Aracımı Arkadaşlarımın Kullanmasını İstemiyorum
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 100
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 100 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
12-01-2010 00:47 #1
Eminim herkesin başına gelmiştir. Rc aracınızı kullanırken eğer yanınızda arkadaşlarınız da varsa onlarda kullanmayı heves etmiştir fakat daha önce hiç tecrübeleri olmadığından dolayı vermek istememişsinizdir ve sonunda kırgınlıklar yada tartışmalar çıkmış olabilir. Bunun olmasını engellemek ve hem onları hemde kendinizi üzmeden bu hobiyi sevdiklerinizle beraber yapabilmek için onlara verebileceğimiz cevapları burada paylaşırsak çok güzel olur. Benim başıma çok geldiği için bu başlığı açma gereği duydum ve sizlerinde yorumlarına ihtiyacım var
-
12-01-2010 00:58 #2
Evet benimde başıma çok geldi. Bir kere verdim park etmiş araca girdi
Allahtan kırım olmadı. Ondan sonra kusura bakma ama hızı görüyorsun ben zor zaptediyorum o kadar kullanmama rağmen şimdi çarparsın sonra ikimizde üzülürüz dersin olur biter
-TA05 V2
-E-Revo VXL
SATILIK TRAXXAS E-REVO VXL
-
12-01-2010 01:05 #3
-
12-01-2010 01:06 #4
Evet sırf bu yüzden sürmek için şehir dışındaki bir okula gidiyorum artık akşamüstleri
-TA05 V2
-E-Revo VXL
SATILIK TRAXXAS E-REVO VXL
-
12-01-2010 01:23 #5
Zor iş gerçekten versen kırsa bir türlü vermesen oyuncagı banamı deyişiyon derler 2 ucu b..Lu. deynek
ne alsam acaba ?
-
12-01-2010 04:25 #6
Mesaj yazmış olmak yerine keşke bu durumun altından kalkabileceğimiz, hiç yoktan konuyla alakalı cevaplar alabilsek sizin yaşınızdaki insanlardan
Evet daha önce hiç bir rc araçla tecrübesi olmamış fakat elimizde gördüğü için heves edip kullanmak isteyen arkadaşlarımıza bu araçları vermemek, ben ve benim gibi bu dertten muzdarip arkadaşlar için çözüm önerisi üretmek isteyen kardeşlerden, arkadaşlardan ve abilerden mesajlar bekliyoruz
-
12-01-2010 06:30 #7
İnsanın arkadaşları / abileri de bir nevi gruplara ayrılır;
Bi grup sizi çok yakından tanıyan, modellerinizi ne kadar sevip önem verdiğinizi bilen, olumsuz bir durumda sonuçlarını tahmin edebilen gruptur. Bu kişiler, bırakın teklif etmeyi, siz teklif etseniz bile modelinizi kullanmak istemezler. Bazen siz ellerine zorla kumandanızı tutuşturursunuz, modeliniz kırım yaşasa bile umurunuzda olmaz zaten..
Diğer bir grup ise, modellerinize ne kadar önem verdiğinizi, modelin ne olduğunu bilmez, onları basit birer oyuncak zanneder, kullanmak ister. Veyahut modellerinizin ne kadar değerli olduğunu bilse de umursamaz... Birşey olursa da kendisi yapar, işi ney.. der geçer..
Sanırım sıkıntı da bu 2. grup insanlar..
Ben bu tarz tanıdıklarıma zaten hep bi bahane bulurum. Modelimin birşeysi eksik, bozuk, kırık vs. der geçerim.. Onların yanında kullanmam.. Hatta modelimi alana indirip tam kullanacakken, bu tarz davranışların geleceğini hissettiğim anda, aa pili bitmiş, aa kumanda çalışmıyor vs. der, modelimi kullanmadan kaldırırım..
