model Uçak Uğraş Evi'nden motorsuz almışsınız anlamına gelecek yanıltıcı ifadeler kullanmayınız.
    4- Elegance ve Hawk Model Uçak Uğraş evi'nde iki ayrı fiyatla satılmakta olup ürün üzerinde hiçbir değişiklik yapılmamaktadır. Hawk nurmal kuyruk, motorsuz, ESC'siz, pervanesiz 85,-TL ve Elegance T kuyruk, motorlu, ESC'li, pervaneli 260,-TL'dir ve hiçbir koşul altında içeriğinde ve fiyatında değişiklik yapılmadan satılmaktadır. Uğraş Evi'nin satış bayileri ile arasında malzemelerin satış koşullarına ilişkin bir protokol bulunmadığı için bayiler belki değişiklik yapabilir ve bu özgürlüğe (şimdilik) sahipler. Ama hemen belirtmeliyim ki, HMS model'in sahibi Hasan Bey yemin billahla kimseye 85 liraya elegance satmadığını söylüyor. Bu durumda, ben sizin yalan söylemediğinize bütün kalbimle inandığım için, Hasan Bey'in yalan söylediği kanaatine varıyorum.

Bu konuda yazılanlar üzerine Model Uçak Uğraş evinin listeleri, fiyatları ve uygulamaları hakkında fikir yürütmek zorunda kalan değerli arkadaşlarımın bilgisine önemle sunarım.

Sevgiler.
    Konu volkan_ovun tarafından (24-02-2009 Saat 12:52 ) değiştirilmiştir.
    Volkan Övün

Volkan bey bence yazdıklarınızı bir kere daha okuyun biraz daha dikkatli bir yazı yazarak düzeltiniz.

Burada lokal satıcılarınızla benim aramdaki bir yanlış anlaşılmanın olduğu açık. Ama ne Hasan hocamın nede benim bir art niyetimiz yok olsa burda o modeli duyurmaz bir çok insanında modelinizi almak için sizi aramasını sağlamazdım. Yazım tarzınız üzüntü verici ve yanlış. İnsanların buradaki bir yazıdan sonra modelinize ilgi duyması ve sizden bilgi almak istemesi gayet normal. Sadece yanlış anlaşılmayı düzeltecek bir yazı yerine ben şunu anladım telefonlara yetişememiş o arada yazmışsınız gibi duruyor.

Orhan Bey,

Herşeyden önce ben Uğraş Evi Çalışanı değilim, model benim değil, satan da ben değilim. Sizden talep ettiğim şeyi bir vatandaş olarak talep ettim ve tarzımda da bir aksaklık göremiyorum. Asıl ben sizden bir düzeltme rica ettim. Yazınızdan modeli Uğraş Evinden almışsınız ve Uğraş Evi istediği kişiye istediği gibi satış yapıyor gibi bir anlam çıkıyor. TH listesi insanın kafasını karıştırıyor yerine, modeli oradan almadım demeniz gerekirdi. Hadi bu konuda farkında olmadan bu ayrıntıyı atladınız, benim yazım ve ricam üzerine (ki madde madde takip ederek teyit eder misiniz demiştim) gerekli düzeltmeyi yapmanızı bekledim.

Yakın dostlarımın da farkettiği gibi, forumlara pek cevap vermiyor, sadece bilgilendirici yazılar yazıyorum. Bunu da kurumun listelemesi dışında keyfi satışlar yapmadığının bilgisi olarak kabul edilmesini rica ederim.

Sevgilerimle.
    Volkan Övün

Merhabalar Volkan Bey,

Neden bu şekilde ve bu üslup ile yazdığınızı anlayabilmiş değilim...

Olayların içerisinde olmadığınızı ve alış satış işlemlerinde var olmadığınızı söylemişsiniz...

Bu işlemlerin içerisinde var olmadan ve bilgi sahibi olmadan bu şekilde insanları yalancılıkla ve sahtekarlıkla suçlamanız, yanlış, saçma ve çocukcadır...

Zira aynı planörden, yaklaşık 1.5 ay önce bende 85 YTL'ye aldım, hatta ve hatta kurumdaki Sayın Tamer Hocam ile birlikte kutuyu açtım, inceledim ve hatta ve hatta aramızda, "100 kusur ytlye satılan albatros modelini almaktansa 85 ytlye satılan Arf haldeki modeli almanın daha uygun olduğunu, Bu modelin tek eksiğinin içindeki kumanda pil motor setinin çıkmadığını, elimdeki daha önce kullandığım malzemeleri buna takarak kullanabileceğimi" söyledi...

