UUP-Ultra Uydurma Planör

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 107
  •  » Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

Bu Sayfayı Paylaşın :   Paylaş

Toplam 107 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 6 Sayfadan 1234 ... SonuncuSonuncu

Reklam Alanı
    Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Yaş Yaş
    21
    Ultra Uydurma Planör
    Evet arkadaşlar bu gün yeni bir planör yapımına başladım.
    Gövde depron balsa karışımı. Kuyruk çıtası 1cm lik çıtadan.
    Kanat ise gene depron balsa karışımı. 8mm lik çıtadan yapılma.

Kanat açıklığı : 190cm
    Kanat genişliğ : 15cm
    Gövde uzunluğu : 120cm

Gövdenin şu anki ağırlığı ise 160gr . Bitmeye yakın 200gr gibi olur resimler ilerliyen günlerde
    v1.4
    Akıl Yaşta Değil Baştadır

Aug 2009
    Nereden Nereden
    İSTANBUL
    Yaş Yaş
    55
    Alıntı trex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ultra Uydurma Planör

Gövdenin şu anki ağırlığı ise 160gr . Bitmeye yakın 200gr gibi olur resimler ilerliyen günlerde
    trex bey veya bayan,

Neden Gerçek bir planör yapmayıp,gaydırıguppak,uyduruk şeylerle vakit öldürüyorsunuz?

Havacılık çok ciddi bir meslektir.modelcilik oyuncak değildir.kurallarını öğrenin ve örnek modeller tasarlayın.veya ciddi olmayan işlerle uğraşın.
    güretekin danişmentgazioğlu-1957-istanbul

Ultra Uydurma Planör

Resim ve şamalarla konuya daha çok bilgi aktarırsan,
    Devam etmekte olan http://www.hobbyrc.com/forum/threads...906#post659906 bu başlıktaki projeye seninkilerden esinlenenip, ekleyecek birşeyler buluruz belki...

Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Yaş Yaş
    21
    Alıntı güre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    trex bey veya bayan,

Neden Gerçek bir planör yapmayıp,gaydırıguppak,uyduruk şeylerle vakit öldürüyorsunuz?

Havacılık çok ciddi bir meslektir.modelcilik oyuncak değildir.kurallarını öğrenin ve örnek modeller tasarlayın.veya ciddi olmayan işlerle uğraşın.
    Efendim keske bu yorumu hemen yapmasaydınız . Uydurmadan kasıt bu güne kadar öğrendiğim bilgilerden kendim tasarladığım için uydurma . Yoksa uydurma olan bi kısmı yok o kadar. Teşekkürler.
    v1.4

Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Yaş Yaş
    21
    Alıntı myssba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Resim ve şamalarla konuya daha çok bilgi aktarırsan,
    Devam etmekte olan http://www.hobbyrc.com/forum/threads...906#post659906 bu başlıktaki projeye seninkilerden esinlenenip, ekleyecek birşeyler buluruz belki...
    Valla beni şaşırtan kısmı planör çok hafif oldu Sizin işinize yarıyabilir bu mehmet abi.
    v1.4

Gözlerimle görmeden inanmam. Hassas tartı ile geleyim ..

Aug 2009
    Nereden Nereden
    İSTANBUL
    Yaş Yaş
    55
    Efendim keske bu yorumu hemen yapmasaydınız . Uydurmadan kasıt bu güne kadar öğrendiğim bilgilerden kendim tasarladığım için uydurma . Yoksa uydurma olan bi kısmı yok o kadar. Teşekkürler.
    Efendim,36 yıllık modelciyim,hiç uydurmadan tasarladığım modelim yok.Hesap var,kitap var,uydurma yok.Uçmayan modelim yok.Usta -çırak ilişkisi var,ben yaptım oldu düşüncesi yok.uçmazsa kanadını keser,kuyruğunu keser,şimdi kuşa benzedin ,benzetmesi yok.

bir de rica etsem,isminizi öğrensekte ,ona göre hitap etsek.
    benden de teşekkürler.

Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Yaş Yaş
    21
    Efendim,36 yıllık modelciyim,hiç uydurmadan tasarladığım modelim yok.Hesap var,kitap var,uydurma yok.Uçmayan modelim yok.Usta -çırak ilişkisi var,ben yaptım oldu düşüncesi yok.uçmazsa kanadını keser,kuyruğunu keser,şimdi kuşa benzedin ,benzetmesi yok.

bir de rica etsem,isminizi öğrensekte ,ona göre hitap etsek.
    benden de teşekkürler.
    Güre bey yada bayan . Benim adım Umut. Tabiki uçak yaparken dikkat edilecek noktalar var ama sonuçta bu roket bilimi değil. Genede usta çırak ilişkisi önemli ve forumda benim ustam diyebileceğim birkaç kişi de var.
    v1.4

Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Yaş Yaş
    21
    Alıntı myssba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gözlerimle görmeden inanmam. Hassas tartı ile geleyim ..
    20gr hassasiyetli mutfak terazisi ile ölçtüm kuyumcu aleti gerek buna çok hafif ya
    v1.4

valal 1 gr. hassasiyetle ölcen tartılar var. Ben kullanıyorum. D

Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Yaş Yaş
    21
    Aslında hassasiyeti değil de göstergesi 20gr 20gr bölümlenmiş mekanik tartı.
    v1.4

Aug 2009
    Nereden Nereden
    İSTANBUL
    Yaş Yaş
    55
    Güre bey yada bayan . Benim adım Umut. Tabiki uçak yaparken dikkat edilecek noktalar var ama sonuçta bu roket bilimi değil. Genede usta çırak ilişkisi önemli ve forumda benim ustam diyebileceğim birkaç kişi de var.
    Umut Bey,
    İsminizi bağışladığınız için teşekkür ederim.
    benim imza kısmında ismim yazılı.İsmim Güretekin,her halde tekin isminde BAYAN Türk ismi olmaz.aramızdaki yaş farkı ve modelcilik hayatını alırsak,daha seçilmiş kelimeler kullanmanızı salık veririm.Ultra Uyduruk modellerinizin USTA ilişkisi içinde yaptığınıza eminim.Uçak,başta Aerodinamik ilmi olmak üzere,Matematik,geometri,fizik,mukavemet,malzeme bilgisi,imal usülleri,mekanik,dinamik,akışkanlar mekaniği,yüksek matematik,teknik resim... gibi ilimlerin temel kanunlarını bilmekle yapılacak bir bilim.Roket bilimi,uçak biliminden gelir ve zor bir bilim değildir.

19 yaşınızda,her şeyi bildim sanırsınız,fakat ellili yaşlara gelince iş değişir,daha çok bilgi öğrenmeniz gerektiğini öğrenirsiniz.

ilk okul bitmeden,üniversite mezunu olunmaz.önce ilk okulu bitirin lütfen.

Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Yaş Yaş
    21
    Umut Bey,
    İsminizi bağışladığınız için teşekkür ederim.
    benim imza kısmında ismim yazılı.İsmim Güretekin,her halde tekin isminde BAYAN Türk ismi olmaz.aramızdaki yaş farkı ve modelcilik hayatını alırsak,daha seçilmiş kelimeler kullanmanızı salık veririm.Ultra Uyduruk modellerinizin USTA ilişkisi içinde yaptığınıza eminim.Uçak,başta Aerodinamik ilmi olmak üzere,Matematik,geometri,fizik,mukavemet,malzeme bilgisi,imal usülleri,mekanik,dinamik,akışkanlar mekaniği,yüksek matematik,teknik resim... gibi ilimlerin temel kanunlarını bilmekle yapılacak bir bilim.Roket bilimi,uçak biliminden gelir ve zor bir bilim değildir.

19 yaşınızda,her şeyi bildim sanırsınız,fakat ellili yaşlara gelince iş değişir,daha çok bilgi öğrenmeniz gerektiğini öğrenirsiniz.

ilk okul bitmeden,üniversite mezunu olunmaz.önce ilk okulu bitirin lütfen.
    Güretekin bey ,çok güzel şekilde pozitif bilimlerden bahsetmişsiniz. Ama bir medyum gibi planörün hiçbir resmi ortada yokken olumsuz bir yorumda bulunmussunuz. Böylelikle destek olmak yerine tam tersi şekilde köstek oluyorusunuz. Forumun amacı gereği buraya resimler konunca tecrübeleriniz ve bilginizle yardım etmeniz daha doğru olacaktır. Syagılarımla...
    v1.4

Aug 2009
    Nereden Nereden
    İSTANBUL
    Yaş Yaş
    55
    Güretekin bey ,çok güzel şekilde pozitif bilimlerden bahsetmişsiniz. Ama bir medyum gibi planörün hiçbir resmi ortada yokken olumsuz bir yorumda bulunmussunuz. Böylelikle destek olmak yerine tam tersi şekilde köstek oluyorusunuz. Forumun amacı gereği buraya resimler konunca tecrübeleriniz ve bilginizle yardım etmeniz daha doğru olacaktır. Syagılarımla...
    Planörün resmi yok,ama ismi UUP (Ultra UYDURUK Planör).Medyum olmaya gerek yok.Uyduruk şeye ne destek olayım,köstekte olmam.Akılda vermem.Ustalarınız versin.bana ne.36 yılda tecrübede kazanmadım.bilgi sahibide değilim.

Resimlerde Ultra GERÇEK Planörler görülüyor.
    Selamlar.
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Yaş Yaş
    21
    Planörün resmi yok,ama ismi UUP (Ultra UYDURUK Planör).Medyum olmaya gerek yok.Uyduruk şeye ne destek olayım,köstekte olmam.Akılda vermem.Ustalarınız versin.bana ne.36 yılda tecrübede kazanmadım.bilgi sahibide değilim.

