RC Helikoper grubumuz / Ankara Mühye, uçuş alanımız

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 10
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jul 2009
    Nereden Nereden
    ANKARA
    Yaş Yaş
    40
    Merhaba RC Heli sever değerli tüm arkadaşlarım.
    bu konuyu açmam özellikle Ankara'lı arkadaşlarımızı ilgilendiriyor!
    Bir heli veya uçak uçurmak için ihtiyaç duyulupda fakat kafamıza göre açık ve rüzgar seviyesi genellikle sıfır olan geniş yeşil alan sıkıntısı yaşayan biz Ankara'lı RC helikopter ve uçak sahibi arkaraşlarımızın ihtiyaç duyduğu için şimdi aşağıdaki videoda ve fotoğraflarda belirttiğim yeri çok iyi değerlendirmelerini tavsiye edeceğim

sağolsun forumumuzdan Onur arkadaşımızda bu konu hakkında kendisi bana çok yardımcı oldu ve bende oraya giderek yerinde keşif yaparak bu alanın bize çok gerekli olacağını düşündüm ve artık bende + forumda olan diğer Ankara'lı heli sever arkadaşlar artık kendi gurubumuzu kurarak yaz ve kış mevsiminde çok rahat edebileceğimiz geniş huzurlu olan bu alanda RC uçuşlarımızı sorunsuzca gerçekleştirebiliriz

Uçuş mekanımız artık Mühye Köyü civarı , Ankara Şehir merkezine 7 km uzaklıkta, Çankaya semti , Elmadağ arasında bulunan vadi olan bu açık alanın etrafı yüksek dağlar ve tepeler ile çevrili olduğundan genellikle rüzgar seviyesi sıfır bu mekanda. Burada Heli veya uçaklarımızı rahatca uçurabileceğimizi düşünüyorum

http://www.youtube.com/watch?v=sRFYxn2S1r0

keşif yaptığım mekanda 2 hafta önce Belt cp modelim ile ufak çaplı alan turları atmaya başlamıştım son ayarlar itibarı ile gayet güzel uçuyordu ama 2. uçuş esnasında 2. pili bitirmeye yakın bir sürede kendimi uçuşa kaptırdığım için pilin bitme süresini tam kestiremediğim için heli 30 metre ilerimde 40 metre yukarıdan yukarıdayken pallerin dönüşünde devir düşüklüğü oldu ve şansıma ansızın ortaya çıkan bir rüzgar yüzünden heli kontrolden çıkarak ters takla moduna girerek rotor kısımı çimenlik zemine o yükseklikden çakılarak düşmüştü ve çıkan hasarda pilastik rotor pal tutucu bölgesindeki kısım kopmuştu ve kuyruk palini çeviren şaft da eğilmişti
    kırım sonrası kontrollerden sonra artık metal upgradeye geçme zamanı geldi diye eBay'den full metal upgrade parça siparişi etmiştim ve malzemeler elime ulaştığında özenle montaj işlemlerini tamamladım fakat ne yaptıysam 2 haftadır kuyruğu sabitleyemedim kısacası kuyruk düzen tutmadı ve bugün gittiğim uçuş alanında son ayarlarıda kontrol ettikden şansımı deneyim dedim ama uçuşu bir türlü gerçekleştiremediğimden hevesin kursağımda kaldı ve artık yeter seni boşuyorum belt senle uğraşamam diyerek trex 500 alma kararımı kesinleştirdim.. şimdi belti değil trex için bütçemi, doğrultma aşamasındayım
    Konu RoguE tarafından (25-11-2009 Saat 02:16 ) değiştirilmiştir.

merhaba şükrü abi bilgiler çok güzel olmuş abi biliyosunki bizim bu grubumuz var ama çok dezaktif yani aktif deil buluşma vb şeyler ve sende msn ye girmediğinden dolayı biraz aksıyor eğer msnye girer ve grubumuza öncülük edersen çok sevinirim yeni arkadaşlarıda grubumuza bekleriz m.furkanozkan@hotmail.com msn adresim şükrü abi msnye girmeye özen gösterirsen sevinirim bi görüşelim

Jul 2009
    Nereden Nereden
    ANKARA
    Yaş Yaş
    40
    Merhaba,
    evet bir gurubumuzun olduğunu biliyorum fakat bu konuyu açmamdaki asıl sebeb kendimize bir uçuş alanı bulmaktı ve oraya sahiplenmekti
    bundan sonraki uçuşlarımızı artık belirttiğim yerde gerçekleştirmeyi ve bize sonradan katılacak diğer arkadaşlarımızıda belirttiğim uçuş alanına bekliyeceğim

