İstanbul Modelyurt Rc Atolyesi

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 83
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 83 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan 1234 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    37
    İstanbul Kazlıçeşme de uçuş yapan 8 kişi Modelyurt Rc Atolyesini kurduk. Atolyede daha çok el yapımı uçak modelleri sizlerle paylaşacağız. Ortaya neler çıkacak bizde merak ediyoruz.
    Atolye kurucuları olarak daha çok :nasıl maliyeti ucuza getiririz ?
    en ucuz yoldan model uçak nasıl çıkartılır ?
    sorularına cevap arayacağız..
    eh başlayalım artık.
    Mustafa 1975
    TRAİNER 60-GP \ EXTRA 260 3D-GP \ BLACK HORSE RENEGADE 46-GP
    EXTRA 300 S -GP
    EDGE 540-EP CAP 232 -EP

Feb 2009
    Nereden Nereden
    İSTANBUL
    Yaş Yaş
    18
    mustafa abi konuyu açmakla çok iyi yapmışşın.bu atölyeden ne uçaklar çıkacak zamanla
    Team Losi 8IGHT-T 2.0 race roller
    Team Losi 8IGHT-E 2.0 EU
    Traxxas revo platinum edition
    Spektrum DX3R PRO

Jun 2008
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    37
    İlk modellerimiz EDGE 540 ve Cap 232 modelleri . Çoğunuz bu modelleri biliyor herhalde . Edge 540 modelini el kesimi yapacağız cap 232 yi ise Atalar Modelden lazer kesim yapacağız. Böylece el kesimi ile lazer kesimin arasındaki farkı görmüş olacağız.
    Aşağıda bu modellere ait autocat çizimlerini veriyorum.
    Edge 540 : http://rapidshare.com/files/331065471/edge_540.rar.html
    cap 232 : http://rapidshare.com/files/32404047...jinal.rar.html
    Model dosyalarının içinde kesime hazır autocad çizimleride mevcut . Nimet yani
    Modelleri resim olarak tanıtmaya çalışayım.
    Edge 540

Cap 232
    Konu drhayalet tarafından (06-01-2010 Saat 10:08 ) değiştirilmiştir.
    Mustafa 1975
    EXTRA 300 S -GP
    EDGE 540-EP CAP 232 -EP

Jun 2008
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    37
    Dün gece Atalar Atolyede gövdeye ait 3mm kontraplak cnc lazer kesimlerini tamamladık . Daha önce 2mm balsadan sinirlerin kesimi tamamlanmıştı. İlk autocad denemem olduğu için ölçeklemede problem oldu .Cap 232 tahminimden küçük çıktı. Ama tam Kazlıçeşme için ideal bir elektrikli model oldu.
    Aşağıda Atalar Atolyede yapılan cnc lazer kesimin videosu mevcut.Atalar Model de yapılan kesim hakkında fiyat bilgisi için mesaj atınız lütfen.

Konu drhayalet tarafından (23-12-2009 Saat 08:38 ) değiştirilmiştir.
    Mustafa 1975
    EXTRA 300 S -GP
    EDGE 540-EP CAP 232 -EP

Paylaşım için teşekkürler. Lazer kesim gerçekten güzel yanlız suyolunu diklemesine kullanmışsınız umarım dağılıvermez.
    Çizim dosyalarını indirmek için premium user olmak gerekiyor.
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

Jun 2008
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    37
    Linkleri düzelttim . Su yolu konusu malesef benden kaynaklandı . Araya balsa koymayı düşünüyorum yan gövdede.
    Mustafa 1975
    EXTRA 300 S -GP
    EDGE 540-EP CAP 232 -EP

Kontra kaç mm? Bir de lazer kesim maliyetini bilirsek iyi olur. Belki akşam akşam aklımızı çelmiş olabilirsiniz
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

Jun 2008
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    37
    kontraplak 3mm gövde için (3 tl)
    balsa 2mm sinirler için (2tl)

dakikası 1.5 tl

bu kesimin maliyeti 37 tl (10 dk sinir 15 dk gövde kesimi)
    Benim tahminim 150 cm kanat boyu olan verdiğim detaya sahip bir modelin kesimi 50 tl civarında tutar.

