Full HD cmos camera için Mount çalışmam

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 256
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 256 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 13 Sayfadan 1234 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Jul 2009
    Nereden Nereden
    ANKARA
    Yaş Yaş
    40
    Uzun zamandır düşündüğüm kamera çekimlerim için kendi mountunu kendin yap çalışmamı sizler ile paylaşma gereği duydum.

Kullandığım kamera full HD ''cmos'' malesef
    dolayısı ile her ne kadar hali hazırda satılan mountları denesekte görüntüde ''jelly'' yani bayrak gibi dalgalanan görüntü sorunundan pek kurtulamyoruz.
    jelly oluşturan etkenlerin başlıca sebebini birazda modele yakın montajlanan kameradan kaynaklandığına inanıyorum.Kameraya belli bir mesafede yakın dönen pallerinde etkisi olduğuna eminim.

Geçen günlerde Onur ''keynes'' arkadaşımız ile bir buluşmamız vardı.
    Kendisi yurtdışından modeline uygun olan çok güzel mount getirtmişti ve montaj işlemlerinden sonra büyük bir hevesimiz ile full HD cmos olan kameramızı bağladık
    titreşim sallantı yok. alınan mount gayet güzel.
    fakat her ne işlem yaptıysak bu mount ile jelly sorununun önüne geçemedik.

Bende buna istinaden aklıma gelen şöyle basit bir mount çalışması yaptım
    mountun bacaklarını mahsuz uzun tuttum ki maksatım kamerayı modelden iyice uzaklaştırmak.
    Fotoğrafta görünen mountun ayakları hazır montajlı. son aşamada tam ortasınada kullandığım malzemeden çapraz direkler montajlayıp yarına hazır edeceğim.

Hırdavatcılarda satılan fayans kenarları için kullanılan sert ama fazla esnemeyen yamulmayan çok hafif aluminyum bir malzeme kullandım.
    10 TL masraf karşılığındaki mountumuz inş işe yarar
    ayaklarda bolca gözenekler mevcut olduğundan rüzgardan savrulmayacağını düşünüyorum.

yapılan mountun toplam ağırlığı 260 gr + kameramız 330 gr sanırım yarınki test uçuşunda problem yaşamayacağız gibi görünüyor

Skywalker v3 & Spektrum dx7 2.4 + EZ 433 UHF & Lawmate 1.2 FPV & Oracle Diversty & Cyclops gps osd & GoPro
    F-22 Raptor D

Hayırlı olsun.
    Amatörler ekipmanlarını düşünürler, profesyoneller parayı düşünürler, ustalar ise ışık nereden gelirse iyi olur diye düşünürler...

www.rchelidergisi.com
    www.sariucak.com

Jul 2009
    Nereden Nereden
    ANKARA
    Yaş Yaş
    40
    Alıntı yellowaircraf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun.
    Teşekkürler
    yalnız yaptımız bu mount inş modeli havada balon gibi çevirmez _?
    çünkü ilk kez böyle birşey ile uçacağım, açıkcası tedirginim biraz
    Skywalker v3 & Spektrum dx7 2.4 + EZ 433 UHF & Lawmate 1.2 FPV & Oracle Diversty & Cyclops gps osd & GoPro
    F-22 Raptor D

Şükrü bey ;
    Öncelikle çalışmanız için tebrikler.Bu sene bizimde zeplin projemize hareketli pan and tilt sistemi adapte etmemiz gerekiyor.Bahsettiğiniz jelly sorunu üzerine acaba hacıyatmaz sistemi kullanılabilinirmi ? Daha doğrusu yere devamlı paralel duran bir kamera helikopterden bağımsız olarak çalışırsa ?
    Bu tarz sistemleri görmüştüm.Denemekte fayda var fakat iyi derece mekanik bilgisi gerekiyor.
    Mugen Mtx-4R, Powered by Sirio, Directed by Futaba , driven by Onur KARAC.....

Jul 2009
    Nereden Nereden
    ANKARA
    Yaş Yaş
    40
    Alıntı !Amorfy.BaRoS+ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şükrü bey ;
    Öncelikle çalışmanız için tebrikler.Bu sene bizimde zeplin projemize hareketli pan and tilt sistemi adapte etmemiz gerekiyor.Bahsettiğiniz jelly sorunu üzerine acaba hacıyatmaz sistemi kullanılabilinirmi ? Daha doğrusu yere devamlı paralel duran bir kamera helikopterden bağımsız olarak çalışırsa ?
    Bu tarz sistemleri görmüştüm.Denemekte fayda var fakat iyi derece mekanik bilgisi gerekiyor.
    Teşekkürler,
    şimdi benim hacıyatmaz mount , kullandığım model 500 size için biraz abartılmış halidir. orjinalleri bu kadar uzun değil.
    kullanacağım kamera cmos olduğu için kamerayı modelden + dönen pallerden oldukça uzak tutmak istedim.
    Bu mountda duran kamera eğer gene jelly yaparmı yapmazmı şuan kestirmek güç. yaparsada artık yapılacak hiç bir şey yok
    peşinen konuşmak istemiyorum. fırsat olduğunda bunu 1 - 2 gün içinde test ettikden sonra burada sizlere açıklarım
    F-22 Raptor D

