bir öğrenci olarak bu işe başlayacağım?:)
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 9
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
16-01-2010 16:14 #1
arkadaşlar merhaba.
aslında bayadır vardı bu merak bende ancak maddi olarak biraz pahalı bir hobi ve bir öğrenci olarak ve emekli anne-baba ya sahip olarak bu işin altın kolay kalkamıycağım için baya bir bekleme dönemindeydim.
seneye bu zamanlar ÖSS denilen illet e kafa patlatıyor tahiminm fizik kimya geo mat dersleri arasında kıyıdan köşeden bir şekilde nefes almaya çalışıyor olacağım.
doğayı ve doğa içinde olmayı sevdiğim için kendime pahalı denebilecek fiyatta bir bisiklet ve kask alıp kendimi attım ormana ancak havaların soğuması camurla berabr ıslanan kıyafetle bisiklet sürmek vede o ıslaklıkla 30-40 km yapıp eve gelmekk benim bir hafta hasta olmama sebeb olduğu için dedim benim üzerinde olacağim birşey değilde onu uzaktan kontrol edeceğim oturup onun arazi üzerindeki gidişini hayranlıkla izleyebileceğim bir uğraş bulmak ki buldum ama başlamam sanırım biraz zaman alıcak.
neyse efendim.
internette yaptığım araştırma youtube.com da izlediğim videolar sonucunda.
kafamda oluşan şey, Tamiya CC-01 mümkünse pajero veya land rover dicovery metal top.
metal top çünkü daha güzel

high lift bişeyde olabilir ancak pahalılar bildiğim kadarıyla onlar nasıldır iyimidir??
ancakbir bilen deneyen tecrübe edene sormak istedim çünkü teknik anlamda pek bir bilgim yok...
ben şimdi biraz da bbu tamiya dan istekleribi size söylemek istiyorum.
arazide hızlandığında kendisinde bulunan amortisörlerin tepkisinin iyi güzel ve reboundu güzel ayarlı olmasını istiyorum.
çünkü hızlandığımda yerdeki minnacık taşın arabayı sektirtmesini istemem.
ikincisi 4 çeker olması.
3. suda yani çamurda ilerlemeye çalışırken devreyer ıslanmaması yani suda kullanabilmek.. waterproff mu ne ondan istiyorum
4. bezin mallum pahalı litresi 3,65 kr ye satılıyor
ben öğrenci olarak sürekli bunla uraşamam 

işin şakası tabi ya bildiğim kadarıyla çok fazla kırleniyor onları temizle et faln bana sıkıntı verir ben çalıştır oyna kapa dursun istiyorum.
5. RTR olmasını istiyor..
kumdası servosu (ne demek?) zartı zurtu vs si uğraşmak istemiyorum belki sonra onları yükseltirim..

kısaca bunları istiyorum birde biraz hızlı olsun ama si savage gibi normal arabalarla da kapışmasın...
aslında gönül ister bir BAJA 5B
yani onun amortisör leri gibi olan bir tamiya%
sizlerinde yorumunu almak tecrübelerinizden yararlanmak isterim...
fiyat konusunda neresi ne yapabilir en uygun nereden temin ederim meraktayım..
Konu gvenc tarafından (16-01-2010 Saat 16:18 ) değiştirilmiştir.
-
16-01-2010 16:53 #2
ya eğerki pahalıyca tamiya CC-01 vey türevleri.
tamiya TT-01 rally car da olabilir bilmiyorum onlar nasıldir onlar hakkında da bilgi verirseniz sevinirim ya bana kısaca bunlar hakkında biraz bilgilendirseniz çok mutlu olurum.
forumda gezindim ancak tam anlamıyla bir şey bulamadım istediğim gibi bir bilgi bulamadım...
-
16-01-2010 17:40 #3
ben öss ye hazırlandığım sene boyunca rc me hiç elimi bile sürmemiştim,
soru bankaları, testler, denemelerle uğraşıyordum sürekli
AYYILDIZLI HİLALDE İKBALİM VAR
a pumping heart for hpi savage
-
16-01-2010 17:42 #4
Hocam simdi siz kategori seçmemissiniz. Savage olsun tmax olsun tam bir arazi canavarıdır ama okuduklarima göre siz uğraşmamak istiyorsunuz ama bu mümkün degil hele ki offroadda. Savage flux veya e revo veya tmax sizin icin uygun olur bence. Hem mükemmel bi güc hem sağlamlik ama mutlaka zaman ayırmanız uğraşmanız gerekir. Fakat bütçeyi de göz önüne alırsak brushless bir slashta size cok uygun olur. Tavsiyem e revo savage flux slash ve tmax videolarini izleyip ve inceleyip araştırıp kendinize ve kullanımıniza uygun olanı seçin=)
-TA05 V2
-E-Revo VXL
SATILIK TRAXXAS E-REVO VXL
-
16-01-2010 19:27 #5
özellikle ikinci video daki land rover discovery gibi istiyorum
arazide güçlü brşey istiyorum evt orası doğru ancak arazide aman aman deli hız yapmak istemiyorum slash faln revolar bana göre değil..
ben daha çok offroad dan kastım engel aşma çamur dan gitme.
dedğim gibi daha çok tamiya CC-01 düşündüm ancak fiyatlarının çok pahalı olucağını düşünüyorum o yüzden rally car da olabilir yeterki toprakta gideyim. ancak bana öyle traxxas faln önermeyin çünkü tamiya CC-01 gibi değil onlarla o şekil kullanamam.
ben hızlı dediysem abartı birşey istemedim benim kastım kabul edilir bir hız ancak asıl isteğim arazide engel aşmak.
yani dakar rallisi gibi bir offroad değil.
ok??
aşırı bir hız istemiyorum.
yeterki bana arazideki performansı çamurda gidişi sağlam olsun...
bende öyle olacağım ancak ben öyle oturup saatlerce çalışabilecek kendimi tek bir şeye kitleyecek biri değilim yani genel yapı diyelim.ben öss ye hazırlandığım sene boyunca rc me hiç elimi bile sürmemiştim,
soru bankaları, testler, denemelerle uğraşıyordum sürekli
son gün birisi sınava 3-4 ara vererek çalışıyorsa ben 13-14 kere ara veren biriyim kısaca dikkatti toplu biri değilim
evt genel olarak uğraştığım şeylerın dozajı daha da azalıcak ancak biticek diye düşünmüyorum...
bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum
-
16-01-2010 19:28 #6
-
16-01-2010 21:09 #7
Engel aşma için rock crawler almanız gerekir. Kayalara vs. tırmanırsınız ama arazide etrafı toz dumana katacak birşey için revo filan gerekir. Şimdi hız istemesenizde ileride daha çok istersiniz
-TA05 V2
-E-Revo VXL
SATILIK TRAXXAS E-REVO VXL
-
16-01-2010 21:47 #8
-
16-01-2010 22:57 #9
ya sanırsam bende sorun var ona kesin gözüyle bakıyorum artık...
benim amacım
crawler gibi kaya tırmanışı yapacak birşey değilde daha çok toprak bir tepe ye çıkabilen
zorlu zeminde yol almak gibi...
herkes arabayla ilgileniyor arabalardanda anlarlar.
land rover discovery veya mitsubishi pajero nun yapabilecekleri veya wrangler ın yapabilecekleri şeyler istiyorum...
yada bir tane ford F350 high lift in geçebileceği veya kullanmak istiyorum.
bu tarz yerlerde dolaşmak istiyorum bu araçların dolaştığı yerlerde dolaşmak istiyorum...
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)