2010 Türkiye Off-Road Þampiyonasý, USS Penmar Pisti ve Rampalar

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayýsý : 15
  •  » Bu konuyu 1 kullanýcý görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayý Paylaþýn :   Paylaþ

Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alaný
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Sep 2004
    Nereden Nereden
    Ýstanbul
    Yaþ Yaþ
    30
    Herkese selamlar.

Pistin bu seneki düzeni ve rampalarla ilgili birkaç görüþüm var.

Bu seneki haliyle pisti iki defa gördüm. Son gidiþimizde rampalarý biraz sulamaya ve taþlaþmýþ toprak parçalarýný kýrmaya da çalýþtýk. Zeminin ve rampalarýn yaðmur yedikçe daha iyi olacaðýný konuþtuk, ama esasýnda rampalara þekil vermedikçe istediði kadar su yesin bir faydasý olmayacaðý açýk.

Þimdi rampalarýn kendi þekline gelmeden önce pist üzerindeki konumlarýyla ilgili basit bir þey söyleyeyim; benim fikrime göre arka düzlükteki rampalardan birini, tercihen gidiþ yönüne göre ikincisini; veya ortadaki büyük üçlü rampayý, kaldýrmalýyýz.
    Çünkü bu rampalar yüzünden pistte bir "ana düzlük" yok.
    O uzun düzlükler, bir ana düzlük olsun, hem pilotlar virajlara girip çýktýktan sonra bir nefes alýp dinlensin, hem de motorlar bir 50-60 metre tam gaz uzasýn, yaðlansýn soðusun rahatlasýn diye yapýlmýyor mu? Teorik olarak bu böyle. Pratik olarak da gerçekleþtirmiþiz bunu, pisti ona göre yaparak, ama bütün düzlüklerin ortasýna bir rampa koyarak bir anlamda kendi yaptýðýmýz doðru iþi bozmuþuz.
    Benim fikrim bu yönde.

Rampalarýn þekline gelirsek; Þu anki halleriyle bunlarýn birer rampa olmadýðý açýk. Giriþ ve çýkýþlarýnýn çok daha az eðimli olmasý lazým. Bunun dýþýnda, þu anki halleriyle yanlara doðru yokuþlaþýyor, yani rampaya tam ortadan girmezsen yandan aþaðý düþmek veya havada burgu yaparak yolun karþý tarafýna uçmak zorundasýn. Oturup toprak içindeki taþlaþmýþ parçalarýn özenle kýrýlmasý ve bir heykeltraþ hassasiyetiyle rampalara þekil verilmesi lazým. Yoksa zeminin güzelliðine ve o güzelliði elde etmek için harcanan emek ve paraya yazýk olacak. Geçen sene zeminin kendisi araba kýrýcýsý gibi çalýþýyordu, bu sene de rampalar aynýsýný yapacak.
    Elimizdeki topraðý çok ince iþlemekle uðraþmamak ve arabalarýn giriþ çýkýþýyla rampa formunun bozulmasýný engellemek adýna rampalarýn üzerine birer halý sermek de bir çözüm tabi. Ama halýlý çözümde, alttaki topraða gerekli þekli vermediðin sürece rampa yine rampa gibi olmayacak. Halý, giriþ-çýkýþ eðimleriyle ilgili sorunlara ve yandan aþaðý düþme meselesine çözüm getirmeyecektir.

Þimdi, benim bir önerim var.

Öncelikle o rampalarýn bir veya ikisini kaldýralým, bunu söyledim.

Ýkincisi, rampanýn üzerine halý sermek yerine, giriþ ve çýkýþlarýna, yolla ayný geniþlikte kesilecek birer ahþap plaka koyalým. Sert bir malzeme olduðu için eðimi rahatça istediðimiz gibi ayarlayabiliriz. Sonuçta rampalarýmýz toprak rampa deðil, ortadan toprakla desteklenmiþ ahþap rampa olur, ama bana göre, rampa gibi rampa olur. Yanlardan aþaðý düþme gibi bir sorunumuz da ayrýca kalmamýþ olur, yarýþa ayrý bir kalite gelir.

