KKTC Dörtyol Ekibi Uçuşları

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 102
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 102 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 6 Sayfadan 1234 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Tamer1995 Tamer1995 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Ziyaretci
    Arkadaşlar bundan sonra bizler bir Kuzey Kıbrıs ta modelci olarak uçuşumuzun videolarını ve resimlerini burada paylaşacağım.Dörtyol RC KKTC de Gazimağusaya bağlı dörtyol köyünde bu hobiyi gerçekleştirmekteyiz.

Tarih:4 Mart 2010
    Saat : 16:30 - 17:30

İlk Uçuşumu Coota Amphibian ile yaptım.Doğru bir başlangıç değil ama ben başlangıçta hata yaptım.Çok forumu araştırdım.Sordum soruşturdum ama sonunda ilk uçuşumu yaptım.COOTA ilk başlangıç için uygun değil ama ben cok çalıştım sim de bunun da faydası oldu.Siz böyle bir model ile kesinlikle başlamayın.Gerçekten çok zevkliydi.Bundan sonra buluşmalarımız ile ilgili Resimlerimizi,videolarımızı ve gelişmelerimizi burada anlatacağım.

Bir kaçtane Foto.Videoları da birazdan upload edip yükleyeceğim.

Bu arada MOD SPORT yazan elbiseli 2.resimdeki sol taraftaki benim

http://www.youtube.com/watch?v=5Um7awpb40Y
    http://www.youtube.com/watch?v=Th70w_oFtE0

Pilot:Tamer
    Yrd.Pilot:Yusuf
    Kamera:Cem
    Yardımlarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Bu modele rağmen, bu pilotaj çok iyi. Tebrikler.
    Modeli genelde yerden kaldırmak gibi bir zorunluk varsa, çok hafif kanat lastiği ile takılır sökülür bir iniş takımı iyi olurdu.
    Not: Pilot harika ama kameramanın biraz çalışması lazım.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Nereden Nereden
    K.K.T.C./Ankara
    Yaş Yaş
    26
    Lefkoşada 2-3 metrelik (tam ebatlarını bilmiyorum ama inasn boyundan uzunca kanat açıklığı ) planör kullanan abilerim var bence onlarla bi şekilde iletişime geçmelisin
    My Race Setup
    Serpent S411 Sanwa M11x Speed PassionGt Pro2.0\Citrix Stok/\5.5r\7.5r\13.5r
    LRP
    Pulsar3/LRP 14a Adaptör-Speed Power 5000mah 45-80c 2s

Alıntı myssba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu modele rağmen, bu pilotaj çok iyi. Tebrikler.
    Modeli genelde yerden kaldırmak gibi bir zorunluk varsa, çok hafif kanat lastiği ile takılır sökülür bir iniş takımı iyi olurdu.
    Not: Pilot harika ama kameramanın biraz çalışması lazım.
    Yorumunuz için Çok teşekkür ederim.Elden atmaya cesaret edemediğim için yerden kaldırdım uçağı.Bu modeli alırken mağaza da bana bu modeli satan abi uçağın montajını yaptı.(Ben yanlış yaparım,doğru birleştiremem diye)
    Ayrıca kanatların birleştiği yer yapışmış durumda.İniş takımlarına gelince iniş takımlarını söktüm.Çünkü en hassas,en ufak bir darbede hasar alınca hemen cıkıyor.2-3 defa yapıştırdım ama cıkıyor.O yüzden inişimde yerinden cıkacağını bileceğim için iniş takımlarını söktüm.Kamera nın görüntü kalitesi güzel değil bunun için özür dilerim.Kameraman arkadaş da acemi idare edin
    Bugün 16:00 - 17:30 gibi yine uçuş yapacam.Kameraman arkadaşa daha dikkatli olmasını söylerim abi
    Abi ben dün 2-3 sorti yaptım.Hemen bağımlı oldum resmen. Okulda bile uçmayı planlıyordum bugün Derste hep aklıma geliyor
    Çok eğlendik dün.Bugünde uçuş yapacam inş.Kırım olabilir.Eninde sonunda kıracaz birgün o ayrı.Artık bir uçuş deneyimim var benimde.Neyse bu kadar şamata yeter.2 tane batarya var.Birini dün şarj ettim.Birini de şimdi şarj ediyorum.
    Batarya : Arttech 1000maH Ni-Mh pil.
    Saygılarımla....
  • Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla

Alıntı Jarjaryan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lefkoşada 2-3 metrelik (tam ebatlarını bilmiyorum ama inasn boyundan uzunca kanat açıklığı ) planör kullanan abilerim var bence onlarla bi şekilde iletişime geçmelisin
    Öneriniz için teşekkürler ama daha önce dediğim gibi diğer modelcilerle iletişime geçemem malesef bende çok isterim ama malesef
    Arttech Coota Amphibian adlı konuda son sayfalarda sebebini belirtmiştim.3 yıl sonra ehliyet alınca bu dediğiniz olabilir ama
    Sonuçta daha 14 yaşındayım.
    Saygılarımla....

