Elektrikli uçak alacağım, tavsiye bekliyorum.

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 37
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 37 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    İyi günler arkadaşlar,
    Modelcilik konusunda bol bol okudum epeyce bilgim oldu. Uzun süredir maddi sıkıntılardan dolayı ertelediğim uçağı bu aralar almayı planlıyorum ve sizden tavsiye bekliyorum. Tavsiye ettiğiniz modeli yaklaşık fiyatıyla beraber yazarsanız sevinirim. Uçuş dinamikleri konusunda az çok bilgim var.

Modelcilik dışında Cessna'ya karşı özel bir hayranlığım olduğundan Cessna istiyorum. RTF olmasını istiyorum fakat arf de olabilir. Yalnız arf uçak tüm ekipmanıyla beraber çok daha pahalı oluyor sanırım, o yüzden çok sıcak bakmıyorum. Elektrikli düşünüyorum zira havada yere yakın mesafede patlar motor sesiyle gezen bir şey bana pek estetik gelmiyor. Kanat açıklığını 1- 1.5 metre arasında olmasını istiyorum, ne böcek gibi ne de su aygırı gibi olmasın.

Çoğu modelde uçuş süres 8-10 dakika olarak belirtilmiş. Bunu bir şekilde 20 dakikaya çıkarmak istiyorum. Ya da şarj edemeyeceğim bir yerdeyken güç sağlama ile ilgili tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    THK Gökçen Havacılık mağazasında satılan fırçasız motorlu Cessna'yı geçenlerde havada izleme şansım oldu. Önceki fırçalı motorlu model gibi değil. Çok daha başarılı. Alınabilir ama ben şahsen ilk uçak olarak tavsiye etmem. Ancak kırmaktan korkmuyorsanız, kırılsa da yedek parçaya bol para harcarım diyorsanız alın.

http://modelucak.thk.org.tr/satis1/satis.php sitesinde, elektrikli uçaklar safyasında en alttan dördüncü model. Yanında parantez içerisinde (Fırçasız) yazıyor. Fiyatı 295 lira. 2.4 ghz kumanda ile birlikte geliyor. Diğer 220 liralık cessna'dan uzak durun.
    Aut dosce, aut disce, aut discede (*)

(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket

Hem önden, hem cam kenarı, hem iki çuval bir bavul, hem de 25 kuruşum var diyorsun
    1.5metre kanat açıklığı olan model 2kg a yakın bir model olur. Bunu uçurmak için ortalama sarfiyat 45 A/saat olur yaklaşık. 20 dakika havada kalması için 15 A gerekir. 15A lik 11.1 volt pil yaklaşık 1500 gram gelir. Motor ve ESC nereden baksan 250 gramdan fazladır. Ağırlığı bir kenara bıraksak bile sadece piller bir servet tutar.
    Çoğu modeldeki 8-10 dakikalık uçuş süresi de çok inanılır değildir.
    Şimdi pazarlık yapalım ya da alın bir patlar motorlu olsun bitsin.
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Hayatında hiç model uçurmamış birisi için 8-10 dakika kısa bir süreymiş gibi gelebilir. Bu arkadaşlar genellikle "uçuş süresini 1 saate nasıl çıkartırım", "en az 20 dakika uçsun" gibi taleplerle gelirler. Halbuki havadaki uçağa konsantre olmuş, suratını gökyüzüne dikmiş, belini geriye bükmüş bir şekilde ayakta 20-30 dakika dinelmenin ne kadar ızdırap verici olduğunu kavrayamaz.

Motorlu uçuşlarda 8-10 dakika fazla fazla yeten bir süre. Bunu ancak uçurmaya başladıktan sonra kavrayabiliyor pek çok kişi.

