Duyarlı Olan Bütün RC Dostları (İstanbul Beyaz Masaya Dilekçe)
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 161
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 161 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
06-06-2009 06:09 #1
Ben dayanamadım Büyükşehir Beld. Beyaz masaya mesaj attım.
Bakalım geri dönüşleri ne olacak.
Keşke Benim bu yolladığım mesajı duyarlı olan her RC dostu yollasa. Birlikten kuvvet doğar.
http://application2.ibb.gov.tr/forms/beyazmasa/
Not: Diğer şehirlerden bize destek vermek isteyen arkadaşlar başvuru forumunu doldururken herhangi bir ilçe yazabilirler.
Başvuru Formunuz alındı.
Başvurunuz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü Beyaz Masa Birimi'ne ulaşmıştır. Girmiş olduğunuz iletişim bilgileri aracılığı ile tarafınıza bilgi verilecektir. Başvurunuzu takip etmek için kullanabileceğiniz bilgiler (Başvuru Numarası ve Güvenlik Numarası) belirttiğiniz e-posta adresinize gönderilmiştir.
İlginize teşekkür ederiz.
Başvuru Bilgileri:
Başvuru Konusu: Bizler, RC (radyo kontrollü) çeşitli model araçlar (otomobil, uçak, helikopter, motorsiklet) ile ilgilenen çok çeşitli yaşlarda ve meslek gruplarında bulunan vatandaşlar olarak İstanbulumuzda hobimizi uygulayabileceğimiz alanların tahsis edilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını ve uygulamaya konulmasını istiyoruz. Özellikle gençlerin yoğun ilgi duyduğu bu hobi, bir çok faydasının yanı sıra gençlerimizi zararlı alışkanlıklarından uzaklaştıran, paylaşımı, teknik ve mekanik bilgilenmeyi arttıran, yaparak yaşayarak ve deneyerek öğrenmeyi geliştiren, centilmenliği yükselten önemli bir uğraştır. Gençlerin zararlı alışkanlıklarla değil, bilgi ve becerileri ile yarışmalarını sağlayan bu hobi günümüzde sıklıkla rastlanan gençler arasındaki şiddeti de ciddi biçimde azaltma potansiyelini bünyesinde bulundurmaktadır. Bizler aktif olarak 26900 üyesi bulunan bir internet forum sitesiyiz. http://www.hobbyrc.com/forum Bu çok yönlü eğitici ve geliştirici Hobbyi yaşadığımız şehirde dahada yaygınlaştırma amacı ile araçlarımızı alışveriş merkezleri otoparklar, sokak araları, caddeler gibi tehlikeli olan yollarda kullanmak yerine, sizlerin yardımlarıyla daha güvenli ve İstanbulumuza yakışır bir pist ihtiyacı duyan kişileriz. Bütün dünya ülkelerinde bırakın her ili her ilçede bile RC araç pistleri mevcuttur. http://www.sf-rc.zoomshare.com/6.html http://fast-rc-cars.com/rc-racing-tracks.htm Aynı zamanda RC federasyonları ve uluslararası yarışmaları vardır. Ama biz Türkler malesef bu yarışmalara pistimiz bile olmadığı için katılamıyoruz. Bu konu ile ilgili bilgi edinmek için lütfen beni arayabilirsiniz. Saygılarımla
İlçe: KARTAL
Mahalle: YAKACIKKonu sozsener tarafından (20-05-2010 Saat 21:50 ) değiştirilmiştir.
HEYECAN DUYULMADAN YAPILAN İŞLER BAŞARILAMAZ
-
06-06-2009 09:14 #2
tebrik ederim sizi....
inşaallah bir yer tayin ederler....bende maltepede oturuyorum....heliciyim..ama olsun..öyle bir yer tayin etsinlerki heli uck oof onroad karışık olabilsin ......bakalım ne olucak
-
06-06-2009 09:39 #3
Sizde bu mesajı lütfen yollayın Birlikten kuvvet doğar.
-
06-06-2009 10:56 #4
ayrıca arkadaşlar sesimizi daha üst mevkiyede iletebiliriz.Ne kadar Çok gönderirsek okuma şansı artar ben bu mesajı oraya da atıyorum.
baskan@ibb.gov.tr Direk Başkana gidiyor.
-
06-06-2009 11:11 #5
Güzel fikir. Ama başkana çok fazla mesaj yollasak amacımız ters tepebilir gibi geliyor bana.
-
06-06-2009 12:46 #6
-
06-06-2009 12:54 #7
Bizler nekadar duyarlıyız?
