El Yapımı Lastik.. ama Nasıl???
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 16
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 16 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
03-06-2009 00:24 #1
-
03-06-2009 00:29 #2
neyde kullanacağınıza bağlı..
uçak?..araba??el yapımı.......başka tanımam
-
03-06-2009 09:31 #3
Vayy Ceyhun Abi... Aklımada geldi ama, verse verse ilk cevabı Ceyhun abi verir diye
. Hemde 5 dk sonra.
Abi bu tekerlek 15-20 cm arasında bir çapta truck yada off-road gibi bir araçta olabilir mi?
Bu arada ben elbruz. Uzun bir ara verdim. Okul,iş,askerlik derken.. Ama Ceyhun abi, sizi duymuştum
.
-
03-06-2009 10:58 #4
Elbruz, bu konuyu açtığın için teşekkür ederim.
Herkesin bildiği gibi Rc Hobby merakı malesef oldukça cepleri yakıyor. Bu sebeple herkesin elinden geldiğince hiç olmazsa araçların sarf malzemelerini çok ucuza getirerek el yapımıyla yapması çok güzel olur. Bu konuda bu işlere eli ve zekası yatkın olanlar bilgilerini bizlerle paylaşırsa çok güzel olur. Forumda birçok bilgi var ama çok dağılmış durumda. eğer bu başlıkta bu bilgileri toparlayabilirsek daha güzel paylaşımlar çıkabilir.
Mesela bu konu başlığı şöylede olabilirdi.
"Rc araçlarımızda el yapımı sarf malzemeler"
Bunlar neler olabilir? Aklıma gelen birkaç malzemeyi hemen yazayım. Sizlerinde aklına gelen malzeme olursa lütfen ilaveler yapın.
1- Lastik
2- Jant
3- Tampon
4- Kep
5-
6-
7-
aracın herhangi bir metal veya plastik parçası gibi...
Bu konuda çalışmaları olan arkadaşlar varsa paylaşımlarını bekliyoruz.
SaygılarımlaKonu sozsener tarafından (03-06-2009 Saat 11:00 ) değiştirilmiştir.
HEYECAN DUYULMADAN YAPILAN İŞLER BAŞARILAMAZ
-
03-06-2009 13:57 #5
Evet doğrudur, haklısın ve katılıyorum..
pahalılık bir yere kadar. Birde oluşturcağıımız el yapımı arabaya uygun parçayı uydurmakta ayrı bir sorun. Denilebilirki hazır kit kullan.. bu seferde kitin boyutlarına bağlı kalınıyor. hazır lastik alsak ondada durum aynı.. desen , boyut vs vs sorunlar...
bir keresinde balık oltalarının makarasından diff yapmıştık.
. Güldüler ama sonuçta iş görüyordu..
Herneyse değerli fikir ve yourumlar beklenmektedir..
saygılar...
-
03-06-2009 17:41 #6
Bildiğim kadar kaucuklarda bir çok çeşide ayrılıyor onların da binlerce formulu var ve farklı sertlikte hamur oluyorlar. Yanı cok ugras verici bir olay kalıp vs.. lazım dıelım bı formul kullandınız kacuğu yaptınız kalıba doktunuz ve lastik cıktı ilk suruste catladı. bunlar kacınılmaz olucaktır ama yinede kalo elsin amaızda kaucuk kalıpçılar varsa daha iyi bilirler
Piper Cub
-
03-06-2009 18:15 #7
tanıştığımıza memnun oldum elbruz

