Radıan parkzone planör

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 59
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 59 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 59 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Nereden Nereden
    İstanbul - Eskişehir
    Yaş Yaş
    37
    Alıntı atambay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk uçuşa ait beklenen sıkıntılardan hiç biri farkedilmiyor videoda. Bir ara buruna ağırlık istiyor gibi gördüm sonra o da kaynadı gitti. Zaten müziğin güzelliği ve ses görüntü uyumu müthiş olmuş. Tesadüf olamaz müziğe görüntülerin bu kadar uyması. Elinize sağlık.
    Metin Bey,

20 Haziran da yapmış olduğumuz uçuşlara Kadir abi ( Kadir İstifçi) de katıldı. Kendisinin yapmış olduğu ilk uçuştan sonra, sizin de daha önce belirttiğiniz gibi buruna ağırlık eklememiz gerektiğini söyledi. Takriben 20 gr kadar bir ağırlık ekledik ve sonuç gerçekten çok iyiydi. Hatta kendisinin planörü elle yakalamasıyla ilgili kısa bir video var. O videoyu burada paylaşmak isterim.
    20 Haziran 2010 tarihindeki uçuşlara ait Kadir beyin videosu ve bazı fotoğraflar ;

Saygılarımla
    "Uçmaya uçmakla başlayamazsınız."

Planörün güzelliği de burada işte. Milimetrik oynamalarla çok farklı uçuş yapan bir modeliniz oluveriyor. Şu an uçuşundan memnunsanız CG bulunduğu yeri işaretleyin ki ilerde herhangi bir onarım sonrası aynı ayarı tutturmak kolay olsun.

Bir de artık Kadir Bey'i bulmuşken 2m bir planör sahibi olma zamanı gelmiş demektir.
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

Apr 2009
    Nereden Nereden
    İstanbul - Eskişehir
    Yaş Yaş
    37
    Planörün güzelliği de burada işte. Milimetrik oynamalarla çok farklı uçuş yapan bir modeliniz oluveriyor. Şu an uçuşundan memnunsanız CG bulunduğu yeri işaretleyin ki ilerde herhangi bir onarım sonrası aynı ayarı tutturmak kolay olsun.
    Haklısınız Metin Bey,

Bu da Kadir Abinin videosu ;

Bir de artık Kadir Bey'i bulmuşken 2m bir planör sahibi olma zamanı gelmiş demektir.

bu bölümü sonradan eklemiştim ama o arada yeni mesaj yazılmış
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

Apr 2009
    Nereden Nereden
    İstanbul - Eskişehir
    Yaş Yaş
    37

bu bölümü sonradan eklemiştim ama o arada yeni mesaj yazılmış
    Hocam biz daha çok acemi pilotuz. Kadir abinin bizim için söylediği tabiri yazmıyorum ama siz anlamışsınızdır

Acelemiz yok, herşeyin tadını çıkara çıkara yaşıyoruz. Kısacası acemiliğin de tadını çıkarıyor, bu hobi de sabırın ne kadar önemli olduğunu kulağımıza küpe yapıyoruz.

Sizin gibi büyüklerimizin desteğiyle doğru modellerle yavaş yavaş kendimizi geliştiriyoruz.

Saygılar

Apr 2009
    Nereden Nereden
    İstanbul - Eskişehir
    Yaş Yaş
    37
    Parkzone Radian ile Karasu İhsaniye köyü üzerinden çekilen fotoğraflar, burası aynı zamanda Sakarya Nehri ile Karadenizin buluştuğu bir yerdir...

İyi Seyirler.
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

Apr 2009
    Nereden Nereden
    İstanbul - Eskişehir
    Yaş Yaş
    37
    Diğer Resimler..

Apr 2009
    Nereden Nereden
    İstanbul - Eskişehir
    Yaş Yaş
    37
    Değerli arkadaşlarım,

07 Kasım 2010 Güzel bir uçuş gününden çekilen fotoğrafları sizlerle paylaşmak isterim.

Bu uçakla uçmak inanın bağımlılık yapıyor....!

Apr 2009
    Nereden Nereden
    İstanbul - Eskişehir
    Yaş Yaş
    37
    Fotoğrafların Devamı...

Apr 2009
    Nereden Nereden
    İstanbul - Eskişehir
    Yaş Yaş
    37
    Ve son fotoğraflar ;

Radian Parkzone kullananlara sormak istediğim bir soru var.
    HK den Easy Fly almayı düşünüyorum ancak merak ettim Easy Fly 4 kanallı iken ve fiyatı 59$ iken neden bu 3 kanallı modeli tercih ettiniz? Ayrıca birkaç yere baktım fiyatı 200-300$ civarında.

...........

Apr 2009
    Nereden Nereden
    İstanbul - Eskişehir
    Yaş Yaş
    37
    Kemal Bey,

Öncelikle geciken cevabım için özür dilerim.