Benim görüþlerim bu þekilde. Hepinize çok teþekkür ediyorum okuduðunuz için.
    Konu TheMISFIT tarafýndan (09-06-2010 Saat 11:09 ) deðiþtirilmiþtir.
    GIVE ME FUEL / GIVE ME FIRE / MY DESIRE
    KYOSHO INFERNO MP777

Guzel emek vererek yazmýssýn, yeterlý ýlgýyý gormesý acýsýndan mesajý yukarý tasýmak ýstedým.Eger sonuca ulasýlmazsa tekrar denerýz.

Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaþ Yaþ
    32
    Konu Hetzer tarafýndan (06-07-2010 Saat 21:25 ) deðiþtirilmiþtir.

Hiç pist bile olmasýn. Bulunduðumuz yerlerde, dýþarda doðal bir sürü rampa var zaten. Onlarý kullanalým short course larda long courselarda koþabilsin.
    i am back

May 2008
    Nereden Nereden
    ÝSTANBUL
    Yaþ Yaþ
    32
    Alýntý dachosen Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hiç pist bile olmasýn. Bulunduðumuz yerlerde, dýþarda doðal bir sürü rampa var zaten. Onlarý kullanalým short course larda long courselarda koþabilsin.
    bu güzel olmuþ iþte
    Hyper 10SC full mod

Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaþ Yaþ
    32
    Konu Hetzer tarafýndan (06-07-2010 Saat 21:25 ) deðiþtirilmiþtir.

Gidiþ ne yönde?

Durmadan piste gidip short course unla deneme yaptýn beðenmedin mi anlamadým ki?
    i am back

Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaþ Yaþ
    32
    Anlama sen boþver görürsem seni oralarda anlatýrým

selamlar. belki ahþap rampa fikri güzel ama biraz geç oldu düþüncesindeyim. bahsettiðiniz gibi bir pist yapma iþi o kadar da basit deðil. zaten yarýþlar peþ peþe gelicek, yetkililer o kadar uðraþtý yaptý, bir kez daha bu sezon için pist yapmanýn mümkün olabileceðini düþünmüyorum. eðer zaman ve imkan varsa zaten þu ana kadar kullanýcý görüþlerini dikkate alan yönetimin bu önerileri boþ geçeceklerini sanmýyorum. düzeltmelerde rampalardan birinin kalkmasý fikrine de katýlmýyorum. düzlükteki ilk rampanýn birazcýk elden geçmesi güzel olur ama bence pistin düzeni güzel. zeminin kötü olduðu aþikar ama yarýþtan önce biraz toprak atýlýp ýslanýrsa bir nebze düzeltmiþ oluruz diye düþünüyorum. plaka fikri güzel ama o iþ için topraðýn oturmasý lazým; bunun için de zaman lazým. söylediðim gibi imkan varsa yapýlýr ama yönetimin de bir özel hayatý var, sýrf topraðýn oturma zamanýnýn dýþýnda yönetimdeki insanlarýn da zaman ayýrmasý gerekicek. onun dýþýnda yönetim þunu da söyleyebilir 'yahu kardeþim pist herkese ayný sen arabaný sür saðlam olan kazanýr'. bana göre öneriler güzel ama artýk seneye diyorum ama en azýndan piste þu an biraz toprak atýlýp bir nebze düzeltilebileceðini düþünüyorum.
    SATILIK PROLÝNE VTR REVOLVER XTR YARIÞ LASTÝKLERÝ!

Orada olacaðým. Görüp anlatýrsan çok sevinirim.
    i am back

Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaþ Yaþ
    32
    Birincisi orasý özel mülk. Burda yazmayla çizmeyle birþey olmaz. Ýlk önce sorun sahibine sor ondan sonra. Ayrýca defalarca yazýldý söylendi.

