Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 20
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 20 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
24-05-2010 19:59 #1
merhabalar yeni sezon başlıyor herkes hazırlıklarını yapıyor çoğu kişi aracını modluyo ve gerekli yedekleri alıyor ama şöyle bişey varki yarışta çok olmadık yerlerden sorun yaşayabiliyoruz çoğumuzun yedek olarak aldığı salıncak bikere lazım olmazken ufacık bi parça herşeyi bozabiliyo oyüzden yarışmış kişiler yaşadığı sorunları yazarsa tecrubeler paylaşılmış olur mo ve yedek alımları daha isabetli yapılır
bu şekilde yazarsanız daha rahat anlaşılır ve işe yarar olur umarum gereksiz bi konu olmaz
araç: losi 8 truggy
yaşanan sorunlar: 1-gaz servosunu yükseltme ekipmanı kulnmadan monte ettiğim için şaseye vurup bozuldu
2- servo saver yayı kendini tutatn vida açıldığı için attı oda servoyu kasıp dönüşü engelledi
3-servo saverdan çıkıp tekerlere bağlanan kol zırt pırt takılı olduğu top başlı vidadan çıktı
4-iyi sımadığım pinyon fırladı
araç:losi 8 buggy
1-yaşanan sorunlar: debriyaj pabuçları eridiği ve farkedip değiştirmediğim için rulmanlar devirden parçalandı
şuan aklıma bunlar geldi örnek amaçlı yazdım aklıma geldikçe yazıcam herkes paylaşırsa sevinirim umarım faydalı olurTEAM LOSI TURKEY
http://www.teamlositurkey.com
Losi 8ight-t + OS 21Vzb +JP4
Losi 8ight + Go 21 7Port
-
25-05-2010 20:14 #2
Alişan çok işi düşünmüşsün. 8ight-T ile ilgili aktarabiliceğin ne kadar tecrüben varsa aç gibi bekliyorum

• Mugen Seiki • Team Losi • Traxxas • Tamiya •
• O.S • Picco • Dynamite • Castle •
-
25-05-2010 20:18 #3TEAM LOSI TURKEY
Losi 8ight + Go 21 7Port
-
25-05-2010 22:37 #4
alişan güzel konu hayırlı olsun
bende lst2 hakkında yazayım.
1- allahın emri oneway rulman kaçırma sorunu
2- bunu daha önce kimseden duymadım ama başıma defalarca kez geldi, lst2 de egsoz ucu aşağı doğru baktığından araba rampa gibi yüksek biyerden atladığında egsoz hızla yere çarpıyor. bunun sonucunda eksozu tutan ince metal parça kırılıyor. bunu önlemek için egsozun ucu yere mümkün mertebe uzak kalacak şekilde veya aşağı değilde yana bakıcak şekilde montajlamak gerekiyor.
ucu yere sürten egsozla yarışmak istemiyorsanız bence kulak asmanızda fayda var
Team Losi LST2
Tamiya DF02
1/16 Revo VXL
-
25-05-2010 22:42 #5
karatay abi sanırım sende okuyosun konuyu deneyimli bi 8 kullanıcısı olarak bekliyorum listeni

bu arada saol burak
TEAM LOSI TURKEY
Losi 8ight + Go 21 7Port
-
25-05-2010 23:17 #6
1 Hellfıre ss, bır daha bedava verseler yarısmam.Daha dogrusu hpı benım ısınamadıgım bır dunya markası...
2 Lst2, Rodaj yapar yarısır,sonra atar, yıne yenı bır araba alıp rodaj yapar yarısırım
3 Sorunlarına gelınce hangı bırını anlatayım.Eger bır araba kendı halınde bıle yol alamıyorsa ben o arabanın moduna mod katmak zorunda degılım.
4 Son olarak keyfımı kacıran arabanın, elınden tutmak hıcde ıcımden gelmıyor.
-
26-05-2010 02:39 #7
mugen mbx5t kullandım 2 sene.
Rot kollarının linklerinin geçtiği ufak topları(ball) modifiye etmek gerekiyor. atlayışlarda yerinden çıkabiliyor. başka bir sorun olmadı.