Apr 2008
    Nereden Nereden
    antalya
    Yaş Yaş
    43
    THk sıtesınde 295 tl lık modelın ustunde 305 tl lık wıng tıger adlı ucak var gecenlerde ben aldım.bır kaç kez düşmeme ragmen oyle agır bır hasar almadı.govdesı ve 550 lık fırcalı motoru oldukca saglam olarak goruluyor.Ancak genel olarak ucagın ustunde gelen escnın yandıgı goruluyor.Uçagı alırken yedek olarak 30 A lık esc almanız yararlı olacaktır.Uçmadan once motoru rodaj yapmanız çok yayarlı oalcaktır.konu ıle ılgılı lınk aşagıdadır.
    http://www.hobbyrc.com/forum/showthr...=37645&page=15

Bunun dısında 2.4 ghz kumandası oldukça ıyı çalışıyor.herhangı bır sorun yaşamıyorsunuz.

Bu arada benden daha tecrubelı olan İbrahim Erdogan beyın uçak hakkındakı yazısı benım bu modelı almamda cok buyuk yararı olmuştu.sizde okuyun Yararı olacaktır

ERDOĞAN HOCAMIN UCAK HAKKINDA YAZISI:

http://www.hobbyrc.com/forum/showthr...t=37645&page=2

yanıtlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
    Hem önden, hem cam kenarı, hem iki çuval bir bavul, hem de 25 kuruşum var diyorsun
    1.5metre kanat açıklığı olan model 2kg a yakın bir model olur. Bunu uçurmak için ortalama sarfiyat 45 A/saat olur yaklaşık. 20 dakika havada kalması için 15 A gerekir. 15A lik 11.1 volt pil yaklaşık 1500 gram gelir. Motor ve ESC nereden baksan 250 gramdan fazladır. Ağırlığı bir kenara bıraksak bile sadece piller bir servet tutar.
    Çoğu modeldeki 8-10 dakikalık uçuş süresi de çok inanılır değildir.
    Şimdi pazarlık yapalım ya da alın bir patlar motorlu olsun bitsin.
    Bunu bir şekilde 20 dakikaya çıkarmak istiyorum. Ya da şarj edemeyeceğim bir yerdeyken güç sağlama ile ilgili...
    demiştim, pil süresini 20 dakikaya çıkartamıyorsak dışardayken sarj edebileceğim bir yöntem tavsiyesi istemiştim. Ben küçük bir jenerator düşündüm ama hem uçak hem o taşımak çok zor olur diye düşündüm. Ama yine de daha pratik bir çözüm bulamazsam öyle yapacağım.

wingdragon düşünebilirim ama cessnada niyeyse beni çeken farklı bir şey var. Özellikle 182 de.

İlk mesajda da belirttiğim gibi havada patlar motor bana pek estetik gelmiyor ama yine de patlar motorlular için de tavsiyelerinizi alabilirim. Şu anda kararım elektrik üzerinde ama belki patlar motora da kayabilirim.

Aug 2007
    Nereden Nereden
    kayseri
    Yaş Yaş
    31
    bende wingtiger tavsiye ederim . birde uçuş sürenizi uzatmanın tek yolu 1 den fazla lipo pil almak ...

kolay gelsin
    HEDEF: Kendin Yap Kendin Uçur ..........................

Pilleri araba aküsünden sahada şarjetmek mümkün ama uçuş sürenizi uzatmanın tek yolu kocaman piller kulanmak.
    1-1.5m lik uçak için cessna gibi ölçekli ve çok zor bir uçak yerine önce bir wing tiger alın ya da 1.4m kanat boylu bir çaylak yapın.
    Yukarıdaki tavsiyeye uyun ki, sizi cessnaya çeken şey, havadaki cessnanızı da yere doğru çekip toprağa saplamasın.
    KULEYLE KAVGALI ÇİLEKEŞ PİLOT

Geride kalan pistin, yukarıda kalan irtifanin pilota faydası yoktur.

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Alıntı neoberg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

demiştim, pil süresini 20 dakikaya çıkartamıyorsak dışardayken sarj edebileceğim bir yöntem tavsiyesi istemiştim. Ben küçük bir jenerator düşündüm ama hem uçak hem o taşımak çok zor olur diye düşündüm. Ama yine de daha pratik bir çözüm bulamazsam öyle yapacağım.

