Turnigy 9x 9ch kumanda--hakkında bilgisi olan varmı? YARDIM

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 938
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 938 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 3 Toplam 47 Sayfadan BirinciBirinci 12345618 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    hk'den kablo almana gerek yok. stereo kulaklıklarda kullanılan uzatma kablosu yeterli. kabloyu mikrofon girişine takıyorsun.

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    27
    Alıntı ess Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hk'den kablo almana gerek yok. stereo kulaklıklarda kullanılan uzatma kablosu yeterli. kabloyu mikrofon girişine takıyorsun.
    Sanırım bu ürün değilmi.Yoksa iki ucuda stereo kablodanmı bahsettiniz.

Uploaded with ImageShack.us
    Konu ibrahimkent tarafından (08-06-2010 Saat 12:23 ) değiştirilmiştir. Sebep: ek
    İbrahim Kent / Kanlıca /İSTANBUL
    Phoenix Domino
    Seagull Arising Star
    Akroflash2
    DG-1000 HK

bunlar değil. iki ucu da stereo olacak, usb değil. türkiye'de elektrikçilerde bulabilirsin veya kendin yaparsın.

Jul 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    27
    bunlar değil. iki ucu da stereo olacak, usb değil. türkiye'de elektrikçilerde bulabilirsin veya kendin yaparsın.
    Anladım...Çok güzel bu şekilde olması.Tesekkür ederim...
    Phoenix Domino
    Seagull Arising Star
    Akroflash2
    DG-1000 HK

Jul 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    27
    Kumanda ve 8 adet şarjlı pil şiparişimi verdim.Alıcı stoklara dün girdi ama bitmiş.) Alıcıda kaç volt pil kullanılıyor? Standart 4.8'mi.
    Phoenix Domino
    Seagull Arising Star
    Akroflash2
    DG-1000 HK

Bir ucu stereo jack diğer ucu usb olanı trainer kablosu olarak kullanabilirsiniz. Alıcı içinde 4.8v pil yeterli olacaktır.
    | Yak 54 50cc | Super Chipmunk .46 | Elite .46 | Piper Cub J3 .46 |
    | Soaraction EP | Islander EP | HK-450 V2 | HK Yak 54 EPP |

** Soprano Sevenler Cemiyeti Bşk.Yrd. #2/2 **

Alıntı ince999 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Muncid yazdıklarımla sizi biraz kırdım gibime geldi Böyle bir şeye sebeb oldugum için senden ve yazımdan alınan her kes ten özür dilerim.
    Sizinle "UCUZ" nedir konusunda anlaşamıyoruz,ben ucuz diye illede çok az para ile alınan bir maldan bahsetmiyorum,anladıgım kadarı ile "UCUZ" ve "ADİ" mal kavramını bir birine karıştırıyoruz.Hemen hemen bütün adi mallar ucuz olur ama her ucuz malın adi olması diye bir durum yok.
    Kesinlikle öyle birşey yok ince abi, aramızda kırgınlık dargınlık olmaz, sadece fikir ayrılığı olur. Buda insanlar arasında olabilecek en normal şeylerdendir. Benim tek üzüldüğüm şey, ucuz kumandası olana küçümseyici gözle bakmak fikri oldu.