Bunu üzerinde bende 85 ytl vererek modeli aldım, hatta içerisine 2200 mahlık pil taktık, hatta ve hatta irtifa dümeninin pushrod telinde sorun çıktı biraz eğmek zorunda kaldık, ve ağırlık merkezinin cok arkada olduğunu görerek kurşun eklereyek uçurduk hatta ve hatta kırdık ...

Ve aynı modeli Orhan beyde aldığını söylemekte...

İstenildiği taktirde, insanları bu şekilde "çocukça" bir davranış içine girerek itham etmenizden dolayı, planörün fotoğraflarını foruma koyabilirim...

Daha önceden forumda takip ettiğim üzere, gösterdiğiniz saygınlık ve olgunluğa yakışacak bir şekilde, yaptığınız terbiyesizlik derecesine varacak şekildeki ithamlarınıza bir son verip Hasan Beyden özür dilemeniz sizi yüceltecektir...

Söylediğim bilgilerin tamamını Türk Hava Kurumu Model Uğraş Evindeki Tamer ve Şemsi Hocalardan alabilirsiniz...

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Müdahale etmeyeyim diyordum ama dayanamadım.

Sayın Renegadealien,

"Bu işlemlerin içerisinde var olmadan ve bilgi sahibi olmadan bu şekilde insanları yalancılıkla ve sahtekarlıkla suçlamanız, yanlış, saçma ve çocukcadır..."

demişsiniz ama, Volkan abi (kendisi burada yazmak istemiyor olabilir, iznine istinaden belirtiyorum) Gökçen Model Uçak Uğraş Evi'nin internet mağazasının programlayıcısıdır.

Ve de bu işleri, hiçbir menfaat beklentisi olmadan, gecesini gündüzüne katarak, neredeyse mağazada yatıp kalkarak yapmıştır.

Ne mağaza çalışanı, ne danışmanı ne de başka bir sıfatı olmaksızın, sade bir vatandaş olarak, sırf modelciliğin gelişmesi adına kişisel zamanından harcayarak, internet mağazasını yoktan var etmiştir.

Haliyle sizden de bizden de fazla bilgi sahibidir bu konuda. Ben şahsen Volkan abi'nin yazdıklarında "çocukça" veya "saçma" birşey göremiyorum.

Mağazadan ne aldınız, kaça aldınız bilemem. Ama "yanlış" birşey görüyorsanız yaşınıza yakışır bir üslupla doğrusunu belirtirsiniz.

Elbette tartışacağız. Sonuçta burası bir platform, tartışma mutlaka olacak, ancak karşınızda, sizden yaşça büyük olduğu aşikar olan, birisine karşı bu üslubu kullanmanız hiç hoş değil ve HobbyRC'ye yakışmıyor.

Tartışmanızı daha medeni, ve karşınızdakine saygı-hürmet çerçevesinde yapmanızı temenni ediyorum.
    Aut dosce, aut disce, aut discede (*)

(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket

Yazımın sebebi, Uğraş Evi'ni töhmet altında bırakacak ve insanlarımızda infiale neden olabilecek bir ifadenin yanlış olduğunu belirterek bilgilendirmekti. Orhan Bey'in "lokal satıcılarınızla benim aramdaki bir yanlış anlaşılmanın olduğu açık" ifadesi zaten modelin Uğraş Evi'nden alınmadığını da belirttiğine göre forum üyeleri ve ziyaretçileri ürün listelemesinde bir aksaklık olmadığını, Uğraş Evi'nin "adamına göre satış" yapmadığını ve ortada kafa karıştıracak bir listelemenin olmadığını öğrendiler. Bu doğrultuda konu benim için kapandı. Orhan Bey'e de yukarıda alıntı yaptığım ifadeyi kullandığı ve Uğraş Evi'ni töhmetten kurtarılmasında destek olduğu için teşekkür ederim.

Az önce tüm Elegance'ların Çin'den motorlu geldiği ve hiç kimseye motorsuz satılmadığı bilgisini telefonla teyit ettim.

Sevgiler...
    Volkan Övün

Bu mesajları görünce aynı planörü THK'dan alan Hakan Öncül ile konuştum. Önceki sayfada yazmış olduğu gibi uzun uzun telefonla görüştüğünü ve bu şekilde satıldığını söylemediklerini kendisini dolandırılmış gibi hissettiğini söyledi. Yeterince özen göstermeden seçilen kelimeler bir arkadaşımızın moralinin bozulmasına yol açtı. Bu yanlışı düzelten Volkan beyin yazısının terbiyesizlik derecesine varan itham olarak nitelendirilmesi de benim canımı sıktı. Kendisinin tevazu gösterip çalışanı değilim dediği THK'nın web sitesinde ismini okuyabilirsiniz. Bence THK'nın en iyi çalışanlarından birisidir.
    Madem iş buraya kadar geldi şu THK'dan 85TL ye aldığınız uçağın faturasını resimleyip koyun foruma. Biz de bilelim kimi yücelteceğimizi.
    500-1000 km FPV sorumlusu

Sayın Red_Fin;

Volkan beyin, ModelUcağın web sitesini gönüllü ve ücretsiz olarak kodladığını ve Thk'ya ve Modelciğe katkılarını senelerden beri biliyorum ve kendisini tanıyorum...