.
    Jenaratöre filan gerek yok. Şarj aletlerinin çoğu 12 volttan beslenir. Ya doğrudan doğruya arabanın aküsüne bağlanır, ya da çakmak çıkışına. Gökçen Havacılık'ta satılan RC-Power şarj aletleri mükemmel. Hem adaptör ile 220 volta bağlamak mümkün hem de timsah klipslerle doğrudan arabanın aküsüne. Biz sahada aküye bağlayarak şarj ediyoruz. Hemen hemen bütün modelciler aynı yöntemi kullanır.

Apr 2008
    Nereden Nereden
    antalya
    Yaş Yaş
    43
    Alıntı iron_eagle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pilleri araba aküsünden sahada şarjetmek mümkün ama uçuş sürenizi uzatmanın tek yolu kocaman piller kulanmak.
    1-1.5m lik uçak için cessna gibi ölçekli ve çok zor bir uçak yerine önce bir wing tiger alın ya da 1.4m kanat boylu bir çaylak yapın.
    Yukarıdaki tavsiyeye uyun ki, sizi cessnaya çeken şey, havadaki cessnanızı da yere doğru çekip toprağa saplamasın.
    Bravo Serhan bey ne güzel ifade etmişsiniz.Hakikaten sizin gıbı ustalarımız oldukça bızler yolumuzu daha ıyı bulacagız

Teşekkür ederim yanıtlarınız için.

Wing tiger'a aklım yattı aslında bayağı. Hakkında sitede yazılan diğer yazıları da okudum hoşuma gitti. http://www.hobbyrc.com/forum/showpos...8&postcount=16 özellikle bu mesaj çok etkili oldu.Ama bu uçaktan sonra mutlaka cessna 182 alacağım

Bu modeli aldım diyelim, kocaman piller dediğiniz piller ne kadara mal olur? Bunun dışında akü fiyatlarını bilmiyorum, onların ortalama fiyatları ne kadardır? Gerçi bunları düşünmek için henüz erken sanırım.

(cessna 182nin statik modellerini nereden bulabilirim?)

Apr 2008
    Nereden Nereden
    antalya
    Yaş Yaş
    43
    Size linkini verdıgım Erdogan Hocamın yazısı benım içinde çok belirleyici olmuştu.Bu bakımdan sıze az da olsa katkıda bulunmuşsam mutluluk duyarım.
    kocaman piller derken amperı ve C degerı yuksek pıller demek ısdenız herhalde
    fazla bır para degil sanırım alana gıttıgınızde 2 tane pıl bulundurmanız sıze yetecektır inanın.zaten araç aküsündende sarj edebılırsınız.bu konuya fazla takılmayın bence.

Evet gerçekten çok yardımcı oldunuz, teşekkür ederim,
    Hocam şimdi şöyle bir durum var, uçurmaya gideceğim yerler eve yakın değil. Kendi aracım yok, akü alıp onu taşımayı planlıyorum. Aracımın olmaması uçağı taşırken de çok problem olacak farkındayım ama problem değil katlanırım zorluğuna.

Benim için önemli olan bir yere gittiğimde 10-15 dk uçup eve dönmek istemiyorum. En azından bayağı bir vaktimi alanda geçirebileyim istiyorum. Ha akşama kadar uçayım demek değil bu hem benim için gezinti olacak, piknik gibi düşününün. Ama alana çıktığımda da (tek seferde değil tekrar tekrar sarj ederek) 1,5 saat toplam uçuş süresini elde etmek istiyorum.

Belki ilk hevesle bu kadar süre istiyorum, o yüzden uçağı aldıktan sonra pil süresi olayına el atacağım. Ama şimdiden ortalama bir fiyat belirleyip ona göre kendimi ayarlamak için soruyorum bunları.

Kocaman pillerin maliyetinin bir önemi yok. Bunları uçağın içinde koyabileceğiniz yer yok, yeri genişletirseniz ağırlık merkezini ayarlayamazsınız, dahası bu pillerin ağırlığını o motor çekmez. Siz onu üzerindeki pil ve motorla uçuracaksınız, pilin aynısından 1 adet de yedek alacaksınız, bir pil sizi yarım gazdaki bir uçuşla 25 dakikaya yakın idare eder.

