FPV ve HF için Ground Station Projesi

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 62
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 62 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    tebrik ederim cok güzel bir iş çıkarmışsınız !

sigara ve zippoya koptum
    extreme.,

T4, GTB , Speed Passion, SMC , VORTEX

Emrah ellerine sağlık çok güzel olmuş. Siparişleri ne zaman kabul edeceksin

^^TEAM MOKOKO^^

hayirli olsun.
    Konu emo23 tarafından (28-06-2010 Saat 15:45 ) değiştirilmiştir.

Emrah bey yine güzel bir projeye imza atmışsınız. tebrik ederim.
    2 sene önce bir kanalda böyle bir proje ile yapılmış helinin uçuşunu izlemiştim o zaman heli işinde de yeniydim, adam bond çantasından heliyi yönlendiriyor ve çantadaki ekrandan kamera görüntüsünü yönlendirip herhangi bir cismi zoomlayıp tanımlıyordu, sanırım helinin üzerinde otomatik pilot mevcutdu ki heliyi ve kamerayı tek kişi çantadaki joyistic ile kontrol ediyordu profosyenel bir cihaz ve sınır güvenliği amaçlı yapılmıştı videosunu aradım bulamadım. referans vermesi açısından bende böyle bir proje üzerinde çalışmaya başlaycam.
    T-Rex 600esp, T-rex 450pro T-rex 450se v2, Typhoon 400fbl, skywalker fpv caming son
    T 9x, Dx 7

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    35
    Çok güzel bir çalışma olmuş,emeği geçen herkesin eline sağlık.Emrah bu sistemi hergeçen gün dahada geliştireceğine eminim,videolarınızı sabırsızlıkla bekliyorum, Harikasınız.
    Trex 500 Esp - 4XS9650 - GY401 - AR7000 - CC ICE75
    Spektrum DX7

Apr 2007
    Nereden Nereden
    Edirne
    Yaş Yaş
    32
    Emrah bey,
    Yabancı dili olmayan biz model uçak severler için birçok yabancı forum sayfalarından derlediğiniz birikiminizi bizim ile paylaştığınız için teşekkür ederiz...
    Bir Heron için 20 milyon TL ödeyen ülkemizin; bu projeler sayesinde Türk Malı insansız Hava Taşıtlarının da ne kadar yetenekli olduğunu görmek bizleri gururlandırıyor...
    Çalışmaların fotoğraflarını gördüm...Fakat gerek corel draw da çizdim dediğiniz çizimleri gerekse elektrik butonları ve düğmeleri arası bağlantıları bizim ile paylaşacak mısınız?
    Belki uygun kaynağı bulabilirsek bizde böyle bir projeyi yapabiliriz...Bu arada set minumum kaça mal olur...Saygılar...alimilli...

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    övgü dolu yazılarınız için sizlere teşekkür ederim.

bu çanta görünüş ve işlevsellik olarak bitti ama kullandıkça eksikleri ve hatalarımı görüyorum. sonuçta ilk çantaya acemilik eseri olarak bakıyorum. 2. çanta ustalık eseri olacak ve isteklerimi karşılayacak. 2. çanta kış sonu biter.
    bu çanta üzerinde çalışmalar devam ediyor ve tam anlamıyla bitince corel çizimlerini ve detaylarını ayrıca paylaşırım elbette.
    sonuçta iyi bir elektr. bilgi alt yapısı gerekiyor. kablolamalarda yapılan en ufak bir hata hazin sonu getirebiliyor.

çanta üzerinde kullanılacak kamera gimbal kumandası 4 kanal 100C idi ve EPA, EXPO, Mix vs gibi özellikleri yoktu. Dün THK dan ESky 2.4 6 kanal kumanda aldım ve parçalamaya, ek switchler eklmeye başladım. Bununda resimlerini paylaşacağım.

Konu sonlanmayacak. En ufak bir değişiklikte canlı kalacak.
    Tekrar teşekkürler...

May 2008
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    35
    Emrah tam profesyonel işi olmuş her ne kadar simple is the best kuralını benimsiyorsamda böyle özenli güzel çalışmalar insanı cezbediyor.

