Elektrikli uçak alacağım, tavsiye bekliyorum.

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 37
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 37 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 37 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Alıntı atambay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sözlün olarak kalmasını istiyorsan kısa bir uçuş gününde götür piste. Uçak biraz yüksekteyken kumandayı ver. Bir türlü düz tutamayıp panikleyecek ve bir daha bulaşmayacaktır. Sahada birden fazla bayan olmasın. Zaten olmaz ya hadi oldu diyelim. Olursa başbaşa kalıp konuşmasınlar. Her uçuşa gidişinde gelmek ister misin diye sor.
    modelin bakımıyla falan ilgilenmekten zor valla

Alıntı neoberg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    modelin bakımıyla falan ilgilenmekten zor valla
    KULEYLE KAVGALI ÇİLEKEŞ PİLOT

Geride kalan pistin, yukarıda kalan irtifanin pilota faydası yoktur.

arkadaşlar bu wing tiger'ı alacağım, onda biraz kendimi geliştirdikten sonra cessna alacağım.
    Şu alet nasıldır? Bana gelmesi kargoydu gümrüktü gereken donanımdı vs. ne kadara mal olur?
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...ng_&_Flaps_EPO

şu kumanda, alıcı da buna uygun sanırım
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...x_&_Rx_(Mode_1)
    Konu neoberg tarafından (28-05-2009 Saat 02:40 ) değiştirilmiştir.

Wing Tiger in kendi kumandası ve yanında gelen simulatör kumandası var. Herhangi bir kumanda ekipmanı almanız, şimdilik gereksiz. Daha sonrası için ise eğer ki uçak işini ilerletmek düşüncesindeyseniz, kaliteli bir 6-7 kanallı kumanda almanız tavsiye edilir. Şuanda linkleri inceleyemiyorum, yarın bakabilirim. İyi geceler.

Alıntı iron_eagle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Wing Tiger in kendi kumandası ve yanında gelen simulatör kumandası var. Herhangi bir kumanda ekipmanı almanız, şimdilik gereksiz. Daha sonrası için ise eğer ki uçak işini ilerletmek düşüncesindeyseniz, kaliteli bir 6-7 kanallı kumanda almanız tavsiye edilir. Şuanda linkleri inceleyemiyorum, yarın bakabilirim. İyi geceler.
    Teşekkür ederim.
    Ben kumandayı wing tiger için değil de linkte verdiğim cessna için söylemiştim. Zira bu uçak 5 kanal kumanda istiyor.Çalışan flap ve ışık sistemi var. Flap olmasının gerçekçiliği çok önemli seviyede artıracağını sanıyorum, biraz gerçek uçuş bilgime dayanarak. Umarım flapleri tek seferde değil de seviyeli şekilde açma imkanımız vardır.
    Ayrıca eğer modeli bilen varsa stall hızı gibi bilgileri öğrenebilirsem çok sevinirim, sitede yazmıyor.

(şimdiki aşamada wing tiger alacağım, belki ilerisini araştırmam gereksiz ama merak ve heyecan işte durdurmuyor.)

İyi geceler

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Nereden Nereden
    Adana
    Yaş Yaş
    29
    Neo finaldesiniz hadi bakalım
    ne alsam acaba ?

Alıntı onder82 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neo finaldesiniz hadi bakalım
    Evet ama finalde Çanakkale gelirse iyi olmaz bizim için.

Sep 2008
    Nereden Nereden
    Adana
    Yaş Yaş
    29
    Bank asyadasınız bu iş bitti hayırlı olsun dostuk düşman olduk
    Geçen seneki burhanettin kocamaz stadındaki maçtamıydın ?
    Biber gazından ölüyordum
    ne alsam acaba ?

Bank asyadasınız bu iş bitti hayırlı olsun dostuk düşman olduk
    Geçen seneki burhanettin kocamaz stadındaki maçtamıydın ?
    Biber gazından ölüyordum
    Yok ben pek futbolla arası olan bir insan değilim sadece bugünkü gibi önemli maçları kimin aldığını bilirim o kadar

Sep 2008
    Nereden Nereden
    Adana
    Yaş Yaş
    29
    Anladım hayırlısı olsun bu arada hoşgeldin,umarım seni üzmiyecek bir model alır uçurursun şimdiden hayırlı olsun
    ne alsam acaba ?

Anladım hayırlısı olsun bu arada hoşgeldin,umarım seni üzmiyecek bir model alır uçurursun şimdiden hayırlı olsun
    Teşekkür ederim, siteye 2005ten beri üyeyim ama hoşbulduk umarım ilk modelim beni üzmez, onun arkasından "cessna 182, pipercub ve beechcraft a36" lardan oluşan bir filo yapacağım herkes akrobasi, sürat falan seviyor ben niyeyse bu tarz uçakları seviyorum. Aslında bush pilot olmalıyım ben

Sep 2008
    Nereden Nereden
    Adana
    Yaş Yaş
    29
    Siz gerçekcilikten hoşlanıyorsunuz tabikide herkezin kendine göre bir model yapısı var

Nedense ben hepsinden keyif alıyorum araba uçak heli tekne vb.

