Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 95
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 95 adet sonuctan sayfa basi 81 ile 95 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
23-05-2011 11:21 #81
-
23-05-2011 21:12 #82
pekala zaten ole yapcam cok ovmüştün al uçur bakam dicem
-
11-01-2012 13:28 #83
Merhaba arkadaslar,
bende konuya cok vakıf degılım. ınterney uzerınden bıraz arastırma yaptım. Anlamadıgım ve merak ettıgım bazı konular var.
Ben bır takım sorular sormak ıstıyorum, cevaplayan olursa cok memnun olurum.
1. Ilk defa rc ucak alıcam hangısını almalıyım. Traıner denılen urun marka mıdır?
2. Elektrıklı mı benzınlı motor ıle mı vaslamalıyım?
3. Web de satılan bazı ucaklar var, kımsınde motor yok kımısınde kumanda yok. Nıye bu sekılde?
4. Genelde bu ucaklar hep busekılde mı satılır? Kumanda ayrı motor ayrı govde ayrı? Daha sonra upgrade yapmak ıstersek buna neye gpre yapıyoruz?
5. Bu tarıner modelıne nerden alabılrıım?
6. Başlangıc ıcın en ıyı kumanda dx6 mı?
7. Bu tıp ucak full şarj ile havada nekadar sure ucuyor?
Arkadaslar daha cok sorum var ama ılk gunden sızı sıkmıyayım.
çok tesekkur ederım.
-
11-01-2012 18:46 #84
1: Trainer marka değildir sadece genel model ismidir mesela wing dragonda trainer dir wind tiger da
2: Ben aceleci insanım pilimi takıp uçmalıyım derseniz elektrikliyle başlamalısınız ama eğer ucus sahasına her ekipmanı goturebileceksenız ve motorla ugrasmaktan sıkılmayacaksanız patlar la da baslanabilirmiş (bence yinede once elektrıklı deneyıp sonradan patlara gecmek daha mantıklı)
3: Ready To Fly olarak satılan modellerde var ama genelde bunlar çok tutulmuyor çünkü daha ucuz olması için ucagın bıyerınden birsey eksık oluyor buyuzden arf yada kit alıp toplamak hem modelcı hem satıcı için daha mantıklı mesela ben THK dan RTF köpük decathlon aldım ama pişmanım neden ? 1 kumandayı iyi bir modelde kullanmak cesaret ister 2 motoru yeterli değil buyüzden birde Hobby king den fırçasız motor + 30 a esc + 3slipo aldım su an model ucabılır durumda yenı kumanda da sipariş ettim 15 tatile kadar gelecek
4: daha sonra mod. edmek istersek ucagın agırlıgı, boyutu, ... gibi şeylere göre yapıyoruz ve tabi ucagın bize göre eksikliklerine göre
5: THK olabilir Hobbyking olabilir http://www.hilalhobbyland.com.tr/ olabilir yada diğer yerli firmalar olabilir forumu araştırırsanız en cok tutulan modelin Wing tiger oldugunu goreceksınız THK nın sitesinden kumandasız (radyosuz) olarak alabilirsiniz yada 2. el hobby parcası satan sitelerden kullanılmamıs modeller de var onları da alabilirsiniz Özel mesaj atarsanız site adını da verebilirim
Kişiye göre değişen bir seçim bence http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...Firmware_.html
pil kapasitesine göre ve ucagın ucus tarzına gore değişir ortalama bir trainer 10 dk filan havada kalıyor
umarım yazdıklarım için yine moderatör amcadan fırça yemem
Turnigy 9X 9Ch Transmitter
Yazık Olanlar: Eğreti Wing Dragon RTF - Efsane34 fırçalı mode
Kayıp Olanlar
: Decathlon Epp fırçasız mod.lu
İbret.Exe ███████████████______| % 92 Loading...
-
11-01-2012 22:31 #85
-
12-01-2012 12:35 #86
teşekkür ederim.
bu işe merak saldım ama baya komplike bir durum gibi. wing tiger alıp başlamak lazım. bu arada toplama için ürün seçimini nasıl yapabilirim. atıyorum motor pil uzaktan kumanda vs. neye göre seçeceğim. atıyorum çok güçlü olsun deyim istediğim moto r kumana vs alamıyorum demi? üçagin gövde özelliklerini göz önünde bulundurmak gerekiyor demi? bu arada easy star modeli nasıl? ben hiç daha önce rc uçak helicopter uçurmadım. ufaken kumandalı arabalrım oldu okadar
ne tavsiye edersin? ayrıca il bütce ne gerekir bu iş için?
