2009 off road yarışı sonunda zaiyat ekspertizi?

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 29
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 29 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    benim orjinal özel kullanım kepim ,baskı balata,bir takım amortisör le kurtardım olsun yarışa böyle helal olsun herşey güzeldi ,yarışa katılan arkadaşlar sıra sizde zaiyat neler

benim araç savage x 4.6 motor hpı f4.6 yarışta f4.6 motor patlıyınca yerine axial spec1s taktım vites servosu sf1 gaz fren sf2 yön servosu futaba s3305 kumsnda ise spektrum dx3r dsm2
    evet zaiyat a başlıyalım bir adet motor bir adet amortisör mili dört adet buji bir adet one way bir adet salıncak bir adet engine plate2.5mm yamulunca 3mm lik olanını taktım bir adet meşhur tower pro servo arıza yapınca yarışı tamamlayamadım bir adet fren diski yarış arasında denemeler yaparken kırıldı bir adet kep ve son olarakta bir galon yakıt
    Konu anı tarafından (23-08-2009 Saat 01:33 ) değiştirilmiştir.
    SAVAGE X4.6 REVERSE / SAVAGE FLUX HP / CRAWLER KING / REVO PLATINUM EDİTİON / EXTRA 300S / EDF F16 JET/ BLACK JACK 26 NİTRO/ TREX 450 SPORT

OFROAD ŞAMPİYONASI TÜRKİYE 1.Sİ

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    23
    Aracım savage ama herhangi bir şase adı yok şu an.Motor Picco .28 pullstartlı egsoz jammin radyo Spektrum DSM2

sadece bir etapa hatta 9 tura:
    2 tane 0 pullstart
    2 kere de toplanmış hali
    toplam 4 pullstart
    2 vida-2 de pullstart vidası
    2 pinyon
    Nasıl
    Konu ersunsoz tarafından (23-08-2009 Saat 01:21 ) değiştirilmiştir.
    ---

Alıntı ersunsoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 tane 0 pullstart
    2 kere de toplanmış hali
    toplam 4 pullstart
    2 pinyon
    Nasıl
    demekki 4 etapta da yarışsaymışın arabadan geriye bişiy kalmıyacaktı
    SAVAGE X4.6 REVERSE / SAVAGE FLUX HP / CRAWLER KING / REVO PLATINUM EDİTİON / EXTRA 300S / EDF F16 JET/ BLACK JACK 26 NİTRO/ TREX 450 SPORT

OFROAD ŞAMPİYONASI TÜRKİYE 1.Sİ

Jun 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    23
    Alıntı anı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    demekki 4 etapta da yarışsaymışın arabadan geriye bişiy kalmıyacaktı
    evet pullstart bi kere daha kopsaydı savage mt kategorisinde değil elden fırlatmalı planör kategorisinde en uzağa giderek birinci olurdu
    ---

Apr 2004
    Nereden Nereden
    ISTANBUL
    Yaş Yaş
    36
    Arkadaşlar araçlarınız marka modelleri hangi işlemlerden geçirdiğinizi elektroniklerinide belirttikten sonra başınıza gelenleri yazarsanız çok daha güzel olur..

Ben Ersun'nun aracının savage olduğunu biliyorum ama diğer okuyanlar nasıl bilecek??

Jul 2006
    Nereden Nereden
    İSTANBUL
    Yaş Yaş
    19
    çoğu zaman farklı şeyler gidebildiğinden sadece burayada bağlı kalmasın eyedk alıcaklar ama en azından zait boyutu belli oluyor ama vidasına kadar yazarsakta suyu çıkarsanırım bende bir ara bi liste çıkarırım
    Konu devilmc tarafından (23-08-2009 Saat 17:29 ) değiştirilmiştir.
    TEAM LOSI TURKEY
    http://www.teamlositurkey.com

Losi 8ight-t + OS 21Vzb +JP4
    Losi 8ight + Go 21 7Port

pert olan küçücük bir parça insanı yarıştan koparıyo başıma gelmedimi geldi,ilk altı yedi turda birinci giderken amortisörler dağıldı hemde 2. ve 3. etaplarda ,yoksa ben kesin birinci olurdum
    alişan kardeşim seninki anlaşılan destansı bi listeye benziyo olsun sen genede yaz keşanlıali destanı olur belki