Depron olayınada girmenizi tavsiye ederim sinirli zamanları unutturuyor helede kriz ortamını
    ne alsam acaba ?

Hele bir ucundan başlayayım da gerisi zaten gelir. El becerim vardır, resim çizerim hassastır yani elim. Öğrenmekte çok zorlanacağımı sanmıyorum. Gerçek uçakla çok aşırı bir farkı yoktur sanırım. Lisansım yok fakat bir tanıdığım sayesinde piper cub kaldırdım, uçurdum fakat indirme denemelerinde bulunmama rağmen düzgün şekilde indiremedim.

Ama bunlar sanmalar Gerçeği uçağı alınca göreceğiz

Aug 2007
    Nereden Nereden
    kayseri
    Yaş Yaş
    30
    slm

aslında bu hobide anladığım bir konu var kesinlikle çok tavsiye edilen modeli alıp başlamak yoksa sorularla bu iş uzuyor ve içinden çıkılmaz hale geliyor. bende model almadan baya düşünmüştüm bumu şumu derken bilgisine güvendiğim birine sorarak wing tigeri aldım ve memnunum sende al ve daha sonra gerisi zaten gelecek ve belli bir görüş aklında belirecek.

ama araban yoksa ve uçuş alanı sana uzaksa baya zorlanacaksın elde gidecek gibi değil.özelliklede şehir merkezinde oturuyorsan çünkü ben merkezdeyim ve arabayı sattım 2-3 haftadır uçuşa gidemiyom evde bakışıyoz.birde uçuş sürenizi uzatmanın en iyi yolu yedek lipo almak ben ebaydan 2 adet lipoyu 55 tl gibi bir fiyata almıştım. ama dikkat etmen gereken 7.5cm olması normal lipoların boyu 10 cm ve üzeri saygılar...
    HEDEF: Kendin Yap Kendin Uçur ..........................

Selam Ömer bey,
    Zaten dediğiniz gibi ben de tavsiyelere uyup wing tiger alacağım zaten.

Uçuş için düşündüğüm alan otobüsle yaklaşık 10 dklık falan yol, yürüyerek biraz daha uzun oluyor ; yokuş çıkmak gerekiyor. Otobüsle gitsem problem olmaz sanırım. Bir de mersin buluşmaları oluyor, ben tarsustayım. Oraya da trenle gitmek yine problem olmaz sanırım.

Merhaba, linklere şimdi bakma imkanım oldu, uçak 44.4g/dm2 lik kanat yüküyle hızlı ve zor bir uçak olacak orası kesin. Ölçekli modellerin en büyük sorunu da budur zaten. Kanat yükleri gerçeklerine göre daha büyük olduğundan daha zor uçarlar. Gerçek hayatta kuzu gibi olan bu 182, ilk uçak için fazlasıyla uygunsuzmuş Ancak özellikler bakımından gerçekten güzel bir uçağa benziyor. Motor gücü yazmasa da 30A esc koyduklarına göre tam gazda 25A falan çeken bir motordur, 9x5 pervaneyle ihtiyacından fazla güç üretir, fazla güç zor durumlarda herzaman iyidir. yalnız bu motora mutlaka büyük pil gerekir, 2000-2200mAhlık iki adet piliniz olsa, 15er dk lık iki uçuş, hızlı şarjla yarım saatte de doldurursanız eğer aralarda biraz piknikle bir günde 5-6 uçuş çıkarabilirsiniz.(hızlı şarj pek önerilen birşey değil forumda tartışılıp karar verilene göre en iyisi 1C altında şarjetmek yani 2000mAh lık pili 2A akımla şarjetmek)

Kumanda içinse birşey diyemeyeceğim. Bugüne kadar forumda bu kumandayı kullanan kimseye rastlamadık. Kullanıcı yorumlarına bakılırsa bu fiyata bukadar iyisi olamaz, "ucuz etin yahnisi" ancak bukadar lezzetli olabilir demişler. Benim şahsi fikrim sürüden ayrılanı kurt kapar. Buyüzden futaba, JR, hitec gibi markaların 6kanallı kumanda setlerini bir araştırın derim. Yine de kumandayı kötüleyecek bilgiye sahip değilim, sadece saydığım markaları kullanan çok var, test edilmiş onaylanmış markalar.

Teşekkür ederim Serhan bey,
    Dediğim gibi zaten wingtigerı alacağım. Bunu ilk için değil sonrası için düşündüm. Belki çok acele ediyorum ama heyecan işte
    Özellikle beni cezbeden flapları ve dış görünüşteki ufak ayrıntıları oldu. Flap ile uçuş (gerçek hayatta) her zaman daha çok hoşuma gitmiştir. O yavaş ama güçlü uçuş beni çok etkiliyor.

Kumanda ve alıcı konusunda bilgim çok az, o sitede gezerken ilk bu gözüme çarptı ondan yazdım, uygunluk açısından.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)