bu hobiye nasıl ve nereden başlarım

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 29
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 29 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Öncelikle herkese merhaba siteye yeni üye oldum bu konuyla ilgili fzla bilgim yok yaklaşık 2 saattir siteyi geziyor ve okuyorum büyüklü küçüklü bi kaç bilgi edindim ama bir konuya ulaşamdım onuda sizlere soracam

ben bu hobi için şuanda 600 tl civarında bi bütce ayırabilirim am ben bu işe benzinli olarak başlamak istiyorum ve ben bu hobiyi yarışlar için kullanmicam sadece hafta sonları boş bi yerde bakım ve bi kaç kullanım için stın almayı düşünüyorum ve aradığım ürün şöyle özetliyim yedek parça sıkıntısı olmayan rahatlıkla piysda cok bulunan keplere göre ve modifiye ye uygun bi araç aramaktayım

şimdiden herkese cok teşekkür ederim

buarada cok özürdilerim bu aracı ben asfaltta kullancam arazide değil galba onrod oluyor araç tipi

Piyasada bol yedegi olan modeller hpi,gs raciing,kyosho eger çok ugraşmak istemiyorum şase kolay olsun söküp takması kolay olsun diyorsanda Hpi Rs4 modelini tavsiye ederim....
    Elektirikli düşünürsende cyclone s gayet güzel piyasayı bir araştır istersen 2 el sitelerine bak sıfır satanlarda oluyor daha uygun fiyatlara...

Benzinlininde unutma kiri olucak bakımı olucak...
    Alican ÇEVİK

ya sorun değil bakımı bi şekilde öğrenir temizleriz o yüzden hep merakım benzinli araçta buarada benzinli derken ben nitro yakıtlı olan modelleri düşünüyorum ben ürünü sıfır almak istiyorum bana önerebileceğiniz ist anadolu yakasında bir yer varmı

arkadaşlar sizlerden daha başka model ve marka önerileri bekliyorum mümkünse kullanıcısından öneri bekliyorum parayı çöpe atmak istemiyorum

Merhaba,
    Forumda yerli RC şirketi ismi vernek yasak. öncelikle bunu belirtmek istedim. Ancak sposor firmanın(:censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor:s) anadolu yakasındaki bir şubesine gidebilirsiniz. Çok derinlemesine araştırmam yok anck HPI RS4 uygun olur sanırım. Şayet yedek parçası en çok bulunan yakıtlı araçtır RS4 Ayrıca kullanıcı sayısı da çok
    Konu serdar69 tarafından (01-03-2010 Saat 22:45 ) değiştirilmiştir.
    OKUL MOD

Şimdi onroad araç istiyosunuz ve benzinli istiyosunuz. Şimdi benzinli derken kurşunsuz benzinli mi yoksa nitrolu araç mı istiyosunuz?
    Şimdi nitrolu derseniz bir sürü onroad seçeneği var ama nitro yakıtın litresi 20 ytl. Aracına göre nitro gider kimine 1 litre nitro 2 saat kimine 1 saat gider tahmini rakamlar bunlar. Sonra bunları temizlemek var onroad araçların boyutları var kaça kaç istiyosunuz 1/10 1/8 1/16 gibi 1/10 araç 43 cm civarı uzunluk ve 20 cm eninde. Artık araştırır ve bizlerin yardımıyla aracınıza karar verirsiniz. Sonra kurşunsuz benzinli derseniz. Onroad kurşunsuz benzinli araçlar var 2500 tl gibi fiyatlarla yada en ucuzu xrc var 1/5 boyutunda 80 cm civarı uzunluk eni hatırlamıyorum kurşunsuz benzinli ofroad da mevcut ama xrc ofroad önermiyolar çok narinmiş. 1/5 xrc onroadı bende düşünüyodum ama şu var parça vs pahalı 70 km hız yapıyo girsen biryere hızla kaç paralık masraf birde 2 çeker dediler kışın yol tutuşu çok iyi olmaz dediler 2 çeker olduğundan herhalde ama yazın güzel olur dediler. Sonra elektrikli var bunlar birkaç seçeneğe ayrılıyor. Brushles sistemli fırçalı fırcasız gibi başka var mı hatırlamıyorum. Fırçalı motorlu araçlar normal oyuncak türü rc arabaların motorlarının daha iyileri fırçasız daha da iyisi sonra brushles sistemli var. Brushleste araç 80-100 km hızları rahat rahat görebiliyor iyi motorlarla. Ama şu var ki araca belli modifiyeler gerekiyor. alü şase vs gibi ayrıca ona göre esc(hız kontrol devresi) lipo şarjlı pil vs gerekiyor.