Şuanda bu konuyu 60 kişi okumuş 3 kişi mesaj yazmış 5 kişide ankette oy kullanmış.
Sizce bu durumda duyarsız olan devletmi bizmi?
Beyaz masadaki yetkili bizim forumumuza girip bir araştırma yapsa, sanırım gülüp geçer. Nedenmi? bu konuya bile bukadar duyarsız kalınıyorsa demekki bu insanların piste falan hiç ihtiyacı yok.
Ben olsam böyle algılarım ve dosyayı tozlu rafa kaldırırım.Konu sozsener tarafından (06-06-2009 Saat 12:58 ) değiştirilmiştir.
-
06-06-2009 13:06 #8
Bence boş yere zamanınızı harcıyorsunuz, belediyeler böyle şeyleri pek tınmıyorlar. "Genelde" kişisel rant sağlayabilecekleri projeleri hayata geçiriyorlar. Biz de bulunduğumuz ilçede(Tarsus) benzer şekilde başka bir proje ile ilgili kalabalık şekilde başvuru yaptık fakat kibarca "olmaz öyle şey" anlamına gelen bir yanıt aldık. Ki istediğimiz şeyin kimseye zararı yoktu. 1-1.5 milyar bir masrafı olacaktı, 450.000 nüfüsu olan bir belediey için bu miktar hiç bir şeydir. Ama yapmıyorlar işte.
-
06-06-2009 13:15 #9
Sayın Burak kardeşim, öncelikle senden ricam anlatım üslubunu birazdaha yumuşatman.
Tınlamamak kelimesini ve noktalı argo kullanmak 17 yaşındaki bir gence yakışmaz.
Boşyere zaman harcamak eğer böyle oluyorsa evet ben şuanda boşyere zaman harcamaktan çok keyif alıyorum. Makina başında tek yaptığım kopyala yapıştırla mail atmak.
İstanbulun nüfusu 23-24 milyon civarı. Yani demek istediğim yapılacak pistin kullanım düşüncesi nüfusa ve kullanılabilirlik tahminine göre hesaplanır. Bu sebeple sizin ilçede bu işi başaramamış olmanız belki bu sebepten kaynaklanıyor olabilir.
Bence başvuru yaptığınız ve sizi umursamayan o kişilere devamlı bu konuyu izahat etmeniz gerekmekte. Birkereliğine gidip olumsuzlukla karşılaınca geri adım atmayı millet olarak çok seviyoruz. Israrcı ve bezdirici olmadığımız her işte kaybederiz. Hayatımızda böyle değilmidir zaten.
Herzaman iğneyi kendimize batıralım.HEYECAN DUYULMADAN YAPILAN İŞLER BAŞARILAMAZ
-
06-06-2009 13:59 #10
Noktalı argo bizlere örnek olması gereken büyüklerimizce çok rahat şekilde kullanılabiliyorsa bizim kullanmamız pek yadırganamaz diye düşünüyorum.
Başvuru konusuna gelince "benzer şekilde başka bir proje" demiştim. Rc ile ilgili bir proje değildi. Tarsusta bir sanat atolyesi istiyorduk. Bunu da takır tukur gidip istemedik. İstemek için bir altyapımızın, mantıklı önerilerimizin olduğunu düşünerek uzun süre araştırma ve planlama yaptık. Uygun mekan mevcuttu, tek masrafı içine birkaç eşya koymak olacaktı. Ki Tarsus çok b üyük sanatçılar çıkarmış bir ilçedir. Araya akrabam olan Ethem Çalışkanı koyduk ama yine nafile... Ve bunu 1 defa deneyip vazgeçmedik. Fakat defalarca aldığımız cevap "...uygun değildir." şeklindeydi ve tam bir açıklama yapılmadı.
Rc pisti isteğinin de benzer şekilde bir açıklamayla cevaplanacığını sanıyorum. Umarım yanılırım.
-
06-06-2009 14:16 #11
yollıyalım bakalım inşallah olur hoş mevcut pistlaer kapanıyor onlara sahip çıkamıyoruz,
HPI Nitro RS4 3 Type SS
Mini-Z Kyosho MR02Mini-Z İWawer MR01
-
06-06-2009 15:28 #12
pardon ama biz bu pisti nerde istiyorsak.....gidelim o belediyeye yüz yüze görüşelim....hatta olumsuz yanıt alırsak....tv kanallarını filan çagırıp,bak sevgili x kanal biz burda böyle bişey istiyoruz ama,olumsuz cevap veriyorlar....biz de pankart filan açalım hatta oturma eylemi filan yapalım...sonuçta maksat ilgi çekip tv ye çıkmak....o zman belki kayle alırlar bizi...nede olsa tüm bu çalışmalarımızın sonunda belki istediğimiz piste kavusuruz......bütün gayretimiz ülkemizin daha iyi bir hobby pistine sahip olması için

pardon ilk pistine sahip olması için.....