İnce abi, çok yeni olan bir olaydan bahsedeyim. Ben sadece elektrikli jet modeller ile uğraşıyorum. Prop jet ve EDF jetler ilgi alanımda, bu kısa zaman içinde de helikopterler ile ilgilenmeye başlayacağım. Şimdi elektrikli modellerde kullandığım servolar en ucuzları, lipolarımın tamamı Turnigy, EDF lerimin hepsi çin malı ucuz malzemeler, motorlarım deseniz aynı şekilde 3-5 dolarlık en fazla 30 dolarlık motorlar ve çin malı hepsi, ESC lerimin çoğu markasız, bir kısmı Turnigy,,, şimdi bunlarda sorun yaşadınızmı derseniz, bir elektronik devrede ne kadar yaşanırsa o kadar. fazla bir sorunum veya şikayetim olmadı. Bu kadar ucuz malzemenin arasında kullandığım Kumandam ise Futaba 6ex 2.4, sadece alıcısı 100$ civarında, bazı durumlarda alıcı modelin tamamından daha pahalıya gelmiş oluyor. Ama ben modeli düşürdüğümde aklıma kumanda ile ilgili hiçbir sorun takılmıyor. Kendi kendime diyorum ki ya pilotaj, ya tasarım hatası, yada başka şeyler. Kesinlikle kumanda ile ilgili hiçbirşey düşünmüyorum bile.
    Haa bu size çok övdüğüm ve güvendiğim Futaba nın gaz ve rudder potansiyometreleri dün itibari ile arızalandı. Aslında durum şöyle oldu, rudder potansiyometresi tam kısa devre oldu ve rudder artık tam sağda çakılı kaldı, bende onu söküp değerine bakıp yenisini takayım diye düşünerek içini açtım daha plakete elimi atmamla gaz potuna lehimlenmiş L biçiminde plaket elime geldi birde baktım ki gaz koluna bağlı pot ortadan ikiye ayrılmış. Ben ankara da konya sokakta bir elektronik firmasında çalışıyorum, bugün potu söküp işyerine geldim ve burada muadilini aradığım potun bulunmasının mümkün olmadığını öğrendim.
    Şimdi bu durumda yeni bir kumanda alacağım Futaba mı alayım yoksa turnigy 9 kanal mı alayım, bana sorarsanız yine Futaba, çünkü her ne şart altında olursa olsun modeli bir alıcıya emanet ediyoruz, bugüne kadar futaba kaynaklı kırım yaşamadım ama şuda var turnigy kaynaklı bir kırım da yaşamadım... Kumandanın ucuz olması dandik olduğunu göstermez pahalı olması da sağlam olduğu anlamına gelmez ama tecrube edilmiş şeyler vardır, denenmiştir ve onaylanmıştır. Marka takıntısı olan bir insan değilim ama yinede sürekli kumanda konusunda bir çekincem var.

Bunun dışında pahalı olan ile ucuz olan arasındaki teknik farkı ben size söyleyeyim İnce abi; Çalıştığım yer şu anda Türkiyenin en büyük elektronik komponent ithalatçılarından birisi, en az 10 yıldır elektronik piyasasının içindeyim, durum o kadar ilginç ki, biz yurtdışından aynı direnç veya kondansatör için o kadar farklı fiyatlar alıyoruz ki, aldığımız fiyatlar arasında bazen 10 kata kadar farklılık olabiliyor, bu inanılmaz bir fark, halbuki iki eleman da aynı işi yapıyor aynı parça herşey aynı, ama bir tanesinin ömrü 1-2 yıl iken diğeri 20yıl çalışıyor, birisi 70derecede ben işi bıraktım diyor diğeri 90derece de çalışırım diyor, birinin toleransı %1 diğerinin toleransı %10, 5dolara da 128x64 LCD var markası yok fire %15 ama 35dolara da 128x64 LCD var fire %2 çalışma ömrü bilmemkaçbin saat çalışma ısısı bilmem kaç derece. Şimdi olaya bu pencere den bakarsanız İnce abi fiyat farklarının neden oluştuğunu daha iyi anlarsınız. Benim potansiyometre nemden dolayı arızalandı ve bu hata benimdi, kendi yaptığımı da biliyorum, ama dediğim gibi turnigy firması 50dolarlık kumandanın üzerinde 30dolarlık 128x64 LCD takmaz diye düşünüyorum. Biz bu gibi şeyleri yıllar içinde tecrubeyle öğrendik. ucuz tristör getirdik, müşterinin elinde mısır gibi patladı, pahalısını getirince müşteride memnun oldu bizde memnun olduk. Şimdi ben futabanın yada hitec in fiyatı normal demiyorum, tabiki fazla ama mühendislik parça işçili vb girince bi durup düşünmek gerekir. Nihayetinde Bu kumandalar tamamen elektromekanik cihazlar ve bu bahsettiğim komponentlerin tamamı bu kumanda içinde kullanılıyor.

İnce abi benim bakış açım bu, yanlış bir söz ettiysek affola..
    Konu Muncid tarafından (08-06-2010 Saat 13:00 ) değiştirilmiştir.