Dediğim gibi bu model küçük ölçeklenmiş . Kanat 1 mt maximum.
    Konu drhayalet tarafından (21-12-2009 Saat 22:43 ) değiştirilmiştir.
    Mustafa 1975
    EXTRA 300 S -GP
    EDGE 540-EP CAP 232 -EP

İnanılmaz fiyat. Malatya'da 30cm den büyük malzeme alamayan lazer kesimci dakikasına 13 tl istemişti iki sene önce. Bu dandik Çin mallarına verdiğimiz paraya yazık.
    Modelin yapımını adım adım paylaşırsınız umarım. Uçuş videosunu seyretmesi benden

Jun 2008
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    37
    Maliyet olarak 3 de 1. Sağlamlık olarak paha biçilmez
    Hafta içi birleştirmeyi bitirmeye çalışacağım.
    Mustafa 1975
    EXTRA 300 S -GP
    EDGE 540-EP CAP 232 -EP

Jun 2008
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    37
    Lazer kesim aşamalarını anlatmaya çalışayım . Öncelikle ''özalitci'' denilen benimde bugüne kadar pek işim düşmeyen özel bir fotokobici bulmanız gerekiyor.
    Bu arkadaşlarında işi bilen ve bilmeyen olmak üzere 2 türü var.İşi bilen bir özalitci bulduktan sonra yapmanız gereken kanat uzunluğuna karar vermek .
    Mesela ben 3. model olarak Barracudayı düşünüyorum . Plandaki orjinal ölçeğide kullanabilirsiniz . Kanat açıklığı 180 cm olsun . Özalitciden kanat açıklığı 180 cm olacak şekilde ölçeklmesini istiyorsunuz . Sonra o dosyayı flash diske kaydettiriyorsunuz.
    Bu arada tabiki çıktınızıda alıyorsunuz. Özalitin fiyatı metresi 1tl dir. Yani kanat açıklığı 180 cmlik bir uçağın planı en fazla 3-4 tl dir.
    Elinizdeki plan +Özalit çıktısı+Balsa +Kontraplak kesim yaptıracağınız yere gidiyorsunuz .

devam edecek.......
    Konu drhayalet tarafından (23-12-2009 Saat 08:37 ) değiştirilmiştir.
    Mustafa 1975
    EXTRA 300 S -GP
    EDGE 540-EP CAP 232 -EP

Autocad şart demeyin

Jun 2008
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    37
    İnternetten beğendiğiniz modeli bulduktan sonra çizimin kesime hazırlanması gerekiyor. İnternette Kesime hazır modeller var diye duydum ama ben bulamadım . Burada paylaştığım modellerde kesime hazır çizimlerde mevcut.
    Kesim yaptırmak istediğiniz yerde çizim üzerinde uğraşabilir. Gültekin Bey bu konuda bana çok yardımcı oldu.
    Kısacası autocad şart değil . Kesim yapacak modelci ile bu konuda anlaşılabilinir.

model konusunda bana mesaj atabilirsiniz. Oldukça yoğun bir arşive sahip oldum .
    Mustafa 1975
    EXTRA 300 S -GP
    EDGE 540-EP CAP 232 -EP

mustafa abi yeni konun ve ucağın hayırlı olsun iyi motajlar hadi kolay gelsin haftaya görüşmek üzere...

Alıntı drhayalet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Linkleri düzelttim . Su yolu konusu malesef benden kaynaklandı . Araya balsa koymayı düşünüyorum yan gövdede.
    Mustafa benden sana (-1). Pazar günü atölyede su yolundan bahsetmiştik diye hatırlıyorum
    -1 geri almak için epeyce kestane pişirmen lazım
    Bu işin şakası. Bu arada spar sorunu, sinideki çarpıklık vs karşılaştığın sorunlar ve nasıl aştığınıda yazarsan çok iyi olacak Mustafa.
    Burayı okuyanlar beklenmeyen durumlarda ne yapmaları gerektiği hakkında fikir sahibi olmuşolurlar.