Resimlerde Ultra GERÇEK Planörler görülüyor.
    Selamlar.
    Neden bu kadar hiddetlisiniz anlmadım. Görüyorum ki çok güzel planörleriniz var. Eminim çok iyi mühendisler tarafından dizayn edilmiş ve ikiside çok güzel gözüküyor.
    Tek bir sorun var.
    O uçan NESNELERİN hiçbiri sizin zekanızın ürünü değil. İnsan kendi tasarımlarını yapabilmesi biraz yaratıcı zekaya ihtiyaç duyar. Tıpkı bir sannatçıda olduğu gibi.
    Bide var olan şeyleri el emeği ile tekrar üreten insanlar vardır. Onlarda zanaatkarlardır.
    Kısacası ben yaratırım siz üretirsiniz .

Buda benim uyduruk planörüm
    v1.4

Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Yaş Yaş
    21
    Bunlarda yapım aşamaları. Açıklama yapmıyorum zaten resimler anlatıyor herşeyi.
    v1.4

Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Yaş Yaş
    21
    Resimlere devam
    v1.4

Sep 2006
    Nereden Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Yaş Yaş
    21
    Ve sonuncular
    v1.4

Aug 2009
    Nereden Nereden
    İSTANBUL
    Yaş Yaş
    55
    Neden bu kadar hiddetlisiniz anlmadım. Görüyorum ki çok güzel planörleriniz var. Eminim çok iyi mühendisler tarafından dizayn edilmiş ve ikiside çok güzel gözüküyor.
    Tek bir sorun var.
    O uçan NESNELERİN hiçbiri sizin zekanızın ürünü değil. İnsan kendi tasarımlarını yapabilmesi biraz yaratıcı zekaya ihtiyaç duyar. Tıpkı bir sannatçıda olduğu gibi.
    Bide var olan şeyleri el emeği ile tekrar üreten insanlar vardır. Onlarda zanaatkarlardır.
    Kısacası ben yaratırım siz üretirsiniz .
    Hiddetli değilim.2. resimdeki Planörümü ben tasarladım.Tahminin doğru.İyi bir Makina Mühendisiyim.A dan Z ye benim ZEKAMIN ürünü.

Senin yarattığın bir şey yok.bir sopaya ,ölçüsüz,hesapsız,kuyruk koymakla,profili olmayan kanat yapmakla ancak UUP yaparsın,buyur meydan senin oyalan.sanatçıyım,tasarımcıyım diye ortalarda gezme.kimse bunları ciddiye almaz.

18 yaşımda Serbest Uçuş F1A A/2 dalında Milli takımda yarıştım.Önce karşındaki insanı tanı,KİM NE YARATIYOR,KİM NE ÜRETİYOR öğren.

Saygı ve sevgilerimle.

Hiddetli değilim.2. resimdeki Planörümü ben tasarladım.Tahminin doğru.İyi bir Makina Mühendisiyim.A dan Z ye benim ZEKAMIN ürünü.

Senin yarattığın bir şey yok.bir sopaya ,ölçüsüz,hesapsız,kuyruk koymakla,profili olmayan kanat yapmakla ancak UUP yaparsın,buyur meydan senin oyalan.sanatçıyım,tasarımcıyım diye ortalarda gezme.kimse bunları ciddiye almaz.

18 yaşımda Serbest Uçuş F1A A/2 dalında Milli takımda yarıştım.Önce karşındaki insanı tanı,KİM NE YARATIYOR,KİM NE ÜRETİYOR öğren.

Saygı ve sevgilerimle.
    Abi iyi de bunların modele ve arkadaşa hiç bir katkısı yok. Desen ki ağırlık bu olur A/R bu olur şunu şöyle bunu böyle hesapla diye belki ölçüp biçmeye başlayacak. Sizin elinizden tutan hocalardan mı yok günümüzde yoksa hocaların alıp yürüteceği öğrenci mi yok? Belki 36 yıl önce de Anadolu'da birileri planör tasarlıyordu gazetedeki resime bakıp. Ama bir ilgili ne bir bilgili bulabildiler. Şimdi de öyle. Ankara ve İstanbuldaysan birilerine ulaşırsın birşeyler öğrenirsin.
    Abi herşeyi öğretirsin anlatırsın, model tasarlatır şampiyon da yaparsın birini ama ona modelciliği zorla sevdiremezsin. Forumlar işe gönlünü vermiş ama bilgiye ulaşmayı beceremeyenlerle dolu. Belki de aynı sayfaya yazıyor olmanız bilgiye ulaştığı anlamına gelir. Umarım arkası gelir.
    Yalakalık yapma, adam olmayı dene, başarırsan eğer çok daha keyifli olduğunu göreceksin.

Konu Bilgileri

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar

Bu konuyu 1 kullanıcı görüntülüyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)