Antalya Manavgat uçuşları

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 2063
  •  » Bu konuyu 2 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 2 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 2063 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 3 Toplam 104 Sayfadan BirinciBirinci 1234561853103 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Nereden Nereden
    antalya
    Yaş Yaş
    43
    Yarın kimler gelıyor beyler kımseden ses yok mu yaa
    4 kışımıyız yanı??
    Black horse ryan 55,Phoenix Tucano 60, Jamara Trainer 60, Sbach 342,Pitts Bulldog 26 cc
    os 91 suprass ,magnum 75 XL
    os 55 ax
    os 46 ax Futaba 7C transmitter,Futaba 9c

Ben gelemiyorum Cengiz bey. çok üzgünüm
    Araştırmacı Modelci - Tri-quad-hexa-octo - www.multikopter-tr.com

Alıntı cegoo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sorun degıl merkezden alabılırız istersenız.Evreni zaten laradan alacagım.sizide alabılırım
    Çok teşekkür ederim. Ancak gelemiyorum. Başka bir işim çıktı bir gün tatil de yetmiyor ki insana

Jul 2009
    Nereden Nereden
    Antalya
    Yaş Yaş
    29
    inşallah bir pazar sizleri izlemeye geleceğim.

Harika bir gün geçirdik, Cengiz abi sponsorluğunda bizim tayyare de sonunda bitti, Dengesi falan da gayet iyi olunca çok zevkli dakikalar yaşadık ve kırımsız indim. Akabinde Wing Tiger ve Cengiz abinin de sağolsun bana güvenmesiyle bir de patlar tecrubesi yaşadım. Tüm iniş kalkışları kırımsız bir şekilde tamamladık. Videolar Cengiz abide herhalde upload için fırsat kolluyordur.

Kanatlara servo takmaya vakit kalmadı WT kanadı kullandık ama zaten bire bir aynı kestiğimiz için bir fark olmayacaktı.

Uçuş öncesi son hazırlıklar
    Konu Spunky tarafından (18-10-2009 Saat 22:26 ) değiştirilmiştir.
    | Yak 54 50cc | Super Chipmunk .46 | Elite .46 | Piper Cub J3 .46 |
    | Soaraction EP | Islander EP | HK-450 V2 | HK Yak 54 EPP |

** Soprano Sevenler Cemiyeti Bşk.Yrd. #2/2 **

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    Yeni WT ınız hayırlı olsun, sonu Cengiz ustanınki gibi bahtsız olmasın
    Antalya Ekibinde gelecekte çok daha fazla aksiyon olacak gibi.

Teşekkürler ama uçak wt değil ev yapımı yaklaşık wt boyutlarında "çakma" birşey uçacağına hiç ihtimal vermiyordum ama gayet temiz uçtu.

Yapım aşamalarını görmek isteyen arkadaşlar şu adresi takip edebilirler.

http://s188.photobucket.com/albums/z...%2001/?start=0

Evren hayırlı olsun uçağın ben gelemedim çok üzüldüm hele senin uçağı göremedim ona daha çok üzüldüm. Tebrik ederim seni ve Cengiz beyi en kısa zamanda görüşmek üzere.
    Selamlar

Jul 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    57
    Antalya ekibini kutlarım.Esas şimdiden sonra başlıyor,grup oldu mu değme uçuşların keyfine.Bir hatırlatma;
    Hepiniz birer siperlikli(beyzbol) kep edinmelisiniz.Yine hepiniz bütün UV ışınlarına karşı hakiki filtreli güneş gözlüğü edinmeli ve patlarlıya bulaştığınız için de gözden çıkardığınız ,atmaya niyetlendiğiniz kıyafetler ve ayakkabılar la uçuşa gelmelisiniz.
    Dago Red,PT 19,Su31,Soprano,SupraFly,,Diabolo,TTChampion45L,Wilga JBA 56Fx5 ABC,JBA 56R,SK 80R, NGH9CC,Futaba7C/ASSAN 2,4Fuel:Boğma**Soprano Sevenler Cemiyeti bşk.#1**