Tercih sebebim için şu açıklamayı yapabilirim ; Ben de sizin gibi internette çok daha uygun fiyata farklı özellikleri olan planörler buldum ama planör konusunda tecrübem olmadığından dolayı yakınımda bulunan değerli hocalarıma danıştım. Onların önerilerini ve görüşlerini aldıktan sonra Radian almaya karar verdim.
    Tabiiki karar sizindir ama belirtmeliyim ki , uçağım hala uçar vaziyette ve mutlaka benimle her pazar uçuş sahasına gelir.

Ben kendi kumandamı kullanıyorum Futaba 7C ama kendi kumandası yeterli.

Saygılarımla

Merhaba hocam. Sorunlu siparisimden sonra yeni siparisimi bugun verdim.

Saniyorum on gune kadar ulasir bana.

Mesajla sormak yerine, okuyan arkadaslarimiz da faydalanir dusuncesiyle konuya yazmayi tercih ettim.

Kumandanizin ve yapilan gorsel degisikliklerin disinda motor, esc, pil... gibi bir yenilik yaptiniz mi? Yedek pile ihtiyac duydunuz mu onu da merak ettim, aldiysaniz da kullandiginiz pili ogrenmek isterim?

Merak ettigim bir sey daha, kanat ve govdeyi sertlestirmeye yonelik bir sey yapmam mumkun mudur ya da siz yaptiniz mi?

Affiniza siginarak; modelin forum basliklarini ve videolarini incelerken benim de yapmayi dusundugum bir seyle karsilastim. Modele landing gear uygulamayi dusunuyorum. Ancak dogru parcalari bulamadim sanirim henuz. Bununla ilgili de yalnizca 2 tane video bulabildim ki onlar da model havadayken uzaktan cekilen cok kisa goruntuler. Bununla ilgili bilginiz varsa ogrenmek isterim.

Saygilar.
    Parkzone Radian

DC Evo S Brushless / Satildi

Apr 2009
    Nereden Nereden
    İstanbul - Eskişehir
    Yaş Yaş
    37
    Alıntı qbyy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba hocam. Sorunlu siparisimden sonra yeni siparisimi bugun verdim.

Saniyorum on gune kadar ulasir bana.

Mesajla sormak yerine, okuyan arkadaslarimiz da faydalanir dusuncesiyle konuya yazmayi tercih ettim.

Kumandanizin ve yapilan gorsel degisikliklerin disinda motor, esc, pil... gibi bir yenilik yaptiniz mi? Yedek pile ihtiyac duydunuz mu onu da merak ettim, aldiysaniz da kullandiginiz pili ogrenmek isterim?

Merak ettigim bir sey daha, kanat ve govdeyi sertlestirmeye yonelik bir sey yapmam mumkun mudur ya da siz yaptiniz mi?

Affiniza siginarak; modelin forum basliklarini ve videolarini incelerken benim de yapmayi dusundugum bir seyle karsilastim. Modele landing gear uygulamayi dusunuyorum. Ancak dogru parcalari bulamadim sanirim henuz. Bununla ilgili de yalnizca 2 tane video bulabildim ki onlar da model havadayken uzaktan cekilen cok kisa goruntuler. Bununla ilgili bilginiz varsa ogrenmek isterim.

Saygilar.
    Öncelikle yeni modeliniz hayırlı uğurlu olsun, kırımsız uçuşlar dilerim..

Sorularınızı kısaca cevaplamaya çalışayım;

Motor ve ESC de herhangi bir değişiklik yapmadım, üzerindeki donanım yeterince iyi kullanınca anlayacaksınız. Ben uçuş sahasına genelde 3 Adet Turnigy 1300mA 3S 11.1v 20C Lipo Pil ile gidiyorum ve toplamda 90 dk lık uçuş gerçekleştiriyorum. Yine de belirteyim uçuş tarzınız uçuş sürenizi belirler.

Kanatlarımın hucum kenarlarına fiberli bant çektim, yapmış olduğum bu uygulamanın gerçekten yararını gördüm.

Gövde üzerinde kanatları birleştiren bölümü fiber kumaş ile kapladım.

Kesinlikle iniş takımı yapmanızı önermem. Grubumuzda bunu deneyen bir abimiz oldu ama inanın ne görünümünden memnun ,nede işlevinden.

Umarım yardımcı olmuşumdur. Tekrar Hayırlı olsun der, kırımsız uçuşlar dilerim.

Saygılarımla

Alıntı yunusk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle yeni modeliniz hayırlı uğurlu olsun, kırımsız uçuşlar dilerim..

Sorularınızı kısaca cevaplamaya çalışayım;

Motor ve ESC de herhangi bir değişiklik yapmadım, üzerindeki donanım yeterince iyi kullanınca anlayacaksınız. Ben uçuş sahasına genelde 3 Adet Turnigy 1300mA 3S 11.1v 20C Lipo Pil ile gidiyorum ve toplamda 90 dk lık uçuş gerçekleştiriyorum. Yine de belirteyim uçuş tarzınız uçuş sürenizi belirler.

Kanatlarımın hucum kenarlarına fiberli bant çektim, yapmış olduğum bu uygulamanın gerçekten yararını gördüm.

