Kıl Testere Makinası Seçimi Araştırması

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 40
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 40 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    May 2010
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    51
    Alıntı red_fin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Murat Bey, bu bakımdan hakikaten eşi bulunmaz bir kaynak oldu bizler için. Tekrar ellerinize sağlık.

Bunu bilmiyordum. Bilgilendirme için de ayrıca teşekkürler.

Nitelikli işler olarak koyduğunuz resimdeki sanat eserleri beni kat be kat aşıyor. Benim "nitelikli işim" düzgün kesilmiş kanat siniri kalıbı ve gövde formerinden ileri gidemiyor şimdilik.
    Egemen Bey merhabalar,,,

Sizin ihtiyacınız belli oldu o zaman. Bütçenizi sarsmayacak orta karar bir makina. Siz bunu bulmuşsunuz zaten.

Oğlumun 1998 yılında doğması ile uçuşlara ara vermem beni evde bu tarz işlere, desen çalışmalarına yöneltti. Bence kendinizi hafife almayın, istedikten sonra oluyor
    Murat Kılıççöte

Murat Bey verdiğiniz bilgiler ve tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkürler. Bulunmaz bir tecrübe kaynağısınız bu konuda tekrar teşekkür ederim.

İyi geceler, saygılar.

Mar 2007
    Nereden Nereden
    Manisa
    Yaş Yaş
    34
    emğinize sağlık çok değerli bilgiler gemi modelciliğinde kullanılmak üzere hangi modeli önerirsiniz acaba birde bu testerelerin db (desibel) şiddeti nedir malum apartmanda fazla gürültü çıkaramıyoruz saygılar...
    Hakan Diker

May 2010
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    51
    Alıntı Pasific Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    emğinize sağlık çok değerli bilgiler gemi modelciliğinde kullanılmak üzere hangi modeli önerirsiniz acaba birde bu testerelerin db (desibel) şiddeti nedir malum apartmanda fazla gürültü çıkaramıyoruz saygılar...
    Hakan Bey merhabalar,,,

Sadece gemi modellerinde kullanacak, düz kesim yapacak ve posta kesecekseniz, yapı marketlerinde satılan ve uzak doğu kökenli 100 - 200 TL arasında herhangi bir makina işinizi görecektir. Ancak bu sınıf makinalar gerek titreşim, gerekse gürültü açısından oldukça yükseklerdir. Gene de çok geç saatlere kalmadan ve kısa aralıklar ile çalışabileceğinizi düşünüyorum.

Eğer kesim işlerini ilerletecek, hassas desenler yapacaksanız o zaman üst sınıf makinalara çıkmanız gerekir. Bu makinalar son derece sessiz ve titreşimsiz çalışırlar. Sesleri bir dikiş makinasının çıkardığı sesten daha azdır. Tabi bunun da bir bedeli olur. Bu sınıf makinalar için de 1.400.TL yi gözden çıkarmanız gerekir.

Kolay gelsin
    Murat Kılıççöte

Aug 2009
    Nereden Nereden
    İSTANBUL
    Yaş Yaş
    55
    Muratcığım,

Tek kelime,HARİKA bir araştırma,bilgilendirme ve eserler.

teşekkür ederim.
    güretekin danişmentgazioğlu-1957-istanbul

May 2010
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    51
    Alıntı kanatsiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Murat Bey verdiğiniz bilgiler ve tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkürler. Bulunmaz bir tecrübe kaynağısınız bu konuda tekrar teşekkür ederim.

İyi geceler, saygılar.
    Alıntı güre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Muratcığım,

Tek kelime,HARİKA bir araştırma,bilgilendirme ve eserler.

teşekkür ederim.
    Yav abartıp beni mahçup etmeyin. Alt tarafı bir dergiden dilim döndüğünce çeviri yaptım.
    Murat Kılıççöte

Murat Abininde katkılarıyla Excalibur Kıl Testere Makinaları ve Olson Kıl Testere Bıçaklarını Türkiye'de buluşturduk

Ürünlere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz...

Excalibur Kıl Testere Makinaları

Olson Kıl Testere Bıçakları

Bu ürünleri Türkiye'ye getirmemize vesile olan herkeze teşekkür ediyorum...