Apr 2008
    Nereden Nereden
    antalya
    Yaş Yaş
    43
    Alıntı emo23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni WT ınız hayırlı olsun, sonu Cengiz ustanınki gibi bahtsız olmasın
    Antalya Ekibinde gelecekte çok daha fazla aksiyon olacak gibi.
    Güzel bir Uçuş gününün ardından herkese merhabaa

Bir dakka emrah ustaa Wt ıma laf söyletmem.Evren de gördü nasıl uçtugunu.Vallahi patların hızı ile uçuyor desem yalan olmaz.Sen diger alttan kanatlı ıle karıştırıyorsun herhalde.Kırıp attıgım alttan kanatlıydı.Ama bu wt süper uçuyor.yarım gazın ustune bile çıkamadım
    Black horse ryan 55,Phoenix Tucano 60, Jamara Trainer 60, Sbach 342,Pitts Bulldog 26 cc
    os 55 ax

Apr 2008
    Nereden Nereden
    antalya
    Yaş Yaş
    43
    Dün harika
    bir gün geçirdik.Tek kelime ile harıkaydı.Kırımlar olmasına ragmen gerçekten Ahmet hocamın dedigi gibi ekip olarak uçtugumuz zaman uçuşlar çok daha keyifli geçiyor
    Dün Bu zevkı tatmak içi toplamda 210 km yol kattettim.Manavgat antalya git gel 150 km ve karaın antalya arası gıt gel 60 km.toplamda 210 km yol aldım. Ancak gerçekten degdi.
    Bu arada Alanda bizden yardımlarını esirgemeyen Ercan hocam,Hakan sungur kardeşe ve tum modelcı arkadaşlara çok teşekkur ederım
    Gelelim günün Özetine:
    Cumartesı günü Evren ile konuştuk ve uçagının hala hazır olmadıgını ögrendim.Inat ettım ya bu uçak yaın uçacak dedim yada kırıp atacaz dedım.Akşamdan evrenlerin evınde buluştuk ve hemen atolyeye geçtik.Uçagın pushrodlarını,motor mountu nu yekelerını monte ettık.
    Bende kırdıgım alttan kanatlının motoru duruyordu.O motoru mounta monte ettık.Ancak ESc nin olmadıgını farkedınce bir anda aha kaldı uçak diye düşünürken aklıma cessna dan esc almak aklıma geldı .çok geç olmuştu ve evden çagırınca gıtmem gerektı.Evrenı yarı yolda bırakıp ben çıktım.Evrene sadece servoları monte edıp motoru çalıştırmak kalmıştı
    Sabah larada Evren ile saat 11 gibi buluştuk.Hava kapalı olmakla birlıkte sıcaktı.Uçuş ıçın gayet elverişli idi
    Alana gidince Ercan hocama merhaba dedıkten sonra ''Baktım siz gelmıyorsunuz ben geleyim '' dedım.Biz zaten pazartesı salı gelecektık demez mı!!!!
    Megerse benım manavgatta uçuş yaptıgım alanda kurs açmaya nıyetliymişler.Pazartesı veya salı günü uygun mu degılmı dıye bakmaya geleceklermış.Alana gelır gelmez aldıgım super bır haberdı.Yuppiii yanlızlıktan kurtuluyorum dedim.Neyse Evrene verdıgım Turnıgy sk 750 lık motorun bozuk oldugunu farkettık.Daha sonra (Yedek parça dükkanımdan ) adaptoru olmayan dıger turnıgy 750 lık motoru çıkardık ve onu monte ettık.Uçak hazırdı lakın öyle bır rüzgar cıktı ki evrenın tüm moralı sıfırlandı.Ben '' Valla taaa manavgattan geldım uçmadan gıtmem) dedım ve beklemeye koyulduk.Daha sonra bıraz ruzgar azalınca ki wt ıcın bence yınede fazlaydı,Evrene haydı dedık.
