0 DAn üretim Yapmak ?

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 63
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 63 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 1234 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    S.a millet.
    benim Bu konuyla ilgili en ufak bir bilgim dahil yok.biras elektronik bilirim fakat o da az yani.
    ben kendi basıma bi rc ucak yapmak istiyorum.daha önce robot yarısmalarına katılşan ark.larım var onlarla birlikte acaba bişeyler yapabilirmiyiz diyorum.

ne parçalar gereklidir ?
    şase (iskelet) i nasıl yaparım- temin ederim ?

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Nereden Nereden
    Muğla
    Yaş Yaş
    40
    İşe bu forumu iyice okuyarak başlayabilirsiniz. RC uçak imali, tasarımı ile ilgili konuları özellikle takip edin, o konulardaki yazışmalar size yol gösterecektir.
    Kolay gelsin.
    Ali Ziylan, 1971

saolun zamanım kısıtlı oldugu için bi an önce bilgi edinmek istedim su anda ortamım elektronik konusunda biras iyi oldugu için acele ediyorum.2 aya kadar bu ortam bitecek yer degiştirmem gerekiyor malesef.ede net de yok .
    artık nasıl yapacas sonra bilmiyorum ..

Bu forum yaşını başını almış ihtiyarlardan oluştuğu için senin yazdığın şekilde yazılar hoş karşılanmaz. Ayrıca bu tarz yazmak bu forumun kurallarına da uygun değil. Daha önce yazılmış yazıları okuyup öğrenmeye başlayabilirsin. Şimdi elektronikle ilgili bir ortamda bulunman birşey kazandırmaz o yüzden acele etmene gerek yok. Model uçak yapmak uçurmak istersen biraz uzun ve eziyetli bir iş olduğunu bilmende fayda var. Okuyup araştırıp düşünüp takıldığın yerleri sorabilirsin ama herşeyi anlatın demekle birinin çıkıp forumu baştan yazmasını beklemek yanlış olur.
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

Jun 2009
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    25
    Alıntı megalaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saolun zamanım kısıtlı oldugu için bi an önce bilgi edinmek istedim su anda ortamım elektronik konusunda biras iyi oldugu için acele ediyorum.2 aya kadar bu ortam bitecek yer degiştirmem gerekiyor malesef.ede net de yok .
    artık nasıl yapacas sonra bilmiyorum ..
    Metin abiye katılıyorum ancak bunun yaşla başla alakası olmadığını düşünüyorum çünkü ben de bu tip yazışmalardan rahatsız olanlardanım, hem uslüp olarak hem de görsel olarak.
    Klavye hatası ile bilinçli olarak kelimelerin garip garip yazılması apayrı şeyler. Forum kurallarını boş verin, Türkçe'yi doğru kullanmak bireysel bir görev, bunun yanı sıra burası bir portal , kırathane değil, neyse...Arkadaş zaten türkçeyi geçmiş arapça girmiş konuşmaya = )

Önce neleri üretemeyip neleri üretemeyeceğine gelelim.

Üretemeyeceklerin;
    Avandalıkların
    İnşaat malzemelerin
    Kumandan
    servoların
    receiver
    pil
    on off switch
    motor
    kaplama filmi
    kaplama ütüsü
    yapıştırıcılar
    plan
    ahşaplar
    diğer aksesuarlar
    saha ekipmanları
    vs
    vs
    vs

üretebileceklerin

uçak
    yakıt

bu kadar.

Kit modelciliği ARF modelciliğinde daha pahalıdır, karmaşıktır, deneyim ister, sabır ister, zaman ister, beceri de ister. Bir atölye ister, bolca araştırma ister.

Yada freeflight modeller yapabilirsin. En azından sıfırdan herşeyini yapabileceğin bir konsept, amacına ulaşmış olursun.
    Airplanes: PilotRC Yak54 %26-GP CAP232-TMPro Katana46-Depron ManYAK-Kamikaze
    Engines:OS55AX-46FX,Hacker A10-9L w/ X-7,A30-14L/ MB40A,DLE30
    Radio:Fut 8FG
    Props:APC,Xoar
    Fuel:Wildcat%10,TP,PQ,A123

Sen de ihtiyarsın Sarven
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

Aman be
    tamam ihtiyarlar türkceyi yinede iyi kulanıyorum yani noktalamaya fln dikkat ediyorum.
    evet dogru diyorsunuz.benim de bi forumum olsa bende kimseyle tanısmamıs forumla allakası olmayan yeni bi üyeye birşey söylemek istemem
    ki daha önce oldu yani forumum neyse. saolun şimdilik ara sıra izlemede kalıcam.
    Şimdiden Cok Heyecanlıyım.
    Teşekkürler

