PC kontrolu ile pan tilt ve video

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 12
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Reklam Alanı
    herkese selam amatör ve hobbi amaçlı yapmayı planladığım projem için fikirlernizi almak isterim.
    yapmayı planladığım projenin prensibi şöyledir, heliye monte olacak pan-tilt sistemli ccd kamera ile video girişli laptoptan helideki görüntüyü almak ve pan-tilt'i pc'den kontrol etmektir.burda pc operatörü heli kullanıcısını yönlendirecek ve istediki noktada durdurup gerekli video kaydını istediği şekilde yapacaktır. kamera zomlu ve yüksek çözünürlüklü olacak. Pc ile kamera arasındaki haberleşme sistemi (kamerayı yönlendirme ve zomlama) için ne tür bir sistem kullanmalıyım.
    T-Rex 600esp, T-rex 450pro T-rex 450se v2, Typhoon 400fbl, skywalker fpv caming son
    T 9x, Dx 7

hakan, pc ile nasıl kontrol edersin bilemicem ama zoom için söyle bir aparat var işini gorur belki..
    http://www.infinity-hobby.com/main/p...oducts_id=5630
    HK-450 CopterX 450 ae T-Rex 500ESP T-Rex 600NSP LE FBL |Sukhoi Su-31 Durafly Cessna 182|JR DSX7dsm-j |JR XP7202 72mhz |HITEC AURORA 9

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    32
    Bilgisayarla servoları kullanmak için robot yapımında da kullanılan basic stamp/arduino benzeri kartları kullanabilirsin. Amac sadece servo sürmek ise servo driverlar da mevcut. Ben Arduino kullanıyorum freeware oldugundan cok esnek bir platform. Bilgisayarla kablosuz olarak haberlesmesi için Xbee modülü var açık havada 100 metreye kadar haberlesme imkanı sunuyor. Eger Arduino kullanırsan gyro ve akselometre de baglayabilrisn ki internette bircok kimse bu sekilde kendi otopilotlarını yapıyorlar. Arduino gpsi de cok kolay okuyabiliyor. Bir sonraki adım ise kumanda yerine bilgisayarda harita üstünde verdiğin waypointlere göre de ucurabilirsin.

Bu anlattıgım sistemin internette örnekleri bolca mevcut. Parcalar fazla ücret tutmasa da yazılım kısmı senin yetenegine kalmıs.

Merhaba Hakan

Bende fikrimi söyleyeyim. Pratik bir çözüm olarak USB to PPM çeviricilerden alarak halledebilirsin. Bu kablonun asıl amacı joystick gibi oyun kumandaları ile modeli yönetmek. Burada sen oyun kumandası yerine PPjoy (sanal oyun kumandası programı) nı kullanarak klavye kısayolu atayıp bir sistem oluşturabilirsin diye düşünüyorum.
    Emrah ın bu kablo ile ilgili incelemesini okumanı tavsiye ederim.http://www.hobbyrc.com/forum/threads...e-model-ucurun

Ayrıca Hetzer arkadaşın anlattığı arduino ile de çok güzel çalışmalar yapılabilir. Tabi biraz elektronik ve programlama bilgisi istiyor.

Selamlar
    Taner
    Araştırmacı Modelci - Tri-quad-hexa-octo - www.multikopter-tr.com

Onur, Taner ve hetzer arkadaşlar cevaplarınız için tşk ederim. elektronik hardware olarak pek bir sıkıntım yok ancak programlama aşamasında başka bir arkadaştan yardım alacam.
    Onur senin linkte verdiğin Optical Zoom Camera Lensten sipariş vermiştim zaten. Taner link verdiğin kaploda işe yarar ancak kumanda veya joyistik kullanmadan örneğin klavye üzerindeki yön tuşlarını kullanarak kamerayı yönlendirmeyi düşünüyorum. Hetzer stamp/arduino sistemi örnek alınarak bir kart tasarlanabilir pic kullanılıyor arduino da sanırım bu yönde bir seçim yapacam. yazılım kısmı biraz zor olacak.
    T-Rex 600esp, T-rex 450pro T-rex 450se v2, Typhoon 400fbl, skywalker fpv caming son
    T 9x, Dx 7

ppjoy programı ile klavye tuşlarını joystick gibi kullanabilirsin
    Araştırmacı Modelci - Tri-quad-hexa-octo - www.multikopter-tr.com

Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    32
    Arduino aynı zamanda servo da okuyabiliyor. baska bir deyişle alıcından gelen sinyali okuyabiliyor. Yani kumanda ile dc motor, linear servo, mucle wire, sürmen mümkün.

arduino işe yarar gözüküyor. ama ben 434mhz lik alıcı verici ve pic işlemci kullanarak daha ucuza devreyi yapmayı planlıyorum.
    T 9x, Dx 7

Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    32
    stabilizör yapmak istersen kullanımı daha kolay olan analog akselometreler asagıdaki websayfasında bulabilirsin. Oldukca da ekonomik.

http://www.dimensionengineering.com/DE-ACCM2G2.htm

yazılımdaki sıkıntılar nedeniyle projemi askıya aldım şimdilik kumanda ve alıcı ile pantilt olayını çözecem.
    T 9x, Dx 7

slm... gezinirken dikkatimiçekti... bilgisayar üzerinden cihazları özellikle de motorları istediğiniz kordinatlarla kontrol edebiliencek bir program yazılım yazdım.... yani şu demek bir motora klavyenin sağ sol yukarı aşağı tuşlarını kullanarak istediğiniz konumlara getiriyorsunuz ve her konumu programa ekliyorsunuz onaylatıyorsunuz prpram daha sonra siz hengi konumu seçerseniz isim vermek size kalmış a tarafı be tarafı c tarafı d tarafı program bu konumlara otomatik olarak yönlendirir siz yeterki daha önceden bir komum vermiş olun ve onaylamış olun programa.. ilgisini çeken arkadaşlara msn adresimi veriyorum MSN : milk.inc@hotmail.com.tr Not bu projeyi programı uydu anten kontrol için yaptım fakat farklı amaçlar i.inde kullanıla bilir.. programdan vermiş olduğum uydulara göre yönleniyor örnek teşkil etmesiş açısından

msn + e-posta : milk.inc@hotmail.com.tr
    Konu xxlxxl tarafından (01-04-2011 Saat 03:40 ) değiştirilmiştir.

BİLGİSAYAR ÜZERİNDEN PAN TİLT MOTOR KONTROL PROGRAMI......

önceden verdiğiniz kordinatlara göre pan til motoru çeviren kontrole den bir programdır..... tek yapmanız gereken ilgili porta röle tetikleme devresi talmanız hepsi bu... resim aşağıdadır...

Uploaded with ImageShack.us

ilgilenenler için: msn ve e-posta adresi: milk.inc@hotmail.com.tr ve milk.inc@mynet.com herkese kolay gelsin

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)