Jul 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    27
    Alıntı Spunky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir ucu stereo jack diğer ucu usb olanı trainer kablosu olarak kullanabilirsiniz.
    Benim anladığım iki jack girişini kumanda ve bilgisayara girdiğim zaman kumandanın ,simulator yazılımına bağlanması.
    trainer kablosu olarak kullanmak ne demektir?
    Tam algılayamadım!
    Phoenix Domino
    Seagull Arising Star
    Akroflash2
    DG-1000 HK

Trainer kablosu iki kumandanın birbirine bağlanarak birinin öğretmen birinin öğrencinin kullanmasını sağlayan kablodur. Gerektiğinde öğretmen uçağı bir svic vasıtasıyla devralır.
    Araştırmacı Modelci - Tri-quad-hexa-octo - www.multikopter-tr.com

net olsun diye tekrar yazıyorum: simülasyon için iki ucu stereo kablo yeterli.

Jul 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    27
    Alıntı mcgyver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trainer kablosu iki kumandanın birbirine bağlanarak birinin öğretmen birinin öğrencinin kullanmasını sağlayan kablodur. Gerektiğinde öğretmen uçağı bir svic vasıtasıyla devralır.
    Şimdi daha net oldu.Teşekkür ederim.
    Phoenix Domino
    Seagull Arising Star
    Akroflash2
    DG-1000 HK

net olsun diye tekrar yazıyorum: simülasyon için iki ucu stereo kablo yeterli.
    Peki bu kablonun bir ucunu ses kartı girişine takıp. PPJoy gibi bir program yardımıyla mı oyun kumandalarında görüyoruz. Sizde bu kumanda dan var mı? Sim de kullandınız mı? Gerekli programlar nelerdir.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/f...s.asp?TID=1428
    burada ayrıntıları var. arkadaşımda var kumanda. link'te gösterilen şekilde yaptık simulasyonda çalıştı.

Bilgiler için teşekkürler

Apr 2008
    Nereden Nereden
    izmir
    Yaş Yaş
    59
    Alıntı ibrahimkent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Expo ve Dual Rate ne işe yaramaktadır?
    Önce rate nedir onu yazayım buradaki anlamı kumandadan hareket komutu verilince ilgili servo kolunun oynaması anlamına geliyor.
    Dual rate: kumanda kolunu sonuna kadar götürdüğümüz zaman servo koluda sonuna kadar gider.ama dual yani ikili ayarı varsa birinde sonuna kadar giderken digerinde biz ayarla servo kolunun daha az gitmesini saglarız böylece kumanda kolu yine sonuna kadar gittiği halde servo kolu daha az miktarda hareket eder.Bunun bize faydası şudur.Kumanda servoyu daha az haret ettirebildiği için modelimiz sagırlaşmış oynaklıgı gitmiş olur yani acemi için kullanımı kolaylaşmış olur.tabiki bu özellik daha başka durumlar içinde kullanılıyor.
    Expo ya gelince.Kumanda ya expo ayarında olur yada normal veya lineer ayarında.
    Şimdi kumandamız normal yani lineer ayarda olsun.Kumandadan kolu 1mm oynatınca ilgili servo koluda 1mm oynar 5 mm oynatınca servo koluda 5 mm oynar uzun lafın kısası servo kolu kumanda kolunu aynen taklit eder.Şimdi ayarı Expo yapalım.(+ ve -) diye iki türlü ayar yapılır biri digerinin zıttıdır.
    Kumanda Expo ayarında iken (miktar ayarı sana kalmış) kumanda kolunu merkezden 2 mm oynatınca servo koluda 2mm oynar ama kolu üstüne 3mm daah oynatınca yani toplamda 5mm oynatınca servo koluda 5mm den fazla oynar yani 6, 7 mm oynar hele hele iyice uçlara gidildiğinde servo kolu kumanda koluna göre çok daha fazla hareket eder bu özelliğe Expo özellik yada üstel özellik veya eskiden söylendiği gibi Logoritmik özellik denir.Ne işe yarar dersen daha çok usta pilotların ince işlerine yarar.Şimdilik bu ayara dokunmamanı lineerde kalmanı tavsiye ederim
    Garibim HK450,garibim 9 kanal Fly sky 2.4ghz ve GP750 ALİGN DS520
    Soprano Sevenler Cemiyeti ne uzaktan hayran

Bu değerli bilgiler için teşekkür ederiz İnce abi. Eline klavyene sağlık. Ancak bu kadar anlaşılır bir şekilde anlatılırdı heralde.

