+ Konu Cevaplama Paneli
Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan
1 2 3 4 SonuncuSonuncu
Toplam 37 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Elektrikli uçak alacağım, tavsiye bekliyorum.

Bookmark and Share
    Burak Can neoberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mersin
    Semt

Tarsus
    Ülke

Turkiye

Standart Elektrikli uçak alacağım, tavsiye bekliyorum.

İyi günler arkadaşlar,
    Modelcilik konusunda bol bol okudum epeyce bilgim oldu. Uzun süredir maddi sıkıntılardan dolayı ertelediğim uçağı bu aralar almayı planlıyorum ve sizden tavsiye bekliyorum. Tavsiye ettiğiniz modeli yaklaşık fiyatıyla beraber yazarsanız sevinirim. Uçuş dinamikleri konusunda az çok bilgim var.

Modelcilik dışında Cessna'ya karşı özel bir hayranlığım olduğundan Cessna istiyorum. RTF olmasını istiyorum fakat arf de olabilir. Yalnız arf uçak tüm ekipmanıyla beraber çok daha pahalı oluyor sanırım, o yüzden çok sıcak bakmıyorum. Elektrikli düşünüyorum zira havada yere yakın mesafede patlar motor sesiyle gezen bir şey bana pek estetik gelmiyor. Kanat açıklığını 1- 1.5 metre arasında olmasını istiyorum, ne böcek gibi ne de su aygırı gibi olmasın.

Çoğu modelde uçuş süres 8-10 dakika olarak belirtilmiş. Bunu bir şekilde 20 dakikaya çıkarmak istiyorum. Ya da şarj edemeyeceğim bir yerdeyken güç sağlama ile ilgili tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Egemen Cilasun red_fin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ankara
    Ülke

Australia-Aboriginal
    Ruh Halim
    Devilish

Standart Cevap: Elektrikli uçak alacağım, tavsiye bekliyorum.

THK Gökçen Havacılık mağazasında satılan fırçasız motorlu Cessna'yı geçenlerde havada izleme şansım oldu. Önceki fırçalı motorlu model gibi değil. Çok daha başarılı. Alınabilir ama ben şahsen ilk uçak olarak tavsiye etmem. Ancak kırmaktan korkmuyorsanız, kırılsa da yedek parçaya bol para harcarım diyorsanız alın.

http://modelucak.thk.org.tr/satis1/satis.php sitesinde, elektrikli uçaklar safyasında en alttan dördüncü model. Yanında parantez içerisinde (Fırçasız) yazıyor. Fiyatı 295 lira. 2.4 ghz kumanda ile birlikte geliyor. Diğer 220 liralık cessna'dan uzak durun.
    Aut dosce, aut disce, aut discede (*)

(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket

Metin atambay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Malatya
    Semt

Kampüsdeki pist :)
    Ülke

Turkiye

Hem önden, hem cam kenarı, hem iki çuval bir bavul, hem de 25 kuruşum var diyorsun Click here to enlarge
    1.5metre kanat açıklığı olan model 2kg a yakın bir model olur. Bunu uçurmak için ortalama sarfiyat 45 A/saat olur yaklaşık. 20 dakika havada kalması için 15 A gerekir. 15A lik 11.1 volt pil yaklaşık 1500 gram gelir. Motor ve ESC nereden baksan 250 gramdan fazladır. Ağırlığı bir kenara bıraksak bile sadece piller bir servet tutar.
    Çoğu modeldeki 8-10 dakikalık uçuş süresi de çok inanılır değildir.
    Şimdi pazarlık yapalım ya da alın bir patlar motorlu olsun bitsin.
    güsel türkcemisss!!??..
    ʞoʎ ʞılsɹǝʇ ıq wıʎıʎı uǝq

Ankara
    Ülke

Australia-Aboriginal
    Ruh Halim
    Devilish

Hayatında hiç model uçurmamış birisi için 8-10 dakika kısa bir süreymiş gibi gelebilir. Bu arkadaşlar genellikle "uçuş süresini 1 saate nasıl çıkartırım", "en az 20 dakika uçsun" gibi taleplerle gelirler. Halbuki havadaki uçağa konsantre olmuş, suratını gökyüzüne dikmiş, belini geriye bükmüş bir şekilde ayakta 20-30 dakika dinelmenin ne kadar ızdırap verici olduğunu kavrayamaz.

Motorlu uçuşlarda 8-10 dakika fazla fazla yeten bir süre. Bunu ancak uçurmaya başladıktan sonra kavrayabiliyor pek çok kişi.

Stall cı Cengiz :-) cegoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    antalya
    Semt

SİDE / Manavgat
    Ülke

Turkiye
    Ruh Halim
    Aggressive

Standart --->: Elektrikli uçak alacağım, tavsiye bekliyorum.

THk sıtesınde 295 tl lık modelın ustunde 305 tl lık wıng tıger adlı ucak var gecenlerde ben aldım.bır kaç kez düşmeme ragmen oyle agır bır hasar almadı.govdesı ve 550 lık fırcalı motoru oldukca saglam olarak goruluyor.Ancak genel olarak ucagın ustunde gelen escnın yandıgı goruluyor.Uçagı alırken yedek olarak 30 A lık esc almanız yararlı olacaktır.Uçmadan once motoru rodaj yapmanız çok yayarlı oalcaktır.konu ıle ılgılı lınk aşagıdadır.
    http://www.hobbyrc.com/forum/showthr...=37645&page=15

Bunun dısında 2.4 ghz kumandası oldukça ıyı çalışıyor.herhangı bır sorun yaşamıyorsunuz.