Jul 2006
    Nereden Nereden
    İSTANBUL
    Yaş Yaş
    19
    yok çok bir zaitta ersun vidayıda yazınca
    4 adet debriyaj pabucu 2 iç 3 dış debriyaj rulmanı
    2adet metal dişli servo
    1 adet salıncak
    ya krım çok yaşamadım ama okadar saçma şeyler geldiki başıma servo saverın viadsı açılıp kitlendi vs bunlarıda yazalımmı yoksa zaitmı sadece
    TEAM LOSI TURKEY

Losi 8ight + Go 21 7Port

Jun 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    23
    Alıntı devilmc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çoğu zaman farklı şeyler gidebildiğinden sadece burayada bağlı kalmasın eyedk alıcaklar ama en azından zait boyutu belli oluyor ama vidasına kadar yazarsakta suyu çıkarsanırım bende bir ara bi liste çıkarırım
    Alişan benim o vidalar başımı yakan şeyler olduğu için o konuda artık ayrı bir takıntım başladı...
    İlk sabah koşulan MT de 8 tur attıktan sonra motor stop etti bir daha çalıştıramadık çünkü pull startın 2 vidası düşmüştü, çalıştırılırken hex şeklindeki plastik yalama oldu...sonraki toparlanan pull startlar da ı-ıh...
    ---

Jun 2007
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    23
    Alıntı devilmc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok çok bir zaitta ersun vidayıda yazınca
    4 adet debriyaj pabucu 2 iç 3 dış debriyaj rulmanı
    2adet metal dişli servo
    1 adet salıncak
    ya krım çok yaşamadım ama okadar saçma şeyler geldiki başıma servo saverın viadsı açılıp kitlendi vs bunlarıda yazalımmı yoksa zaitmı sadece
    Servolar neydi?
    ---

Feb 2009
    Nereden Nereden
    izmir
    Yaş Yaş
    25
    mugen mbx5t aracımda şampiyona boyunca çok kıytırık sorunlar yaşadım pim çıkması gaz servosunun tetiği tutan videnın çıkması gibi ama güzel sorunlara gelirsek eğer;
    motorun debriyaj rulmanını eritmiş motor ki etaba 10 dakika kala farkettim 2 dakika kala engin abimin yardımlarıyla ve hakanın rulman desteği ile yetişebildim ve o etapta 37 tur attığım için şanslıyım
    bir etapta orta diferansiyelin dişlilerini yedim fakat bu ön diferansiyele giden şaft pimin yerinden çıkması sonucunda orta dife aşırı abanmam dolayısı ile oldu ve aşırı ısınan dişliler en son sıyırdı. sıyırdığı yetmiyomuş gibi birde aşırı ısındığı için diferansiyel kutusunu eriterek ona saplandı.
    son etapta ise yarışta gayet güzel bir tempo ile giderken arka plate n 4 videsı da bir zıplama noktasında kırılınca aracın arka taraf komple yere sürterek tamamladım o turu büyük ihtimalle yedek vide setinden kaynaklanan bir sorundu çünkü vidalar yamulmadan yuv aiçinde kırılmıştı
    birde durmadan taş giriyordu jantın arasına ve bende zorunlu pit yapıyordum
    Mugen Mbx5-T Prospec & RB WS7 LG2
    Mugen Mbx5-R Brushless
    İlkay Erkılınçoğlu - İZMİR TEAM

Jul 2006
    Nereden Nereden
    İSTANBUL
    Yaş Yaş
    19
    Servolar neydi?
    çok bişey değil di 590m iştre ilkay abi zaten yarışta sorun olanlar öyle göz önünde olup kırılan parçalar değil hep olmadık şeyler dediğimiz parçalar sorun çıkarıyor
    TEAM LOSI TURKEY

Losi 8ight + Go 21 7Port

May 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    37
    MT deki Revomda bu sene gazda 3 ad Traxxas 2075 servo yandı, 14 mm lik hexli jantlar piste dayanamadı ,wheel carriar lerın içindeki top başlı vidalar saglı sollu 1 er kez yerinden çıktı , sezon boyunca 1 ad plastik spur asındıgı icin değişti , 2 ad metal debriyaj balatası yaylarının birleşim yerinden açılması yuzunden baskıda kaldı - değiştirildi , atlamalardan dolayı 1 kere manifold yayı attı ,antrenmanlarda 1 pull start ipi koptu , push road lardan arka toe-in verenler plastik basını sıyırdığı icin çıktı ve değitirildi
    Onun haricinde aracın yürüyen aksamından bir sorun yasamadım
    2011-2010 GP Buggy 1.si HPI PULSE 4.6 RTR
    2011 EP Buggy 1.si HPI VORZA RTR
    2011 Truggy 1.si , 2010 Truggy 2. si HPI TROPHY 4.6
    2009 Monster Truck 1.si REVO 3.3
    2009 Truggy 3.sü GS XUT KIT

