İnsansız Hava Aracı (UAV) Yardım

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 212
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 212 adet sonuctan sayfa basi 201 ile 212 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 11 Toplam 11 Sayfadan BirinciBirinci ... 891011

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Mar 2010
    Nereden Nereden
    Yozgat
    işte çalışmalarımız
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

OSD için konuştuğumuz süre bitmiş
    Ayırdığım bütçeyi önümüzdeki hafta kızımın okulunda model uçak yapımı ve uçurma etkinliğine aktarıyorum. Mart ayında kızımla sınıflarında (ilkokul 2) elektrik yardımıyla (pil) saf sudaki hidrojeni ve oksijeni ayrıştırmış (gaz halde silindirlerde depolama) sonra hidrojeni ve oksijeni tekrardan birleştirip elektrik enerjisi elde edip bununla bir araba çalıştırmıştık Tabi herşey oyunlar, tiyatrolar, müzik eğlenceyle yapılmıştı. Kızlar oksijen erkekler hidrojendi

Çocuklar "yine deney isteriz" deyince bende "sene sonunda öğretmeniniz karne notlarınızın iyi olduğunu söylerse uçak deneyi yapar, imal eder uçururuz" demiştim.

Bizim muzurlar yememişler içmemişler uçak uçurma deneyi yapacağız diye notlarını yükseltmişler
    Üstelik birbirlerinide kontrol ediyorlar. Dönem içinde geride kalan olursa "hadi çalış şu dersi yoksa senin yüzünden uçak deneyini göremeyeceğiz" diyorlarmış biribirlerine

Önümüzdeki hafta uçakları yapıp uçuracağız. Resimler foruma eklerim

Ömer sende kusura bakma artık. Anlaşma aşağıdaki gibiydi ...

Alıntı ufoz Nickli Üyeden Alıntı
    Sevgili Ömer,

Şu andan sonra hedefin 2 kg taşıyabilecek 5 dakika havada kalabilecek RC bir uçak. UAV dende hiç bahsetme lütfen.
    Siz (ekibin ve ben onları tanımak isterim) bunları yapın ben OSD sponsorunuzum.
    demiştim....

Önce Metin beyin bahsettiği uçağı görelim. Nasılsa OSD senin bahsettiğin 2 Metin beyin çıtayı indirdiği (özellikle yaptınız biliyorum sayın atambay ) 1kg ağırlıkla uçacak uçağı yapın uçurun görevi yerine getirtin. OSD 10 gram veya 500 gram olsa ne farkeder. İlla çok merak ediyorsanız... madem yerli katkılı bir uçak yapılıyor OSD de yerli olacak.

OSD için bir de tarih hedefi koyalım. 1 Temmuz 2010. Bu tarihte Metin beyin bir iki önceki mesajında bahsettiği hedef sağlanmış olmalı.
    Alıntı omerengineer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 Temmuz 2010 da ben mezun oluyorum.Hedefimiz en geç 25 Mayıs koydum hedef olarak.
    Ben vizeleriniz olur diye 1.Temmuz düşünmüştüm. Tamam o zaman hedef 25.Mayıs.2010 ...

May 2010
    Nereden Nereden
    Malatya
    Yaş Yaş
    42
    Alıntı ufoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    OSD için konuştuğumuz süre bitmiş
    Ayırdığım bütçeyi önümüzdeki hafta kızımın okulunda model uçak yapımı ve uçurma etkinliğine aktarıyorum. Mart ayında kızımla sınıflarında (ilkokul 2) elektrik yardımıyla (pil) saf sudaki hidrojeni ve oksijeni ayrıştırmış (gaz halde silindirlerde depolama) sonra hidrojeni ve oksijeni tekrardan birleştirip elektrik enerjisi elde edip bununla bir araba çalıştırmıştık Tabi herşey oyunlar, tiyatrolar, müzik eğlenceyle yapılmıştı. Kızlar oksijen erkekler hidrojendi

Çocuklar "yine deney isteriz" deyince bende "sene sonunda öğretmeniniz karne notlarınızın iyi olduğunu söylerse uçak deneyi yapar, imal eder uçururuz" demiştim.

Bizim muzurlar yememişler içmemişler uçak uçurma deneyi yapacağız diye notlarını yükseltmişler
    Üstelik birbirlerinide kontrol ediyorlar. Dönem içinde geride kalan olursa "hadi çalış şu dersi yoksa senin yüzünden uçak deneyini göremeyeceğiz" diyorlarmış biribirlerine

Önümüzdeki hafta uçakları yapıp uçuracağız. Resimler foruma eklerim

Ömer sende kusura bakma artık. Anlaşma aşağıdaki gibiydi ...
    Ufuk Bey çocuklara söz verdiğiniz deney ne oldu.Uçurdunuzmu görüntüleri nerede?
    Futaba T7CAP,]Wing Tiger,Extra 330S,TOJEIRO,
    http://www.fotokritik.com/kullanici/KuLKeviN/portfolyo/
    http://www.fotozade.com/15_kutlu-evin.aspx
    SSKKD Başkanı #1.0

Kutlu bey,

Çocukları dörderli gruplara ayırıp takım çalışmasıyla basit lastik motorlu uçak yaptırıp bahçede grupları yarıştıracaktık. Bunun için Atalarmodel dokuz adet kit hazırladı. Fakat son hafta sınıftaki devamsızlık %70 lere ulaşınca sınıf öğretmeniyle birlikte konuşup aktiviteyi sene başına erteledik. Kitler halen odamda masamın yanında duruyorlar.