Alıntı RoguE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler
    yalnız yaptımız bu mount inş modeli havada balon gibi çevirmez _?
    çünkü ilk kez böyle birşey ile uçacağım, açıkcası tedirginim biraz
    Biraz saga sola sallar gibi duruyor
    Amatörler ekipmanlarını düşünürler, profesyoneller parayı düşünürler, ustalar ise ışık nereden gelirse iyi olur diye düşünürler...

www.rchelidergisi.com
    www.sariucak.com

Jul 2009
    Nereden Nereden
    ANKARA
    Yaş Yaş
    40
    Alıntı yellowaircraf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biraz saga sola sallar gibi duruyor
    vala ayaklar şuan sabit değil zaten hafif sallantı var
    elimdeki metal malzeme yetişmedi. yarın çapraz direkleri yapıp montajı tamamlayarak ayakları iyice sabitleyeceğim.

zaten hafif sallantıya razıyım , yeterki şu Jelly illeti olmasında başka birşey istemem
    Konu RoguE tarafından (23-07-2010 Saat 00:15 ) değiştirilmiştir.
    F-22 Raptor D

hafif sallantı varsa pek jelly yapmaz gibi duruyor ama görüntü baya bir sallantı olacak gibi duruyor şükrü abi.
    çünkü baya bir uzun olmuş
    tam hacıyatmaz gibi değil de şükrü abi senin yaptığının birazcık daha makul olanı yani kamera büyüklüğünden biraz daha uzun şekilde iniş takımı helikopterin ayaklarına 4 noktadan kısa boylu iplerle bağlanıyor. ve bu şekilde nitrolu helilerde de sorun olmuyor. uçan kamera belgeselinde görmüştüm. denenebilir aslında bu
    kolay gelsin şükrü abi inşallah kırımsız atlatırsın denemeyi.

Jul 2009
    Nereden Nereden
    ANKARA
    Yaş Yaş
    40
    Sağol Mutlu

zaten modeli paldır kültür havalandırmam.
    ilk evvela 1 metreye yakın hafiften havalanıp mountun tepkisine bir bakarım
    baktım iyi gidiyor devamm
    F-22 Raptor D

o mountla 3d de ne güzel yapılır Şükrü abi

Jul 2009
    Nereden Nereden
    ANKARA
    Yaş Yaş
    40
    Alıntı MutluTEKIR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Parande bile atılır değilmi
    F-22 Raptor D

Jul 2009
    Nereden Nereden
    ANKARA
    Yaş Yaş
    40
    elimizde full Hd kamera varken , ne var sanki 10 saniye cik şöyle bir görüntü alsam gözüm açık gitmeyecek öte tarafa

http://www.youtube.com/watch?v=kRpYz...ext=1&index=12

http://www.youtube.com/watch?v=kRpYzGPHGdg&feature
    F-22 Raptor D

Jul 2009
    Nereden Nereden
    ANKARA
    Yaş Yaş
    40
    yahu az önce çok uzun muzun dediniz ya, şimdi uyku tutmadı beni

şimdi boydan 5 parmak daha kısalttım, hali ile 2 parmakda yanlarden biraz daha daraltarak daha kibar hale getirdim

motuntun son hali ile uçuş videosunu yarına yetiştirmeye çalışırım... dua edin olsun
    F-22 Raptor D

Jul 2009
    Nereden Nereden
    ANKARA
    Yaş Yaş
    40
    Bugün ilk testleri yaptım.
    ama malesef jelly sorununun önüne yine geçemedim.
    artık pes ediyorum

olmazsa Emrah bey'in 3 ccd kamerasını araklıcam

http://www.youtube.com/watch?v=oozHnBK1y_o
    http://www.youtube.com/watch?v=oozHnBK1y_o
    F-22 Raptor D

arakla Şükrü abi
    video hala işlenmemiş, bi an evvel gelse de izlesek

Jul 2009
    Nereden Nereden
    ANKARA
    Yaş Yaş
    40
    arakla Şükrü abi
    video hala işlenmemiş, bi an evvel gelse de izlesek
    10 - 15 saniyelik video... baktım gene jelly var amannn deyip kestim videoyu
    F-22 Raptor D

cmosla kötü olmuş ya, sağlık olsun fpv ye geç abi daha zevklidir uçakla

Jul 2009
    Nereden Nereden
    ANKARA
    Yaş Yaş
    40
    cmosla kötü olmuş ya, sağlık olsun fpv ye geç abi daha zevklidir uçakla
    FPV yi çok istiyorum aslında ama onunda bir sürü teferruatı var. mesela sadece bir uçuş gözlüğü 400 $
    kısacası bilgi ve nakit lazım

aslında yaptığım şu mountun bacaklarını uzun tutup cmos kamerayı heliden biraz daha uzak tutabilsem jellyden kurtulabilceğime inanıyorum
    fakat çok uzun bacaklı mount bu seferde modeli havada beşik gibi sallar kırım sebebim olur
    F-22 Raptor D

Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim. Helikopterin ağırlık merkezinden ne kadar uzaklaşırsanız titreşimin şiddeti o kadar artar

www.rchelidergisi.com
    www.sariucak.com

Biraz daha yüksek kafa hızıyla biraz daha azalırmı acaba ?
    Copterx 450 -align motor 3x hitec hs65 - Gp750Gyro -
    Arising Star Os 46 Ax
    Deli Zagi
    1/5 benzinli tekne

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)