May 2010
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    33
    murat abi, ben enine boyuna araştırıyorum birkaç gündür bu makineleri. ben sadece model yapımında kullanacağım bir makine arıyorum.
    dolayısı ile evde kullanmak adına hassasiyet vs.'den çok sessiz çalışmasına ihtiyacım var. yazıdan da anlaşılacağı üzere türkiye'de erişilebilir bu konuda en başarılı makine excalibur ama 1100 tl üzeri fiyatı ile beni oldukça zorlar ve biraz gereksiz olur. 3 (aslinda 2) makine arasında kaldım. biri jet (yaygın kullanılıyor) digeri scheppach (bunun da delici aparatı var ekstradan). bir de bunlara alternatif ve ev için daha uygun olur mu dediğim proxxon'un küçük makinesi var, bu teste konu olan değil ama minicik bir makine var ondan bahsediyorum? budget hercules gibi makineler çok gürültü ediyor deneme şansım oldu ikisini de. gürültü açısından değerlendirdiğimizde bir fikir verebilir misiniz? ya da çalışmalarımın genelde gece 22:00 - 01:00 arası olacağını da öngörürsek bu sevdadan tamamen vaz mı geçeyim
    Seagull Low Wing Trainer - Spektrum DX7
    *** Soprano Sevenler Cemiyeti #9 ***
    SATILIK / TAKASLIK HPI Savage Axial 4.6 Sifir Motor - Rotostart - JR XR3i 75Mhz

May 2010
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    51
    Alıntı Gargadar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    murat abi, ben enine boyuna araştırıyorum birkaç gündür bu makineleri. ben sadece model yapımında kullanacağım bir makine arıyorum.
    dolayısı ile evde kullanmak adına hassasiyet vs.'den çok sessiz çalışmasına ihtiyacım var. yazıdan da anlaşılacağı üzere türkiye'de erişilebilir bu konuda en başarılı makine excalibur ama 1100 tl üzeri fiyatı ile beni oldukça zorlar ve biraz gereksiz olur. 3 (aslinda 2) makine arasında kaldım. biri jet (yaygın kullanılıyor) digeri scheppach (bunun da delici aparatı var ekstradan). bir de bunlara alternatif ve ev için daha uygun olur mu dediğim proxxon'un küçük makinesi var, bu teste konu olan değil ama minicik bir makine var ondan bahsediyorum? budget hercules gibi makineler çok gürültü ediyor deneme şansım oldu ikisini de. gürültü açısından değerlendirdiğimizde bir fikir verebilir misiniz? ya da çalışmalarımın genelde gece 22:00 - 01:00 arası olacağını da öngörürsek bu sevdadan tamamen vaz mı geçeyim
    Burak,,,

Eğer alcağın makina ile detaylı desen veya hat çalışmaları yapmıyacaksan Excalibur senin için gereksiz bir yatırım olacaktır.

Aslında çok mantıklı bir araştırma yapmışsın. Türkiye de satılan diğer sınıf makineler, yani Jet, scheppach, proxxon vb. çoğu çin üretimi ve bu sınıfın en alt düzey makineleri. İş yapıyormu dersen, arslanlar gibi çalışıp iş yapıyorlar.

Ses seviyesine gelince hepsi üç aşağı beş yukarı aynı gürültüde. Yani çok sessiz değiller. 22:00 den sonra çalışacaksan komşuların ile aranı iyi tutmanda fayda var.

Proxxon un dediğin makinasını biliyorum. Ben bu makineyi kullanmadım açıkçası ama keseceklerin yeterli diyorsan diğer gruba göre daha sessiz çalışan bir makina olması gerekir.

Proxxon un kalitesi malüm...

