Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 269
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 269 adet sonuctan sayfa basi 261 ile 269 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
23-05-2011 20:47 #261
Bunlar da bırakma mekanizmasının servosu ve yatağı. Servo olarak Spring marka Metal dişli 10 kiloluk bir servo kullandım.

Dura lex, sed lex
Oykun İLGÜN
1975-Ankara
-
23-05-2011 20:48 #262
Tüm modeli yaparken en keyif aldığım yerlerden birisi de kokpitin içi oldu sanırım.
Hala eksikleri var. Ama kaba hatları ile kokpitin içini bitirdim.
Aşağıdaki fotoğraf gerçek Petrelin kokpiti.

Eldeki atık plastik malzemeleri kullanarak önce gösterge panelindeki çerçeveleri yaptım.

Daha sonra paneldeki yuvarlak camlar için biraz uğraştım. Bu camları gerçeğinde olduğu gibi dışa bombeli yapmak için değişik teknikler denedim. Isı tabancası ile ısttım ve parmağımla, pamukla yuvarlak cisimlerle birsürü yolu deneyerek bombeli camlar yapmaya çalıştım.
Elimde artık ambalajlardan bir kenara koyduğum sert şeffaf plastikler vardı. Belli bir ısıdan fazla ısıtınca buğu oluşuyordu az ısınınca şekil almıyorlardı. DEneme yanılma ile doğru bombeli camları yapmayı başardım. Biraz ısıtıp üfleyerek, bombeli camları yaptım. Plastik yeterince yumuşayınca kuvvetle üfledim ve dışa doğru bombelerini böylelikle verdim.
Aşağıdaki plaka denemelerime ait.

Çift kat kontraplak arasına cam görüntüsü verdiğim tabakayı yerleştirdim. Yuvarlak cam çerçeveleri o-ringlerden yaptım. Doğru çapta o-ring bulamadım ama daha geniş o-ringleri kesip birleştirmek suretiyle hallettim.

Bu da kokpit içindeki kasa.

Güçlü mıktanıslarla bu gösterge paneli kasasının takılıp çıkarılabilir olmasını sağladım.

Spoiler açma kolu ile bırakma mekanizmsının kolunu ekledim. (sarı ve mavi kollar)

Hala bir kaç detaydan yoksun. Daha sonra halledeceğim.
Sandalyeyide kaba hatları ile yaptım.
Sandalyenin gerçeği;

Bu da benim yaptığım. Henüz tam bitmedi.

Son olarak gerçek kokpit ve benim model yanyana.... Gösterge paneli için bu resimden faydalandığımdan camlardaki yansımalar bile aynı
Aslında elimde çizilmişleri vardı ama gerçek uçaktan bir yansıma olduğu için özellikle fotoğraftaki gösterge resimlerini kullandım.

Koltuk minderi, lövye, deri aksesuarlar vs. yapılacak ama ilerde uğraşırım onlarla. Kokpiti hala ara ara elime alıp seviyorum. Biblo gibi oldu
Dura lex, sed lex
Oykun İLGÜN
1975-Ankara
-
23-05-2011 21:14 #263
Oykun eline sağlık,
Kokpit gibi detaylarla uğraşmak ne kadar keyifli dimi
çok da güzel bir kokpit oldu ayrıca...
Panelin sağ alt tarafındaki model uçağın modelini de yapmayı atlama derim
-
23-05-2011 21:49 #264
-
23-05-2011 23:09 #265
-
23-05-2011 23:28 #266
Ben olsam o kokpite cam kutu yapıp vitrine koyarım. Bırakma mekanizması süper olmuş ama ufak tefek ayarlar gerekirse burunu bozmadan sökülebilecek gibi olsaydı garantili olurdu.
Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
24-05-2011 09:59 #267
Bırakma mekanizmasında bir ayar gerekmiyor Metin abi. Tam açıyor, tam kapıyor o kadar. Bir kere ayarlayınca servo bozulana kadar çalışır.
Aut dosce, aut disce, aut discede (*)
(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket
-
24-05-2011 12:14 #268
Metin bey, teşekkür ederim. Kokpit konusunda size katılıyorum

Bırakma mekanizması yağlama ve bakım için sökülüp takılabilir durumda. Tamamen sabit değil. Uçaktaki herhangi bir mekanik parçanın ulaşılamaz olması beni de huzursuz eder.
Modele gövdenin iç tarafından takılıyor, resimler sizi yanıltmasın.
Egemenin dediği gibi karmaşık birşey de değil, sadece yağlama ihtiyacı olabilir.Servosu da sökülür takılır durumda...Dura lex, sed lex
Oykun İLGÜN
1975-Ankara
-
24-05-2011 23:26 #269
Ben mil görevi yapan cıvataların zamanla aşınacağını düşünerek yazmıştım. Boşluk olur sıkışma yapar falan. Bir de kancanın kıvrımı fazla olduysa gergin ipten kurtulamayabilir o yüzden kancanın iç tarafını biraz düzlemek gerekebilir dedim. Tabii kıvrımın fazla kaçıp kaçmadığını test etmişsinizdir çoktan. Servoya yük binmemesi çok büyük avantaj olmuş.
Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)