1- Kurşunsuz benzinli araçlar parçalar pahalıdır. Büyüktür ve taşıma zorlukları vardır.
    2- Nitrolu performansı çok iyi araçlardır ama 1 litre nitro 20 ytldir.
    3-Elektrikli temiz ve sessizdir. Nitrolu veya 1/5 araçları heryerde kullanamazsın sesten dolayı rahatsız olurlar ama elektriklide öyle bir sıkıntı yok. Aracına göre parça sıkıntısı olur veya olmaz.

Birisini seç gerisi sana kalmış. Yada paran varsa kafana göre takıl Saygılarımla.

ben onroad araç istiyorum yakt sistemide nitro olacak 1/10 veya 1/8 araç bana yeterli benim sizlerden istediğim araç markası cünkü ben fazla araç markası bilmiyorum siz bana marka belirtin ben bi şekilde ürünü forumda inclerim ama baştada dediğim gibi kep, yedek parça vs maileyi ucuz olan bi araç aramaktayım he maliyet derken taşıyıcı gözde sağlam olsun zaten gövde için 600 tl para ayırdım dediğim gibi taşıyıcı gövdeye sağlam para verelim ilerleyen günlede modifiye tarzı olaylara girdimi sıkıntı cekmeyelim

Bence forumdaki buluşmalara bak en yakın yerdeki buluşma nerdeyse oraya git araçları incele tavsiyelerini al.

1 litre nitroyu 20TLye nerden alıyorsunuz merak ettim.5 litresi 40-50 liraya satılan bir sürü yer var.sizin hesabınıza göre 5 litre yakıt 100Tl yapıyor inanılmaz fazla bir fiyat
    Arkadaş en başta nitrolu diye belirtmiş 1/5 önermesi gereksiz olmuş
    Hpi rs4 bence oyuncağa benziyor.Ben beğenemedim hpi'ın araçlarını.Ntc3 felan bakabilirsiniz kendinize.Ya da başka modelleri araştırabilirsiniz ama rs4 almayın(Bence)
    Copterx 450 -align motor 3x hitec hs65 - Gp750Gyro -
    Arising Star Os 46 Ax
    Deli Zagi
    1/5 benzinli tekne

teşekkür ederim her türlü yoruma arkadaşlar dün akşam ilk araç fiyat ve bilgileri için bi model araç satan yere gittim ama orada kafam cok ama cok karıştı nie die sorarsanız orada bi arkadaş bana dediki yeni başlcaksan offroad al dedi nie die sorduğmda onroad aracın gercekten güzel amam dezavantajları cok dedi mesala mahalle aralarınd sesden ve yer kısıtlığından dolayı keyfini süremezsin bu hobiden pişman olursun dedi yani onroad araç için türkiyedede fazla mekan yok dedi ben anadolu yakasında oturduğum için ancak caddebostan sahilde kullanabilirsin dedi bide bostancı sahilde o yüzden bana sorarsan offroad araç al dedi hiç olmazsa heryerde rahatlıkla kullanabilirsin ve yeni kullaıcı olacağın için offroadlar onroadlara gör daha dayanıklı dedi onroadda herhangi bi çarpmada arıza kaçınılmaz oluyr dedi ama ofroadda takla bile atsan hiç bir sorunla karşıaşmazsın dedi işte buyüzden kafam şuanda cok karıştı ne yapacağımı bilmiyorum birde bana offroad olarak traxxas T-MAX 3.3 önerdi ve birde arkadaşlar onroad araçtada KYOSHA FAZER 1/10 araç tavsiye etti
    şimdi arkadaşlar biliyorum yazdığım cümlelerde tezatlık var bunun nedenide aklımın karışması sizce ben şuanda ne yapim

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Nereden Nereden
    istanbul/Kuzey Kıbrıs
    Yaş Yaş
    26
    arkadaşım kafan hiç karışmasın adam sana off road satmaya çalışmış onlara sorarsan bir dünya film uydururlar. ben rs4 evo+ sahibiyim her yerde kullanıyorum en cokta mahallede birkere şikayet olmadı bana kalırsa rs4 kullanıcısı olarak tavsie ederim yedekparça sıkıntısı çekmezsin bir sorunun olursa kullanıcısı çok her türlü yardım alırsın modlamak istersen butun parcalarını bulursun başlangıç için en iyi modeldir. on road veya off road kesinlikle kişinin kendi zevkine kalmıstır öyle şacma bi bahane olamaz yani her türlü kullanım yeri bulursun o yönden rahat ol yani sen sadece hangisini istediğine karar ver off roadmı daha cok cezbediyor on roadmı?