benim şahsi kanatim bu lastik takozların tekerlek olarak kullanılacağı yer yavaş giden bir rc ise iş görür
ancak süratli giden bir araca takacağım diyorsan biraz sıkıntı olabilir düşüncesindeyim
...çünkü bu lastikler dolma olduğu için aynı ebattaki içi boş olan tekerleklerden daha ağır olacaktır...ayrıca bu ağırlık farkından dolayı dolma tekerleklerin dönüş esnasında kendi ataletinden kaynaklanan zor hızlanma ve geç durma gibi problemleri yanında getireceğini zannediyorum
....tabi bu bir teori
..uygulamada nasıl bir sonuç çıkacak?...denemek lazım
el yapımı.......başka tanımam
-
03-06-2009 19:23 #8
İşt ebu Ceyhun Abi..
Tam da kafandaki olaya değinmişsin.. Zeten bundan yapalım derken, konudada belirttiğim gibi, bir iş makinası, bir kamyon gibi araçta kullanmaktı. Hız istemeyişimiz ve lastiğn dolu oluşundan kaynaklanan ağırlık işime gelir.. Patinaja kalkmaması açısından, daha iyi tutunması açısından..
Bide ilk resimdeki gibi bir takoz ne kadardır?? ben internette fiyat listesine rastlayamadım..
sanayide bulduklarımda 12-13 cm çapındaydı...
-
03-06-2009 19:24 #9
Yolladıkdan sonra aklıma geldi kusura bakmayın...
Bu malzeme tornada işlenirmi..
-
04-06-2009 17:37 #10
bu malzeme tornada işlenmez
...paso vermeye çalıştığın anda aynadan fırlar gider

...sana başka bir fikir
....neden sanayi tekerleklerini araştırmıyorsun?birsürü çeşidi var...dolma olanı var..şişme olanı var...jantlısı var...jantsızı var
varda var..dolu
el yapımı.......başka tanımam
-
04-06-2009 20:16 #11
Haklısın abi...
ama arkadaşı görsem fotolarını eklicem buraya; o takozu lazım etceği kalınlıkta dilimlemişti ve lastik tamircilerinde traş makinasına benzeyen kanal açma aletiyle üzerine desenler yapmıştı..
Herneyse. bakacağız bir çaresine
.
ama Döncem yine geri buralara

Sağol abi..
-
05-06-2009 11:09 #12
elbuz, eğer bu konuda gelişme yaşarsan bizide bilgilendirmeyi unutma.
HEYECAN DUYULMADAN YAPILAN İŞLER BAŞARILAMAZ
-
05-06-2009 14:11 #13
Tabi.. en kısa zamanda dönecem.. Napayım bişeyler üretmek zorundayız
. istediğim lastikler envayi çeşitlerde hazırı mevcut fakat el yakıyor.. Offff offff 

sitede bu bilirsiniz : www.barnhausen.de. Blmiyom verdik ama yabancı site yasak değil diye biliyorum

.
Hepinize saygılar...
-
07-06-2009 13:46 #14
ceyhun abinin teoriye bir ilavede ben yapmak isterim dolma tekerler şisme ve içi sungerli tekerlere göre daha sert olur bilindigi gibi sert demekse sarsıntı ve cok titresim demek sase ve parca üzerinde çunku carpma oplama zıplama gibi durumlarda sungerli lastikler darbeyi emebilecekken dolma tekerler direk süspansiyon ve saseye iletecektir bu sonuc itibari ile daha cobuk arıza ve kırılganlık çıkaracaktır buda benim fikrim

Branş Alanım Sadece 1/5 Ölçek
-
08-06-2009 20:32 #15
Evet.. fikirlerinizde haklısınız.. ama yapacak bişey yok

.
Ama, yinede denemeye çalışacağız. Belki işimizi görür hale getirebiliriz.
Bide şöyle bir konu var; bu tarz dolma tekerler hız yapmayan, iş makinası türünde bir
araç için uygun olur kanaatindeyim.. tabi, fikirleriniz ve paylaşımlarınız önemli..
Saygılar diyor ve hurdacının yolunu tutuyorum

-
30-12-2011 17:32 #16
yardımcı olabilirsem ne ala. http://rctruckandconstruction.com/showthread.php?t=486 bu adreste modelci arkadaş lastiğini kendisi yapıyor kolay işlenebilen bir kontrplak sanırım kalıp olarak kullanılmış. lastiğin sırtına denk gelen kanalları daha basit şekilde mesela traktör lastiklerindeki gibi V şeklinde açarak uygulanabilir. deneyen türkiyede olmamıştır sanırım ama herşeyin bir ilki vardır. adresi chrome ile açıp çevirin çat pat türkçe anlaşılıyor zaten.
süleyman
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)