    Evren dün hep ilk leri yaptı.Daha önce hıç gerçek model uçurmamış sadece sım de uçurmuş biri olarak o ruzgarda harıka uçtu.Ben bile o rüzgarda uçmaya cesaret edemezdım
    Evren harıkaydı.
    Daha sonra ruzgar dindi ve harıka bır hava oluştu.Hemen Evren uçuşa cikti.Uçak çok dengelıydı.Agırlık merkezını ıyı ayarlayınca uçak super uçtu.Tabi benım wt a göre çok yavaştı motor farkından dolayı.
    Boylece pılı bıtırıp uçagı kenara aldı.
    Hamdi bey arkadaşıyla wt ı alıp alana çıktı.Ancak şansızlık Hamdi beyin yakasını bır turlü birakmadı.En son buluşmamızdada yıne uçagını daha dogru durust uçurmadan kırıma ugramıştı.Dunde (daha sonra benımde cessnayı ucururken yaptıgım hatayı ) yapınca wt daha kalkmadan kotu bır kırıma ugradı.Megerse pili takınca check out yapmamış evelator reserve olunca kalkış verınce wt burun ustu takla atıp burunu dagıttı.
    Bu arada Hamdi beye alanda yaptıgı çay ıkramı için çok teşekkur ederım.Ayrıca bizede dıger uçaklarda çok yardımcı oldu.
    Derken ben patları hazırlamaya başladım.Uçagı yaklaşık 10-13 gundur uçurmayınca bıraz başlarda çalışmakta nazlandı.
    Ancak çalıştırınca biraz ıgne ayarı yapmak gerektı.Çunku rolantıde çalışırken yarım gaza civarında boguluyordu.1-2 dakka ıgne ile ugraşınca motor eskısı gibi gürlemeye başladı.Yınede Ercan hocama göstermek istedım.O da motorun çalışmasını çok begendi.
    Derken evren ve hamdi beyle alana cıktık ve havalandım.O sırada ruzgar yine çıktı.Uçak çok garıp ve agresıf hareket edıyordu.hele ıkı kere nerdeyse 1 metre çapında o kadar sert dönüş yaptıkı aha kanat ayrılacak dedım.
    Ben alıştıgım sertlıkte komutları vermeme ragmen uçak çok aşırı tepkı verıyordu.
    Yine bir manevrada saga dönerken yakındakı bır 46 lık piper ile nerdeyse havada çarpışıyordu..Ben normal yukeliş vermeme ragmen uçak oldugu yerde birden havaya dikildi ki piper ile aramızda 1-2 metre kalmıştı
    Sanrım yukardakı anı rüzgarlardan oldu.Yoksa her zaman nasıl komut verıyorsam yıne oyle komutları verıyordum.
    O heyecanla ındım bıraz dınleneyım dedım
    Bıraz wt ı ucurdum.daha sonra Evrene '' al hızlı bır wt kullan ''dedım Uçagı gercekten çok güzel kullandı.Uçagı çok hızlı ve super dengelli buldu.Ama Evrenınde hakkını vermek lazım.Dün super bir pilotaj sergiledi.
    Sonra Patları tekrar alana cıkardım.Baktım evrenin gözlerınde nitronun ateşini gördüm.Hadı evren patlar zamanını geldi dedim.Gerçekten Evren bir ilk daha sergiledi ve patları çok rahat uçurdu.Çok rahatta iniş yaptı.Bneım ilk patlar inişimden daha ıyı ınş yaptı yani.TEBRİKLER EVRENEE

