Anket: motoru hangi yöntemle stop ediyorsunuz

motoru stop ettirme yöntemleri

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 61
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 61 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Durdurmak için bujiyi çıkarmayı deneyen var mı? Suratıma yanan benzin fışkırabilir diye cesaret etmedim.
    Rs4 3 Evo+ , marka model bilmediğim bi truggy , bide kırık bi Rs4 Drift. Durum pek parlak değil

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Nereden Nereden
    kocaeli
    Yaş Yaş
    17
    bana göre en uygun olanı depo kapağını çıkarmaktır yakıt basınç ypmayıp motora gidemeyince otomatik duracaktır

Savage X 4.6 With Goliath.

kapatma tuşuna basarak yada bataryasını çıkararak
    TT01

Oct 2009
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    31
    Alıntı grycp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hava filtresini çıkarıp hava girişini tıkayın. Parmağınızı değdirdiğiniz milisaniye içinde durur.
    Egsozla elinizi yakma ihtimaliniz var.
    evet bu yöntem de vardı, anketteki seçenekler eklemeyi unutmuşum

ama yeni hava filtrelerinde kapatmaya uygun olmayan şekilde üretiyorlar
    AYYILDIZLI HİLALDE İKBALİM VAR a pumping heart for hpi savage

Aug 2008
    Nereden Nereden
    ankara
    Yaş Yaş
    21
    Benimki zaten kendi stop ediyor Çalıştıramıyorum. depodan üflüyorum motora yakıt gidiyor.Isıtıcıyı takıyorum çalışıyor. 3-5 sn içinde stop ediyor sizce sorun ne karbiratör falan tıkanmıs olabilirmi ?

Oct 2009
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    31
    Alıntı grycp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Durdurmak için bujiyi çıkarmayı deneyen var mı? Suratıma yanan benzin fışkırabilir diye cesaret etmedim.
    bujiyi azcık açınca basınç düşeceğinden hemen stop edecektir, ama tamamen çıkarmadıkça fışkırmaması lazım, yuva onu biraz tutar, ama yine de bujiyi çok açıp kapatmayın, yuvası yalama olabilir dikkat
    AYYILDIZLI HİLALDE İKBALİM VAR a pumping heart for hpi savage

cok tehlikeli bir yöntem olsa gerek , volanı ufak bir bez ile sıkıştırıp stop ettirseniz daha güvenli olmazmı ?
    extreme.,

T4, GTB , Speed Passion, SMC , VORTEX

Kyosho fw-05t'nin kullanım kılavuzunda kapatma yöntemi olarak yakıt hortumunun sıkılması önerilmiş, ancak bazı arkadaşların belirttiği gibi motorun bir süre fakir karışımla çalışması bu yöntemin eksisi gibi gözüküyor. Açıkçası bende bu yöntemi kullanırken motordan hortumu sıkıştırtıktan sonra gelen sesi hiç beğenmiyorum, çok zorlanıyomuş gibi geliyor. Bunun dışında, ekzostu tıkayarak stop ettirdiğimde motoru hemen çalışıtıramıyorum, sanırım geri tepen gaz motoru boğuyor, en iyisi hava girişimi tıkama olabilir ancak o da birçok hava filtresi tipinde filtreyi çıkartmayı gerektiyor. Bujiyi çıkarmak da çok sağlıklı gözükmüyor. Kısaca bu yöntemlerin hepisinin iyi ve kötü yönleri var. Volan sıkıştırmanın herhangi bir zarar verip vermeyeceği konusunda tecrübeli arkaşlar yorum yazarsa çok iyi olur...

Feb 2005
    Nereden Nereden
    izmir/Bodrum-TurgutReis
    Yaş Yaş
    27
    Kesinlikle Yakıt hortumunu iyice sıkarak !

Neden ?
    Çünkü motor içerisindeki tüm yakıtı yakarak,ne volanı kastırarak nede piston koluna zıt bit güç uygulayarak motorun zarar görmesini engeller.Motor devri 2-3 saniye artar.Yağsız kalmaz,son patlamaya kadar yağlı kalır,çoğu zengin karışım nedeniyle yanabilir ama bir kısmı illaki kalır.Motor zengin çalıştığı için devri artar ama asla zorlanma yoktur.Sadece biraz ısınır ama bu ısı tahminimce yarım gazda gittiğiniz ısı kadar bile yoktur.

Egsoz tıkayarak durdurma :
    Motor egsoz gazını atmaya çalışır atamaz basınçtan dolayı yakıtıda emmeye devam eder ve en sonunda stop eder,piston gömlek yakıtla dolu bir şekilde kalır.

