Beast Hava foto video uçağı yapımı Mcgyver

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 241
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 241 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 3 Toplam 13 Sayfadan BirinciBirinci 123456 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Nereden Nereden
    Edirne/Keşan-İpsala&Çanakkale/merkez
    Yaş Yaş
    23
    Taner Bey model harika gidiyor sizin sitenizde videolarını görüp hayran kalmıştım bu uçağa.Havalarda bozdu ne zaman uçuruyoruz bu balinayı
    Modeli ilerde bende yapmak istiyorum..
    Kolay gelsin
    Hüseyin KARTOL
    Akıp Giden Zamana Yetişmek Bazen Uçmayı Gerektirir

Alıntı hkartol123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Taner Bey model harika gidiyor sizin sitenizde videolarını görüp hayran kalmıştım bu uçağa.Havalarda bozdu ne zaman uçuruyoruz bu balinayı
    Modeli ilerde bende yapmak istiyorum..
    Kolay gelsin
    Teşekkür ederim Hüseyin
    Hafta sonu iş biter ama kumandam arızalandı yenisi yolda onu bekliyorum. Tabi birde hava durumları söz konusu. Hayırlısı olsun acele etmiyorum. Geç olsun güç olmasın.
    Model hakkında her zaman yardıma hazırım.
    Senin karameli ilgiyle takip ediyorum. Tasarımın çok güzel. Sende onu bitirdikten sonra bende bir karamel yapabilirim. Kolay Gelsin.
    Araştırmacı Modelci - Tri-quad-hexa-octo - www.multikopter-tr.com

Apr 2008
    Nereden Nereden
    Edirne/Keşan-İpsala&Çanakkale/merkez
    Yaş Yaş
    23
    Alıntı mcgyver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim Hüseyin
    Hafta sonu iş biter ama kumandam arızalandı yenisi yolda onu bekliyorum. Tabi birde hava durumları söz konusu. Hayırlısı olsun acele etmiyorum. Geç olsun güç olmasın.
    Model hakkında her zaman yardıma hazırım.
    Senin karameli ilgiyle takip ediyorum. Tasarımın çok güzel. Sende onu bitirdikten sonra bende bir karamel yapabilirim. Kolay Gelsin.
    Karamel i buradaki arkadaşlara ilk deneyimi kazandırmak için yapmayı planlıyorum istediğim karakteristlikleri gösterdiği taktirde beni mutlu edecek.
    Aynen bende geç olsun güç olmasın diyenlerdenim
    Geçen sizin siteyi bi arkadaşa modele bakması için önerdim hayran kaldı uçağa
    Kolay gelsin.
    Hüseyin KARTOL
    Akıp Giden Zamana Yetişmek Bazen Uçmayı Gerektirir

Spar olarak balsa levha kullanılacaksa, önce balsanın üzerine elyaf atmayı öneririm. O zaman karbondan bile sağlam ve dayanıklı olur. Ağırlık da çok artmaz.

Orta kanada spar koymadım. ama kanat ucundaki açılı yapıstırdıgım kenarların ek yerine balsa spar yerleştireceğim. Elyaf bulmam zor olacak büyük ihtimalle zaten epoxi ile yerleşecek spar lar umarım sağlam olur. Orjinalde yapılan köpük boncuklu köpük benim köpüğüm ise yüksek dansite köpük olduğu için güveniyorum birazda

Bana kalırsa asıl orta kanada spar koymak gerek. Kanat uçlarına çok kuvvet etki etmez. Elyaf yerine tül perde parçası da olabilir. Orjinal tasarımdaki boncuklu köpük EPP, kasklarda bile kullanılan çok sağlam bir malzeme, o yüzden bizim sarı, pembe köpüklerden çok sağlam.
    Bu arada rezistansçıdan tel aldım dün, metresi 0.75 - 1 TL arası.
    Dükkanın adı REZİSTANSÇI
    Fevzi Paşa Bul. No.136
    Doğruel İşhanı Çankaya/İzmir
    Tel 0536 511 14 12.

Tekrar kolay gelsin.

