Turnigy 9x 9ch kumanda--hakkında bilgisi olan varmı? YARDIM
Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayısı : 938
- » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Toplam 938 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Reklam Alanı
-
03-06-2010 00:47 #1
Arkadaşlar Turnigy 9X 9Ch kumandası var (mod1)-ve-(mod2) olmak üzere ben araba kullanıcıyım yavaş yavaş uçaga geçiş yapıyorum bi kaçtane model var elimde kendim yaptım ''zagi'' falan..şimdi kendime bi elektronik sistem toplamaya başlıyorum turnıng nin bu kumandasını buldum fiyatı uygun olması benim için iyi..üst düzey bişey almak şimdilik zor bi ögrenci için,kullanan yada bu kumanda hakkında bilgisi olan birileri varsa yardım edebilir mi? hani benim uçak kumandaları hakkında üst düzey bi bilgim yok yavaş yavaş formu okuyorum araştırıyorum zamanla ögrenicem ama bu kumanda hakkında bişey bulamadım o yüzden konu açtım..şimdiden teşekkürler..
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...v2_Firmware%29Konu carsi_hell tarafından (03-06-2010 Saat 00:50 ) değiştirilmiştir.
-
03-06-2010 01:20 #2
Ne konuda yardım istediğini anlayamadım. Kumanda bulmuşsun para bulmuşsun. Bilgisi olan biri iyidir al kötüdür alma mı desin? Sitesinde 30 dan fazla kullanıcı yorumu var. Bazılarında ufak tefek şikayetler de yazılmış. Yanlız 60 dolara 9 kanallı kumanda gerçekten iyi olsa yer gök oynardı. 1.5kg dan daha hafif olması da ilginç. Neyse zaten stokta da yok. Parasını verip stoğa girmesini beklemek lazım.
Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
04-06-2010 02:31 #3
hocam ''bilgisi olan varmı'' demek zaten iyi kötü yönleri nelerdir demek degil mi? daha dogrusu şöyle sormam gerekirdi,'' zagi ve trainer tarzı modeller uçurmak istiyorum,başlangıç için bu kumanda işimi görürmü..eksileri varmıdır varsa nelerdir ?
-
04-06-2010 10:01 #4
Başlangıç için tabiki işini görür, ama başlangıç için 9 kanala gerek yoktur. ileri düzel modeller için 9 kanal kullanılır ama 9 kanal bir modeli buna emanet edermisin diye bana sorsan, tabiki hayır derim. Ben senin yerinde olsam, yerli sitelerde satılan 4 kanallı temiz ikinci el bir futaba yada hitec alırım, bu işi öğrenene kadar zaten 4 kanaldan fazlasına pek ihtiyacın olmayacak.
Eğer uçak işine yeni başlayacaksan wing tiger yada wing dragon gibi bir modeli uçuşa hazır halde kumandasıyla birlikte alıp kullanabilirsin. O modelde işi iyicene öğrenince kendine iyi bir kumanda alıp devam edersin.
-
04-06-2010 20:53 #5
Muncid konusu edilen kumandanın senin gördüğün, yaşadıgın bir kusuru varmı ki modelini buna emenet etmiyecegini yazmışsın. (Benzerlerinden ucuz olması neden kabahat hala anlamış degilim)
Ben kullanıyorum hiç bir olumsuz yönü yok,üstelik lipo ilede kullanabiliyorsun.
Soruyu soran arkadaşa almasını ,kullanmasını tavsiye ederimGaribim HK450,garibim 9 kanal Fly sky 2.4ghz ve GP750 ALİGN DS520
Soprano Sevenler Cemiyeti ne uzaktan hayran
-
05-06-2010 01:45 #6
ince999 abim munir abimde hani kötü niyetle bişey dememiş kırgınlık olmasın aman..valla abi kararsız kaldım pek fazla kullananda yok ama sen kullanmışsın memnunum diyosun bakalım almaya niyetliyim vallaa..hani 80 yada 100 tl verip 4kanal art tec e-fly almaktan daha mantıklı geldi haksız mıyım en azından o nlardan iyi deilmidir abi yada onlar kadar
-
05-06-2010 01:52 #7
ArtTech alma da ne alırsan al diyelim bu durumda.
Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.