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    Tamer süpersin. seni tebrik ediyorum.
    bu modeli bu şekilde uçurmakla bizleri mahçup ettin. kalkışlarda güzel, inişlerde.
    ilk defa uçuruyormuş gibi değildin gerçekten. sende gelecek var, başarıların devamını diler, kırımsuz uçuşlar temenni ederim

Yorumlarınız için teşekkür ederim Emrah abi.Ben bu modelle kırımsız hatırlamıyorum ama 2-3 sorti yaptım.Güzel birgün geçirdim gerçekten cok eğlenceliydi.Kırım yaşayacam birgün ama ne zaman ? Bu model çabuk stall oluyor.Bu mesajda iddiası olan modelcilere.
    Benim ilk modelim bu.İlk defa ucurdum.biraz rüzgar vardı.Çok değil ama az vardı.Buna rağmen allaha cok şükür kırımsız uctum.
    Keşke imkanım olsa da diğer modelcilerle iletişim kurabilsem.Tekrar teşekkür ederim Emrah abi.
    Saygılarımla.

Tamer ben uçaklardan pek anlamam aslında ancak iyi kullandığını gördüm cidden. İlk videondaki ilk kalkış denemesi hariç kusur yok gibiydi. En azından benim gibi uçak konusunda pke tecrübe sahibi olmayan biri için öyleydi .

Bu arada birkaç kişi toplanıp (arkadaşların uçurmayı bilmeseler de) uçmanız çok iyi. Arkadaşların da model uçak sahibi olurlarsa sanırım ileride süper bir konumda olursunuz . En azından arkadaşlarınızla toplanıp internet kafede saatlerce knight, metin vs. oynamıyorsunuz...

Ayrıca uçak kullanmak tabii ki süpr ancak aman diyim dersleri aksatma
    Beden Saksılarında Edeb Çiçekleri Sararmış

Teşekkürler.O Uçuşu yapında zaten merağı olmayan arkadaşlar bile bende almak istiyorum model ucak acayip zevkli birşeymiş yaa dediler

Jun 2009
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    25
    Aferin Tamer güzel uçuşlar yapmışsın, yalnız ara sıra kendinden çok uzaklaştırmışsın modeli, hatta yanlış görmediysem bir ara uzaktaki ağaçların arkasından dönmüşsün. Hakim olup modeli geri getirmen güzel ama bazen hiç farkına varamayıp uzaklarda modeli kaybedebilirsin yada oryantasyon kaybı yaşayabilirsin. Modelin daha kısa mesafede değişik gaz pozisyonlarında yani değişik süratlerde uçurmanı tavsiye ederim. Özellikle düşük süratte uçma talimleri yap. Ancak bunu güvenli bir irtifada yapmalısın. Modelinin stall olma hızını öğrenmende fayda var, düşük hızlarda kontrollerin sağırlaşmasını hisset. Bu sana inişlerde büyük avantaj katkı sağlar. Yani süzülmeyi iyi kullandırır. modeli kendi etrafında da döndürmeden uçmaya bak. Yani pilot sabit duracak, sadece kafası sağa sola yukarı aşağı oynayacak, pilot kendi etrafında dönmeyecek diye düşün. Kısaca modeli arkana ve tepede geçirme, bu da oryantasyon kaybına sebep olan nedenlerdendir, ayrıca çevre hakimiyetini de anlık kaybedip bir engele ağaça vs çarpabilirsin bu gibi sebeplerle.
    Ben uçuşunu çok beğendim, elden atmaktan da korkma. Bir yardımcı modeli burun yukarı 30 derece bakacak şekilde çok abanmadan atsın.Çok sert atacağım diye yere atmasın : )
    Benim başıma geldi ordan biliyorum.
    Tebrikler başarılarının devamını dilerim, yazdığın yazıları da beğendim, özellikle modelinin başlangıç modeli olmadığını defalarca vurgulamışsın , akranlarına da bu yol gösterici olacaktır.
    Devam Tamer....
    Airplanes: PilotRC Yak54 %26-GP CAP232-TMPro Katana46-Depron ManYAK-Kamikaze
    Engines:OS55AX-46FX,Hacker A10-9L w/ X-7,A30-14L/ MB40A,DLE30
    Radio:Fut 8FG
    Props:APC,Xoar
    Fuel:Wildcat%10,TP,PQ,A123