-
06-06-2009 18:04 #13
Amacımıza dilekçe ile olumlu yanıt alamazsak neden olmasın. Ama bu işi yaparken birlik beraberlik ruhu ve istekli olmak gerekir. İst. Büyük Şeh. Beld. önünde 500-1000 kişilik bir grubun, hatta ve hatta herkesin araçlarıyla gelip ve araçlarını çalıştırıp belediye önünde kullanması, RC pisti istemi doğrultusunda eylem yapması demek zaten birçok Tv ve gazeteyide otomatik olarak harekete geçirecektir. Gözümün önüne getiriyorumda belediyenin önünde 200-400 nitro motorunun çalışmasını... Ülkemizde bu işler böyle dönüyorsa malesef bizlerde bu kurala uymamız gerekir. Fakat bu Pisti nekadar istediğimize bağlı. 50 kişilik bir istekli grupla 1000 kişilik grup arasında oldukça fark olacaktır.
Konu sozsener tarafından (06-06-2009 Saat 18:07 ) değiştirilmiştir.
-
06-06-2009 18:57 #14
Herkese merhaba,
Öncelikle konu başlığı için teşekkür ederim. Forumumuzda, defalarca açılıp daha sonra sönen buna benzer birçok konu olmuştur inşallah bu başlık amacına yönelik ilerler ve bir sonuca gidilebilir.
İstanbul'da merkezi bir yerde RC Modelleri'nin bir çoğunu kullanabileceğimiz bir alanın, bir tesisin olması hepimizin hayalidir..Fakat; bu sanıldığı kadar kolay bir mesele değildir.
Hemen başta belirtmek isterim ki Belediye önüne gitme araçları çalıştırma veya sesimizi duyurmak için benzeri atraksiyonların tarafımıza olumlu döneceğini düşünmüyorum. Bu konuyu daha farklı bir yolla gerçekleştirmemiz mümkündür. Sesimizi daha fazla duyurmak adına böyle bir girişimde bulunmak doğru olmayacaktır.
Eskiden bu araçları tanıyan bilen çok az insan varken bugün dergilerde yer yer gazetede ve medyanın muhtelif kesimlerinde bu araçların haberlerini okuyor ve seyrediyoruz. Güzel gelişmeler olacağına gönülden inanıyorum. Bundan 10 sene öncesi ile bugünü karşılaştırdığımızda RC Modelciliği'nin yaygınlaşma adına çok yol aldığını hepberaber görmekteyiz.
Konumuza dönersek; e-mail bildirimi ilk etapta en kolayı ve en çabuk gerçekleştirilebilecek bir girişim. Fakat; bunun dışında da yapılacak girişimler sözkonusudur. Sadece Belediyeler için hazırladığım bir sunum yazısı ve RC Modelciliğinin ülkemizde hangi noktalara geldiğini gösteren bir DVD hazırladım. Bu noktada önemseneceğimiz kanaatindeyim, fakat; bir arkadaşın yukarıda belirttiği gibi belediyeler bile olsa kazanılacak rantı ve talebi düşünerek hareket edeceklerdir. Bu konuda RC Camiasının ülkemizde neler yaptığını belediye önünde araba çalıştırarak veya yüzlercesini toplayarak değilde farklı bir yolla gösterebiliriz, en başta ilgili makamlara hazırlamış olduğumuz dökümanları ulaştırarak başlayabiliriz. Bunun dışında aramızda, gerek belediyeler gerekse üst kurumlar ile ilgili hem görevli hemde diyaloğu iyi olan üyelerimiz olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bizi iyi tanıyan ve karşı tarafa en doğru biçimde bizim lisanımızla konuşacak insanlardan yardım isteyebiliriz.
Ayrıca; geçtiğimiz haftalarda Belediye'ye bağlı bir kurumla ortaklaşa bir organize hazırlığımız vardı, yarışlarımızdan dolayı biraz askıda kalmıştı, sesimizi duyurmak adına bize tahsis edilecek alanda en azından İstanbuldaki RC Severleri toplayarak bu organizasyonu gerçekleştirebiliriz.