-
05-06-2010 01:55 #8
metin abim mantıklı deil mi sencede ona para verinceye kadar turnıng yi almak,benim durumum için..keşke on numara bi futaba alabilsek ama olmuyo işte..
Konu carsi_hell tarafından (05-06-2010 Saat 02:10 ) değiştirilmiştir.
-
05-06-2010 03:21 #9
carsi_hell kardeşim, sitedeki yorumlarda sadece uçak mix lerinde sorun olduğu bunun da nedeninin firmware den kaynaklandığından bahsediliyor. başka da problem yok şimdilik. başlangıç için tabiki de çok güzel. eminim futaba 6ex, spektrum dx6i ye göre birsürü olumllu yönü vardır, çinli amcalarımız kopyalaya kopyalaya kendi teknolojilerini de geliştiriyorlar. 4 kanallı başlangıç bir kumanda alıcağıma ben de bunu alırım.
üstadlara da bir sorum var. bu mix yapamama sorunu başlangıç için uçak, elektrikli planör gibi araçlarda sorun çıkarır mı?Konu MutluTEKIR tarafından (05-06-2010 Saat 03:23 ) değiştirilmiştir.
-
05-06-2010 04:36 #10
mutlu kardeşim mixig hakkında bişeyler yazıyo ''önemli'' bölümünde çevirdim türkçeye ama pekbişey anlayamadım..mix v-tail özellgi vvarmı bilmiyorum. ben. zagi için kullanıcam onda da mix olmadan olmaz...ama onun çözümüde kolay hobbycity de 3 $ a mixer ler satılıyo aynı işi görüyor oda...yoksa bile mixer le beraber alırım
-
05-06-2010 04:38 #11
bu arada 2.zagimide bitirdim şu an yarın fotoları koyarım..çok ugraştıgım için i bilmiyorum ama çok güzel oldu gibi geliyoo hadi bakalım bide elektronık çektikmi kimse tutamaz artık beni

-
05-06-2010 09:24 #12
benim kullandıgım seninde almayı düşündüğün kumandanın uçak bölümünde epey miks var elbette V tail miksleride var hatta aleron difransiyel miksi bile var.Bu kumandayı almakla teknik olarak hiç bir şekilde pişman olmazsın,ama sosyal olarak bunu elinde görünce sana küçümseyen bakışlarla bakılmaya alışmalısın tabiki durmadan sorulan sorularada
Garibim HK450,garibim 9 kanal Fly sky 2.4ghz ve GP750 ALİGN DS520
Soprano Sevenler Cemiyeti ne uzaktan hayran
-
05-06-2010 12:54 #13
Değerli Arkadaşlar,
Benim kumanda da FLYSKY = Turnigy=I-max=Eureagle, bunların hepsi aynı ve JR uyumlu dur. JR kullanıcılar ile konuştuğumda programın hemen hemen aynı olduğunu söylediler. THK unda satın alıp bunu patlar motorda kullanan bir çok kişi var. Bu cihaz tabi ki Futaba veya Hitec modul sistemi ile kıyaslamayın. Kullanacağınız modul JR uyumlu olanları rahatlıkla kullanabilirsin. Benim modülüm FlySky GFSK
PPM/PCM 1024 resolution..Şimdiye kadar çok az glich ile karşılaştım çünkü etrafımda ki herkes Futaba FASST sistemi kullanıyordu. Bu sistem ile arada bir de olsa interferance ile karşılaştığını düşünüyorum. Bu kumandayı aldığın zaman alacağın modul de çok önemli. FrSky ACCST, JR DSM2 9Ch, ASSAN, Corona DSSS V2, modüllerinden birini alabilirsin. Ben yakın zamanda FrSky ACCST modülünü almayı düşünüyorum. Bunların hepsi aslında ekonomik olarak düşündüğün zaman tercih sebepleridir.
Aslında bu konuda daha uzman ve deneyimli olan arkadaşların da modül hakkında fikirlerini öğrenmek isterim.