-
22-02-2012 12:10 #87
Merahabalar beyler.
Eşimi model uçak akrobasilerini hayranlıkla izlerken gördüm ve ona en güzel hediye olabileceğini düşünerek model uçak almak istiyorum. Lütfen bana yardımcı olurmusunuz? Hangi siteden ve hangi modeli önerirsiniz?? Nerden alabileceğimi bile bilmiyorum.
-
22-02-2012 16:56 #88
Ankara'da Bağlum Belediyesinin model uçak pisti var. Modelciler hafta sonları orada toplanıp uçuş yapıyorlar. Sürpriz bir model almak yerine birlikte oraya gidip uçuşları izleseniz, modelcilerle görüşseniz eşinize uygun olan elektrikli veya yakıtlı modele karar vermeniz çok kolay olur. Yurtdışı ve yurtiçi firmaları nasıl alışveriş yapıldığını ikinci el alınabilecek modelleri de öğrenirsiniz. Ankara Model Uçak Klübü (AMUK) Başkanı İsmail Yücel Beye ulaşabilirseniz o da yardımcı olabilir.
Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
24-02-2012 13:39 #89
-
24-02-2012 17:20 #90
Bulunduğunuz ili yazarsanız yardımcı olabilecek arkadaşlara yakınlığınıza bakalım.
Yanlız uçurmanız gerektiğini düşünecek olursak
http://modelucak.thk.org.tr/satis1/u..._no=10-01-0011
bu model uçurmaya hazır olması ve kolay bir model olması nedeniyle uygundur. Eşinizin buraya üye olmasını sağlayın. Devamında yardımcı olmaya çalışalım.Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
25-02-2012 12:16 #91
-
25-02-2012 12:50 #92
?llaki ward?r bence b? bulusmalar bolumune bak?n
-
25-02-2012 19:34 #93
Başlangıç için yanlış seçim olmazdı ama eşiniz kim bilir hangi ileri düzey uçak videolarını izledi. Görüntüsü hoşuna gitmeyebilirdi. Biraz daha uçağa benzemesi iyi olacaktır. Ama eğer düşmelerde çarpmalarda az hasar görsün derseniz sizin seçimiz daha doğru olur. Hediyenin yanına bir de forum üyeliği hediye ederseniz hem montaj aşamasında hem uçurma aşamasında yardımcı oluruz.
Kendi kendine öğreneceği kesin gibi duruyor o yüzden siparişe bir de simülatör eklemekte fayda var.
http://modelucak.thk.org.tr/satis1/u..._no=12-06-0003
Eğer wing tiger alırsanız birkaç yedek pervane iyi olur. Sportster alırsanız yedek pervaneye gerek kalmaz.Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
26-02-2012 09:35 #94
gerçekten wing tiger daha güzel görünüyor, sportserin dış görünüşünü bende pek beğenmemiştim. Kararımı verdim wing tiger alıcam. sportserin içinde simulasyonu vardı ama sanırım wing tigerda yok?
Bi de eşimin ağzını aradım biraz, helikopterler daha güzel görünüyor demesin mi
Zaten uçakları yaklaşık 3 haftadır araştırıyorum, helikopterlere baştan başlamak istemiyorum. O kullanmazsa ben kullanırım, araştırıken çok hoşuma gitti doğrusu
Helilerde akrobasi filan da yapılamaz diye düşünüyorum. Uçak daha zevkli olur.
-
26-02-2012 11:30 #95
Uçağın başlangıç modelleri biçimsiz helikopterin başlangıç modelleri ise tam bir felaket. Uçaktan şaşmayın bence de. Çok daha ekonomik olur uçak kullanmak. Wingtiger kumandası simülatör uyumlu olabilir onu telefonla sorup öğrenebilirsiniz. Bir ara kablo ile hallolur ama bence simülatör kumandasını ayrı alın. ara kabloya para vereceksiniz zaten biraz daha ekleyip ayrı simülatör kumandası almak daha anlamlı.
Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)