Her yarıştan önce bijonlarınızın, hex pimlerini tutan aksın içindeki set screwlerin , universal şaftların pimlerini tutan vidaların sıkılığını kontrol edin. Motorunuzu sabitlerken mutlaka locktite kullanın. servolarınızda boşluk kasılma varmı kontrol edin. kurulumda epa ayarlarınız çok iyi olsun. pilleriniz şarjlı olsun. Filltrenizi cırtlayın
Bunlar kontrollu olursa muhtemelen yarışta başınız ağrımaz
(Bu taktikleride kimse vermez)
-
26-05-2010 12:27 #8
Alişan süper konu olmuş, cevap yazan herkese teşekkürler.
Inferno ST-RR kullanan yok mu? Yada herhangi bir ınferno araç kullanan onlardanda brşeyler okursak çok iyi olur
-
26-05-2010 15:11 #9
hatırladığım kadarıyla, ST-RR'ım aks milini eğiyor ve yerinden çıkıyordu, toe açıları kapatarak çözüm bulmuştum. ST-R konusu açmıştım sorunlarımıda orada paylaştım
powered by DEMİ®©İ
-
26-05-2010 18:04 #10
Dikkatimden kaçmış olmalı Yunus abi, hemen bakıyorum teşekkürler cevap için

-
26-05-2010 18:42 #11
saol çağkan ya biraz cevaplar biriksin hepsini toplıycam mesela 1 rar dosyası olucak içinde gelen cevaplara göre tektek toplanmış dosyalar olcak lst2 sorunları 8t sorunları diye dosyalar ama şimdilik daha çok cevaba ihtiyaç var
TEAM LOSI TURKEY
Losi 8ight + Go 21 7Port
-
27-05-2010 15:23 #12
O zaman LST2 dosyasına katkım olsun.
Şu alemde tek ayakta yarıştığım halde yaşadıklarımı paylaşayım:
1- Antremanda plastik spindless kırıldı. Alü. yaparak yarışa girdim. Sağolsun Tuğsan arızalanan servosu sebebiyle kafa kafaya çarpıstığımızda Bu seferde C-Hub kırıldı
2- Burak'ın yaşadığı egzoz problemini aynen yaşadım. Hatta hala üzerinde L alyandan yapılma çubuk var
Serkan'ın (serkan8888) tavsiyesi üzerine bisiklet jant teli aldım. Ama elim değip de çalışamadığım için değiştiremedim henüz.
3- Ali'nin söylediklerini harfiyen yapın. İlk ayakta hava filtrem sıyrıldığı için ikinci ayakta Axial 28 motorum bir daha ayar tutmadı.
4- Genel olarak One-way rulmanını kuru beze rotostartın çubuğu yardımı ile döndüğü istikamete dikkat ederek ve çok bastırmadan temizlemeden yarışa girmeyin. Bir virajda arabanız bağırıken gitmez, siz de yanınızdan geçenleri izlersiniz. Aracın özellikle motor ve yürüyen aksam rulmanlarını imkanınız varsa değiştirin. Yoksa güzelce temizleyin.
5- Motora yakıtı taşıyan hortumu, arka kuleleri dolaşacak şekilde ve karbüratör girişine aşağı eğim verecek şekilde uzatın. Standart hali akışı kısıtlıyor."Çalınan her kapı hemen açılsaydı; ümidin, sabrın ve isteğin önemi anlaşılmazdı."
-
28-05-2010 16:39 #13
teşekkürler Halil abi gerçekten güzel bilgiler bende bu akşam 8 8t ve revo için bişeyler daha ekliycem
TEAM LOSI TURKEY
Losi 8ight + Go 21 7Port
-
29-05-2010 13:23 #14
araç :mugen mbx5t
sorunlar:1-pim çıkması
2-gaz servosunun tetiği tutan videnın çıkması
3-motorun debriyaj rulmanını eritmiş
4-bir etapta orta diferansiyelin dişlilerini yedim fakat bu ön diferansiyele giden şaft pimin yerinden çıkması sonucunda orta dife aşırı abanmam dolayısı ile oldu ve aşırı ısınan dişliler en son sıyırdı. sıyırdığı yetmiyomuş gibi birde aşırı ısındığı için diferansiyel kutusunu eriterek ona saplandı.