Eğer arkadaş çevrenizin yaş ortalaması düşükse bu 2. grup insanlara sıklıkla rastlanır. Yaşlar yükseldikçe bu oran düşer... Olayın yaş ile alakalı kısmı bu..
-
12-01-2010 11:43 #8
Konuyu gayet gereksiz buldum, madem bu cümleyi kurmuşsun cevabı zaten vermiişsin '' Bunun olmasını engellemek ve hem onları hemde kendinizi üzmeden bu hobiyi sevdiklerinizle beraber yapabilmek için ........................ '' haksızmıyım !
-
12-01-2010 16:28 #9
Kendi adima kosuyayim ben genelde hayir olmaz kelimesini kullanamiyan biriyim. Uzun yillarda bu sorunum yuzunden cok cektim... Muhabbetim olan arkadasim isterse veririm.!
Sadece tanidigim biri isterse veririm derim ama vurursan biyerlerini kirarsan zararini karsilarsin.! (Son yazdigim bolum modelede bagli..!
)
Benim bugune kadar basimdan gecenler...
18ss aracimi isten bir arkadasimla kullanmaya gittik.! Israr etti ver kullanayim diye kiramadim al kullan dedim.! kullandigimiz yer yarim futbol sahasi asfalt bir alan. Dedim tetigi itersen ileri geri cekersen fren yapar.. arac giderken sag yaparsan saga sol yaparsan sola gider. Gelirkense sag yaparsan sol sol yaparsan saga gider.!
Sonra al dedim verdim kumandayi eline giderken sorun olmadi geri gelirken araci o genis olanda kaldirima gomdu.! sag yapinca saga gidecegini dusunmus.. fazla zarar olmadi.
Ustte anlattigim olaydaki saseyi Drift sasesine cevirdim bir turk arkadasimla kullanmaya gittik rc nin ne oldugunu bilmiyordu! O zaman icin saseye honda kepi yapmisim (mavi), tf3 kumandanin son bogumundanda arkadan cikis ekzost ;d Dedi ver kullanayim! vermem mi dicem anlattim al dedim. yine o buyuk olandayiz valla nasil yapi bilmiyorum ama araci geri geri koca alanda kaldirima vurdu.. kepte gitti kumandanin ekzost icin hepa ettigim antenide..
SRS4 aracimda MM5700 11.1v lipo var (deli gibi gidiyor) aldim ise goturdum yemek
molasinda takiliyorum disarda bir arkadas var sigara ictigimiz yerde 50kusur yasinda falan, dedi ver deniyeyim dedimki o sana gore cok hizli veririm vurur kirarsin! yok yok dedi kiramadim, anlattim ne ne verdim. 2 metre gitti once bollard denen arabalarin park etmemesi icin kullanilan direge vurdu direkten kurtarayim derken geri geri duvara
sonra kostu makinayi alcak yerden kanattan kaldirdi, kanat kirilmis kaldirinca sase yere dustu.. Ne desem bilemedim..
Konu MSenturk tarafından (12-01-2010 Saat 16:31 ) değiştirilmiştir.
Its not a hobby, its way of life
-
12-01-2010 16:40 #10
Nişanlıma verdim arabanın altına Soktu..
Aradan 1 yıl geçti sinirlendi kend 1/1 arabası ile bilerek ezdi
aradan 2 yıl daha geçti artık kısmi kabullenme var...My Race Setup
Serpent S411 Sanwa M11x Speed PassionGt Pro2.0\Citrix Stok/\5.5r\7.5r\13.5r
LRP Pulsar3/LRP 14a Adaptör-Speed Power 5000mah 45-80c 2s
-
12-01-2010 18:41 #11
onların sahip olduğu sizin ilgilenmediğiniz ve kullanmayı bilmediğiniz fakat kullanınca çeşitli sorunlar oluşturabileceğiniz eşyaları söyleyerek anlatmaya çalışın derim empati kurunca anlarlar bence