Saygılar,
Kadir,
-
05-06-2010 21:35 #14
Kadir abi saolasın ayrınttılı açıklamışın vallaa...ama kafam karıştı çok fazla anlayamadım uçakta yeniyim ya ondan...
ince999 abimin dedigine göre okey dir bu kumanda.ozman
-
06-06-2010 00:39 #15
Hobby king'i sürekli takip eden biri olarak son düzeltmeden sonra bende bu kumanda ile ilgilenmeye başladım. Tercih meselesidir ama görsel olarak bu kumanda Futaba 7c'den daha iyi görünüyor gözüme tabi bu uçuşa etki eden bir konu değil. Bu kumandanın sorunu gaz kapalı iken bir tuşa basarsanız kendi kendine farklı seviyelerde gaz açıp kapamasıydı. Şimdi HK Bu sorunu giderdiğini V2 firmware yüklediğini ve bu firmware'in fabrikada bile olmadığını söylüyor. Modül ve alıcının da pakete fiyat artmadan eklenmiş olması çok güzel bir durum. Ben almaya değer görüyorum 4CH wing tiger kumandası ile 46'lık Trainer uçtuğuna göre "uzun zaman öyle kullandım trainerimi" bu da bir çok modeli gayet rahat kontrol eder ve hiç bir sorun çıkmaz. Mesele şimdi bu birlikte gelen alıcının tam olarak ne olduğu ki o da THK'nın sattığı sistemin aynısı gibi görünüyor. Taner'in kumanda şimdi yolda, her halde hafta içi gelir , incelemeyi yaptıktan sonra geniş bir yazı yazacağına eminim.
| Yak 54 50cc | Super Chipmunk .46 | Elite .46 | Piper Cub J3 .46 |
| Soaraction EP | Islander EP | HK-450 V2 | HK Yak 54 EPP |
** Soprano Sevenler Cemiyeti Bşk.Yrd. #2/2 **
-
06-06-2010 20:21 #16
evren abi açıklamalar için çok teşekkürler yardımcı oldun..sizin hafta içi gelecek kumanda turning mi...yorumları yazarsan çok işe yarayacak abi.. bekliyorum.....
-
06-06-2010 20:43 #17
Bütün sorunlarının giderildiğni söylüyorlar.Bende bu sezonu çıkarması için veya ne kadar giderse(uzun bir sürede bir sorun çıkartacağını düşünmüyorum) almayı düşünüyorum.
Asp 61 lik motor stoklara girdiğinde ikisini birden sipariş vereceğim.
Sizce ürünlerim hangi yolla gelmesi uygundur;
*EMS Express
*Air Parcel
*Air mailKonu ibrahimkent tarafından (06-06-2010 Saat 20:44 ) değiştirilmiştir. Sebep: yanlış bilgi
İbrahim Kent / Kanlıca /İSTANBUL
Phoenix Domino
Seagull Arising Star
Akroflash2
DG-1000 HK
-
06-06-2010 20:51 #18
valla hocam express kargo 3-4 günde gelimuş ama çok pahalı digrleri uçakla gönderin posta anlamında ama hangisi bilmiyorum ama air mail olabilir tam emin deilm
-
06-06-2010 21:02 #19
*EMS Express ,Özel kargo şirketlerimi yapıyor aceba(mng,ups)vss.
*Air parcel i aceba ptt mi getiriyorki?
*Air mail e simdi baktım 1 kg üzeri göndermiyorlar.
Sanırın en mantıklısı Air parcel duruyor.Deneyimli kişiler bizi aydınlatacaktır.Yardımlarınızı bekliyorumKonu ibrahimkent tarafından (06-06-2010 Saat 21:03 ) değiştirilmiştir. Sebep: düzeltme
İbrahim Kent / Kanlıca /İSTANBUL
Phoenix Domino
Seagull Arising Star
Akroflash2
DG-1000 HK
-
06-06-2010 21:11 #20
Evet gelecek olan kumanda V2 Turnigy 9x
EMS almayın , zaten Hongkong'dan buraya gemi trafiği yok, her şekilde paketiniz tarifeli THY uçağı ile posta şirketleri arası anlaşmalarla geliyor. Kayıtlı posta ile alın, fazladan para vermenizin hiç bir esprisi yok.| Yak 54 50cc | Super Chipmunk .46 | Elite .46 | Piper Cub J3 .46 |
| Soaraction EP | Islander EP | HK-450 V2 | HK Yak 54 EPP |
** Soprano Sevenler Cemiyeti Bşk.Yrd. #2/2 **
Konu Bilgileri
Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)