offroad da güzeldir.Hem hoplayıp zıplayabilirsin , hem de onroad gibi yolda gazlarsın , ancak onroadlar kadar hız yapmazlar.
    Bende ilk nitrolu tercihimi off road olarak yapmıştım ve hiç pişman olmadım.Tercih senin tabiki.Bunun satıcının anlattığı şeylerle alakası yok.Tabi söyledikleri geçerli sebepler.Offroad daha dayanıklıdır , ama onroad aracı kullanma yeteneğine kalmış.Habire bir yerlere çarparım ben hızlı aracı diyorsan offroad alabilirsin.
    Onun için önereceğim araç ise T-Max değil yeni model olan ve daha büyük olan REVO 2009-2010 modelidir.
    Daha yakından bilen arkadaşlar ürün kodunuda bildiriceklerdir.
    Sen kimseye kulak asma.Tavsiyeleri duy ama tamamen onlar doğrultusunda hareket etme
    Copterx 450 -align motor 3x hitec hs65 - Gp750Gyro -
    Arising Star Os 46 Ax
    Deli Zagi
    1/5 benzinli tekne

Arda abi %20 nitro katkılı litresi 20 ytlye falan geliyo nitrolular en az %15 nitro katkılı konuluyomuş ben öyle öğrendim. %5 nitrolu olarak var o da 5 litresi 48 ytl thknın sitesinde ama o uçaklarda kullanılıyo dediler.

Alıntı Frky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi nitrolu derseniz bir sürü onroad seçeneği var ama nitro yakıtın litresi 20 ytl. Aracına göre nitro gider kimine 1 litre nitro 2 saat kimine 1 saat gider tahmini rakamlar bunlar
    1lt nitronun 1 saatte bittiği nerde görülmüş araba 1 saat çalışsa en fazla 4 depo yakar buda nerdeyse
    300ml yapar (1 lt 1000ml) Neredeyse 25TL en az 3 saat araç kesintisiz çalışıyor..
    Genellikle offroad araçlar daha fzla yakıyor...
    Konu berkay_aydin tarafından (04-03-2010 Saat 21:35 ) değiştirilmiştir.

- Traxxas Slayer Pro SC -

Onroad araç sahibiyim aracımı rahat kullanmak için neredeyse 1:30 saatlik yol gidiyorum... Arkadaşlarım evimizin yanındaki parkta offroad araçlarını kullanırken bende dar sokaklarda yetiniyorum... Bence offroad ile başla , özellikle shortcourse olan modellerle yolda onroad gibi hızlı arazide offroad gibi kullanabilirsin...

- Traxxas Slayer Pro SC -

berkay elektrikli tl-01 hem off hem onroad galiba

tamiya tl-01 ama elektrikli.

tek tek yorum yapan herkese cok ama cok teşekkürler şimdi mantıklı düşündüğümde bu işe yeni başlayan biri olarak dayanıklı bir araç secme imkanı doğuyuyor sanki bu gün bir model araç satan yere daha gittim taibi yine onroad bakmaya ama ordaki aradaş bile yeni başlckasan ilk önce kontrol ve bu işi öğrenmen lazım dedi oda hertürlü offroad önerdi ve arkasından şu ürünü önerdi Thunder tiger hummer s50 offroadların içerisinde dayanıklık olarak ve motor olarak ve yerleşim aksamı olarak cok iyi dedi çok kolay bu işi sana öğretir dedi ve öteki araçlara göre geri vites imkanı sağlıyor ve geri vitese cok cabuk geciyor dedi
    sizce arkadaşlar bu ürünün yedek parçaları piyasada eparmakla sayılac kadarmı yoksa baya cokmu buarada karışık kafamam siz kullanıcılar yardımcı olacaksınız onroad veya ofroad olarak ben şuanda piyasa ve bu işi öğrenmek için sizlerden yardım istiyorum bütcemide alacağım arabaya göre ayarlicam ama şunuda belirtim max herşey dahil 1500tl gibi kafamda

Alıntı explat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ama şunuda belirtim max herşey dahil 1500tl gibi kafamda
    HPİ SAVAGE FLUX + 2 tane 3s 5000 mah 25 c lipo + Lipo Şarj aleti + Adaptör fiyatı budur .. 1500 TL ..
    ...::: TEAM HRC :::...
    ...:::! Control Your Dreams !:::...
    2x HPİ RS4 3 EVO + & HPİ SAVAGE 25

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)