Karbüratör hava deliğini kapatarak yani motoru boğarak durdurma :
    Havayı ememeyen motor maksimum şekilde yakıtı emerek boğularak stop eder,haliyle piston gömlek yakıt içinde kalarak durur.

Volanı Durdurma:
    Yakıt hortumu sıkma yönteminden sonraki en iyi yöntemdir.Ancak yine piston koluna ve krank bilyalarına fazla yük bindirdiği için kullanmam.
    Konu SpaceWalker tarafından (09-04-2010 Saat 17:38 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla hatası
    HPI Savage 25 Reverse
    HPI RS4 Nitro Evo+ (BMW M3 GT)
    AquaCraft SuperVee 27 Nitro

[GLOW="SpaceWalker"]SpaceWalker[/GLOW]

Jun 2009
    Nereden Nereden
    istanbul/Kuzey Kıbrıs
    Yaş Yaş
    26
    yakıt hortumunu sıkarak

eksozu parmak ile kapatarak

Sep 2009
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    26
    Stop tuşu ile

hortum sıkmak en mantıklı ve zararsız olan gibi görünüyor...
    binek araçta da kontagı kapatınca pompa ve ateşleme durmuyor mu aynı mantık

boğarak söndürmek,hem o an için hem de sonraki çalışma için iyi değildir..

Oct 2006
    Nereden Nereden
    Manchester
    Yaş Yaş
    37
    Alıntı Emir_TR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hortum sıkmak en mantıklı ve zararsız olan gibi görünüyor...

boğarak söndürmek,hem o an için hem de sonraki çalışma için iyi değildir..
    hortum sıkmak zaten bogarak oldurmek dediginiz katagoriye girmiyormu..?

Anlamadigim hortum sıkmak zararsız olan gibi görünüyor demissiniz sonrada hem o an için hem de sonraki çalışma için iyi değildir,yazmissiniz.. Hangisi..? zararsizmi iyi degilmi.?

ya ne gerek var bukadar polemiğe nasıl durdurursanız durdurun sonuçta araçlar sizin araçlarınız nasıl kafanıza yatıyorsa öyle durdurun.ben ilk nitro aracımı aldığımda çalıştırdım dedim bu nasıl durcak, sonradan aklıma geldi nasıl durdurcam diye düşündüm bide evde çalıştırmıştım araba boğmuştu beni evde son anda duman çıkan yeri tıkamıştım öyle keşfettim nasıl durdurulduğunu vardır öle piskopatlıklarım ufak motorlu bi aracım varken camları açıp evde sürdüğümde olmuştur

Elimde hiç motor olmadığı için sadece tahmin yürütürek söylüyorum

Eğer buji varsa ateşleme kablosuda olması lazım değil mi? Bujinin tepesine giren o kabloyu sökünce motorun stop etmesi gerekiyor...

Eğer o gün bir daha kullanmıcaksam ya yakıtın bitmesini beklerim yada hortumu sıkıştırırım ama
    Ama bir iki saat veya o ogün çalıştırıcaksam eksozu tıkarim.

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Ankara-Isparta
    Yaş Yaş
    22
    Aslında neyle stop ettirileceği çokda farketmiyor her şekilde motor yağlı kalıyor

Genel olarak motorlardaki stop yöntemi bujinin devre dışı bırakılmasıyla gerçekleşiyor yani hiçbir zaman yakıtın kesilerek stop ettirildiği bir stop yöntemi yok, stop ettirilen motorun içinde her zaman yakıt kalmalı buna en yakın stop yöntemide egzozu kapatmak
    GS Vision PRO Tuned Pipe, Hitec Aggressor SRX
    FG Monster Truck 4 WD, Zenoah 29cc ESP Ported, Walbro WT-990, İridyum Buji, Dominator Torque Pipe, Futaba 4PL

Sep 2011
    Nereden Nereden
    İstanbul / Pendik
    Yaş Yaş
    22
    Çakıl taşı ile stop ediyorum ben motoru .Aracı kullandığım arazide çok fazla çakıl taşı var,zaten kepin sol kısmı kırık olduğu için sert dönüşlerde bazen çakıl taşı kepin kırık kısmından içeri giriyor ve volanı sıkıştırıyor.Herkeze tavsiye ederim çok basit bir yöntem.Yakıt borusunu sıkmak,eksozu kapamak vs. şeylerle uğraşmıyorsunuz

Yazdığım bu çakıl taşı olayı gerçektir şaka yapmıyorum ama normalde ya depoyu bitirerek yada volanı tornavidanın plastik kısmı ile durdurarak kapatıyorum motoru
    Konu Nava tarafından (01-03-2012 Saat 16:05 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)