Doğru,
    bu aralar msn de pek online değilim ( olamıyorum ) çünkü şu aralar çalıştığım işyerinde fazla mesai saatleri gerçekleştiğinden akşamları eve dönüş çok geç oluyor ve yorgun argın olduğum içinde direk yatıp ertesi gün tekrar robot gibi işe gidiyorum oradan eve...
    ayrıca, sadece salı günleri izinli olduğumdan bu hobiye sadece bu günü ayırabiliyorum
    ve kullandığım model belt başımada dert açınca kendisi ile sabahlara kadar birde onla uğraşmak zorunda kalmıştım
    sonucundada hem düzen tutmayan modelim ile bayağı uzun zaman uğraşınca ne kendime ne size ne diğer arkadaşlara fazla vakit ayıramadığım için kusuruma bakmayın
    hani derlerya başımı kaşıcak fırsatım olmadı

bu konuyu açmamdaki asıl sebebe gelince dediğim gibi bir heli veya uçak uçurmak için kendimizin devamlı oraya gidebileceğimiz bir yer ve mekan belirlemekti
    sakın yanlış anlamayın bunu ayrı bir RC heli Ankara gurubu kurmaya niyetim yok
    dediğim gibi uzun zamandır kendimize bri mekan belirlekmekdi ve buna şuan ulaştık
    artık devamlılığını dilemekden başka dileğimiz yok

şükrü abi fotolar için çok teşekkur ediyorum, gercekten mühye bu işin için çok iyi bir yer, üstelik şehir merkezine çok yakın olması ego ulaşımının olması ayrı bir rahatlık ankaradaki herkesi ben davet ediyorum, sadece helikopter değil uçakcılarında rahatlıkla faydalanabilcegi bir yer...askerden sonra burasını parsellicem haberiniz olsun
    HK-450 CopterX 450 ae T-Rex 500ESP T-Rex 600NSP LE FBL |Sukhoi Su-31 Durafly Cessna 182|JR DSX7dsm-j |JR XP7202 72mhz |HITEC AURORA 9

Jul 2009
    Nereden Nereden
    ANKARA
    Yaş Yaş
    40
    Sağolun arkadaşlar

evet uzun zamandır araştırdık ve gördük ki bizler için en uygun yer Mühye artık.
    Onur , sende hayırlısı ile askere bir git gel hele
    videoda gösterdiğim araziyi hep beraber parsellicez
    gerekirse imar çıkarttırıp orayı satın alırız
    şaka bir yana sayın İ Melih gökçek burayıda eline geçirip dikmen vadisi gibi yapmayı düşünüyormuş!
    ayrıca bir sürü konutlar dikip bu güzelim yeri betonlaştırcak
    ama belediye buna asla izin vermiyor daha doğrusu Ankara' nın tek doğal güzelliği olan bu vadiyi bozmak istemedikleri için imarı Melih Gölçek'e vermiyorlar,
    inşallah da verilmez... zaten yıllardır mahkemelikler

Ankara'da ciddi olarak devamlı Heli veya uçak uçuracak diğer arkadaşlarında gurubumuza katılarak haftanın belirli günlerinde MSN den veya burada yazışarak anlaştıkdan sonra hep beraber uçuş günlerini veya tarihlerini belirleriz ve sonrada hep beraber bu vadiye gideriz

bize katılmak isteyen Ankara'lı diğer Helici ve uçak kullanan arkadaşlarıda bu başlık altında mutlaka bekliyoruz

alternatif haberleşme için
    MSN: sukrukorkmaz06@hotmail.com
    0 535 884 85 83
    Şükrü Korkmaz
    Konu RoguE tarafından (25-11-2009 Saat 01:52 ) değiştirilmiştir.

abi doğru bir seçim olmuş çok güzel tüm arkadaşları bekleriz birde şükrü bai sana msn den bişeyler yazdım onlarıda okursan sevinirim

Jul 2009
    Nereden Nereden
    ANKARA
    Yaş Yaş
    40
    MSN den dün gece bende size çevrimdışı mesaj atmıştım okudunuzmu_?
    sanırım sorun var mesajlar ulaşmıyor
    çünkü, sizin yolladığınız çevrimdışı mesajda gelmemiş bana !

inşallah bende yakında aranıza katılırım abi

Jul 2009
    Nereden Nereden
    ANKARA
    Yaş Yaş
    40
    Alıntı adaci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    inşallah bende yakında aranıza katılırım abi
    Hoşgeldiniz

Buradan devam ediyoruz

http://www.hobbyrc.com/forum/threads...r-Ekibi/page31
    Skywalker v3 & Spektrum dx7 2.4 + EZ 433 UHF & Lawmate 1.2 FPV & Oracle Diversty & Cyclops gps osd & GoPro
    F-22 Raptor D

ankara dıkmenen selam lar 0535 407 59

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)