Gövde üzerinde kanatları birleştiren bölümü fiber kumaş ile kapladım.

Kesinlikle iniş takımı yapmanızı önermem. Grubumuzda bunu deneyen bir abimiz oldu ama inanın ne görünümünden memnun ,nede işlevinden.

Umarım yardımcı olmuşumdur. Tekrar Hayırlı olsun der, kırımsız uçuşlar dilerim.

Saygılarımla
    Paylasiminiz icin cok tesekkurler.

Dun bana ulasan modelimi bugun kisa bir ugrastan sonra topladim. Saniyorum haftasonu hava durumu da izin verirse ucusumu gerceklestirebilecegim.

Pil konusunda da karar vermeden once Radian' la birkac ucus yapmam daha verimli olacaktir bu durumda. Radian' la ilk deneyimim olacak cunku.

Inis takimi hakkinda izledigim sayili video disinda bilgi edinemedim. Sanirim dediginiz gibi cok da tercih edilen bir durum degil. Degerli tavsiyeniz icin cok tesekkur ederim cunku yabanci forumlarda da bununla ilgili net bir bilgi ya da ornek alma sansim olmadi, izledigim kadariyla ben de yapmayi dusunuyordum. Fazlasiyla yardimci oldunuz.

Fiberli bant uygulamasini koydugunuz resimlerden tekrar inceleyecegim. Sonuclari da ucusumdan sonra sizlerle paylasmaktan mutluluk duyarim.

Yardimlariniz icin tekrar tesekkur ederim. Kirimsiz, iyi ucuslar.

Saygilarimla.

Herkese merhaba.

Henuz bir ucus yaptigim Radian' im icin pil alacagim. Radian kullanan arkadaslardan ricam,

2200mAh
    Configuration: 3S1P / 11.1v / 3Cell
    Constant Discharge: 20C
    Peak Discharge (10sec): 30C

"ozellikli pili, Radian RTF modelinde kullanmam modelin esc ya da motoruna zarar verir mi?" konusunda yardimci olabilirlerse cok mutlu olurum. Ilk ucusum elbette benim de acemiligim dolayisiyla 25dk. kadar surdu. Motoru off durumda cok ucuramadim. Biraz daha uzun sureli ucus icin 1300mAh stok yerine 2200mAh kullanmam sorun yaratir mi bilgim yok.

Herkese kirimsiz ucuslar.
    Parkzone Radian

Alıntı qbyy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba.

Henuz bir ucus yaptigim Radian' im icin pil alacagim. Radian kullanan arkadaslardan ricam,

2200mAh
    Configuration: 3S1P / 11.1v / 3Cell
    Constant Discharge: 20C
    Peak Discharge (10sec): 30C

"ozellikli pili, Radian RTF modelinde kullanmam modelin esc ya da motoruna zarar verir mi?" konusunda yardimci olabilirlerse cok mutlu olurum. Ilk ucusum elbette benim de acemiligim dolayisiyla 25dk. kadar surdu. Motoru off durumda cok ucuramadim. Biraz daha uzun sureli ucus icin 1300mAh stok yerine 2200mAh kullanmam sorun yaratir mi bilgim yok.

Herkese kirimsiz ucuslar.
    Yeniden herkese merhaba.

Pil secenegimi align 2100mah olarak belirledim. agirlik farkindan dolayi kalkis sirasinda biraz daha fazla gaz vermem gerekiyor ancak gayet memnun kaldigimi belirtmek isterim. En azindan ikinci pil secenegi olarak uygun oldugunu kendi edindigim deneyimle soyleyebilirim.

Yabanci bir forumda ve youtube' da videolar arasinda dolasirken gordugum ve okudugum bir sey oldu. Kuyruk kanadina miknatis uyguladiklarini okudum. Her ne kadar videosunu da izlemis olsam da tam olarak amacini ve yapilisini anlayamadim. Eger deneyen ya da fikri olan olursa ogrenmek isterim.

Herkese kirimsiz ucuslar. Iyi forumlar.
    Parkzone Radian

Arkadaslar magnet mood olarak yaptigim kucuk bir arastirmadan sonra ogrendim ve lazim olabilir dusuncesiyle paylasmak istedim. Yapilisi izledigim ilk videodaki kadar zor, karisik degilmis.

Super magnet diye adlandirdiklari kucuk miknatislari, kuyruk kanadini yerlestirdigimiz yerin iki tarafina cok cok az iceriden olacak sekilde yapistiriyorlar. Miknatislarin diger kutuplarini da govdede, kuyruga yapistirilan miknatislarin hemen altina gelecek sekilde yapistiriyorlar. Amacina gelince, kuyruk kanadini govdeye yapistirmak zorunda kalmiyorsunuz. Gordugum kadatiyla gayet de saglam oluyor. Yapistirici kullanmak istemiyorum, istedigimde cikarip takabileyim derseniz uygulanabilir bir yontem.

Iyi ucuslar, iyi forumlar.
    Parkzone Radian

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)