Böylece ilkokulda yapılacak bir aktiviteyi senenin son üç haftasına bırakmamak gerektiğini de öğrenmişl olduk

May 2010
    Nereden Nereden
    Malatya
    Yaş Yaş
    42
    [QUOTE=ufoz;631628]Kutlu bey,

Çocukları dörderli gruplara ayırıp takım çalışmasıyla basit lastik motorlu uçak yaptırıp bahçede grupları yarıştıracaktık. Bunun için Atalarmodel dokuz adet kit hazırladı. Fakat son hafta sınıftaki devamsızlık %70 lere ulaşınca sınıf öğretmeniyle birlikte konuşup aktiviteyi sene başına erteledik. Kitler halen odamda masamın yanında duruyorlar.

Ufuk bey ;

Uçaklar elinizde kaldıysa doğuda bir okula gönderip hayır işleyebilirsiniz.
    Örneğin Malatya bu iş için çok uygun
    Böylece ilkokulda yapılacak bir aktiviteyi senenin son üç haftasına bırakmamak gerektiğini de öğrenmişl olduk
    SSKKD Başkanı #1.0

Apr 2008
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    34

söylemedin demeyesin diye yazıyorum ufuk abi.
    son bir buçuk ay çocuklara dokunmayacaksın.
    8. sınıflar ,sbs için, okula gelmezler , dersaneler veveliler etüd diye sıkıştırıyorlar.ve sadece ortak sınav denilen sınavlar için okula gelip akabinde veli ile okuldan ayrılırlar.6 ve 7 ler için daha iyimser olunabiliyor ama durum hemen hemen aynı.

mayıs ayı ata planör kursumda 13 başlangıç var, planlanan zamanda bitiren 4. Kalanlar karneden sonra bir günde bitirdi
    Konu email tarafından (30-06-2010 Saat 19:31 ) değiştirilmiştir.
    Icarus olmayı başaramadık, hiç olmazsa bir şeylerin uçmasına yardımcı olalım

Aşkolsun Emil
    Keşke bunu daha önceden söylesen veya yazsaydın. Siz artık bu işin kompetanı oldunuz

Kutlu bey,
    Dokuz adet yarı depron yarı balsa uçak kit halde odamda duruyor. hafta sonu yazlık muhabbeti başlıyor. Olursa orada deneyeceğim bu etkinliği. Eğer sizin herhangi bir organizasyon varsa onada gönderebilirim. Yok eğer böyle bir durum yoksa ben Adıyamana gidersem orada denemek arzusundayım. Olmadı artık sene başına kızımın okulunda olacak ...

Apr 2008
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    34
    Ufuk abi bu yarı depron yarı balsa modelin bir adı veya resmi varmı acaba .

"kompetanı" olduk ama neyin olduk bizde bilmiyoruz. Her yıl değişen sistemin neresini öğreneceğiz meçhul. SBS kalktı!!! ama heyecan yok, aşamalı kalktı sevgili bakanımız kadından sorumlu devlet bakanı iken "Hüseyin üzmez" olayı olmuştu. Bu bakanlıkta daha neler neler, daha ne hayırlı hizmetler yapacak diye bekliyoruz avukat hanımı.
    Konu email tarafından (30-06-2010 Saat 23:27 ) değiştirilmiştir.
    Icarus olmayı başaramadık, hiç olmazsa bir şeylerin uçmasına yardımcı olalım

Emil, öyle bir soru sordunki
    Adını unuttum ... resmin bulamıyorum ... Üstelik Atlarmodelde dükkanda uçurmuştuk
    En kısa zamanda öğrenir bilgisini veririrm ...

T-Rex 600esp, T-rex 450pro T-rex 450se v2, Typhoon 400fbl, skywalker fpv caming son
    T 9x, Dx 7

May 2010
    Nereden Nereden
    Malatya
    Yaş Yaş
    42
    Kutlu bey,
    Dokuz adet yarı depron yarı balsa uçak kit halde odamda duruyor. hafta sonu yazlık muhabbeti başlıyor. Olursa orada deneyeceğim bu etkinliği. Eğer sizin herhangi bir organizasyon varsa onada gönderebilirim. Yok eğer böyle bir durum yoksa ben Adıyamana gidersem orada denemek arzusundayım. Olmadı artık sene başına kızımın okulunda olacak ...
    Ufuk Bey Allah kolaylıklar versin.

Kolay değil bu kadar yoğun bir tempoda planları tutturmak.
    SSKKD Başkanı #1.0

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)