Apr 2009
    Nereden Nereden
    Muğla
    Yaş Yaş
    40
    Alıntı megalaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aman be
    tamam ihtiyarlar türkceyi yinede iyi kulanıyorum yani noktalamaya fln dikkat ediyorum.
    evet dogru diyorsunuz.benim de bi forumum olsa bende kimseyle tanısmamıs forumla allakası olmayan yeni bi üyeye birşey söylemek istemem
    ki daha önce oldu yani forumum neyse. saolun şimdilik ara sıra izlemede kalıcam.
    Şimdiden Cok Heyecanlıyım.
    Teşekkürler
    Bu yazı Türkçe'yi iyi kullanarak, dikkat edilerek yazılmışsa, ben mi Türkçe'yi yanlış kullanıyorum?
    Ali Ziylan, 1971

Jul 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    57
    İşe 1 in okunuşunun yazıya nasıl döküldüğünü öğrenerek başlayabilirsin meselâ..
    Dago Red,PT 19,Su31,Soprano,SupraFly,,Diabolo,TTChampion45L,Wilga JBA 56Fx5 ABC,JBA 56R,SK 80R, NGH9CC,Futaba7C/ASSAN 2,4Fuel:Boğma**Soprano Sevenler Cemiyeti bşk.#1**

No comment!

Ne çok ihtiyar var bu forumda.

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    39
    Ne olacak bu gençliğin hali mirim?
    Aut dosce, aut disce, aut discede (*)

(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket

İhtiyarlayacaklar birer birer.

Apr 2008
    Nereden Nereden
    izmir
    Yaş Yaş
    59
    Bana laf söyliyenmi var? İhtiyarlamak bir zayıflık degilki aksine bir şans denebilir,gençler acaba daha kaç sene yaşıyacaklar acaba? benim yaşadıgım kadar yaşıyabileceklermi (58 sene oldu)
    Garibim HK450,garibim 9 kanal Fly sky 2.4ghz ve GP750 ALİGN DS520
    Soprano Sevenler Cemiyeti ne uzaktan hayran

Jul 2008
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    57
    Maşallah deyin ihtiyara..
    Dago Red,PT 19,Su31,Soprano,SupraFly,,Diabolo,TTChampion45L,Wilga JBA 56Fx5 ABC,JBA 56R,SK 80R, NGH9CC,Futaba7C/ASSAN 2,4Fuel:Boğma**Soprano Sevenler Cemiyeti bşk.#1**

58e kadar yaşanır be İnce abi.Bence ideal yaş 75.Sonrasını merak etmiyorum , etmek istemiyorum
    Copterx 450 -align motor 3x hitec hs65 - Gp750Gyro -
    Arising Star Os 46 Ax
    Deli Zagi
    1/5 benzinli tekne

Futaba 35cap görsek bize yeter.

Ben hepinizden daha ihtiyarım sanırım, böyle gevşek bir tavırla konuşan birisinin bu işin ciddiyetini kavrayabileceğini sanmıyorum. Daha ilk andan kendisine yapılan yönlendirmeleri bile yanlış anlayıp yeni olduğu için bilgi verilmeyeceğini düşünmüş...

Megalaz, tevellüd hangi seneye tekabul ediyor ?
    | Yak 54 50cc | Super Chipmunk .46 | Elite .46 | Piper Cub J3 .46 |
    | Soaraction EP | Islander EP | HK-450 V2 | HK Yak 54 EPP |

** Soprano Sevenler Cemiyeti Bşk.Yrd. #2/2 **

Türkce yi seviyoruz anladım hepimiz Elhamdülillah Türk üz.fakat abartmaya da gerek yok burası sanal bir portal yani resmi bir yazı yazmıyoruz sonucta.yani basılıp ciltlenip bir arşiv kitabıda olmayacak bu yazılar
    ben herkesle sıcak konuşurum.sınırlarımı aşmadıktan sonra herkesinde benimle öyle konusmasını isterim.burada abi kardeş takılacaz.
    Osmanlı ve Osmanlıyla ilgili herşeyi Cok severim.tam bir osmanlı hayranıyım.
    Tevellüd 1992 ustam.18 yaşındayım.yasıtlarıma göre sanırım biras daha olgun biriyim.yakısıklı karizmatik oldugum söylentiler arasındadır.
    sakarya mekan
    İnsanları sevmeyi Cok severim sanki sevmek için yaratılmıs bir varlıgım

Biz buradaki yazıları ciddi, bilimsel olmasa da kayda değer yazılar olarak görüyoruz, okuyoruz yazıyoruz. Elbette şakalaşmalarımız esprilerimiz oluyor ancak bu yazdığın gibi lakait yazılar ve böyle ukala tavırlara girmiyoruz. Konuştuğun insanların yaşına ve bilgisine hürmet gösterip "sakarya mekan" daki "kankalar"la konuştuğun gibi konuşmamanı istiyoruz.
    KULEYLE KAVGALI ÇİLEKEŞ PİLOT

Geride kalan pistin, yukarıda kalan irtifanin pilota faydası yoktur.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)