Daha sonra Biraz uçak kıralım dedık ve benım meşhur piperı alana cıkardım.sorunsuz kalkış ve uçuş yaptım.Ancak hala pipere tam alışamadım.Dıger ucakta verdıgım komutları vermeme ragmen ınerken dönüşte yine stall edıp burun ustu çaktım.Bu sefer daha çok burum kırıldı.
    Sonra gelmişekn cessnayıda ucuralım dedım.Kanadı taktım.Ancak daha önce Hamdı beyın yaprıgı hatayı bende yaptım.Bende aıleronları kontrol etmeden havalandım .Aıleron reserve olunca kaçınılmaz gerçeklerdi uçak hafif sola yatarken bende düzelteyım dıye sag aıleron verınce son surat çakıldı.burun kanat fena dagıldı.
    Kapanışı Piper ve cessnayı kırarak yaptım.Ama hiç sorun degıl.Dünkü uçuştan aldıgımız zevk herşeye degdi.
    Diger arkadaşlarda güzel uçuşlar yaptılar.Gördugumuz kadarı ıle bizden başka kırım yaşanmadı.
    Hakan Sungur arkadaşımız Trex 600 ile süper 3 D uçuşlar yaptı.

Ama bence günün özeti şu olmalı:

TEBRİKLER EVREN
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    os 55 ax

Abi ne gaz vermişsin bana be :o) Atölye de iyileştirme çalışmaları yaparken bir bakayım Cengiz abi bişeyler yazmışmı dedim, şimdi bu gazla evde patlar motor da yaparım ben :o). Gerçekten insan kendi yaptığı uçağın uçtuğunu görünce çok acayip hislere kapılıyor ama patlar'ın keyfi bambaşkaymış.

Eklemek istediğim birşey var , servoları dışardan takmam hareketlerini çok rahatlattı ve artırdı ,dün ilk uçuşta rüzgarın karşısında asılı kalınca başak türlü kurtaramazdık gibi geliyor bana, Çünkü asılma uzayınca aha gitti dedim içimden :o) servolar içerden bağlı olsa o manevrayı kurtaramazdı herhalde uçak. Bu arada hala bir isim bulamadım tayyareme
    Konu Spunky tarafından (19-10-2009 Saat 15:50 ) değiştirilmiştir.

Apr 2008
    Nereden Nereden
    antalya
    Yaş Yaş
    43
    Yok valla abim gaz verme degildi yazdıklarım.Kesınlıkle çok başarılıydın
    Bu arada videolar tamam.buyrun iyi seyirler

Arising starın anlam veremedıgım anı tepkılerının oldugu video.Piper ile az daha çarpişıyorduk

http://www.vimeo.com/7141860

Arising star 2.video

http://www.vimeo.com/7141875

Harika uçak wing tiger:

http://www.vimeo.com/7141896

evrenin ilk patlar uçuşu:

http://www.vimeo.com/7141917
    os 55 ax

Jul 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    57
    Daha videoya el atmadan bildiydim ama videonun ilk karesindeki kanat tutucu lastikleri görünce(daha videoyu seyretmedim) teşhisim netleşti.
    Cengiz bey havada karşılaştığınız garip hareketler kanat tutucu lastiklerin sayısının yetersiz olmasından.Kanat havada kalkıyor ve modelin uçuşu tamamen sapıtıyor.
    Kanatlara lastiklerinizi düz bağlayınız.En az 3erden 6 düz son iki de çapraz toplam en az 8 lastik olmalı.Siz gereksiz çaprazlar bağlamışsınız,sonra arka lastik tutucu üzerinde birşeyler görüyorum.Bunlar gereksiz.Düz lastikler kanadı tutar ve sigorta görevi görür.Son çapraz tek lastikler de düzlerin tutucu pim den çıkmamasını sağlar.Hava durum şiddetlendikçe bu lastik sayısı 10 a kadar çıkabilir.
    Dago Red,PT 19,Su31,Soprano,SupraFly,,Diabolo,TTChampion45L,Wilga JBA 56Fx5 ABC,JBA 56R,SK 80R, NGH9CC,Futaba7C/ASSAN 2,4Fuel:Boğma**Soprano Sevenler Cemiyeti bşk.#1**

