Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 269
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 269 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
16-09-2009 11:47 #41
1938 yeterince eski mi
Dura lex, sed lex
Oykun İLGÜN
1975-Ankara
-
16-09-2009 12:00 #42
Oykun,
Geçmiş olsun abicim
Bakırköyde, yanımdaki odayı senin için rezerve edicem...
-
16-09-2009 12:05 #43Dura lex, sed lex
Oykun İLGÜN
1975-Ankara
-
16-09-2009 12:25 #44
-
16-09-2009 12:32 #45
Buarada, pilotu ne yapacaksın? Hanıma kıyafet diktirecek misin? D

sonuçta 45cm boyunda mini bir insan oturtman gerekecek o kokpite...
-
16-09-2009 12:52 #46
-
16-09-2009 14:52 #47
Çok yakışıklı bir pilot yapacağım. Muhtemelen kendim yapacağım. Elbiselerini de hanıma diktireceğim hakikaten
Kokpite bakıp kaç cm lik bir adam koyacağıma karar vereceğim. Dediğin gibi 45-50 cm civarında bir pilotu olacak...
Atınçcım teşekkürler. Yakında çok daha hızla devam edeceğim. Kış bitiminde bu uçak uçacak...Dura lex, sed lex
Oykun İLGÜN
1975-Ankara
-
17-09-2009 03:28 #48
Harika bir konu olmus.Elinize saglik Oykun bey.
Bu hizla modelinizi kisa zamanda bitirecek gibisiniz.Çok bilenin,derdi de çok olur.
-
18-09-2009 00:28 #49
Elevatör firar çıtasını hazırlamaya başladım.
2 mm kontradan parçalar kesildi.

Birbirine tutturuldu.
Dura lex, sed lex
Oykun İLGÜN
1975-Ankara
-
18-09-2009 00:29 #50
Planın buyurduğu üzere birleşim yerlerinin üst üste gelmesi engellenecek şekilde 3 mm balsadan alt ve üstüne parçalar koyularak laminasyon yapıldı.
Yani balsa ortada kontra altta yine balsa.

Dura lex, sed lex
Oykun İLGÜN
1975-Ankara
-
18-09-2009 00:29 #51
Elevatör sparı kesildi. 2 mm kontra.

Blok balsadan şekillendirdiğimiz d-boxa yapıştırıldı.
Dura lex, sed lex
Oykun İLGÜN
1975-Ankara
-
18-09-2009 00:30 #52
Elevatör joiner box ı hazırlanıyor. Box ı oluşturacak parçalar. Çam çıta, 2 mm kontra ve 3 mm pirinç boru. Boruyu kabaca zımparaladım.
Sağ taraf demonte hali. Sol taraf monte edilmiş hali...

Joiner boxların yeri boşaltıldı.

Box montajı ve yerine yapıştırma işleminde 30 dakikalık epoxy kullanıldı. Boxı yerine işkence ederek yapıştırdım
Dura lex, sed lex
Oykun İLGÜN
1975-Ankara
-
18-09-2009 00:31 #53
Bitmiş hali şöyle...

Elevatör kök sinirleri kesildi. 2mm kontra..

Yerine alıştırılıp pirinç borunun geçeceği deliği açılıp yapıştırılacak.
Şimdilik bu kadar...Dura lex, sed lex
Oykun İLGÜN
1975-Ankara
-
23-09-2009 00:20 #54
Kaldığım yerden devam...
En son elevatör kök sinirini kesmiştim.
Elevatör firar kenarı ortasında kontra alt ve üstünde 3 mm balsa olacak çekilde lamine edildi. Elevatör kök siniri d-box a yapıştırıldı ve fiarar kenarı ile dbox birleştirildi.
Artık elevatör ortaya çıkmaya başladı.

