Yeni başladım, yardımcı olur musunuz?
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 11
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 11 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
29-11-2009 20:46 #1
Merhaba, bugün walkera CB180Q aldım. İlk defa kullanacağım. Tavsiyeleriniz vb. alabilir miyim?
Konu ahmprince tarafından (29-11-2009 Saat 21:36 ) değiştirilmiştir.
-
29-11-2009 22:46 #2
hayırlı olsun. Bende aynı modeli almayı düşünüyorum. Model konusundaki izlenimlerini paylaşırsan sevinirim. Herhangi bir model heli almadan önce simülatörlerde pratik yapmayı düşünüyorum. İlk işim bayramdan sonra bir simülatör kumandası almak olacak.
-
29-11-2009 22:53 #3
Komik olacak ama daha elime geçmedi bugün siparişini verdim.
Aldığımda ne yapmam gerek, ilk yapılması gereken şey vb. gibi şeyleri öğrenmek istiyorum.
-
29-11-2009 23:07 #4
Hocam İlkin Aldığında Ayarlarını Yapman lazım uçuş ayarlarını yapman lazım.Bu sitedeki bilgilerden oku hocam yeni başlayanlar için baya bi tavsiyeler var.
-
29-11-2009 23:16 #5
Herkes bilmediğim terimleri kullanıyor, açıkcası anlamıyorum.
-
30-11-2009 00:14 #6
Merhabalar... Heliyi elinize alır almaz helinin kumandasıyla fazla oynamayın. Throttle(kumandadaki gaz kolu yani yükseklik ayarlayan) ayarını tersine çevirebilirsiniz... Bu durmda siz hiçbir şeyi anlayamadan heli fırlar ve kırım yaşarsınız...
Heliyi hemen yerden kaldırmayın.. Hatta ilk 3-4 pillik kullanımda yerden sadece 10 cm. felan yüksekte olun.. Kontrolü kaybederseniz veya birşeyler ters giderse gazı kesersiniz ve güvenli bir şekilde durdurmuş olursunuz heliyi...
Açıkçası, keşke bu heli ile başlamasaydınız... Çift rotasyonlu heliler ile başlamak en mantıklısı... Bizim evden biliyorum... Evde heli kullanabilen tek kişi benim... Lama V3 ile öğrendim ben de. Abim şimdi bu helide(CB180D) öğrenmeye çalışıyor ama 1 haftadır ilk kez kaldırabildi heliyi... O da rudder vermeden(kendi ekseni etrafında dönme) . Yani bu heli biraz zorlayacaktır... Şayet helinin ayarlarını yapmış olduğum halde böyle öğrenebildi abim..
Heliyle beraber bir çift yedek ana pal geliyor ancak keşke siz bir tane de kuyruk pali, spur (dişli) sipariş verseydiniz... kesinlikle lazım olur çünkü...
Helinin kendi ekseni etrafında dönmesini durdurmak ve sağa sola gitmesini engellemek için bir takım ayarlar yapacaksınız.. 2 vidda var isimlerini unuttum daha sonra daha düzgün anlatırım onu...
Ve daha önemlileri, aşağıdaki konudaki videoları izleyin.. Çift Rotorlu(kkuyruk motorsuz) helikopterler için ancak %100 işinize yarayacak şeyler vardır
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=38422
CB180 serisi heliler ile ilgili sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışırım
Konu serdar69 tarafından (30-11-2009 Saat 00:18 ) değiştirilmiştir.
Beden Saksılarında Edeb Çiçekleri Sararmış
-
30-11-2009 00:28 #7
ve kesinlikle aşagıdaki ki dersleri uygula kesin faydasını göreceksin ve acele etme
cok yavaşoluyor ne yazıkki ama bi bakmişsın (aynen benim gibi) ufak ufak hover yapıyorsun
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=27473
-
30-11-2009 00:49 #8
Teşekkür ederim. Açıkcası benim için heli farketmez öğrenmeyi severim sabrederim ve kolay anlayan biriyimdir. Hepinize çok teşekkür ederim. İlk deneyimimde çok dikkatli olmaya çalışacağım dediğiniz gibi.
-
30-11-2009 01:12 #9
Ne kadar dikkatli olursanız o kadar az kırım yaşarsınız
.
Bir de şöyle bir şey var : Ben heliyi ilk aldığımda çalıştıramamıştım
. Çünkü gelen kumandada şöyle bbir şey yapmak gerekiyormuş: Kumandayı açtıktan sonra "dıdıt" benzeri bir ses çıkıyor. hemen sonra pili takmak gerekiyor.. Öbür türlü çalıştıramamıştım ben heliyi... Dijital kumanda olduğundan dolayı böyle bir şey var herhalde Lama V3'te yoktu çünkü..
Beden Saksılarında Edeb Çiçekleri Sararmış
-
30-11-2009 01:21 #10
-
14-06-2011 16:38 #11
arkadaşlar ben söylenen şekilde yapıyorum ama yinede helikopter çalışmıyor.helik. içindeki kırmızı led ışığı yanıyor halbuki.
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)