Apr 2007
    Nereden Nereden
    Edirne
    Yaş Yaş
    32
    Alıntı emo23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    övgü dolu yazılarınız için sizlere teşekkür ederim.

bu çanta görünüş ve işlevsellik olarak bitti ama kullandıkça eksikleri ve hatalarımı görüyorum. sonuçta ilk çantaya acemilik eseri olarak bakıyorum. 2. çanta ustalık eseri olacak ve isteklerimi karşılayacak. 2. çanta kış sonu biter.
    bu çanta üzerinde çalışmalar devam ediyor ve tam anlamıyla bitince corel çizimlerini ve detaylarını ayrıca paylaşırım elbette.
    sonuçta iyi bir elektr. bilgi alt yapısı gerekiyor. kablolamalarda yapılan en ufak bir hata hazin sonu getirebiliyor.

çanta üzerinde kullanılacak kamera gimbal kumandası 4 kanal 100C idi ve EPA, EXPO, Mix vs gibi özellikleri yoktu. Dün THK dan ESky 2.4 6 kanal kumanda aldım ve parçalamaya, ek switchler eklmeye başladım. Bununda resimlerini paylaşacağım.

Konu sonlanmayacak. En ufak bir değişiklikte canlı kalacak.
    Tekrar teşekkürler...
    Emrah bey,
    Ben elektrik öğretmeniyim, bir miktarda elektronik bilgim mevcuttur...
    konunuzu takibe alıyorum...
    Gelecek sene...

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    Mevcut olan 40 mhz 100C kumanda 6 kanal olan 2.4 ile değiştirildi.

Kumanda tablası modüler olduğu için sadece yeni bir tabla hazırlayıp çantadaki boşluğa oturtturdum. İleride ihtiyaç duyarsam 40 mhz olan 100C kumandayı da istediğim zaman kullanabileceğim.

YEni kumandan hayırlı olsun. Antenini daha yukarıya taşısan sanki daha iyi olacak. Kapagın üstüne mesela. Frekans tarayıcı gelmiş hayırlı olsun. Spektrumu nasıl kaç mhz den kaç ghz ye kadar gösteriyor.?
    Araştırmacı Modelci - Tri-quad-hexa-octo - www.multikopter-tr.com

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    sağol

anteni uzatınca 50m çekmez oldu o yüzden mevcut kablosunu bozmadan en yakın yerden dışarı şutladım Frekans tarayıcı 50-2600mhz arası tarıyor.

Alıntı mcgyver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    YEni kumandan hayırlı olsun. Antenini daha yukarıya taşısan sanki daha iyi olacak. Kapagın üstüne mesela. Frekans tarayıcı gelmiş hayırlı olsun. Spektrumu nasıl kaç mhz den kaç ghz ye kadar gösteriyor.?

hayırlı olsun çok güzel olmuş
    internete satılan bi alet var bunu bazı uzman kişilerde kendileri yapabiliyolar
    kumandayı bilgisayara tanıtıyo böylece heliyi internet üzerinden bilgisayarla kontrol ediyolar
    sizin yaptığınız sistemle o arasında nasıl farklar veya hangisi daha iyi
    çok emek vermişsiniz bu arada
    bilgisayardan artı kamerayla kontrol etmek nasıl olur acaba aynı işi yaparmı

Frekans tarayiciyi cok merak ettim.
    http://cgi.ebay.com.sg/IBQ-2006HN-Po...-/260494445084

Bunu bulmustim ama cok pahalli geldi.

Kullandin mi ? Ne kadar mesafedeki sinyalleri gosteriyor. Tarama yaptin mi ?

[ Aslinda ucus oncesi tarama cok onemli olabilir. ]

1.2 800mw ile yaptigimiz deneme bir yerde 2-2.5km basarili iken farkli bir alanda ayni kanalda 300-500m arasinda sorun cikti.

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    bunun benzerini kullanıyorum ben. kullanamadım daha doğrusu sadece ofiste deneme şansım oldu. metraj olarak bir fikrim yok.
    çok sağlıklı ve kesin netice verdiğini sanmıyorum. kısa mesafe, gözle uçuşlar için OK ama uzun FPV uçuşları için ııı ıhhh

Alıntı gumush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Frekans tarayiciyi cok merak ettim.
    http://cgi.ebay.com.sg/IBQ-2006HN-Po...-/260494445084

Bunu bulmustim ama cok pahalli geldi.

Kullandin mi ? Ne kadar mesafedeki sinyalleri gosteriyor. Tarama yaptin mi ?

[ Aslinda ucus oncesi tarama cok onemli olabilir. ]

1.2 800mw ile yaptigimiz deneme bir yerde 2-2.5km basarili iken farkli bir alanda ayni kanalda 300-500m arasinda sorun cikti.