Apr 2008
    Nereden Nereden
    antalya
    Yaş Yaş
    43
    Alıntı aozgen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha videoya el atmadan bildiydim ama videonun ilk karesindeki kanat tutucu lastikleri görünce(daha videoyu seyretmedim) teşhisim netleşti.
    Cengiz bey havada karşılaştığınız garip hareketler kanat tutucu lastiklerin sayısının yetersiz olmasından.Kanat havada kalkıyor ve modelin uçuşu tamamen sapıtıyor.
    Kanatlara lastiklerinizi düz bağlayınız.En az 3erden 6 düz son iki de çapraz toplam en az 8 lastik olmalı.Siz gereksiz çaprazlar bağlamışsınız,sonra arka lastik tutucu üzerinde birşeyler görüyorum.Bunlar gereksiz.Düz lastikler kanadı tutar ve sigorta görevi görür.Son çapraz tek lastikler de düzlerin tutucu pim den çıkmamasını sağlar.Hava durum şiddetlendikçe bu lastik sayısı 10 a kadar çıkabilir.
    Anladım hocam teşekkur ederım.Lastıkler yeterlıdır dıye düşünmüştümTamhatırlamıyorum ama sanırım 5-6 tane lastık var
    Arka lastıklerın tutucuların ustunde herhangı bır şey yok .On tutucuların ustunden bahsedıyorsanız 6817 fs lerın antenı onlar.
    Tavsıyelerınız ıcın çok teşekkur ederım.
    os 55 ax

Apr 2008
    Nereden Nereden
    antalya
    Yaş Yaş
    43
    demekki o inişlerdekı zıplamalar da kanatların esnemesınden dolayı imiş.Yoksa bu zıplamalı ınışlerı geride bırakalı çok oldu :-))
    os 55 ax

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    cengiz abi video lar çok hoş. emeği geçen herkesin eline sağlık bizlere güzel göz zevki yaşatıyorsunuz bu video lar ile
    Bende birşeyler eklemek isterim ;
    - Abi ilk video da dikkat ettim. Az bir dihedrali olan AS çok düz olmasada rahat tono atması gerek. Ama sanırsam sen burada tonoya ail. ile girerken hemen başta iniş elevatörü vermiyorsun. Yada yükseliş veriyorsun. Bu oalyı sim. da dene. Tono sırasında yarım burguda iken elev. kesmen gerek. Uçak bu yüzden düz bir şekilde giremiyor tonoya. Birde tonoya girerken uçağa önce hız ver ve gazı kesme o anda. Hatta birde ters rudder verirsen o anda iş tam olur.
    - Lastik konusunda ahmet abi yazmış. lasitkleri attıktan sonra ön taraftan kanadı elinle kalırmayı dene. çok az esnemesi gerek.
    - İnişler güzel. Ama tam yaklışm anında yine ahmet abinin pompalama yönetmini kullanırsan daha dengeli, model hız keserek, yere teker değdiğinde zıplamayı min. a indirgemiş olacaksın. ilk teker yere değince yine çok hafif iniş verirsen bir nevi hava freni yapmış olacak uçak ve 2. zıplayışını yapmayacak.
    - WT dada dikaat ettim Ayni hatayı piper dada yapıyorsun abi. Bırak uçak kalktıktan sonra düz yol alsın, hızlansın, hemen yatışa geçme.

uçuş alanı muhteşem. her ekibie böyle bir alan lazım. tek kötü tarafı bir aksilik durumunda yerin beton olması nedeniyle hasarın büyük olma ihtimali.

tekrar teşekkürler...