Abilerim bugünkü uçuşumda malesef ufak bir kırım meydana geldi.Ucuz atlattım ama fazla hasar yok.Bu uçağı ben anlamadım ya sürekli yana yatıyordu.Dengeli uçmuyor.Zaten eğitim uçağı değil.Kanat açıklığı 80cm olduğu içindir heralde.Ama iyide fazla hasar yok.Sadece motorun bağlı olduğu silindir şeklinde olan yer çatladı(Eğer modelcilikte ayrı terimi varsa özür dilerim).Yükselişe tam asılmama rağmen ucak cakıldı yere burun üstü ama nasıl olduysa o silindir şeklinde olan yer çatladı sadece.Ben burun kısmına yada gövdeye birşey oldu çatlamış falandır dedim ama nasıl olduysa şaşırdım kaldım.Fazla hasar yok.Onuda yarın 30Dk lık epoxy ile yapıştırırım sonra uçuşa devam.Ama nedense dünkü gibi uçamadım yaa.
    Saygılar....
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

Alıntı Tamer1995 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ama nedense dünkü gibi uçamadım yaa.
    .
    Aynısı bana oldu ağırlık merkezine bak

Jul 2009
    Nereden Nereden
    aydın
    Yaş Yaş
    31
    tebrikler tamer güzel uçmuşsun,kırım içinde geçmiş olsun.

İyide fazla hasar yok bende.Uçağı Hangar'a çekecem yarın Cumartesi bilemedin pazar günü yeniden eskii haline dönecek. iniş takımlarını da monte edip kalkışı iniş takımı ile yapacam.

Geçmiş olsun. Hasarın az olması ve hafif atlatılması iyi.
    Her uçuş öncesi, modelin tüm kontrollerini (bilhassa elevatör, rudder ve aileronları) mutlaka yapın. Herhangi bir nedenle ayarlar bozulmuş olabilir.

Alıntı isa2711 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tebrikler tamer güzel uçmuşsun,kırım içinde geçmiş olsun.
    Teşekkürler.Ama merak etmeyin o kadar üzülecek birşey değil.Sadeece biraz çatladı.Epoxy basarım sorun ortadan kalkar
    Saygılarımla...

Alıntı myssba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun. Hasarın az olması ve hafif atlatılması iyi.
    Her uçuş öncesi, modelin tüm kontrollerini (bilhassa elevatör, rudder ve aileronları) mutlaka yapın. Herhangi bir nedenle ayarlar bozulmuş olabilir.
    Uçuştan önce zaten kontrolleri yapıyorum herzaman.Uçak süzülsün diye gazı kestim.yükselişi tam verdim.Nasıl olduysa burun üstü çakıldı.Ama kurtarmaya çalışıp birde gaza asılsaydım belki de hasar daha çok olacaktı veya gövde ikiye ayrılacaktı.Uçak cok stall oluyor.
    Birde eskisi gibi performans alamıyorum bu modelden fazla yükseğe cıkmıyor.Acaba bataryanın ömrü mü azalıyor yoksa ağırlık merkezi biraz arkada mı kaldı anlamadım :S
    Neyse fazla hasar olmadığı beni de sevindirdi.Bugün yada yarın(pazar)günü uçuş yapacam tekrar.Kameraman arkadaş telefonla çekiyordu.Telefon kapandı kendi kendine video ekleyemeyeceğim bu nedenle.Hepinizden özür dilerim.
    Saygılarımla...

Evet arkadaşlar bugün çatlak olan kısmına 30 dk lık Epoxy yi bastım ve Gayet sağlam oldu.Diğer mesajlarda bu uçağın başlangıç için uygun olmadığını defalarca üstüne basa basa neden vurguladın diye sorarsanız ben bu uçağı alırken yanlış yaptım,bu hobiye başlayacakların bu hataya düşmesini istemediğim için yazdım.
    Not:5 Dk lık epoxy olmadığı için 30Dk lık epoxy kullandım.
    saygılar..
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

• + Konu Cevaplama Paneli
    Sayfa 1 Toplam 6 Sayfadan 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)