HRC ile hiçbir organik baðý yok. Bu hobby'i sevenleri bir araya getirmek için maddi manevi büyük emek harcanmýþ bir hizmet. HRC nin katkýlarýyla da kullanýcý
    sayýsý artýyor. Bir ücret de istenmiyor. O yüzden konuþmadan önce bir düþün. Sonra piþman olma

...................................
    Konu orhantekkan tarafýndan (06-07-2010 Saat 22:41 ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: Usluba dikkat edelim......

Sende o cesaretten bolca olduðu belli. Daha doðru düzgün yazdýðýn bir yazý bile yok. Ýnsanlarý aþþaðýlamaktan her þeye ters ters cevaplar vermekten sonra yaptýklarýný (internet üzerinde) savunmaktan mutlu oluyorsan devam et böyle. Pistle ilgili bir þey aðzýmdan çýkmadý nerden çýkardýn þimdi? Madem o kadar maddi manevi büyük emek harcanmýþ madem sende HRC desin katýlsana yarýþlara? Neyini beðenemedin pistin? Rampalarýnýmý? Organik bað olmadýðýndanmý katýlmýyorsun? Yoksa piste ancak insanlara memnuniyetle birþey anlatmak içinmi geliyorsun sadece? O kadar bilgiliysen konular hakkýna, o kadar memnuniyetle anlatabiliyorsan neden HRC nin yararýna birþey yapmýyorsun? Parmaklarýn yazmaya üþenmiyor lütfen piste gelmeyede üþenme.
    i am back

Beyler biraz sakin bakalým. Kimin kimle organik baðýnýn olup olmamasý önemli deðil. Bizim bu hobi çevresinde baðlanmamýz önemli. Özgürün söyledikleri bir tavsiye ve bir eleþtiri, tabiki yapacak ki bizde daha güzel yarýþlar çýkarmak için doðru yolda ilerlemeye devam edelim. Bu ortamdan gelen her türlü eleþtriye açýk olduðumuzu belirteyim. Gelelim pist konusundaki yapýlanlara. HRC olarak organizasyonda bulunan kiþiler ailelerinden çaldýklarý vakitle bir þeyler baþarmaya çalýþýyor.Þu anda Nuh ve Aþkýn arkadaþlarýmýz yeni gelmiþler pistten þimdi telefonla görüþtüm. Rampalarý ve pisti iþ makinasýyla biraz daha düzeltmiþler.

Þimdi rampalarýn kalkmasý diye bir öneri var bence bu þu anki pistte anlamsýz . Rampalarýn bu kadar çok olmasýný özellikle planladýk. Biz yarýþlara katýlým artmasý için motorlarda bir hacim sýnýrlamasýna gitmedik bu nedenle motoru büyük olan arkadaþlar düz pistte ufak motorlulara göre daha avantajlý oluyorlardý. Bu dengesizliði rampalarla bir nebze olsun dengeliyebiliyoruz. Rampalarýn inþasýnda saðlý sollu konulacak kontraplaklar çok güzel bir düþünce neden akýl edemedikse ,artýk seneye bu tekniði uygularýz. Herkese teþekkür ederim. Lütfen bu konunun amacýndan sapmamasýný saðlayýn.
    Konu orhantekkan tarafýndan (06-07-2010 Saat 22:37 ) deðiþtirilmiþtir.

^^TEAM MOKOKO^^

Arkadaslar topýk zaten amacýndan cýktý.Ikýncý olarakda cýkýs tarýhýne bakýn ýstersenýz.Yarýslardan once pýst ýcýn neler yapýlabýlýr amacý tasýyor bu konu....

Amacýndan çýktýðý için konu kapatýlmýþtýr.
    Konu 100kmh2sn tarafýndan (09-07-2010 Saat 12:06 ) deðiþtirilmiþtir.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanýcýlar

Bu konuyu 1 kullanýcý görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)