Merhaba Emrah,

HobbyRC forumu çok karışık geldiği için takip etmiyorum ama tesadüfen başlığına rasladım, Yer sitasyonun çok havalı olmuş valla tebrikler.
    Frekans tarayıcı hakkında bilgi vermek için yazıyorum, bu tip tarayıcılar 0-5 metre cevarındaki vericilerde çalışır, spektrum taramak için değil, telsiz verici imal edenlerin verici çıkış frekansını ayarlaması için üretiliyorlar. Bende de birtane var, telsiz kanalıncan çıkış yapan vericimin çıkış frekansını doğru mu ayarladım onu anlamak için kullanıyorum.

Uçuş alanındaki frekansı tarayacaksan Spectrum Analyser denen cihaza ihtiyacın var, fiyatı birkaçbin dolar ve tüm bantlardaki sinyal seviyesini gösteriyor, böylece bulunduğun bölgede hangi frekanslarda kirlilik var anlıyorsun. Ancak yine de uçak için kullanışsız olur çünkü ölçüm yaptığın yerde önemsiz gibi görünen bir parazit kaynağına doğru uçarsan uçağın senden uzaklaşıp ona yaklaştıkça etkisi mesafenin karesi ile orantılı artacağı için uçağını etkileyebilir.

Özetle; malesef uçarken Allaha Emanet Sistemi (AES) devrede oluyor Dün Orhanlı da biraz uçuş yaptım, 20 dakika boyunca 30 metre gittiğinde kumandadan çıkan model ardından hiçbirşey yokmuş gibi 300 metre gitti, tabi cesaret edip daha uzağa gönderemedim. Yakın zamanda 433-460Mhz de çalışan bir güçlü verici alıcı seti üretimine gireceğim, hedeflediğim menzil 5km civarında, bu set ile güvenli uçuş yapmak mümkün olacak.

kolay gelsin
    Melih

Melih selam ,

Eger UHF sistemini trainer port uzerinden PWM'i degerlendirecek sekilde yaparsan super olacaktir [ hic mod.suz kullanabiliriz hepimiz ]

Bu arada Flytron'dan hangi yeni urunleri bekleyecegiz

Selam Hikmet,

Evet tam dediğin gibi olacak cihaz, trainer dan takıp kullanılacak, belki ileride Futaba için modül de yapabilirim ama kutu plastik kalıp maliyetleri Türkiyede pek bu işi yapma imkanı vermiyor.

Flytron'da yeni çok ürün var bu aralar, özellikle yakıtlı dünyasını karıştıracak bir ürünüm var ki çok anlatamıyorum, ürümn çıksın sonra anlatırım.
    Bunun dışında; RC model uçak ve otomobiller için 8 kanal powerLED sürücüsü, Wii Nunchuck ile model uçak kumanda etmek, hava hızı ölçerek AutoThrottle yapmak gibi sonderece geyik projelerim de tam gaz devam ediyor. Dün Orhanlı'da Bora ile beraber Wii Nunchuck ile uçtuk çok keyifliydi, yakında sitede satışa çıkacak.

Bu da videosu;
    http://www.youtube.com/watch?v=2BKY5iemTHU
    Konu Melihk tarafından (01-09-2010 Saat 17:28 ) değiştirilmiştir.

Oct 2007
    Nereden Nereden
    Isparta
    Yaş Yaş
    22
    Açma kapama anahtarı ve kayıt aleti eklenecek sadece,sonra tripota tak düğmeyi aç.. sistem hazır..
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    artık FPV...

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Tekirdağ
    Yaş Yaş
    32
    Benim yer istasyonu projem de mutlu son ile bitti.
    Fazla hantal olmayan, ziyadesiyle mobil ama bir o kadar da derli toplu, yakışıklı ve yetenekli bir sistem kurmak için uğraşlarım meyvelerini verdi.
    Ben ortaya çıkan işten çok memnunum, umarım siz de beğenirsiniz.
    NOT: Ekranı güneşten korumak için gölgelik yapacağım, malzeme ve boş vakit bekliyorum.
    2012-03-20 21.27.45.jpg2012-03-20 21.28.02.jpg2012-03-20 21.28.19.jpg2012-03-20 21.28.42.jpg2012-03-22 20.20.04.jpg
    Hitec Aurora 9 Tx
    Kinetic 800 Planör
    120 cm Uçan Kanat
    FPV - Skywalker - 5,8 Ghz - 3Dbi VTx Anten - 13 Dbi Patch Anten - Cycplops OSD V1.6 - 690TVL UltraWDR Pixim SEAWOLF HD Camera

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)