5-yarışta gayet güzel bir tempo ile giderken arka plate n 4 videsı da bir zıplama noktasında kırılınca aracın arka taraf komple yere sürterek tamamladım o turu büyük ihtimalle yedek vide setinden kaynaklanan bir sorundu çünkü vidalar yamulmadan yuv aiçinde kırılmıştı
İlkay Erkılınçoğlu ndan alıntıdırTEAM LOSI TURKEY
Losi 8ight + Go 21 7Port
-
29-05-2010 13:23 #15
araç : revo
sorunlar:
1-gazda 3 ad Traxxas 2075 servo yandı,
2-14 mm lik hexli jantlar piste dayanamadı ,
3-wheel carriar lerın içindeki top başlı vidalar saglı sollu 1 er kez yerinden çıktı ,
4-sezon boyunca 1 ad plastik spur asındıgı icin değişti ,
5- 2 ad metal debriyaj balatası yaylarının birleşim yerinden açılması yuzunden baskıda kaldı
değiştirildi ,
6-atlamalardan dolayı 1 kere manifold yayı attı ,
7-antrenmanlarda 1 pull start ipi koptu ,
8-push road lardan arka toe-in verenler plastik basını sıyırdığı icin çıktı ve değitirildi
Onun haricinde aracın yürüyen aksamından bir sorun yasamadım
Alain Sarafyan dan alıntıdırTEAM LOSI TURKEY
Losi 8ight + Go 21 7Port
-
29-05-2010 13:27 #16
araç:LST2
sorunlar:
sadece 3.etap sorunlu gecti.
1-ilk ayakta bellcrankın sağ ve sol koluna destek veren u şeklindeki destek cubuğu kırıldı.durumu biraz gec farkettik ve yarışı servolar bağımsız olarak tamamladım.
2-ikinci ayakta ise yine bell crankın servo ilebağlantığı noktadaki plastik top başlı kafa yalama olmuştu ve servoları süreki olarak sıkıştırıyordu. onunla uğraşmakta epey vaktimizi aldı. ve yarışta sürekli olarak cıkıyordu.
3-finalin 2.ayağında ise servo saverin bell cranka bağlı olduğu noktadaki vidası düşerek tek servo ile son 5 dk yarışı öyle devam ettirdim.
yarış öncesi antrenmanlarda ise
1. servo dişlisi sıyırdı.
2. aracımı kontrol sırasında bir baktım rot kolu yamulmuş düzeltmek icin elimi atayım derken pıt diye kırıldı ve elimde kaldı .
3. yarışlarda sorunla karşılaşmamak icin 4.etap öncesi one-way temizledim.
Hakan Sezen den alıntıdırTEAM LOSI TURKEY
Losi 8ight + Go 21 7Port
-
01-06-2010 14:49 #17
eline sağlık alışan, ekliye bileceğim birşey yok, ama tavsiyede bulunabilirim.
aracınızı sorunsuz hazırlayın
8ight 2.0R
TB-02R
T-rex 450Pro
-
13-06-2010 08:50 #18
Alişan 8ight-T için bir update varmı?

• Mugen Seiki • Team Losi • Traxxas • Tamiya •
• O.S • Picco • Dynamite • Castle •
-
13-06-2010 20:21 #19
ya batu öbür konuya yazdım bişeyler inanki şuan yazdıklarım dışında aklıma gelen yok ilk etap konuşuruz artık orda hatırladıklarımı söylerim 1 etap bukadarıyla idare et
TEAM LOSI TURKEY
Losi 8ight + Go 21 7Port
-
16-08-2010 21:45 #20
Peki 2010 da neler oldu ?? Arkadaşlar bence bu konu pek de gündemden düşmemeli. Bakın her sene daha çok profesyonelliğe yaklaşıyoruz yeni arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla bu konuyu güncel tutmalıyız.
2010 yılındaki şampiyonada Mugen Mbx5-T aracımda yaşadığım sorunlar. Aracımın 2.senesi olmasına rağmen mekanik aksamının oturmuş olduğunu düşünüyorum.
1 adet sol ön salıncak kırıldı, ters yöne giren bir aracın kafa kafaya vurmasıyla oldu
2 kere yön servosunda sorun yaşadım
onun dışında herşey 10 numara tıkı tıkır işledi.Mugen Mbx5-T Prospec & RB WS7 LG2
Mugen Mbx5-R Brushless
İlkay Erkılınçoğlu - İZMİR TEAM
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)