Tek sorun, sizin 25 dk boyunca uçağı düşürmeden havada tutabilmeniz. WT aldığınızda, uçağı hiç çalıştırmadan önce 2 hafta beraberinde gelecek simulatör kumandası ve Real flight 4 simulatörüyle uçuş çalışın, kırımlarınız azalır.

Akü fiyatını ne yapacağınızı anlamadım.

Uçuşa tek başınıza gittiğinizde, bunun bir eğlencesi olmaz ki.
    Dediğiniz gibi bunu piknik gibi düşünün, mangalınızı etinizi domatesinizi ve futbol topunuzu alıp tek başınıza piknik yaparmısınız?
    Aslında bizim yaptığımızın da bir farkı yok. Pikniğe gidiyoruz ama top oynamak yerine uçak uçuruyoruz. Çayımızı demliyoruz böreğimizi lahmacunumuzu alıyoruz, bir günümüzü sahada harcıyoruz.
    Bu yüzden beraber uçuşa gidebileceğiniz başka modelciler keşfedin. Koca mersinde tek olma ihtimaliniz bence yok. Zaten o modelcilerin yanına 2 hafta gittiğinizde nekadar çok yeni şey öğrendiğinizi de göreceksiniz. O modelciler, ilk uçuşunuzdan önce uçağı deneyip denge ayarlarını yapar, sizi uçmadan önce gereken teorik bilgilerle doldurur, başarılı inişler izletir ve neden başarılı olduklarını anlatır, sona da uçarken size şöyle yap böyle yap dikkat et diye yönlendirir, iyi ve kırımsız uçmanızı sağlarlar. Bu arada araçlarının aküsünü kullanmanıza da izin verirler. Eh sizde arada sırada börekleri ısmarlar ödeşirsiniz.

Son mesajınızdaki örneğiniz çok hoşuma gitti, ve açıklayıcı oldu teşekkür ederim Çok haklısınız aslında tek başına zaten olmaz, mersinde tek değilim (tarsus ilçesindeyim burdakilerle tanışacağım bu aralar). Aslında tek gitmeyecektim, sözlümle çıkarız diyordum, ama sonradan düşündüm de bir bayanla çekilmez sanırım bu iş

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Alıntı neoberg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslında tek gitmeyecektim, sözlümle çıkarız diyordum, ama sonradan düşündüm de bir bayanla çekilmez sanırım bu iş
    Aman ha... Sakın ha sakın... En büyük hatanız olur. Modelcilik hayatınız da başlamadan sona erer. Kesinlikle tavsiye edilmez. Bayanlar sahaya ancak yılda bir veya iki defa (maksimum) götürülmelidir. Tersi durumlarda yan etkisi çok fazladır. 20 küsur yıllık tecrübe ile sabittir.

Forumda bir abimizin imzasında şu yazar:

Bir modelin maliyeti:
    1: eşinize söylediğiniz maliyet
    2: başlarken planladığınız maliyet(ilkinin iki katı)
    3: bitirdiğinizdeki maliyet(ikinci maddenin iki katı)

Bu yüzden eşler pek sevmiyor bu işi çok da ilgilenmedikleri için verilen paraya değdiğine inanmıyorlar. Ama seven eşler de çok iyi oluyor, uçuşlara beraber gidiyor hatta uçakları bile boyuyorlar. Oyüzden onu da alıştırmaya bakın derim.
    Darısı bizim başımıza uçak seven bir eş

aslında sözlüm anlatınca ilgisini çekiyormuş gibi davranıyor ama bilmiyorum belki hevesimi kırmamak için öyle davranıyordur. bakayım alınca öğrenecez gerçek düşüncesini

Sözlün olarak kalmasını istiyorsan kısa bir uçuş gününde götür piste. Uçak biraz yüksekteyken kumandayı ver. Bir türlü düz tutamayıp panikleyecek ve bir daha bulaşmayacaktır. Sahada birden fazla bayan olmasın. Zaten olmaz ya hadi oldu diyelim. Olursa başbaşa kalıp konuşmasınlar. Her uçuşa gidişinde gelmek ister misin diye sor.
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)