Arkadaşlar, bu arada belirtmem gerek. Mustafa ilk kez plandan balsadan uçak yapıyor. Pazar günü kestiği sinirleri gördüm. Oldukça düzgündü. Sadece ilk kez çalışıyor olmasından dolayı azbir miktar teknik eksikliği var. Sanırım aynı modeli ikinci kez yaparken veya tamir ederken buda kalmayacak.

Atölye çalışanlarını cesaretinden dolayı tebrik ederim.
    Konu ufoz tarafından (22-12-2009 Saat 02:04 ) değiştirilmiştir.

Jun 2008
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    37
    Cap 232 lazer kesim parçaları :

cumartesi birleştirme günü
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    Konu drhayalet tarafından (23-12-2009 Saat 08:36 ) değiştirilmiştir.
    Mustafa 1975
    EXTRA 300 S -GP
    EDGE 540-EP CAP 232 -EP

Alıntı drhayalet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cap 232 laser kesim parçaları :

cumartesi birleştirme günü
    bu gidişle cinli abilirin ocağına inçir ağacıdikeceksiniz : = ) ama şu laser dehşet bir olay valla bravo buzamana kadar kimse şu kesim işiyle ilgili bu kadar yol katetmemişti siz öncü oldunuz inşallahta devamı cığ gibi gelirde elektronik hariç dışarı bağımlı olmayız devamını bekliyoruz ..

Feb 2009
    Nereden Nereden
    İSTANBUL
    Yaş Yaş
    18
    artık böyle kendin yap kendin uçuryanlız bende istiyorum mustafa abi.veloxrevolution olmadı ama edge 540 yapıcam
    Team Losi 8IGHT-T 2.0 race roller
    Team Losi 8IGHT-E 2.0 EU
    Traxxas revo platinum edition
    Spektrum DX3R PRO

Herkese Selam,

Modelciliğe ilk heveslendiğim başlıcam zamanlarda sevgili abimiz, ustamız PATO (Gürman BAYRAKTAR) bir videosunu izledim mini 3d tahminim burdaki bütün uçakcı arkadaşlar da seyretmişlerdir. Müziğinden mi yoksa uçağın kendisinden mi etkilendim bilemem bende yapmaya karar verdim ve ilk uçtuğum uçakta ona benzer bir 3d kapron du. Daha sonraları polycup yakıtlıydı derken bu aşamay geldik ki bu yolun çoğunluğunda dr.hayaletle birlikteydik ve halende onunla birlikte (diğer arkadaşları unutmuş değilim. Erkan bilir (zihni sinir) osman bülent çakır. ve ismini sayamıcam birsürü arkadaşım)) sonu olmayan bu yolculuğa devam ediyor ve edeceğimde.

Drhayalet le ilk tanıştığımızda kendisi sıkı bir araba modelcisiydi. modelcisiydi diyorum çünkü benle tanıştıktan sonra çok daha sıkı bir uçak modelcisi oldu günden güne kendini geliştirdi. hep yenilikci hep ilerici oldu. Gerçekten onu yakalamak çok zor başarılarının devamını dilerim

Bu yazıyı nedenmi yazdım sevgili pato abimizin de yazdığı gibi artık öyle bir aşamaya geldik ki bu iş bizim için hobi mi yoksa saplantımı oldu diye düşünmeden edemedim çünkü ben sadece bir uçağım olsun uçurayım yeter derken bakın ne haldeyiz. sevgili drhayaleti izlemeye devam edin eeeee tabiki bizleride izlemiş olacaksınız

sağlıcakla kalın
    0 Rh(+) Pozitif

Dün akşam Erkanla birlikte elimizde bulunan 35-42 fırçasız motorun bobin sarım işini bitirdik. çalışmadan birkaç kare
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    0 Rh(+) Pozitif

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)