+ Konu Cevaplama Paneli
Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan 1 2 3 4 ... SonuncuSonuncu
Toplam 47 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Thk Elegance 2m Planör Testi

Standart Thk Elegance 2m Planör Testi

Türk Hava Kurumunun satışını yaptığı ELEGANCE 2M Planörünü alıp test ettim yorumlarımı paylaşmak istiyorum.

Video linki http://www.fircasiz.com/videolar/elegance.htm

ARF olarak satılan modelin fiyatı çok uygun sadece 85 Tl. Model kalitesi ve malzeme orta seviyede olsada bu fiyata 2 metrelik planörü başka yerden alamazsınız. Modeli uçuşa hazır hale getirmek oldukça kolay tüm servo yuvaları 9 gramlık servolara göre tam oturacak şekilde tasarlanmış. Aileron ve rudder kurulumu çok rahat. Elevatör konusunda biraz dikkatli çalışmanız gerekiyor servodan kuyruğa kadar giden kontrol telini en az sürtünme olacak şekilde yerleştirmek uçuş kalitesi ve elevatör servonuzun sağlığı açısından çok önemli. Laser kesim gövde içi elemanların yapıştırıldığı yerler kolayca ayrılabiliyor kritik yerlere epoxy takviye etmenizi öneririm. Motor yuvası süper 400 lük boyutlarında tüm fırçalı ve fırçasız motorlara göre tasarlanmış motor kurulumu çok kolay.

Motor olarak bu modelde 750 Kva lık 50 gramlık bir motor kullandım, 12x10 katlanabilir karbon pervane ile çok iyi çekiş elde ettim. Pil 1800 MAh 3s Lipo.

Modelin kutusunda başlangıç ve orta seviye yazmasına rağmen ilk uçuşunu tecrübeli birisi ile birlikte yapmanızı öneririm zira model ayarları tam olmadığı sürece çok dengesiz. Fakat ince ayarları tamamlandığında çok iyi süzüllüyor. İnişlerde geniş bir alan gerekebilir spoyler ve hava freni olmadığı için biraz alışmanız gerek.

Konu fircasiz tarafından (09-03-2009 Saat 22:13 ) değiştirilmiştir.

isim = a harfi silinsin email - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart --->: Thk Elegance 2m Planör Testi

hocam sitenizede baktım ama planörü nereden aldığınızı anlayamadım. thk'da 260 ytl motoru ve pervanesi ile birlikte.
    Konu email tarafından (23-02-2009 Saat 08:29 ) değiştirilmiştir. Sebep: kırmızı yazı eklendi
    Icarus olmayı başaramadık, hiç olmazsa bir şeylerin uçmasına yardımcı olalım

şekli güzel olan bir uçak. ancak bende görmedim THK dükkanında bundan. diğer alttan kuyruklu model 85 ytl idi. atladığımız birşey var sanırım.
    Kırdığında tamir edemeyeceğin şeyleri alma...

Mehmet Yüce Sarıkaya myssba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Orhancım eline sağlık.
    Güzel bir renk, kar manzarasına da yakışmış.
    Uçuş videosu varmıydı?
    Uçan birşeylerin modelciliği iyidir.
    MODELE TAKTIĞIMIZ KAMERA (varsa) İLE KENDİMİZE YUKARDAN BAKMA İMKANI VAR...

AKIL YAŞTA DEĞİL, BAŞTADIR.

THK satış sitesindeki listeleme yanlış anlaşılmaya sebep oluyor, sitede RTF olarak görülüyor sipariş verirken ARF olarak isterseniz fiyat 85 Tl. Sitedeki diğer planörle özellikleri aynı aralarındaki ter farkda zaten elevatörün konumu...

Video çekemedim Mehmet bey ama ilk uçuşumda videoda ekleyeceğim...

harika o halde. üstteki kuyruk kırımı azaltıyor çünkü.

uçuş izlenimleriniz neler? rüzgara karşı, süzülüş, iniş, uçuş hızı, affedicilik?

Coşku bey uçuşu ile ilgili detaylı bilgiyi gün içerisinde ekleyeceğim...

Selamlar

THK o zaman listelerini tekrar düzenlese hiç fena olmaz herhalde.İlk olarak planörlere baktığımda elegance ye bakmış fakat rakamından dolayı hawk a yönelmiştim.Hatta telefon ile de görüşmemiz olmuş ve bu konu hakkında hiçbir açıklama yapılmamıştı.Eğer bu şekilde olduğunu bilseydim kesinlikle hawk yerine elegance yi tercih ederdim.
    Her uçak yere iner, önemli olan nasıl indiğidir!!!!!!

http://hakanoncul.spaces.live.com/
    http://www.youtube.com/user/hakanoncul

Model hakkındaki uçuş izlenimlerim şu şekilde, ilk uçuşunda dikkat edilmesi gerekiyor modelin üretiminden kaynaklanan ufak dengesizlikler nedeni çok fazla tepki verebiliryor kırım ihtimali fazla. Başlangıç için denilsede model uçuş ayarları tamamlanana kadar acemiler için kabus olabilir. Fakat sonrasında güzel süzülebiliyor. Size tavsiyem ilk uçuşunuzda kontrol yüzeylerini kontrol eden servo açılarını yüksek tutun uçuş sırasındaki trim sorunlarından kurtulana kadar ihtiyacınız olabilir. Rüzgara karşı uçuşu gayet güzel burnunu rüzgara verdiğinizde kumandayı bırakıp sabit hızda bir süre süzülürken modeli rahatça izleyebilirsiniz. Model kullandığım motor ve pervane ile 5 te bir gazda neredeyse hiç irtiba kaybetmeden sürekli süzülebiliyor. İnişe gelince modeli bilen arkadaşlarında dediği gibi gövdesi çok narin herhangi bir sert inişte zarar görebilir. İnişlerde hızını kesmek biraz tecrübe istiyor stala kalmadan sağlam inmek için mutlaka tecrübeli birinden destek alarak iniş denemeleri yapınız.

Genel olarak modeli beğendim, belirttiğim gibi elinizde modele uyacak malzemeniz varsa ki her modelcinin kullandığı standart malzemeler yetecektir, bu fiyata size planör zevkini yaşatması güzel. Daha önce planörle uçmamış modelcilerin denemelerini tavsiye ederim. Mevsim olarakta planör için bence bu baharı kaçırmamak lazım.

kit fiyatlarına bile bakınca, bu kadar paraya bukadar olabilir zaten. yinede gövde keşke biraz daha güçlü olabilseymiş. hafifletmek adına delikler var gövdede bu burulmaları arttırıyor.

+ Konu Cevaplama Paneli
Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan 1 2 3 4 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)