MODE 1 MODE 2 kumanda farkı tam olarak nedir?
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 9
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
02-02-2010 11:56 #1
selamlar ben ilk helim ( dauphin ) de farkında olmadan sağ elden gaz olarak (MODE 1 olsa gerek) alıştığım için walkera cb180d modelimde o şekilde devam etmeyi seçtim aynı zamanda heliyi kuyruktan değil önden uçurmaya alışmıştım o şekilde devam etme niyetindeydim ancak 2 aylık sürede walkera da ne ayar yapsam tutmuyor digital kumanda RUDDER ayarını değiştirdim heli iyice garip oldu sağa sola öne arkaya kaçmalar gezinmeler had safhada RUDDER ı ilk haline getirince bu biraz düzelmişti en azından öne geriye gidebilmeye başladı heli diğer türlü öne gaz verince sola geriye gaz verince sağa dönüş yapıyordu bu sorun biraz düzelmiş olmasına rağmen hala çok dengesiz şuan swashplate bekliyorum heli yatıyor Waterproof ve Ezikel mode1 den kaynaklanan bir sorun olabileceğini düşünüyor
acaba kumanda bu farkı yaratır mı? eğer bu iki kolun yerinin değişikliğinden başka farklarıda var ise mode2 kumanda alıp kullanmayı seçeceğim bir de herhangi bir kumandayı alıp kullanabilirmiyim mesela Hobbycityde bir kumanda var fiyatıda uygun ileride bie copterX ile de kullanabilirmiyim onu cb180d yanında... yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim
-
02-02-2010 13:13 #2
Mustafa merhabalar Mode 1 kumanda da gaz sağ elden yönetilirken sanıyorum aileron-sağa sola yatış- (bende de mode1 analog kumanda vardı) sağdan yönetiliyor. sol tarafta ise öne arkaya (elevator) ve sağa sola dönüş (rudder) bulunuyor. Mode 2 kumanda da ise gaz sol elden ve rudder sol elden, elevatör ve aileron da sağ elden yönetiliyor. temelde tüm fark bu. Analog kumandada bu kumanda sökülebilerek değiştirilebiliyor
(Buradan realkorky arkadaşıma teşekkür ederim
umarım dijital kumandalarında bir değişrime prosedürü vardır...) Esasında bunlar alışılabilir kumanda hareketleridir. Her ikisinde de işi öğrenebilir ve aynı şekilde yapabilirsin. Ama Türkiyede genel kullanım mode2 olduğu için bir sorunu veya çözümü paylaşırken yanlış anlama olabilir... Esas sorun kuyruktan yönetmeye kendini zorlamak. ve yönleri (eğer noise in kafa sana bakacak şekilde ayarlamışsan onları da orjinal hale getirerek kuyruktan denemeni tavsiye ederim) Kuyruk arkada sağ-sağ sol sol olurken Noise in de tam tersi bir durum gerçekleşiyor (sağın sol solun sağ oluyor-eğer sen ilk kumanda geldiğinde aileron ve rudder ı noise in de sağın sağ solun sol yapmışsan ondanda (Gerçi rudderı düzelltin aileron için konuşuyorum) sapıtabilir. Birde ilerisi için düşüneceğin kumandayı walkerada (Futaba JR 7 kanal gibi profesyonel kumandaları) kullanamıyorsun ne yazıkki. binding olmuyorlar. E-sky ve walkera 2.4 GHZ yi kullanırken sadece kendi modellerine binding yapmışlar diğerlerini tanımıyorlar pazar endişesinden olsa gerek
profesyonel kumandalarda mode1 mode2 (hatta mode3 ve mode4 seçebiliyorsun) seçme hakkın oluyor... En kesin çözüm. (Mode 2 yi kullanamazsın diye düşünüyorum çünki alışık değilsin ben de mode 1 i kullanamamıştım
) başka bir mode 1 kumanda bulup denemek
4 kanal Üstten Kanat Brushless,3 Kanal Trainer, WD Slowflyer+WD4, GWS Slow Stick-S
Blade 400,LamaV4 Extreme, Blade MSR,MCX ,Walkera 4#3B Bl,TwisterCP(with gyro),CB180D
-
02-02-2010 22:18 #3
Model Kumandasi Mode 1-2-3-4 Cubuk Islevleri
http://www.hobbyrc.com/forum/threads...ubuk-Islevleri
-
02-02-2010 22:55 #4
2 cevap içinde teşekkür ederim zannedersem benim dengesizlik mode 1 mode 2 vs den kumanda reverse ayarlarıyla ayarlamaya çalışırken karışmış olmalı rudder rev olursa heli öne gaz verince sağa geriye gaz verince sola gidiyordu Emrah Abinin tablolardan bakınca nasıl olmuş ise mode 1 2 3 4 birbirine geçmiş kumanda da bakalım nasıl çıkıcam işin içinden kumandanın digital olmasıda ayrı bir dertmiş
-
05-02-2010 18:27 #5
merhabalar
yabancı siteden lama v4 4ch 2.4g helikopterin kumandasını yanlışlıkla mode 1 olarak getirttim.
mode 2 geçiş için bazı değişiklikler yapılabiliniyormuş.
bu konuyla ilgi bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum
-
06-02-2010 15:09 #6
selam. Bende mode 1de aynı şeyleri yaşadım daha önce mode2 kumandaya alıştığım için zor oluyodu ve inanın tam 4 kez gaz kolunun yerini değiştirdim. başka 4 kanallı kumandam vardı mode2 li onun bile kollarını taktım fakat olmuyo, gaz neyaparsanız yapın ters çalışıyor.swateplate yere doğru hareket edip helinin havalanması yerine yere indiriyor.Deneme zaman kaybından başka bişey değil.benim tavsiyem miraclemart sitesinden 27 dolara mode2 lisini alın.
-
06-02-2010 17:07 #7
Bu linke bir bakın.İşinize yarayabilir.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=842122Amatörler ekipmanlarını düşünürler, profesyoneller parayı düşünürler, ustalar ise ışık nereden gelirse iyi olur diye düşünürler...
www.rchelidergisi.com
www.sariucak.com
-
08-02-2010 15:40 #8
-
08-02-2010 15:58 #9
Cenk abi ve emrah abi herkeze hızır acil gibi yetişmiş vallahi tebrikler.
8ight 2.0R
TB-02R
T-rex 450Pro
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)