-
12-01-2010 20:43 #12
arkadaşlarım konusunda oldukça seçiciyimdir.Özellikle araçlarımın ne kadar değerli olduğunu anlayamayacak kadar seviyesi düşük kişilerden uzak durmayı tercih ederim her zaman.İsteyen arkadaşım olursa zaten elindeki kumandanın benim için ne anlama geldiğini biliyordur.Dolayısıyla çekinmeden veririm.Şimdiye kadar 1 kere amortisör kulesi kırdım bu yüzden,ama hiç umrumda bile olmadı

Konuda yeri gelmişken şunuda söyleyim;
2.5 hafta önce bir kadın ve bir çocuk(6-7 yaşında)izlemeye başladılar.10 dk sonra kadın geldi ve çocuğuna sürdürmemi istedi
Ben daha tetiğe basmaya korkarken o kadının bu işi 6-7 yaşındaki çocuğunun yapabileceğini düşünmesini hakaret olarak algıladım
Hafif yüksek bir sesle ayar yapmaya çalışıyorum dedikten sonra alandan ayrıldım.Eve dönerkende gereksiz çıkışımdan dolayı pişman oldum..En güzeli insanların min. seviyede olduğu yerlere gitmek

-
12-01-2010 22:02 #13
Emre abi gayet güzel açıklamış
benim genelde arkadaş kitlem o birince bölümde gerçi, ama ikinci bölümde olanlar da yok değil... Oyuncak olarak görenlere cevap vermiyorum, cehaletinize veriyorum, 3-4 senedir beni tanıyorsunuz öğrenememişsiniz diyorum geçiyorum, öbür gruba girenlere ya modelcilik virüsünü aşılamış oluyorum ya da kullanmasını öğretmiş oluyorum (bkz; Türk Dili ve Edebiyatı zümresinden Serhat hocamız
kendisi her KKM nöbetinde benim modelimi kullanmıştır ve pilotajı çok iyidir 
), zaten model aldırmış olduğum kitleye, abi sen de kullan biraz dediğimde, yok abi aracına bir zarar gelir vs. boşver diyorlar, ısrar edersem de 2 dk kullanıp bırakıyorlar
ha bir de iki ekibe de girmeyen, kendini arkadaş olarak tabir eden gerizekalılar var (ki bunlar savage'ımda clutch bell sıyırmama neden olanlar) genelde bunlar 1-2 yaş daha büyük olan ve egosuna hakim olamayanlar. Ben bu grubu görünce zaten aracı hemen toparlıyorum, toparlamazsam zaten iş işten geçiyor, 4-5 kişi ile uğraşıcam derken biri elimden kumandayı zorla kapıp aracı 1.5 metrelik merdivenlerden aşağıya uçurmayı başarmış bulunuyor (uçan araç ta-04 idi, şimdi de tt-01... ta-04 sırf bunlar yüzünden kullanılamaz hale geldi...) savage da okul yönetimi tarafından çok ilgi çektiği gerekçesi ile uzaklaştırma cezası tehdidi ile yasaklanmış bulunmakta. Ev etrafında kullanmaya kalktığımda Şahinciler ya da dershanede "çalışmaya çalışan" öğrenciler tarafından sinirlendirilip eve geri çıkıyorum (gerçi 5-6 tane çocuk beni benimsemiş, aracın sesini duyar duymaz, top vs ne varsa toplanıp yanıma geliyorlar, savage'a ayar yaparken stop ederse hemen koşturuyp getiriyorlar sağolsunlar... Sırf bu çocuklar için yanıma 3-4 tane şeker çikolata vb. almayı planlıyorum
çünkü bu çocuklar daha 5-6 ay öncesine kadar araçlarımın önüne kendini atanlar, yani düşünün ne kadar ilerlediklerini...)
Uzun lafın kısası, eğer kullanmasını istemediğiniz biri var ise, hayır diyemiyorsanız bile (ben de bu kategorideydim), ayar yapıyorum, yeni bir şey deniyorum vs diye geçiştirip işinizi hemen bitirip toplanmanızı öneriyorum...
İyi akşamlar, kırımsız, team sorusuz, krosuz, şahincisiz bir hafta geçişrmeniz dileği ile, Emre Hamidi
İmzalarımızdaki fotoğraflar max 500*90 boyutunda olmalıdır.
-
12-01-2010 22:04 #14
modelci bi arkadassa istemese bile al sur 1 tur diye veriyorum zaten

ama diger arkadaslar icin aynısını soyliyemem
herkese kullandırmadıgım gibi kullandırdıgım kisiyede uzunca uyarılarda bulunuyorum.
tetige sonuna kadar basma, fren kullan vs
Team Losi LST2
Tamiya DF02
1/16 Revo VXL
-
12-01-2010 22:07 #15
-
12-01-2010 22:12 #16
Benim aracım arkadaşımdan değerli değildir sonucunda, bir sorun çıkarmayacağına inandığım arkadaşlarım kullanabilirler,sorun çıkarsa da sağlık olsun, hele ki modelci bir kaç arkadaşıma isterlerse aracımı bile veririm,onlar kendilerini bilirler
.
Öte yandan tek başıma iken nitroluyu kesinlikle oynamıyorum birkaç senedir çünkü etrafıma toplanan insanlar sinirimi bozuyor, bazı konularda hassas bir insanımdır ve sinirlendirirlerse kendilerine zarar vereceğimden korktuğumdan bu konudan mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışıyorum kendimi.
Bir de kullandığınız yerin sosyokültürel seviyesi de önemli, aksi taktirde 3-4 akıllı velet kullandığınız TT-01 i kapıp koşmaya başlayabiliyor, sizde uygun bir şekilde, tatlı elle okşuyorsunuz arkadaşların kafasını
---
-
12-01-2010 22:18 #17
-
12-01-2010 22:22 #18
İnanmıyorum abiii oyyy bişe derdim de forum müsait değil

Ben babama gerek TT-01'imi, gerek helilerimi gözükapalı veriyorum canısağolsun.(TT-01 neyse ama heli kullanmayı bilmiyor)Tabii kullanmadan önce ortamın müsaşt olmasına dikkat ediyorum yaralanmaya kadar gidebilir çünkü. Bir de öncemli ipuçları felan.
Tanıdığım-tanımadığım 1. derece akrabam(kardeşlerim
) hariç kimseye vermedim heliyi. amcamın kızı istemişti "Yok ben x zamandır kullanıyorum daha doğru dürüst alışamadım bile" demiştim(yalan değil heliyi alalı 2-3 hafta olduydu
) .
Beden Saksılarında Edeb Çiçekleri Sararmış
-
12-01-2010 22:24 #19
Bu arada Ersun abi bu senin olay camide namaz esnasında haşarılık yapıp selamlamaya yakın kikirdemelerle karışık "hadi koşun kaçalım" diyen çocukların olaya dönmüş yaa
Beden Saksılarında Edeb Çiçekleri Sararmış
-
12-01-2010 22:25 #20
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)