Murat Kılıççöte

Feb 2010
    Nereden Nereden
    ANKARA
    Yaş Yaş
    35
    Ben dremelinkini kullanıyorum çok memnunum. Yurt içinde üretilen biraz daha büyükçe (sanayi tipi
    ) dekupaj makineleri de var. Biz bunlardan birini işimizde kullanıyoruz. Yerli malı olmasına rağmen dremelden daha iyiler. Tabiki fiyatları daha yüksek...
    Funtana 125 & Saito 180 - Sportster & Os 55ax
    Sprint Cat & Zenoah 26cc - Conquest & CC racing Zenoah(yakında) - Xzess Evo Mr Krabs BL

May 2010
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    51
    Alıntı luthier76 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben dremelinkini kullanıyorum çok memnunum. Yurt içinde üretilen biraz daha büyükçe (sanayi tipi
    ) dekupaj makineleri de var. Biz bunlardan birini işimizde kullanıyoruz. Yerli malı olmasına rağmen dremelden daha iyiler. Tabiki fiyatları daha yüksek...
    Hani bir tabir vardır. Eski toprak derler. O makinalar da o sınıfa girer bana göre. Kaba saba ama işlerini çok iyi yaparlar. Yanılmıyorsam bu tarz bir makina kullandığınız.

Dremel SS da fena bir makina değildir ama artık rekabet edemediği için üretimi durduruldu maalesef.
    Murat Kılıççöte

May 2010
    Nereden Nereden
    Istanbul
    Yaş Yaş
    33
    abi şu resimde kestiğinin ötesinde bir ihtiyacım sanıyorum olmaz.
    bıçakları için kod vermiş ama her türlü bıçakla kullanılıyor anladığım kadarıyla pimli falan değil.
    sanıyorum bunu alacağım ben. teşekkür.
    Seagull Low Wing Trainer - Spektrum DX7
    *** Soprano Sevenler Cemiyeti #9 ***
    SATILIK / TAKASLIK HPI Savage Axial 4.6 Sifir Motor - Rotostart - JR XR3i 75Mhz

May 2010
    Nereden Nereden
    İstanbul
    Yaş Yaş
    51
    Alıntı Gargadar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi şu resimde kestiğinin ötesinde bir ihtiyacım sanıyorum olmaz.
    bıçakları için kod vermiş ama her türlü bıçakla kullanılıyor anladığım kadarıyla pimli falan değil.
    sanıyorum bunu alacağım ben. teşekkür.
    Güle güle kullan şimdiden. Kullandığı bıçak standart pimsiz bıçak. Olson almanı tavsiye ederim.Veya istediğin bıçağı al tak. Nasılsa standart kesimler yapacaksın..
    Murat Kılıççöte

Feb 2010
    Nereden Nereden
    ANKARA
    Yaş Yaş
    35
    Bundan biraz daha büyük ayaklı tip bizimki. Hakikaten iyi iş görüyor. Dremel falan bence yanında sönük kalır.
    Funtana 125 & Saito 180 - Sportster & Os 55ax
    Sprint Cat & Zenoah 26cc - Conquest & CC racing Zenoah(yakında) - Xzess Evo Mr Krabs BL

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    Biraz resim ile konuyu canlandıralım İlerleyen günlerde her nevi elementin kesim videosu gelecek.

PROXXON 27088 DS 230/E DEKUPAJ TESTERE

Hayırlı olsun. Darısı başıma
    Araştırmacı Modelci - Tri-quad-hexa-octo - www.multikopter-tr.com

Mar 2007
    Nereden Nereden
    Manisa
    Yaş Yaş
    34
    hayırlı olsun güzel modeller çıkarmanız dileğimle bu cihaz ile gemi modelciliğinde postaları şablondan kesip çıkartmak mümkün olurmu acaba
    Konu Pasific tarafından (29-05-2011 Saat 01:48 ) değiştirilmiştir.
    Hakan Diker

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    38
    teşekkürler
    30cm e kadar olan postalar çok kolay kesilir.

Kısa bir tanıtım videosu

http://www.youtube.com/watch?v=YfcBRv4XGsI
    http://www.youtube.com/watch?v=YfcBRv4XGsI

bunlarda resimleri
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    ÖNEMLİ OLAN HAVADA NE YAPTIĞIN DEGİL. YERE NASIL İNDİĞİNDİR

değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Site adresini belirtmek suretiyle sitemde alıntı yaptım.
    Tamiya TT01(Subaru Impreza) <------------> Nikko Subaru Impreza

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)