Turnigy 9x 9ch kumanda--hakkında bilgisi olan varmı? YARDIM

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 938
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 938 adet sonuctan sayfa basi 861 ile 880 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 44 Toplam 47 Sayfadan BirinciBirinci ... 2941424344454647 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    En azından kargonu sağ-selamet alabilmiş olmanın verdiği teselli 47 liralık ek masrafı unutturmuştur, ve en azından benimle kıyasladığında 30 tl daha az ödemişsin . Bu arada aynı kumandadan bir arkadaşımda daha var, kumanda üzerindeki sticklerden biri aktif pozisyonda kaldığı için kumanda bataryasını taktığımızda hiçbir işlem yapmamıştı, benzeri bir durumla karşılaşırsan aklında bulunsun. Bu arada kumanda için aldığın bataryanın linkini verebilir misin.

Alıntı emreozcakmak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün Topkapı Ptt yurtdışı kargo bölmünden siparişlerimi aldım 130 dolarlık sipariş için 47 tl vergi ödedim.İşler hızlı ve sorunsuz olarak çözüldü.Turnigy 9x çok güzel gözüküyor.
    Bu arada aldığım Rhino verici pilini kumandaya lehim yapmadan takamayacağım uygun soketi nereden temin edebilirim ?
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...Batteries.html
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...Batteries.html
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...ase_Lipo_.html
    linklerin hepsi olur sadece beyaz 2s erkek jak sizin işinizi görür geri kalan kablo banana vs. daha sonra başka amaçla kullanılabilir. Bence kendi pil kutusunun kablosunu kesmeyin o da yanınızda pilleri ile birlikte acil durum yedeği olsun. Uçuş sahasında lipo biterse pil kutusu ile günü kurtarabilirsiniz.
    Seagull Edge 540 EP::Twin Cargo Plane::WildCat Pusher::ANKA FPV::Sirius FPV::Extra 330S 3D::Great Planes Piper Cherokee & OS46 AX
    Fatshark Goggles,1.3-800TX/RX, Sony600TVL Cam,Nova RTH OSD,Futaba 7C

Kumandaya uzuuuuun bir süre sonra kavuştum.Artık yarım kalmış modelleri tamamlamamak için bir bahanaem kalmadı.
    Artık uçup rahatlamak istiyorum.

Mehmet Bey

Switch Error hatasını okumuştum.O yüzden karşılşınca şaşırmadım.Anahtarların hepsi kapalı olması gerekiyor söylediğiniz gibi.aldığım pil http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...idProduct=7346 Rhino transmitter pack.

Sayın Onurboy;
    Soket sorununu şöyle çözdüm ; pilin üstünde gözüken siyah soket -Alıcı girişi gibi olan- kumandanın soketine uyuyor.Arkadan bir kaç milim fazlalık pile baskı yapıyordu , kablolara dikkat ederek arkadan biraz traşladım pile dayanıyor ve çıkması çok zor gözüküyor.Lehim ve değişime gerek kalmadı gibi gözüküyor sizce bir sıkıntı olur mu ilerde ?

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Nereden Nereden
    burdur
    Yaş Yaş
    27
    benimde kumandam geldi sonunda fakat galiba bozuk geldi. sorun şöyle kumanda elime geçeli 3 gün oldu fakat kurcalarken farkettimki gaz kolu sorunlu. çeyrekte hareket ortada oluyor yarımda tam gaz oluyor en alttada hareket tam tamamlanamıyor. servonun orta noktası ile stickin orta noktası aynı değil. servo derken display ekranındada hareket aynı çeyrek gazda orta noktada oluyor trimle düzelmedi. galiba kalibrasyon sorunu ne yapmam lazım??

May 2011
    Nereden Nereden
    Nazilli-Aydın
    Yaş Yaş
    17
    Taa 11\12\2011 de parasını yatırdığım ama kumanda geldikten sonra da diğer parçaları beklediğim kargom hala elime gelmedi
    12\01\2012 de shipped yazdı kargo sayfası da ayın 16sından beri aynı buyrun ekran karesi Adsız.jpg
    Tahminen 15 tatilde elime gelir diye düşünüyorum ve dunden beri aklım karımaya basladı sizce bu onumuzdeki hafta gelirmi ?
    Turnigy 9X 9Ch Transmitter
    Yazık Olanlar: Eğreti Wing Dragon RTF - Efsane34 fırçalı mode
    Kayıp Olanlar : Decathlon Epp fırçasız mod.lu
    İbret.Exe ███████████████______| % 92 Loading...

Alıntı emreozcakmak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayın Onurboy;
    Soket sorununu şöyle çözdüm ; pilin üstünde gözüken siyah soket -Alıcı girişi gibi olan- kumandanın soketine uyuyor.Arkadan bir kaç milim fazlalık pile baskı yapıyordu , kablolara dikkat ederek arkadan biraz traşladım pile dayanıyor ve çıkması çok zor gözüküyor.Lehim ve değişime gerek kalmadı gibi gözüküyor sizce bir sıkıntı olur mu ilerde ?
    Ben kumanda, alıcı gibi uçağı kumanda etmemizi doğrudan sağlayan cihazlarının bağlantılarının tamamında çok hassas davranırım ve kesinlikle uydurma (sizi tenzih ederek söylüyorum) çözümler geliştirmem. Çünkü olmaz olmaz ama anlık bir sinyal kaybında modele geçmiş olsun dersiniz. Herşeyi olması gerektiği gibi yapıp risk almamakta fayda var diye düşünüyorum.
    Seagull Edge 540 EP::Twin Cargo Plane::WildCat Pusher::ANKA FPV::Sirius FPV::Extra 330S 3D::Great Planes Piper Cherokee & OS46 AX
    Fatshark Goggles,1.3-800TX/RX, Sony600TVL Cam,Nova RTH OSD,Futaba 7C

Bende bu kumandayı quadcopter için kullanıyorum. Bu işte biraz yeniyim... İlk dört kanalı kullanıyorum( throttle,ail,elev,rudder.. ) Peki alıcıda geriye kalan 6 pin daha var.. Söz konusu kanalları nasıl kullanabilirim?

