Yeni trainer modelim için motor seçimi

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 10
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alanı
    arkadaşlar yeni bitirdiğim nACA 6409 kanat profiline, 20cm kanat eni, 115cm kanat boyuna sahip trainer tipi önden pervaneli uçağım için olabildiğince hafif ama aynı zamanda dikey çıkışlarıda rahat yaptırabilecek bir motor arayışındayım. Uçağın motor hariç; esc,alıcı,servolar dahil ağırlığı yaklaşık 800gr Tecrubelerinizle bana yardımcı olursanız sevinirim...
    www.canozal.com

pil dahil mi 800 grama? Dahilse lipo mu? lipo ise kaçlık?
    Esc kaç amper?
    Trainer tipi uçak için dikey çıkış anlamsız olur. Ama sorunsuz yükelebilecek derseniz olur.
    Cevaplara göre seçelim motoru.
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Nereden Nereden
    antalya
    Yaş Yaş
    43
    evet bende merak edıyorum bu konuyu benıde ilgilendırıyor bir bakıma
    Metın abı baktınmı cessna nın pervanesıne? sipariş için senın fikrini beklıyorum
    Black horse ryan 55,Phoenix Tucano 60, Jamara Trainer 60, Sbach 342,Pitts Bulldog 26 cc
    os 91 suprass ,magnum 75 XL
    os 55 ax
    os 46 ax Futaba 7C transmitter,Futaba 9c

Evet baktım Towerpro combo kullanmışız. 2409-18T motor 8x6 pervane var.
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

Alıntı atambay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pil dahil mi 800 grama? Dahilse lipo mu? lipo ise kaçlık?
    Esc kaç amper?
    Trainer tipi uçak için dikey çıkış anlamsız olur. Ama sorunsuz yükelebilecek derseniz olur.
    Cevaplara göre seçelim motoru.

ağarlığa pil de dahil; pil lipo ve 1350 mah 3cell 25c, esc ise 25-30 a lik hobbyking ürünü...
    Konu damacan tarafından (18-08-2009 Saat 17:43 ) değiştirilmiştir.
    www.canozal.com

Jun 2007
    Nereden Nereden
    yazın izmir urla, kışın istanbul ITU
    Yaş Yaş
    24
    Selamlar,
    Hobbycityden towerpro TP2409_12T motoru uygun gibi düşünüyorum. 10$ altında olması da en büyük albenisi. Tabi daha tecrüveli arkadaşlar da yorum yaparsa daha sağlıklı bir karar olur.
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...unner_2409-12T
    Ersin Gürel - İzmirli - İTÜ'lü

Alıntı damacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ağarlığa pil de dahil; pil lipo ve 1350 mah 3cell 25c, esc ise 25-30 a lik hobbyking ürünü...
    Modelin motorla beraber 1000 gram olacağını düşünürsek;
    23dmkare kanat alanıyla kanat yükü 43gr/dm^ çıkıyor ki iyi süzülen bir trainer sınıfına girer. Yaklaşık bir hesapla stall hızının 30km/saat olması nedeniyle bunun 2 katı bir hızla konforlu uçuş yapması beklenir. Bu kadar bilgiye dayanarak konuşursak kanat eninin biraz dar olması dışında olumsuzluk görünmüyor. Dihedral olup olmadığını bilmiyoruz.
    Yaklaşık bir hesapla 180-200W arası bir motorun işinizi göreceğini umuyorum. Biraz hatvesi büyük bir pervane ile gerekirse kullanılabilecek hızı sağlamak gerekeceğinden pervaneye nazlanmayacak motor olan TP2409-18T modelini (8x6 pervane ile) önerebilirim. Diğer bir seçenek ise FC 28-22 motor (8x6 veya 9x6 pervane ile) olur. Elinizdeki pil ile uçuş süreniz yaklaşık 5 dakika olacaktır.
    Bu motorlarla dikine tırmanmak mümkün değil. Dikine tırmandıracak bir motor ile elinizdeki pil kalkıp bir tırmanış yapıp hemen inecek kadar idare edecektir.
    Son olarak kanat alanına göre toplam ağırlığın biraz fazla olduğunu düşünüyorum. Eğer toplam ağırlığı 500gram civarına çekebilirseniz Fc 28-22 motor ile 10x4 pervane kullanarak uçağınız çok uygun olmasa da dikine tırmanıyor dedirtecek hareketler yapabilirsiniz.