Bundan dolayı, ModelUçak ile ilgili gerekli ve yeterli bilgiye sahip olduğunuda biliyorum...

Kendiside beni tanımaktadır...

"Bilgi sahibi olmadan cevap yazmadan" kastım, bu konuda Tamer ve Şemsi hoca ile iletişime geçmeden yazmış olmasıdır, kendisininde, şu sıralarda Hocalarım ile iletişime geçtikten sonra bilgisini olmadığı kaatine varacağına eminim...

Ha eğer buradaki saçma ve çocukla olarak nitelendirdiğim şeylerden dolayı sıkıntı duymuş olabilirsiniz...

Bende aynı sıkıntıyı, aynen benim Volkan Beyden yaşça küçük olduğum gibi, Hasan Murat Hocadan yaşça küçük olan Volkan Beyin, Planörle ilgili olayın ayrıntılarını bilmeden, "yemin billahla kimseye 85 liraya elegance satmadığını" ve "Hasan Bey'in yalan söylediği kanaatine varıyorum." sözlerini söylemesinden dolayı duydum...

Hasan Hocam gerek kayseride, gerekse Türk Hava Kurumu içerisinde, dürüstlüğü ve efendiliği ile ön plana çıkmış birisidir ve Volkan beyin kensinlikle böyle bir ithamda bulunma hakkı bulunmamaktadır...

Umarım kendiside, Tamer ve Şemsi Hocam ile konuştuktan sonra, yaptığı bu yersiz ve gereksiz ithamları geri çekerek düzeltecektir...

İyi günler...

İlk olarak şunu söyleyebilirim bu tartışmanın içindeki doğrudan ilgili kişilerin tümü art niyet taşımamaktadır.

Tartışmanın özü THK nın getirdiği uygun fiyatlı güzel ve elevatör konumu haricindeki tüm özellikleri ile aynı iki planörün satış fiyatındaki yanlış bir uygulamadan kaynaklanmaktadır. ARF veya RTF olarak satılabilecek iki modelininde aynı fiyat politikası ile satılması gerekirken belkide sonradan oluşan bir hata sonucunda bu durum ortaya çıkmıştır. THK doğru seçtiği modelleri uygun fiyatlarla ülkemize getirtmektedir. Ben THK daki ilgili hocalarımızın bu durumu benimde doğru olduğunu düşündüğüm gibi modellerin ikisininde fiyatını ARF ve RTF olarak düzeltmeleridir.
    Konu fircasiz tarafından (01-03-2009 Saat 22:06 ) değiştirilmiştir.

Konuyu hiç yoktan birbirimize hakaret derecesine varan konuşmalara ve kırmalara kadar getirdik.Bakalım biraz daha beklesek daha nerelere varacak.Aslında konunun buralara gelmesini kimsenin istemeyeceğini ümit ediyor ve biliyorum.

Fırçasız arkadaşımın modeli kimden aldığı yazılarda gerçekten anlaşılmıyor.Burda benim de anlama hatam olabilir.Fakat yazılardan şahsen anladığım bu modeli bir ticari kuruluştan değilde direk olarak THK'dan alındığı düşüncesidir.Volkan abinin (samimiyetine sığınarak bey yerine abi kullanıyorum) yaptığı açıklamadan sonra anladım ki bu model başka bir ticari kuruluştan alınmış.Metin abinin dediği gibi ben THK ile modeli sipariş ettiğimde yaklaşık olarak 20 dakika telefonda hocalarım ile konuştuk,bana kesinlikle böyle bir konudan bahsedilmedi.Olsaydı herhalde bahsederlerdi.Burda fırçasız arkadaşın tek hatası kusuruma bakmasın THK yerine modeli başka bir mağazadan aldım demesi daha doğru olacaktı.
    Her uçak yere iner, önemli olan nasıl indiğidir!!!!!!

Akıl yaşı 18,beden yaşı 25,Nüfus memurluğundaki arkadaşın hatasıyla şu anki yaş 41.

http://www.youtube.com/user/hakanoncul

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)