slm arkadaşar ben modelciliğe yeni başlıyorum ve ilk off road aracımı almak istiyorum nitro yakıtlı savage 5.9 sadece görünüşü hoşuma gitti temel özelliklerini bilmiyorum ve nerden başlıyaçağımıda bana ne olur yardımcı olun hangi marka araç almam veya başlamam gerekiyor şişdiden tşk.

Jan 2009
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    33
    Alıntı baylanu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    slm arkadaşar ben modelciliğe yeni başlıyorum ve ilk off road aracımı almak istiyorum nitro yakıtlı savage 5.9 sadece görünüşü hoşuma gitti temel özelliklerini bilmiyorum ve nerden başlıyaçağımıda bana ne olur yardımcı olun hangi marka araç almam veya başlamam gerekiyor şişdiden tşk.
    Sorunuzu uygun başlığa yazıp bu konuyu takip eden ve çok da faydalanan kişileri engellemezseniz sevinirim.
    Mugen MBX6 (Werks b6) , Mugen MBX6 Tekno V4 brushless (Tekin & LRP), Losi 810 Brushless (Castle & Mtroniks)
    HRC 2011 Elektrikli Truggy Şampiyonu
    HRC 2011 Elektrikli Buggy İkincisi

Aracım savage ama herhangi bir şase adı yok şu an.Motor Picco .28 pullstartlı egsoz jammin radyo Spektrum DSM2

2 tane 0 pullstart
    2 kere de toplanmış hali
    toplam 4 pullstart
    2 pinyon
    Nasıl
    bende ,28 picco p3 var motor turbodur. lst2 ye taksam ne olur vs diye tugsanla paylaşıyordum, tugsan şukadarını söyledi, pull start yaparsan ip dayanmaz, motor çok güclü, bende hic ahengini bozmadım motorun olduğu gibi duruyor. 8t ye takılı
    8ight 2.0R
    TB-02R

T-rex 450Pro

arkadaşlar aracın elektronik donanımı
    hitech mg645 çift yön servosu
    jr standart gaz servosu

mekanik donanımı
    stock mach 4,27 motor
    rb manifolt
    ninja eksoz
    düz ileri şanzıman.
    standart pinion

yarışta yaşadığım sorunlara gelince, sadece 3.etap sorunlu gecti.
    3.etap ilk ayakta bellcrankın sağ ve sol koluna destek veren u şeklindeki destek cubuğu kırıldı.durumu biraz gec farkettik ve yarışı servolar bağımsız olarak tamamladım.
    3.etap ikinci ayakta ise yine bell crankın servo ilebağlantığı noktadaki plastik top başlı kafa yalama olmuştu ve servoları süreki olarak sıkıştırıyordu. onunla uğraşmakta epey vaktimizi aldı. ve yarışta sürekli olarak cıkıyordu.

finalin 2.ayağında ise servo saverin bell cranka bağlı olduğu noktadaki vidası düşerek tek servo ile son 5 dk yarışı öyle devam ettirdim.

yarış öncesi antrenmanlarda ise
    1. servo dişlisi sıyırdı.
    2. aracımı kontrol sırasında bir baktım rot kolu yamulmuş düzeltmek icin elimi atayım derken pıt diye kırıldı ve elimde kaldı .
    3. yarışlarda sorunla karşılaşmamak icin 4.etap öncesi one-way temizledim.
    8ight 2.0R
    TB-02R

T-rex 450Pro

son etaptada bi arkadaş start düzlüğünde songaz kule direğine paplatmıştı valla kendi aracım gibi üzülmüştüm.gerçi hepimiz kaza kırım arıza vs yaşıyoruz bu işin tadı tuzu tren yarıştırmıyoruz sonuçta bunlar seyir zevkinide artırıyor,araç sahibinki hariç

Jul 2006
    Nereden Nereden
    İSTANBUL
    Yaş Yaş
    19
    ali abi çarpmıştı sadece salıncak gitmişti
    TEAM LOSI TURKEY

Losi 8ight + Go 21 7Port

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)