Alıntı e_g_loco Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar,
    Hobbycityden towerpro TP2409_12T motoru uygun gibi düşünüyorum. 10$ altında olması da en büyük albenisi. Tabi daha tecrüveli arkadaşlar da yorum yaparsa daha sağlıklı bir karar olur.
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...unner_2409-12T
    http://www.hobbyrc.com/forum/search.php?searchid=697459
    Bu motorun numarasını yazıp forumu arattırdığımızda sürekli yanan motor haberleri çıkıyor karşımıza. Çünkü herkes motorun bilgilerinde yazanın doğru olduğunu zannediyor. Bu motoru aldığını bildiğim herkese defalarca uyarıda bulundum. Ama yazılı bilgilere inanmak işlerine geldi. 9x4 pervaneyle satmazlardı öyle olsaydı falan dediler. Neyse uzatmayayım güzel yanan bir motor.

Apr 2008
    Nereden Nereden
    antalya
    Yaş Yaş
    43
    Alıntı atambay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Modelin motorla beraber 1000 gram olacağını düşünürsek;
    23dmkare kanat alanıyla kanat yükü 43gr/dm^ çıkıyor ki iyi süzülen bir trainer sınıfına girer. Yaklaşık bir hesapla stall hızının 30km/saat olması nedeniyle bunun 2 katı bir hızla konforlu uçuş yapması beklenir. Bu kadar bilgiye dayanarak konuşursak kanat eninin biraz dar olması dışında olumsuzluk görünmüyor. Dihedral olup olmadığını bilmiyoruz.
    Yaklaşık bir hesapla 180-200W arası bir motorun işinizi göreceğini umuyorum. Biraz hatvesi büyük bir pervane ile gerekirse kullanılabilecek hızı sağlamak gerekeceğinden pervaneye nazlanmayacak motor olan TP2409-18T modelini (8x6 pervane ile) önerebilirim. Diğer bir seçenek ise FC 28-22 motor (8x6 veya 9x6 pervane ile) olur. Elinizdeki pil ile uçuş süreniz yaklaşık 5 dakika olacaktır.
    Bu motorlarla dikine tırmanmak mümkün değil. Dikine tırmandıracak bir motor ile elinizdeki pil kalkıp bir tırmanış yapıp hemen inecek kadar idare edecektir.
    Son olarak kanat alanına göre toplam ağırlığın biraz fazla olduğunu düşünüyorum. Eğer toplam ağırlığı 500gram civarına çekebilirseniz Fc 28-22 motor ile 10x4 pervane kullanarak uçağınız çok uygun olmasa da dikine tırmanıyor dedirtecek hareketler yapabilirsiniz.
    Metin abi benım alttan kanatlıda pıl dahıl 1000 gr.Kanat açıklıgı 123 cm genişlıgı 20 cm .
    Bildigin gibi ucmakta cok zorlanıyordu.Bunun için bugun 10X4.7 yerıne 9X6 lık pervaneyı takmama ragmen 750 kv 245 W lık motor ile yine uçmadı.Havalanıyor 1 metre sonra sankı gücü yetmiyormuş gibi alçalıyor.
    sanırım 1000 gr lık alltan kanatlı ucagı bu motor ucuramadıgına gore sankı bıraz daha güçlü motor kulanmak gerekıyor.
    Black horse ryan 55,Phoenix Tucano 60, Jamara Trainer 60, Sbach 342,Pitts Bulldog 26 cc
    os 91 suprass ,magnum 75 XL
    os 55 ax
    os 46 ax Futaba 7C transmitter,Futaba 9c

Metin abi motorun kvsi yani volt başına devri düşük. Devir düşükken güç elde etmek için pervanenin çapını büyütmek gerek, varsa elinde 11x5 gibi bir pervaneyle dene uçuracaktır.
    KULEYLE KAVGALI ÇİLEKEŞ PİLOT

Geride kalan pistin, yukarıda kalan irtifanin pilota faydası yoktur.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)