Şimdilik söyleyeceklerim bunlardır, konuyla ilgili düşüncesi olan arkadaşlar bu başlıkta belirtsinler ki belki düşünemediğimiz farklı yollar vardır, değerlendirilebilir.
Saygılarımla
-
07-06-2009 23:27 #15
Sayın Şükrü dostum, konuya karşı olan hassasiyetine özellikle teşekkür ederim. Yazını dikkatlice okudum. Yazdığın yazının altına imzamı atıyorum. Amaç belli ise sadece amaca ulaşım yolunda hepimizin olumlu fikirleri olacaktır. Bende çok güzel bir tanıtım CD si oluşturma fikrini düşünmüştüm. Ama ben bu işte çok yeni olduğum için sizin gibi konuya çok hakim olmadığım için bu şe talip olamadım. Binlerce üyemiz var. İçimizde mutlaka muhteşem bir tanıtım CD si oluşturma kabiliyeti olan arkadaşlar vardır. Ayrıca, beyin fırtınası yapmak zorundayız. Ama bunu yaparken inancımız olmalı. "Hiç uğraşmayın bişey çıkmaz" düşüncesi bize uygun olmamalı.
İnanmak başarının temelidir. İnancı kuvvetli topluluklar herzaman kazanmıştır.
İnancımızın ve isteğimizin güçlü olması dileğiyle.HEYECAN DUYULMADAN YAPILAN İŞLER BAŞARILAMAZ
-
07-06-2009 23:36 #16
yapılan şey iyi güzelde ben belediyeye mail atan duyarlı arkadaşlara abilere soruyorum elimizdeki pistlere kaç kez gittiniz yada gittinizmi ,elimizde olanın bile değerini bilmez ilgi göstermezsek yenisini kim niye yapsın
TEAM LOSI TURKEY
http://www.teamlositurkey.com
Losi 8ight-t + OS 21Vzb +JP4
Losi 8ight + Go 21 7Port
-
08-06-2009 00:02 #17
Çok güzel bir yaklaşım canım kardeşim.
Bu soruna kendi adıma cevap veriyorum. İstanbulda tek bir pist bile olmadığı için bırak piste gitmeyi RC Hobby hecesim bile azaldı. Sadece sokaklarda gazlamak hiç hoş olmuyor.
Sendende güzel fikirler bekliyoruz.
Özellikle Uluslararası standartlarda yapılmasını arzu ettiğimiz pist veya pistler için.Konu sozsener tarafından (08-06-2009 Saat 00:08 ) değiştirilmiştir.
-
08-06-2009 00:22 #18
birşeyleri istemeden önce biraz araştırmak gerekli sanırım gözünüzden kaçmış yada dikkat etmemişsiniz bu yıl biraz daha bakımsız kalsada her yıl türkiye şampiyonasının bir kaç ayağının yapıldığı hezarfen onroad pistti var ,eğer offroad pisti istiyorsanız selimpaşa uss var burdada yarış düzenleniyor
uss offroad
http://hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=40667
hezarfen onroad
http://www.hezarfen.com.tr/tr/anasayfa.aspxTEAM LOSI TURKEY
Losi 8ight + Go 21 7Port
-
08-06-2009 00:33 #19
Saygıdeğer kardeşim, ben oldukça araştırmacı bir kişiliğe sahibim.
Bu bahsettiğin pistler Anadolu yakasında oturan bana gidiş dönüş neredeyse 250 km. Sence ben bu pistlere eşim ve çocuğumla ayda kaçkere gidebilirim?
2 hafta önce ben hazerfeni telefonla aradım. Fakat aldığım cevap RC pistinin olmadığıydı. Eğer 2 haftalık sürecin içinde yeni bir alan tahsis ettilerse onu bilemem.Konu sozsener tarafından (08-06-2009 Saat 00:39 ) değiştirilmiştir.
-
08-06-2009 00:41 #20
size neye dayanarak yok demişler anlamadım ama yıllardır model araç pistti var hezarfende anadolu yakasındaysanız ve pistte gazlamak istiyorsanız bir offroad araç edinmeniz gerekiyor anadolu yakasında nerde olduğunu tam bilmiyorum kaymak donduran offroad model pisti var birde bir tavsiye bu pist için offroad edincekseniz buggy tavsiye ederim bu pistin en uygun olduğu araçlar buggyler
Konu devilmc tarafından (08-06-2009 Saat 00:47 ) değiştirilmiştir.
TEAM LOSI TURKEY
Losi 8ight + Go 21 7Port
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)