Örneğin modelin üzerindeki "şerit ledleri" kumandanın üzerindeki mandallardan biriyle nasıl açıp kapatabilirim?

Ya da bir mandal açıksa gaz kolu çalışsın, kapalıysa kesinlikle çalışmasın gibi mesela.. ?
    Konu picagor tarafından (25-01-2012 Saat 15:51 ) değiştirilmiştir.

Gaz kapalı açık olayının throttle cut özelliği ile yapabilirsin menuleri karıstır biraz thr cut diye bir menu olmalı oradan aktif edeceksin sol alttaki anahtar olması lazım

şerit ledleri açıp kapatmak için receiver controlled switch e ihtiyacın var.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...idProduct=8833

diğer kanalları kullanmak için aux menusunden diğer kanallara switch ataması yaparsın

kolay gelsin
    Araştırmacı Modelci - Tri-quad-hexa-octo - www.multikopter-tr.com

May 2011
    Nereden Nereden
    Nazilli-Aydın
    Yaş Yaş
    17
    veya lambaların parlaklıgınıda ayarlıyabılırsınız Brushed ESC ile Üstelik daha ucuza

Gaz kapalı açık durumu için boştaki bir kanalla gaz kanalını mikslemek gerekiyor. O kanalın atandığı switch on konumuna gelince gaz 0 olacak şekilde miks yapılmalı. Cankat sakarlık olmasın diye yapmıştı Futaba 7C ile.
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

Metin abi mixleme olayını youtube da aradım.. Konuyla alakalı bi video buldum sanırım.. Buradan çözmeye çalışacaz artık..

Taner menülerde Thr Hold diye bişey var aynı şeymi bilmiyorum.. Anahtarlama cihazını güzel fikirmiş. Adamlar her ihtiyaca uygun donanım üretmişler..

throttle hold farklı birşey. Helikopter menüsünde var ve aman sakın deneme. pili takar takmaz çalışır pervaneler. Bu throttle cut ama senin istediğin işe yaramaz. Sadece gaz tam kapalıyken gazı biraz daha kapatır. throttle cut devredeyken gazı açarsan motor yine döner.
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

May 2011
    Nereden Nereden
    Nazilli-Aydın
    Yaş Yaş
    17
    Kumandam uzun ugraslar sonucu babam tarafından elime teslım edıldı LiFe siyle calıstırdım su an hıcbı sıkıntı yok gıbı duruyor sadece yaklasık 1\8 lik mesafe gectıkten sonra motor calısmaya baslıyordu (bunuda adını unuttum simdi o %120 ye cıkabilen ayar)'ı %70 e getirerek çözdüm şimdi 2-3 tırtıktan sonra acılıyor gaz
    yani mutluyum umarım ılerde sorun cıkarmaz bizim buralar yazın 45-50 dereceyi goruyor (gecen yaz max sıcaklık 53 dü gölgede)

Youtube da gezerken bir video ya denk geldim. Videodaki amaç 2.4 ghz anten yaparak daha uzaklardaki wireless ağlara girmek, access pointlere ulaşmak.. Aşağıdaki anteni yapıp tunigy kumandamıza bağlasak menzil artarmı acaba?

Bu alıcı anteni ama.
    http://www.rcexplorer.se/page14/index.html
    burada ilgini çekecek projeler var.

May 2011
    Nereden Nereden
    Nazilli-Aydın
    Yaş Yaş
    17
    Abilerim şu simulatör ayarlarını biraz açsanız forumda google da heryerde aradım bulamıyorum
    3.5mm jack ım var kumandam var daha once 100b ile sımde uctum ama bu kumandayı bi türlü ayarını yapamadım modul de cıkık

Jun 2010
    Nereden Nereden
    Manisa
    Yaş Yaş
    36
    arkadaşada bu kumandadan sipariş vereceğiz ama bir türlü sroklarda göremiyoruz. E-posta ile haber ver diyorum stoklara sabah 04 de girmiş oluyor biz görene kadar tükeniyor stoklara girmeden sipariş kabul etmiyor yokmu bunun bir yolu acaba
    Murat,,,,,,,,,,

Alıntı duman04 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşada bu kumandadan sipariş vereceğiz ama bir türlü sroklarda göremiyoruz. E-posta ile haber ver diyorum stoklara sabah 04 de girmiş oluyor biz görene kadar tükeniyor stoklara girmeden sipariş kabul etmiyor yokmu bunun bir yolu acaba
    Ben stokta yokken spariş verdim 20 gün önce. Shipment arrived diye bi mail geldi umarım kargoya verirler hemen. ( ben 39 dolara aldım şimdi 58 olmuş.)

Jun 2010
    Nereden Nereden
    Manisa
    Yaş Yaş
    36
    Aynı mesaj bana geldi ne yapmam gerek sizin için ayrıldı diyor ama alışveriş litemde görünmüyor
    Murat,,,,,,,,,,

Mail toplu gönderilmiş. online chatte sordum daha önceki siparişleri gönderiyoruz biraz daha bekleyin diyor. Belki o yüzden ön spariş almıyorlardır bekleyen çok olduğu için.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)