Bu arada benden daha tecrubelı olan İbrahim Erdogan beyın uçak hakkındakı yazısı benım bu modelı almamda cok buyuk yararı olmuştu.sizde okuyun Yararı olacaktır

ERDOĞAN HOCAMIN UCAK HAKKINDA YAZISI:

http://www.hobbyrc.com/forum/showthr...t=37645&page=2

Burak Can neoberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mersin
    Semt

Tarsus
    Ülke

Turkiye

yanıtlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
    Hem önden, hem cam kenarı, hem iki çuval bir bavul, hem de 25 kuruşum var diyorsun
    1.5metre kanat açıklığı olan model 2kg a yakın bir model olur. Bunu uçurmak için ortalama sarfiyat 45 A/saat olur yaklaşık. 20 dakika havada kalması için 15 A gerekir. 15A lik 11.1 volt pil yaklaşık 1500 gram gelir. Motor ve ESC nereden baksan 250 gramdan fazladır. Ağırlığı bir kenara bıraksak bile sadece piller bir servet tutar.
    Çoğu modeldeki 8-10 dakikalık uçuş süresi de çok inanılır değildir.
    Şimdi pazarlık yapalım ya da alın bir patlar motorlu olsun bitsin.
    Bunu bir şekilde 20 dakikaya çıkarmak istiyorum. Ya da şarj edemeyeceğim bir yerdeyken güç sağlama ile ilgili...
    demiştim, pil süresini 20 dakikaya çıkartamıyorsak dışardayken sarj edebileceğim bir yöntem tavsiyesi istemiştim. Ben küçük bir jenerator düşündüm ama hem uçak hem o taşımak çok zor olur diye düşündüm. Ama yine de daha pratik bir çözüm bulamazsam öyle yapacağım.

wingdragon düşünebilirim ama cessnada niyeyse beni çeken farklı bir şey var. Özellikle 182 de.

İlk mesajda da belirttiğim gibi havada patlar motor bana pek estetik gelmiyor ama yine de patlar motorlular için de tavsiyelerinizi alabilirim. Şu anda kararım elektrik üzerinde ama belki patlar motora da kayabilirim.

..::Ömer BALCI::.. jakoben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kayseri
    Ülke

Turkiye

bende wingtiger tavsiye ederim . birde uçuş sürenizi uzatmanın tek yolu 1 den fazla lipo pil almak ...

kolay gelsin
    HEDEF: Kendin Yap Kendin Uçur ..........................Click here to enlarge

Serhan Akdeniz iron_eagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Haftasonu Bursa/Haftaiçi İzmit
    Semt

Nilüfer/Saraybahçe
    Ülke

Turkiye
    Ruh Halim
    Daring

Pilleri araba aküsünden sahada şarjetmek mümkün ama uçuş sürenizi uzatmanın tek yolu kocaman piller kulanmak.
    1-1.5m lik uçak için cessna gibi ölçekli ve çok zor bir uçak yerine önce bir wing tiger alın ya da 1.4m kanat boylu bir çaylak yapın.
    Yukarıdaki tavsiyeye uyun ki, sizi cessnaya çeken şey, havadaki cessnanızı da yere doğru çekip toprağa saplamasın.
    KULEYLE KAVGALI ÇİLEKEŞ PİLOT

Geride kalan pistin, yukarıda kalan irtifanin pilota faydası yoktur.

Ankara
    Ülke

Australia-Aboriginal
    Ruh Halim
    Devilish

Click here to enlarge neoberg Nickli Üyeden Alıntı Click here to enlarge

demiştim, pil süresini 20 dakikaya çıkartamıyorsak dışardayken sarj edebileceğim bir yöntem tavsiyesi istemiştim. Ben küçük bir jenerator düşündüm ama hem uçak hem o taşımak çok zor olur diye düşündüm. Ama yine de daha pratik bir çözüm bulamazsam öyle yapacağım.

.
    Jenaratöre filan gerek yok. Şarj aletlerinin çoğu 12 volttan beslenir. Ya doğrudan doğruya arabanın aküsüne bağlanır, ya da çakmak çıkışına. Gökçen Havacılık'ta satılan RC-Power şarj aletleri mükemmel. Hem adaptör ile 220 volta bağlamak mümkün hem de timsah klipslerle doğrudan arabanın aküsüne. Biz sahada aküye bağlayarak şarj ediyoruz. Hemen hemen bütün modelciler aynı yöntemi kullanır.

Stall cı Cengiz :-) cegoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    antalya
    Semt

SİDE / Manavgat
    Ülke

Turkiye
    Ruh Halim
    Aggressive

Standart --->: Cevap: Elektrikli uçak alacağım, tavsiye bekliyorum.

Click here to enlarge iron_eagle Nickli Üyeden Alıntı Click here to enlarge
    Pilleri araba aküsünden sahada şarjetmek mümkün ama uçuş sürenizi uzatmanın tek yolu kocaman piller kulanmak.
    1-1.5m lik uçak için cessna gibi ölçekli ve çok zor bir uçak yerine önce bir wing tiger alın ya da 1.4m kanat boylu bir çaylak yapın.
    Yukarıdaki tavsiyeye uyun ki, sizi cessnaya çeken şey, havadaki cessnanızı da yere doğru çekip toprağa saplamasın.
    Bravo Serhan bey ne güzel ifade etmişsiniz.Hakikaten sizin gıbı ustalarımız oldukça bızler yolumuzu daha ıyı bulacagız

+ Konu Cevaplama Paneli

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)