Orta Kanadın altına ve üstüne balsa şerit yapıştırdım epoxi ile. alt ve üstten aynı hizada olacak şekilde. Uçağın orijinalinde versiyonun birinde ortaya i spar yerleştirmiş birinde yerleştirmemiş sadece alt ve üste şerit şeklinde spar yerleştirmiş modelci. Bel sonrada gördüm iç sparı. Şimdilik bu şekilde deneyeceğim bayağı sağlam oldu Orta kanadı iki kenarından yükselletim ortasına 3 kg mermer denedim esneme yok denecek kadar az dı. Bir dahaki sefere iç spar yaparım. Zaten bunu uçurayım aynısından daha özenerek ikinci bir model yapacağım.

[IMG][/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG]

ben de sabırsızlandım şimdi..hadi bakalım hayırlısı.
    herhalde videoyu da ben çekerim deneme uçuşunda

Uçağın son hali :
    yatay ve dikey stabilizerleri oylesine tutturdum foto için. Kalan işler: Motor vidalanacak, pushrod lar takılacak. Yatay Dikey stabilizerler yapıştırılacak. Bişey kalmamış ya Bugün kumanda da yola çıktı bakalım.

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    ben tekerleklere bayıldım doğrusu. son günlerin modası panzerleri çağrıştıdı bana

Tekerler süper olmuş offroad uçak kavramını başlatmış olabilirsin . Bu haftasonu uçalım artık, saldıray da bitti sayılır.
    | Yak 54 50cc | Super Chipmunk .46 | Elite .46 | Piper Cub J3 .46 |
    | Soaraction EP | Islander EP | HK-450 V2 | HK Yak 54 EPP |

** Soprano Sevenler Cemiyeti Bşk.Yrd. #2/2 **

Alıntı emo23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben tekerleklere bayıldım doğrusu. son günlerin modası panzerleri çağrıştıdı bana
    Alıntı Spunky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tekerler süper olmuş offroad uçak kavramını başlatmış olabilirsin . Bu haftasonu uçalım artık, saldıray da bitti sayılır.
    Tekerlekler özel tasarım. uçak komple home made. Bi tek elektronik yan sanayi Son zamanlarda her gördüğümü uçağın biyerinde hayal ediyordum artk. Hayırlısı bitti sayılır Bakalım uçacak mı? Fotoğraf çekebilecek mi? Hırs İntikam entrika hepsi azz sonra..

Beni izlemeye devam edin

bende her ne kadar ucaktan anlamasamda iniş takımı harika. peki uçağın ağırlığına etkisi olmayacakmı. pervaneyle bu fark kapatılırmı?
    8ight 2.0R
    TB-02R

T-rex 450Pro

Tekerlekler çok hafif zaten deniz makarnası polietilen köpük. Ama toplam uçuş ağırlığı kaç diye sorarsanız 1250 gr

Biraz foto daha Fotoğraf makinası buldumda biyerlerden çekeyim dedim.

spunky "OFFROAD UÇAK" okuduğumda gülmekten yerlere yattım , ama ..şaka maka süper olmuş değil mi...

çok şirin olmuş, bu uçağın ağırlık merkezi neresi ??

Alıntı profil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok şirin olmuş, bu uçağın ağırlık merkezi neresi ??
    Kanatta Balsa şeritin olduğu yer CG yani ağırlık merkezi

May 2008
    Nereden Nereden
    izmir
    Yaş Yaş
    30
    kardeş kolay gelsin baya bitirmişsin modeli..ben hala başlayamadım( işler bu aralar yoğun olduğu için uğraşamadım...en kısa zamanda bende başlayacağım yapmaya..
    uçurabilirsen modeli bizimle paylaş..motor olarak ne kullandın??pervane ölçüsü vs biraz bilgi verebilirmisin..
    sayıl şensözlü
    akhisar

Elektronik olarak şu an elimde bulunan towerpro 2409-12 T 200w 1600 kv motoru deneyceğim. Pervane olarak 8*6 kullanıcam. Üzerindeki pervaneyi kullanmıyacam rengi iyi gittiği için taktım şimdilik. Bu motor yetmez ise yeni motor arayışına gidecez artık ne yapalım. Hele bir kumandam gelsin. 2 Aralıkda sipariş verdim hala hong kong postanede bekliyo Ptesi yola çıkar diye düşünüyorum. ESC olarak 30 yada 40 A bir ESC takıcam. Pil 3s 2200 mah zippy Kumandam HKT6A yani hobbyking 2.4 ghz 6 Kanal

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)