Kök sinirleri.
Dura lex, sed lex
Oykun İLGÜN
1975-Ankara
-
23-09-2009 00:20 #55
Sinirleri kesmeden önce yapılacak son iş dboxın firar kenarı ile kavsli elevatör firar kenarı parçasının hücüm kenarı tarafına, (iç yanaklara) 1,5 mm balsadan parçalar yapıştırıldı.
Bu parçalar üzerine sinirler ile yapının sağlam bir şekilde bütünleşmesi için çentikler açılacak. Çentikleri direk açacak olsak dikine duran ana elevatör sparını ve firar kenarını zayıflatmış oluruz.
Tam anlatamamış olabilirim resmi inceleyince şak diye anlayacaksınız

Dura lex, sed lex
Oykun İLGÜN
1975-Ankara
-
23-09-2009 00:21 #56
Elevatör sinirleri..
Planda herhangi bir ölçü verilmemiş. Yerine uygun boyda bir üçgen kesiyoruz. Biraz da büyük kestim ki zımpara takozu ile yerlerine yerleştirildikden sonra zımpara ile aynı hizaya indirilecekler.
Burada sinirlerin bir kısmı görünüyor. Diğerlerini yapıştırmıştım foto sonra aklıma geldi...

Sinirler çentiklerin arasına yapıştırılırken firar kenarı ile tam öpüşme için gerekli açı verilerek zımparalandı. Boylarından uzun kesilip zımpara ile yerlerine alıştırmak sureti ile tatlı sıkı birleşim yapıldı.
Önce kuru montaj sonra ıslak tutkal uygulandı...
Zira bu sinirlerden herhangi biri yarım mm büyük olsa yay gibi pozisyondaki firar kenarını ittirdiği için daha önce ölçüsünü tam ayaladığınız sinir ufakmış gibi yerinden çıkıyor. (kuru montaj esnasında)

Kök sinire komşu sinir kontraplak ile lamine edilerek belcrank mekanizması için gerekli olan pimin kılavuz borusu yerine yapıştırıldı.
Dura lex, sed lex
Oykun İLGÜN
1975-Ankara
-
23-09-2009 00:21 #57
Elevatör kök siniri

Genel görünüş..

Kaba tesviye sonrası görüntüler...

Dbox ve sinirlerin birleşimi.

Firar kenarı ve sinrilerin birleşimi.
Dura lex, sed lex
Oykun İLGÜN
1975-Ankara
-
23-09-2009 00:22 #58
Şimdilik bu kadar. Yavaş yavaş ilerliyorum. Yavaşlığın belli zorunlu sebepleri var tabi. Bayram öncesi ve sırasında evi batırmamak gibi

Elevatör ile ilgili kalan son iş 0,4 mm kontradan keseceğim destek üçgenleri ile sinirlerin dbox ve firar kenarı ile birleşimlerinin güçlendirilmesi (aynı zamanda scale detay).
Bu da sevgili Özgür.
Bayram ziyaretleri kapsamında bizim eve uğrayınca gövdeyi kucakladı

Elevatör bir yarısı 51 cm.
Dura lex, sed lex
Oykun İLGÜN
1975-Ankara
-
23-09-2009 00:45 #59
oykun abi seni hayranlıkla seyrediyorum bu nasıl bir beceri ve sabırdır yorum yapamıycam sadece tebrik edebilirim abi cehaletimi maruz görürsen bir sorum olacak bu planör acaba nasıl havalanacak yani planörlerin havaya çıkışları hakkında sizden az çok şey gördüm bi bungee diğeri sanırım motorlu bir ip yardımıyla sanırım diğeride uçakla çekilerekti yanlış hatırlamıyorsam.
Kağan Aydın
------------------------------------------------------------------------------------------
-
23-09-2009 10:56 #60
Teşekkürler Kağancım.
Aynen dediğin gibi, planörleri ya bungee adını verdiğimiz bir kısmı lastik, bir kısmı misinadan oluşan bir sistem ile veya vinç ile (bu iş için yapılmış tamburunda misina sarılı bir alet) veya başka bir uçakla çekerek havalandırıyoruz.
Geriye bir seçenek daha kalıyor ki o da yamaç uçuşu. Uygun (karşısından rüzgar alan ve bu sebeple yamacında sürekli bir doğal kaldırıcı etki bulunan) bir yamaçtan aşağı atıyoruz uçağı...
Yaptığım planör öncelikli olarak yamaç uçuşu için. Ancak bittiğinde ilk uçuşunu büyük ihtimalle bir uçakla çekilmek suretiyle yapacak. Ankara ekibinden Ali Can ÇALIŞ arkadaşımız çekecek.Dura lex, sed lex
Oykun İLGÜN
1975-Ankara
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)