Saygılarımla
    Taner

Önce rate nedir onu yazayım buradaki anlamı kumandadan hareket komutu verilince ilgili servo kolunun oynaması anlamına geliyor.
    Dual rate: kumanda kolunu sonuna kadar götürdüğümüz zaman servo koluda sonuna kadar gider.ama dual yani ikili ayarı varsa birinde sonuna kadar giderken digerinde biz ayarla servo kolunun daha az gitmesini saglarız böylece kumanda kolu yine sonuna kadar gittiği halde servo kolu daha az miktarda hareket eder.Bunun bize faydası şudur.Kumanda servoyu daha az haret ettirebildiği için modelimiz sagırlaşmış oynaklıgı gitmiş olur yani acemi için kullanımı kolaylaşmış olur.tabiki bu özellik daha başka durumlar içinde kullanılıyor.
    Şimdi kumandamız normal yani lineer ayarda olsun.Kumandadan kolu 1mm oynatınca ilgili servo koluda 1mm oynar 5 mm oynatınca servo koluda 5 mm oynar uzun lafın kısası servo kolu kumanda kolunu aynen taklit eder.Şimdi ayarı Expo yapalım.(+ ve -) diye iki türlü ayar yapılır biri digerinin zıttıdır.
    Kumanda Expo ayarında iken (miktar ayarı sana kalmış) kumanda kolunu merkezden 2 mm oynatınca servo koluda 2mm oynar ama kolu üstüne 3mm daah oynatınca yani toplamda 5mm oynatınca servo koluda 5mm den fazla oynar yani 6, 7 mm oynar hele hele iyice uçlara gidildiğinde servo kolu kumanda koluna göre çok daha fazla hareket eder bu özelliğe Expo özellik yada üstel özellik veya eskiden söylendiği gibi Logoritmik özellik denir.Ne işe yarar dersen daha çok usta pilotların ince işlerine yarar.Şimdilik bu ayara dokunmamanı lineerde kalmanı tavsiye ederim

Apr 2008
    Nereden Nereden
    izmir
    Yaş Yaş
    59
    Muncid detaylı yazın için teşekkür ederim.Yazdıklarına katılıyorum
    Garibim HK450,garibim 9 kanal Fly sky 2.4ghz ve GP750 ALİGN DS520
    Soprano Sevenler Cemiyeti ne uzaktan hayran

Jul 2007
    Nereden Nereden
    istanbul
    Yaş Yaş
    27
    Çok anlaşılır olmuş.Tesekkür ederiz.
    Phoenix Domino
    Seagull Arising Star
    Akroflash2
    DG-1000 HK

Muncid konusu edilen kumandanın senin gördüğün, yaşadıgın bir kusuru varmı ki modelini buna emenet etmiyecegini yazmışsın. (Benzerlerinden ucuz olması neden kabahat hala anlamış degilim)
    Ben kullanıyorum hiç bir olumsuz yönü yok,üstelik lipo ilede kullanabiliyorsun.
    Soruyu soran arkadaşa almasını ,kullanmasını tavsiye ederim
    Bu kumandada kullanılabilecek bir lipo linki vermeniz mümkün mü acaba.
    HK-6X 2.4Ghz 6ch, Turnigy 9X 9Ch, 2W Booster, EZOSD, Bev 1.3 Ghz 800 mhz,

HK yorumlarda bu pil ile kullandığını yazanlar var ( Rhino 3s 2620 mah transmitter pack) fakat şu an stokda yok boyut=97x30x25mm
    http://www.hobbycity.com/hobbyking/s...idproduct=7346

Zippy Futaba transmitter pack şu an stokda boyut olarak çok az fark var. Pil yatağı boyutlarını ince hocamız yazarsa belki bu pilin sığıp sığmayacağını anlayabiliriz. Boyut=100x28x23mm
    http://www.hobbycity.com/hobbyking/s...idproduct=6955

Ayrıca Mimh 2200 mah pil de kullanılabilir. adedi 1,29 dolar
    http://www.hobbycity.com/hobbyking/s...dproduct=10456

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)