Apr 2008
    Nereden Nereden
    antalya
    Yaş Yaş
    43
    Alıntı emo23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cengiz abi video lar çok hoş. emeği geçen herkesin eline sağlık bizlere güzel göz zevki yaşatıyorsunuz bu video lar ile
    Bende birşeyler eklemek isterim ;
    - Abi ilk video da dikkat ettim. Az bir dihedrali olan AS çok düz olmasada rahat tono atması gerek. Ama sanırsam sen burada tonoya ail. ile girerken hemen başta iniş elevatörü vermiyorsun. Yada yükseliş veriyorsun. Bu oalyı sim. da dene. Tono sırasında yarım burguda iken elev. kesmen gerek. Uçak bu yüzden düz bir şekilde giremiyor tonoya. Birde tonoya girerken uçağa önce hız ver ve gazı kesme o anda. Hatta birde ters rudder verirsen o anda iş tam olur.
    - Lastik konusunda ahmet abi yazmış. lasitkleri attıktan sonra ön taraftan kanadı elinle kalırmayı dene. çok az esnemesi gerek.
    - İnişler güzel. Ama tam yaklışm anında yine ahmet abinin pompalama yönetmini kullanırsan daha dengeli, model hız keserek, yere teker değdiğinde zıplamayı min. a indirgemiş olacaksın. ilk teker yere değince yine çok hafif iniş verirsen bir nevi hava freni yapmış olacak uçak ve 2. zıplayışını yapmayacak.
    - WT dada dikaat ettim Ayni hatayı piper dada yapıyorsun abi. Bırak uçak kalktıktan sonra düz yol alsın, hızlansın, hemen yatışa geçme.

uçuş alanı muhteşem. her ekibie böyle bir alan lazım. tek kötü tarafı bir aksilik durumunda yerin beton olması nedeniyle hasarın büyük olma ihtimali.

tekrar teşekkürler...
    Emrah Usta tono konusunda şunu belirtmek istiyorum.Uçak ile yavaş tonoları daha çok sevıyorum.Tonoya aileron ile giriyorum .tam ortasına gelırken iniş verırsem daha serı ve düzgün olacagını biliyorum.Ama ben ilerek vermıyorum inişi.Böyle yavaş tonoyu daha çok sevıyorum.sankı gerçek bir uçaktono atıyormuş gibime geliyor.Herkesın zevki farklı tabı.Ama ben irtifa yeterli ise yavaş tonoyu daha çok seviyorum.sanki agır çekimde gösteriyormuş gibi oluyor.
    Lastıklerı taktıktan sonra kontrolunu yapıyorum.Zorlayınca çok az bır esneme sözkonusu.Ama pazar günkü uçagın hareketi normal degildi.Yani jet uçagı olsa herhalde öyle birden havaya dikelmezdi.Piperı az daha alttan ikiye bölüyordum.
    Büyük ihtımal ile yukardaki ani rüzgarında etkisi vardı.
    İnişlerde valla kendımden utandım
    Manavgatta o kadar güzel inişler yaparken beton zemınde uçagı o kadar zıplatmayı kendıme yakıştıramadım.Nedenını bende bılmıyorum ama anormal bır şekılde ınışlerde zıplıyordu.Oysakı her zamankı inişlerimi yapıyordum.
    Uçuş alanı hakketten harıka bir yer.Hem harıka bir uçuş alanı var hemde oturup ızleme alanı var.
    Ama zemın malesef dedıgın gıbı kırımlarda kötü oluyor
    Tavsiyelerın için teşekkurler.Sizin gölkoy pisti ne oldu? hallettınızmı sorunu??
    os 55 ax

Apr 2008
    Nereden Nereden
    antalya
    Yaş Yaş
    43
    Sonunda manavgatta kendıme bir modelcı arkadaş bulabildim yuppiiiii
    Uzun uğraşlar sonunda bır arkadaşa uçak aldırmayı başardım.
    Bugün thk dan1 adet radyosuz WD4 uçak ( aslında wt aldıracaktım ama stoklarda yoktu.)

http://www.thkmodelucak.com/satis1/u...tok_no=01.4309

Bir adet similatör kumandası

http://www.thkmodelucak.com/satis1/u...ok_no=01.39041

bir adet e-fly kumanda

http://www.thkmodelucak.com/satis1/u..._no=01.301107C

aldırdim.Uzun bir süre sımılasyonda çalışıp daha sonra uçagı uçurtmayı düşünüyorum.
    Çok şükür artık bir ekip olduk yuppiiii
    os 55 ax

Abi bizi unutma sakın orda başka hayallere dalıp WD, WT tanımam şu anda montajı süren uçağımı gördün , havada vururum yeni modelcinin uçağını benden söylemesi

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 2 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 2 Ziyaretçi)